Kitajska v vojni pripravljenosti: Umetne otoke, namenjene turistom, okupirali z orožjem in bombniki

Datum:

Medtem ko je bilo ta vikend 99 odstotkov sveta hipnotiziranega s poroko princa Harryja in Meghan Markle, je Kitajska nezakonito povečala oborožitev Južnega kitajskega morja in priznala, da se pripravlja na vojno.

Kitajska je v petek napovedala, da so na umetnih otokih, ki so jih ustvarili v Južnem kitajskem morju, začeli pristajati njihovi bombniki, ter da se pripravljajo na bitko v omenjenih vodah. To so podprli z uradnim obvestilom na spletni strani kitajskega ministrstva za obrambo, kjer so zapisali, da je njihov letalski oddelek pripravil multi-modelne večnamenske bombnike, kot je -6K, za izvajanje usposabljanja na otokih in grebenih za vzletanje in pristajanje v južnem morju, pri čemer je upošteval možnosti, da dosežejo vse regije in da izvedejo morebitne zračne napade v vse smeri. “Letalski oddelek, ki je opremljen s H-6K in bombniki drugih tipov, ob upoštevanju strateških zahtev, tako ideoloških kot političnih, mora biti močan v boju in imeti dobre spretnosti letenja,” piše Breitbart.

To je še ena velika eskalacija Kitajske v pripravah na vojno. Bombniki pristajajo na umetnih otokih, ki jih je Kitajska postavila v nasprotju z mednarodnim pravom, saj je stalno arbitražno sodišče Združenih narodov v Haagu razsodilo, da so vse dejavnosti Kitajske v Južnem kitajskem morju nezakonite.

Tuji mediji pišejo, da je Kitajska že večkrat lagala in skrivala svoje resnične namene. Tako naj bi bili prvotno umetni otoki namenjeni turistom in znanstvenikom, kar pa se je izkazalo za laž. Nato so izjavili, da naj bi bili njihovi vojaški objekti na teh otokih namenjeni izključno za obrambo, kar je še ena v nizu laži. Sedaj, v masivni militarizaciji Kitajske, ko so priprave tako rekoč zaključene, pa se po tihem pričakuje začetek obsežne vojne z Ameriko in njenimi zavezniki. Kitajske vojaške zmožnosti namreč vključujejo tako letalske baze, radarske in komunikacijske sisteme kot tudi pomorske objekte in orožje, vključno s pristanišči, ki lahko sprejmejo vojaška letala.

Foto: epa

Obvestilo kitajskega obrambnega ministrstva se je nanašalo na umetni otok v otočju Paracel. Med tamkajšnjimi otoki sta najbolj znana “Woody Island” in “Spratly” (na fotografiji, op.p.), ki lahko, tako kot ostali, sprejmeta bombnike, pa tudi velika prevozna sredstva, ter poskrbijo za njihovo oskrbo, kot je oskrba letala z gorivom.

Kitajska že provocirala z Butanom, a se je nato nenadoma umaknila
Kitajska se sicer na vojno pripravlja na več frontah. Lanskega 16. junija je Kitajska poslala svoje vojake in gradbene delavce, da bi začeli graditi cesto na planoti Doklam v Butanu. Butan je nato zahteval, da Indija pošlje svoje vojake in s tem prepreči Kitajski priključitev. Napetosti so naraščale več tednov, nato pa se je nenadoma in nepričakovano kriza končala 28. avgusta, ko je Kitajska odšla z ozemlja. Nihče ni pričakoval, da se bo Kitajska tako odzvala, najverjetnejši zaključek pa je bil, da Kitajska ni bila pripravljena na polni spopad z Indijo. Medtem pa so satelitske slike pokazale, da je Kitajska povečala svoje pristojnosti v Doklamu. Tja je namreč poslala na tisoče vojakov ter zgradila dve helikopterski platformi in desetine hiš ter trgovin. Zunanje kitajsko ministrstvo pa je za piko na i ponovno potrdilo trditev, da Doklam pripada Kitajski, ker naj bi imeli “zgodovinske konvencije. Kitajske dejavnosti so tam v okviru naših suverenih pravic. Ni sprememb v statusu quo”. Poleg tega se je pokazalo, da kitajske čete gradijo nove ceste in druge objekte, da bi pridobile dostop do neke druge regije v Butanu, Kitajska pa se pripravlja tudi na invazijo na Tajvan. Podobne agresivne poteze izvaja ta svetovna velesila tudi na japonskem otoku Senkaku (na fotografiji spodaj, op.p.) v Vzhodnem kitajskem morju.

Otok Senkaku (Foto: epa)

Na Breitbartu ugotavljajo, koliko norosti je na tem svetu. Bi bila Amerika boljša, če bi napadla in osvojila Kubo? Bi bila Velika Britanija boljša, če bi napadla in pripojila Irsko? Nihče ne razmišlja o tako norih potezah. Zakaj torej Kitajska meni, da bi bilo dobro, če bi napadli in osvojili Doklam? Jasno je, da je Kitajska že večkrat skrila svoje namene in bo to delala še naprej, dokler ne bo pripravljena na napad. Xi Jinpingov “socializem s kitajskimi značilnostmi” je enak Hitlerjevemu nacionalnemu socializmu.

J. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Je Tina Gaber botrovala odstopu direktorja Zavoda RS za šolstvo?

Dolgoletni direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj je...