Kočevsko-ribniško: Nadpovprečna precepljenost in manj okuženih

Datum:

Podatki za šest občin na Kočevsko-ribniškem območju pokažejo, da je to območje nadpovprečno precepljeno, posledično je manj okuženih s covid-19. Doslej je bilo okuženih 12,76 odstotka vseh prebivalcev, v Beli krajini je to 14,34 odstotka vseh. Hkrati so na Kočevsko-ribniškem velike razlike med občinami. Najslabše precepljena občina v tem delu, Ribnica, ima tudi najvišjo stopnjo doslej okuženih (14,30), kar pa je še vedno manj kot v občini Semič, kjer je to 14,82 odstotka, polna precepljenost pa je 38,0-odstotna (v Ribnici 42,2).

                   

V Kostelu je bilo doslej okuženih le 5,50 odstotka vseh, v Osilnici pa 7,04 odstotka vseh. Ti občini že od začetka pospešeno izvajata cepljenje in sta vodilni tudi med vsemi slovenskimi občinami. Na Kočevsko-ribniškem prebiva 30.371 prebivalk in prebivalcev. S prvim odmerkom je cepljena skoraj polovica vseh oz. 49,79 odstotka. Z vsemi odmerki pa je cepljenih 13.527 prebivalcev ali 44,54 odstotka vseh. V regiji, ki zajema 6 občin, je trenutno 73 okuženih, kar je 0,024 odstotka vseh prebivalcev.

Na Kočevsko-ribniškem je bilo doslej (od začetka marca 2020, ko se je v Sloveniji pojavila prva okužba) okuženih 3.878 prebivalcev, kar je 12,76 odstotka vseh, ki prebivajo v teh občinah. V primerjavi z Belo krajino, kar smo objavili včeraj (vir), je to bistveno manj.

Največ okuženih je bilo doslej v občini Ribnica, 14,30 odstotka vseh. To je tudi občina, kjer je delež precepljenosti prebivalstva najnižji, primerljivo v tem delu regije JV Slovenija. Delež okuženih je bil 14,30 odstotka.

Spomnimo. Bela krajina ima 26.675 prebivalcev, doslej okuženih je bilo 3.825 ali 14,34 odstotka vseh. Kar je za osmino (12,4 %) več kot na Kočevsko-ribniškem. Hkrati so tudi razlike med tremi belokranjskimi občinami. Najslabše je v Semiču, kjer je polno cepljenih le 38 odstotkov občanov, okuženih pa je bilo 14,82 odstotka vseh.

Več si oglejte na portalu Moja-Dolenjska

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....