[Kdo vam laže] Nemčija ponovno odpira termoelektrarne, Golobovi bi pa zaprli TEŠ 6 in nas slepili z zeleno agendo!

Datum:

Kdorkoli ima kaj pojma o energetiki in zdravi kmečki pameti, pa ni nujno študiral energetike, ve, da sončne elektrarne ne morejo nadomestiti stabilnih virov električne energije, kot so jedrske in termoelektrarne,” glede zgrešene Golobove energetske politike meni Tomašič. Hkrati je spomnil, da bo letos 100. obletnica fašističnega pohoda na Rim, Slovenci pa smo postali prva žrtev fašizma, ne le v Evropi, ampak tudi na svetu. 

V tokratni oddaji Kdo vam laže? je voditelj Boris Tomašič spregovoril tudi o izjavi Luke Mesca, da nas “kapitalizem sili v ekosocializem”. Gre za besede, izrečene na nedavnem vladnem mitingu na AGRFT, ki ga je vodil razvpiti Marcel Štefančič. “V času, ko je kriza energentov, v času ko je Nemčija začela reaktivirat termoelektrarne … Nemci so bili prvi in najdlje časa v tem ekosocializmu. Kaj delajo? Odpirajo termoelektrarne! Ampak program naše vlade je pa ekosocializem, zeleni preboj!” se je na Meščevo zavajanje odzval Tomašič, ki je prepričan, da so rešitev jedrske elektrarne, ne pa sončne celice. Pot vlade je “brzovlak” v revščino. Gospodarstvo bo propadlo in uničili bodo vse doslej narejeno.

Ključna je tudi ohranitev TEŠ 6. “Danes govoriti o zeleni agendi, o prehodu na trajnostne vire, je samomor! Tolaži me to, ker ta vlada samo govori, naredili pa tako ali tako ne bodo nič. To je žalostno, še vedno pa bolje, kot da kaj naredijo,” se je TV-voditelj odzval tudi na besede ministrice Tanje Fajon. Poraba elektrike namreč narašča. Ni si mogoče zamisliti, da bi vsi začeli uporabljati električne avtomobile. Treba se je vprašati, kaj je alternativa TEŠ 6, ker sončne elektrarne to zagotovo ne morejo biti. “Kdorkoli ima kaj pojma o energetiki in zdravi kmečki pameti, pa ni nujno študiral energetike, ve, da sončne elektrarne ne morejo nadomestiti stabilnih virov električne energije, kot so jedrske in termoelektrarne.”

Prav zato ima Nemčija dvakrat dražjo elektriko od Slovenije – ker so jo primorani kupovati, saj je sami niso zmožni proizvesti v zadostnih količinah. V nadaljevanju pa se je Tomašič dotaknil tudi področja stanovanjske politike, česar se je na AGRFT dotaknil Mesec, rekoč, da “imajo lopate že pripravljene“. Tomašič: “To so mladi veseli, Luka Mesec je pripravil lopato in bo začel graditi stanovanja do 2030, do 2050 … Pozabite, nič ne bo, če bo Luka Mesec z lopato delal stanovanja!” Tomašič je prepričan, da trg nepremičnin deluje, težava pa je v premajhnem številu zazidljivih parcel in v preveliki birokratizaciji za pridobitev gradbenega dovoljenja. “In ta vlada je res vlada prihodnosti. Danes ni ničesar, jutri bo pa vse, ko bodo začeli delati. Sedaj samo še pametujejo, načrtujejo in obljubljajo.”

Ko Marcel Štefančič hujska in ustrahuje, da bodo v Italiji zavladali fašisti …
Na dogodku se je jasno pokazalo, da vlada meša med skrbjo za okolje in levičarsko politično agendo, ki namerava uničiti kapitalizem. “Pa dajte mi povedat, v katerih državah, ko so še bile, je bilo največ svinjarij? V socialističnih državah!” Medtem ko so na kapitalističnem zahodu že tedaj uvajali filtre, so pri nas z visokim dimnikom onesnažen zrak pošiljali drugam. Tudi Sava je bila črna od onesnaženosti. Dotaknil se je tudi lažnih navedb, da vlada uvaja spoštljiv dialog z vsemi (zlasti ko gre za Novo24TV in Janšo). “Marcela skrbi, kako bi ustavil to agresijo in prenapetost … Gre za dvojna merila in brezvezno govoričenje!” Po drugi strani pa je Štefančič izrazil bojazen, da bi na volitvah v Italiji utegnila zmagati političarka Georgio Meloni in stranka Bratje Italije, kjer naj bi po njegovem kar “mrgolelo neofašistov”.

Voditelj oddaje Tomašič (Foto: Nova24TV)

Hkrati je spomnil, da bo letos 100. obletnica fašističnega pohoda na Rim, Slovenci pa smo postali prva žrtev fašizma, ne le v Evropi, ampak tudi na svetu. Tudi Fajonova je se je priključila temu razmišljanju rekoč, da je to nemogoče zaradi vseh turbulenc, in da se bodo na takšen način po Evropi še spreminjale politične razmere. “To ni v redu, nihče si ne želi fašizma!” je zaključila svojo misel. Tomašič: “Ne morem verjeti, ministrica za zunanje zadeve govori o tem, da v Italiji prihaja fašizem na oblast, da se tega boji … Voditelj uradnega dela vlade govori, da na oblast prihajajo fašisti, predsednik vlade pa prikimava! Čakajte malo, mrgoli fašistov …! Kaj vam je?! Že čez nekaj tednov ali pa spomladi boste sedeli skupaj s temi ljudmi v Evropskem svetu, se z njimi pogovarjali, se boste morali pogajati … !”

Če je kaj fašistično, so to metode delovanja Golobove vlade
Kako jim boste pogledali v oči?! Kakšne neumnosti, kakšne laži! Kakšen fašizem?!” Tomašič jih je ob tem pozval, naj Sloveniji ne delajo škode. Italija je namreč “resna demokratična država”, kjer je neprimerno več demokracije kot pri nas in kjer imajo volitve, ko jim ne gre … S podobno izjavo kot Fajonova in Štefančič se je odzval tudi Golob. Dejal je, da zadeve spremljajo z zaskrbljenostjo, tisto, kar so lahko naredili, pa je bilo to, da so s “tem pometli doma“. “To je spoštljiv dialog? Preteklo vlado označujete za fašistično?!” se je vprašal Tomašič. Ob tem pa se v vladi sprašujejo, zakaj toliko napetosti, sovražnega dialoga in groženj s smrtjo. “Robert Golob, sram vas bodi!” Najprej govorijo o spoštljivem dialogu, takoj za tem pa bivšo vlado zmerjajo s fašistično in trdijo, da bi fašizem prišel na oblast. TV-voditelj je prepričan, da so ravno to fašistične metode. Napad na RTVS itd.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...