Kljub počitnicam dela v Grosupljem potekajo s polno paro

Datum:

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je bil v petek, 29. julija 2022, gost pogovorne oddaje na radiu Zeleni val. Z moderatorko Ireno Sonc Šlenc sta oddajo kljub poletnemu času, počitniškemu času pričela z gradbenimi deli, našimi največjimi investicijami. Ta namreč potekajo “s polno paro naprej“.

Križišče pri Bambiču je verjetno v teh dneh kot gradbišče najbolj opazno. Preuredili ga bomo v krožišče. “Gradnja krožišča poteka po planu, konec avgusta ga bomo tako že lahko predali svojemu namenu. Prometna varnost, na tem delu, pri trgovini Tuš, pa se bo močno izboljšala,” je o gradnji krožišča povedal župan. “To pa je šele začetek,” je nadaljeval. “Od tega krožišča naprej se potem nadaljuje rekonstrukcija ceste, ureditve površin za pešce, kolesarje, ki bodo ločene, vse do Mlačevega, do križišča za Račno. Tudi tam bo zgrajeno novo krožišče.”

Župan nam je nato v oddaji lepo orisal, kako je železniška postaja Grosuplje videti danes, lepa, moderna, najbolje pa, da se kar sami prepričamo in kam zapeljemo z vlakom. Tudi dela na zadrževalniku Veliki potok so končana, preplastiti je potrebno le še cesto, ki pelje mimo, od konca naselja Velika Stara vas do odcepa za Gradišče. “Mesto Grosuplje je območje visoke poplavne nevarnosti, veseli smo lahko, da od leta 2010 ni bilo hujših poplav. Bomo pa sedaj s tem zadrževalnikom, ki bo lahko zadržal pol milijona m3 vode, in z zadrževalnikom Bičje, ki je zgrajen že dlje časa, v dobršni meri varni. Potrebnih bo le še nekaj ureditev na Grosupeljščici,” je še dejal.

Dobivamo pa tudi nove površine za šport in rekreacijo, za preživljanje prostega časa, nastaja namreč grosupeljski Rožnik. Že v avgustu bomo tako na Koščakovem hribu otvorili nov vadbeni otok, lepo smo uredili tudi stezo od zdravstvenega doma do Hotela Admiral.

Občina ima novega podžupana
Občina Grosuplje pa ima tudi novega podžupana, Janeza Pintarja. “Imenoval sem ga že samo zaradi zakonske obveznosti,” je o tem povedal župan. “Je tudi naš občinski svetnik, ki zelo dobro pozna področje družbenih dejavnosti, ki je v lokalno politiko vpet že dolgo časa. Prepričan sem, da bo zato dobro opravljal svoje delo. Jaz mu na tem mestu čestitam in mu še naprej želim veliko pozitivne energije.”

Naše oči v zadnjem mesecu pa so bile uprte tudi v obsežen požar na Krasu. Na pomoč pri gašenju so priskočili tudi grosupeljski gasilci. “Z moje strani iskrena zahvala vsem ekipam gasilcev iz naše Gasilske zveze Grosuplje, ki so odšli na gašenje na Kras,” je dejal župan. “Res smo ponosni na to armado prostovoljcev, ki pravzaprav tvegajo zdravje in življenje,” je nadaljeval, ob tem pa nas spomnil tudi na nov regijski vadbeni poligon za gasilce, ki ga imamo v Grosupljem, ki je še kako pomemben, da bodo gasilci za takšne situacije pripravljeni, usposobljeni, da se bodo z intervencij vedno tudi varno vračali domov, čeprav bi si seveda želeli, da le te sploh ne bi bile potrebne.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...