fbpx

Ameriška apatija in uničevanje od znotraj

Peter Marko Tase (Foto: Demokracija)

Kultura izključevanja, ki jo podpirajo demokratski milijarder George Soros, gibanje Antifa in demokratska stranka, je prodrla v vsako še tako majhno mesto Združenih držav Amerike. Kot nedavna žrtev “kulture izključevanja”, se jaz, ki sem se pred enaindvajsetimi leti iz Republike Albanije zakonito priselil v Wisconsin, počutim ponižanega. Prejel sem grožnje zoper svoje življenje, ker sem na javni prireditvi v Glendalu v Wisconsinu obravnaval naraščajočo stopnjo kriminala in tatvin v svoji soseski. Triindvajsetega decembra sem napovedal kandidaturo za nestrankarsko funkcijo nadzornika okrožja Milwaukee v okrožni vladi. V petih dneh mi je v zimskih temperaturah pod ničlo uspelo zbrati 236 podpisov (s katerimi sem presegel mejo 200 podpisov, potrebnih za uvrstitev na volilni seznam) z obiskovanjem sosedov od vrat do vrat in se končno uvrstiti na volilni seznam. Do 19. januarja sem pripravil predstavitev, v kateri sem se osredotočil na naraščajočo stopnjo kriminala v soseski, zlorabo psihoaktivnih snovi in grozno kakovost stanovanj, ki so na voljo brezdomnim ameriškim veteranom in prebivalcem z motnjami v duševnem razvoju.

Na koncu svoje predstavitve, v kateri sem obravnaval vprašanja javne varnosti in duševnega zdravja, sem izjavil, da “ne želim, da se Glendale spremeni v afriški ‘shantytown’ (barakarsko naselje)”. Zaradi te fraze so lokalni televizijski kanali in časopisi izvedli kampanjo blatenja in obrekovanja proti meni kot kandidatu in me označili za rasista. Odraščal sem v komunistični Albaniji, najstniška leta sem preživel v enem najrevnejših mest na Balkanu; pri 23 letih sem postal državljan ZDA in pri 24 odšel služit v drugo revno državo (Paragvaj, Južna Amerika) v okviru prestižnega ameriškega mirovnega korpusa (vladna agencija ZDA, ki spodbuja trajnostni razvoj v več kot 70 revnih državah sveta); po skoraj treh letih prostovoljnega dela sem se vrnil v Milwaukee in tri leta ostal brez službe.

Enaintridesetega januarja 2022 so beli novinarji, kot so Daniel Bice iz časopisa Milwaukee Journal Sentinel in drugi, množično poročali o mojem govoru 19. januarja, izkrivljali dejstva, me označili za rasista in pod preprogo pometli težave z javno varnostjo in stanovanjsko problematiko, s katerimi se okrožje Milwaukee sooča že leta. Prvega februarja sem se zaradi groženj in žaljivih sporočil, ki sem jih prejel po elektronski pošti, odločil, da umaknem svojo kandidaturo, poskrbel sem za povračilo denarja vsem posameznikom, ki so prispevali za mojo kampanjo, in še isti dan sem izgubil službo. Odvratno je dejstvo, da tisti novinarji, ki nikoli niso živeli v barakarskem naselju, s svojimi provokativnimi objavami pripomorejo k temu, da okrožje Milwaukee postane barakarsko naselje s popolno odsotnostjo policistov, kar zmanjšuje operativno zmogljivost šerifovega urada okrožja Milwaukee in spodbuja smrtne primere zaradi zlorabe drog. “Kultura izključevanja” razdira ameriško družbo, tako imenovani koncept ameriških sanj je izginil; ameriške nacionalne medije nadzoruje George Soros in so zelo dejavni pri uničevanju zgodovinske zapuščine Thomasa Jeffersona, Abrahama Lincolna, Georgea Washingtona in Jamesa Madisona.

Podobno kot je bila ustvarjena propaganda “novega sovjetskega človeka”, ki je mlade v Moskvi učila graditi utopijo bratstva in pravičnosti, se danes v Združenih državah Amerike šolarji in najstniki učijo zavračati zastavo ZDA in več kot 240 let brezhibne ameriške zgodovine ter zaničevati zapuščino generala Douglasa MacArthurja, generala Georgea S. Pattona in drugih.

Amerika je padla v samouničevalno brezno, njeno družbeno tkivo pa uničuje grozeča nevarnost stalinističnega propagandnega stroja.

Amerika potrebuje svobodno in odprto razpravo, ne pa govornih kodeksov in kulture odpovedi. Washington mora sprejeti strpnost in ne predsodkov. Eno od političnih orožij demokratov je “kultura izključevanja”, ki odganja ljudi z delovnih mest, sramoti drugače misleče in zahteva popolno pokorščino od vsakogar, ki se ne strinja. To je definicija totalitarizma, ki je povsem tuja ameriški kulturi in našim vrednotam, zato zanjo v Združenih državah Amerike ni prostora.

Peter Marko Tase, publicist in nekdanji kandidat za nadzornika okrožja Milwaukee