Kenijski škof nasprotuje papeževi nameri blagoslavljanja homoseksualnih parov

Datum:

Kenijski škof nasprotuje zamisli papeža Frančiška, ki odpira vrata blagoslavljanju homoseksualnih parov. Po njegovem je nekaj nerazumljivega to, da smo bili rojeni v družini, nekateri posamezniki, ki promovirajo sprevržene ideologije, pa si želijo, da bi živeli in delali v nasprotju s tem, kar želi Bog. 

Med duhovniškim posvečenjem v Nairobiju, glavnem mestu Kenije, je tamkajšnji škof Hieronymus Joya odprl temo, ki jo mnogi danes odpirajo v javnem diskurzu – da se moški lahko poročijo z moškimi in ženske z ženskami, za potrditev svojih partnerskih zvez pa se obračajo k Cerkvi. Kot je dejal prisotnim na posvečenju, je stališče Katoliške cerkve takšno, da gre za “prepovedano območje”. Na novo posvečene duhovnike in diakone je pozval, da naj skrbijo za družino, cenijo zakonski zvezo vernikov, predvsem pa mlade spodbujajo k temu, da bi uvideli vrednoto krščanskega zakona in posvečenega življenja. Poudaril je, da je takšna Božja volja, saj je Bog človeka ustvaril kot moškega in žensko, kar je izziv, s katerim se trenutno soočamo, poroča Polonia Christiana.

Blagoslov bi bil mišljen kot izraz usmiljenja do grešnikov, ne pa soglašanja z grešno homoseksualno zvezo
Prav zato je vse duhovnike in druge posvečene pozval, da namenjajo pozornost tej vseprisotni ideologiji in ostanejo budni. Škofove besede so odgovor na dejansko pooblastilo papeža Frančiška, ki je v nasprotju s cerkvenim naukom. Govora je o tem, da naj se duhovščina sama odloči, ali bo “blagoslovila” homoseksualne pare.

Papež Frančišek (foto: epa)

Papež je v odgovor na vprašanje petih kardinalov v zvezi s perečo tematiko dejal, da morajo pastoralno delavci sami preudarno in pravilno razločiti, ali obstajajo oblike blagoslova, za katere prosi ena ali več oseb, in katerih rezultat ni napačno pojmovanje krščanskega zakona. Kot smo že poročali, bi bil “blagoslov” mišljen kot izraz usmiljenja do grešnikov, ne pa soglašanja z grešno homoseksualno zvezo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...