Kitajska načrtuje okrepitev svojega arzenala jedrskih konic in raket dolgega dosega za primer konfrontacije z ZDA!

Datum:

Kitajski tisk poroča, da namerava Kitajska bliskovito povečati število jedrskih konic in raket za njihov prenos. Zdi se, da je ukaz ameriškega predsednika Joeja Bidna obveščevalnim službam ZDA, da okrepijo svoja prizadevanja za preiskavo izvora koronavirusa, ki naj bi izhajal z območja Wuhana, vznejevoljil vlado kitajskega predsednika Xi Jinpinga. 

Posledično naj bi se kitajski tisk razpisal o tem, da se mora ta vzhodnoazijska država pripraviti na jedrsko vojno z ZDA. Kitajska je po pisanju že omenjenih medijev strateško oslabljena in bi morala povečati svoj jedrski arzenal, da bi se lahko zoperstavila ZDA v potencialnem oboroženem spopadu. Kot je v tisku navedeno, so pred njimi številne pomembne naloge. Poleg hitrega povečanja števila jedrskih konic je potrebno povečati tudi število strateških raketnih izstrelkov dolgega dosega Dongfeng 41, poroča Remix News.

Pripraviti se morajo na ostro konfrontacijo med ZDA in Kitajsko. Takrat bodo hrbtenico njihove vojaške strategije predstavljale številne rakete DF-41, JL-2 in JL-3. Njihove jedrske rakete bi morale biti tako velike, da bi ameriška elita trepetala ob misli na vojaško konfrontacijo s Kitajsko. Dongfeng 41 je najnovejša kitajska medcelinska balistična raketa (ICBM), ki je bila javnosti prvič uradno predstavljena oktobra 2019. Ocenjuje se, da ima doseg med 14 tisoč in 15 tisoč kilometri. 

Kitajska namerava povečati zaloge jedrskega orožja in raket dolgega dosega. (Foto: epa)

Prav tako naj bi bila njena hitrost 25-kratnik hitrosti zvoka, obenem pa lahko nosi več neodvisno usmerljivih bojnih konic. Kitajska ob tem poziva predsednika ZDA Joeja Bidna pred preiskavo wuhanskega laboratorija s strani CIA. Ob tem kitajska stran opozarja, da bodo ZDA soočene z Waterloojem. Le takšen položaj naj bi po poročanju kitajskih virov zagotavljal mirno obvladovanje razlik med Kitajsko in ZDA ter edini način za izogibanje vojaškemu spopadu. Podobno pripravljenost glede jedrskega orožja so že napovedale tudi ZDA. 

Domen Mezeg

 

 

 

 

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...