“Evropa (demokracija) bo krščanska ali pa je ne bo!”

(Foto: iStock)

Po divjanju islamskih skrajnežev v Siriji in Iraku, ki so pobijali kristjane, uničevali cerkve, samostane, podirali križe in brisali sledi prejšnjih civilizacij, pri omejevanju verske svobode vse bolj izstopa tudi Evropa.

Prejšnji teden je vrhovno upravno sodišče v Franciji odredilo, da je treba odstraniti križ iz spomenika svetemu papežu Janezu Pavlu II., ki stoji na glavnem trgu v bretanski vasici Ploërmel.
Osemmetrski bronasti spomenik Janeza Pavla II. z evangeljskimi besedami: “Ne bojte se” in lok s križem bi bilo treba odstraniti zaradi odločitve nižjega sodišča v Rennesu v Franciji iz leta 2015.
Vendar pa je francosko vrhovno sodišče po pritožbi odločilo, da lahko spominski kip papeža, ki je bil postavljen leta 2006, ostane, »le« križ je treba odstraniti, ker je po mnenju sodišča križ »verski simbol, ki vznemirja”.

Francija, najstarejša hči Cerkve, ki leži v središču zahodne Evrope, se tako pridružuje Siriji, Iraku in državam, ki iz javnega prostora odstranjujejo križe.

Robert Schumann, ustanovitelj združene Evrope: “Demokracija bo krščanska ali pa je ne bo.”
Poljska premierka Beata Szydło je ob tem dejala, da bo imel francoski primer brisanja krščanskih korenin širše posledice za Evropo in ne le za “sekularno državo”, za kakršno se razglaša Francija.
Kristjani po Evropi smo upravičeno zaskrbljeni nad radikalnim, politično korektnim sekularizmom, kakršnemu smo priča zadnja leta, posebej še po velikem migrantskem valu leta 2015, ki v imenu multikulturnosti sistematično briše sledi krščanstva iz javnega življenja. Zato kristjani nasprotujemo vsakršnemu poskusu odstranjevanja križev iz javnih površin v Evropi in smo užaloščeni nad odločitvijo francoskega državnega sveta, da odstrani križ s kipa sv. Janeza Pavla II. v francoski vasi Ploërmel. To je zloraba moči, uperjena proti kristjanom.

Ohranitev krščanstva na evropskih tleh spada med pomembne naloge voditeljev evropskih držav!
Zdaj je na vrsti francoski predsednik, toda, ali bo Macron kdaj zmogel razumeti besede svojega predhodnika Sarkozyja, ambicioznega politika judovskega rodu, z nič kaj vzornim družinskim življenjem, ki je januarja 2008 v Rimu mnoge presenetil s temi  besedami: »Francija je najstarejša hči Cerkve, Francija goji z Apostolskim sedežem prav poseben odnos, ker je krščanska vera prodrla v globino krščanske družbe in njeno kulturo, njeno pokrajino in način življenja, arhitekturo in književnost, korenine Francije so predvsem krščanske. Laičnost nima pravice odrezati Francijo od njenih krščanskih korenin. To je skušala storiti, vendar ne bi smela …«

Kako pa kaj provincialni ateizem po slovensko?
Slovenija seveda ni izjema. Nedavno je trgovsko podjetje Lidl v svojih reklamnih prospektih s fotografij cerkva izbrisalo križe. Menda zato, da ne bi žalili ateistov in muslimanov. Na pritisk javnosti in voditeljev nekaterih držav, npr. Češke, so se že opravičili in popravili prospekte. Od slovenske vlade seveda ni bilo nobenega odziva na to kristjanofobno ravnanje. Ta afera ponovno odpira vprašanja, s katerimi smo se v Sloveniji že srečevali.

Maja leta 2012 smo bili v Sloveniji priče že drugemu zažigu križa v Strunjanu. Omenjeno dejanje samozvanih umetnikov je naletelo na velik negativni odziv javnosti. Številni državljani so poslali sume naznanitve kaznivega dejanja verske nestrpnosti po 297. členu Kazenskega zakonika, tožilstvo pa je aprila 2013 odločilo, da v Sloveniji zažiganje križev ni kaznivo dejanje!? Od tod do ponovnega preganjanja slovenskih kristjanov pa ni več daleč.

Dokler bomo kot večinsko katoliški narod na najbolj odgovorna mesta postavljali duhovne in materialne dediče prejšnjega režima, bomo zatirani, naši voditelji pa nikoli ne bodo zmogli Sarkozyjevega evropskega razgleda.

Franci Donko

 

 • Lilika
 • Olga_10

  Čestitke Poljaki za jasno besedo in pokončnost!
  Cerkev in Ljudmilo pa mostove gradita….. Serpentinšek je celo favorit komunista Kučana za predsednika države….

 • Jure kavčičeu

  Veste kdaj se nam bo zares lepo godilo? Ko bomo pozabili na religije in na boga, ki je človeški izum in je v tem tisočletju popolnoma neuporaben in brez pomena. In to se ne sme zgoditi prek prisile in neupravičene diskriminacije muslimanov, kristjanov ali kakršnih koli vernikov, s prepovedovanjem uporabe verskih simbolov in brisanjem križev iz škatel in ne vem kaj vse. Do te stopnje razvoja mora evropska družba priti sama, vsak posameznik se mora poglobiti in skozi razmislek spoznati kaj je resnično in kaj ne. Če daš misli priložnost, da podvomi v dogme privzgojene že od malih nog, potem ta misel obstane in vse začneš dojemati drugače. Ni nam več treba boga, da bi vedeli zakaj trešči strela, zakaj smo bolni, zakaj sploh smo na svetu in kako smo nastali. To sedaj vemo, vse se da razložiti, preračunati in poustvariti. Ni več potrebe po vpletanju vraževerij in nadnaravnih bitij v nobeno sfero naših življenj. Predstavljajte si demokracijo, kjer se vsi volivci odločajo na podlagi neke izobrazbe, znanstvenih dognanj in naprednih človeških vrednot. Ko se po odgovorih na vprašanja o ureditvi družbe ne ozirajo več v neke stare “svete” knjige in zapise neizobraženih pastirjev bližnjega vzhoda. Taka demokracija bi delovala in to mora biti cilj in prihodnost Evrope.

  • Hun

   z vero ni nc narobe…pohlep je greh, ki je vzrok vsega gorja na planetu

   • Cucurbita Pepo

    Nič ni narobe če človek v nekaj verjame brez dokazov ??

    • Hun

     vera je bila vedno izrabljeno sredstvo, da so gospodarji miril ljudstvo…in manipuliral…
     Jaz ze dolgo ne nasedam da Bog nekje obstaja v onostranstvu..taka razlaga je za primitivno rajo…Bog je ljubezen in dobrota, ki jo clovek nosi v sebi..ze Jezus je tako pridigal in njegovi nauki so mi vsec…; nebesa in pekel je izmislotina za pokoritev mnozice, tako pravlico so si zmisll vladarji..

 • mehmed

  Nič niso pri Lidlu popravili, še vedno sta (pred 14 dnevi) samo goli modri kupoli cerkve….

 • Morala

  “Kristjani po Evropi smo upravičeno zaskrbljeni nad radikalnim, politično korektnim sekularizmom, kakršnemu smo priča zadnja leta, posebej še po velikem migrantskem valu leta 2015, ki v imenu multikulturnosti sistematično briše sledi krščanstva iz javnega življenja.”

  Če bi nas/jih res tako skrbelo itd…bi evropski Kristjani že pred časom vstali,…ampak ne, raje se bodo podredili…posranci, strahopetni…vsi so glasni le na internenih straneh…pha…

  • AlternativaZaSlovenijo

   A tebi se je pa dvignilo?

   • Morala

    Pokrov se mi je dvignil :)

    • AlternativaZaSlovenijo

     In kaj ti kot heroj z dvignjenim pokrovom pričakuješ?

     • Morala

      Več dejanj in manj besed…

     • AlternativaZaSlovenijo

      Koliko dejanj in malo besed pa si ti kot heroj udejanil in kakšna so bila konkretno ta udejanjenja?

     • Morala

      Jaz sem ženskega spola…verujem samo vase, ampak me razjezi to jamranje in to podrejanje…nič nisem naredila…

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ah, oprosti to pa vem kako frčijo piskri in perje, ko sr ženske razhudijo:-)

     • karlina

      PODPIS

 • AlternativaZaSlovenijo

  Koliko je resnično vernih tu v Sloveniji kristjanov, ki sledijo svojemu Učitelju Kristusu in ne tistih, ki se javno trkajo po prsih da hodijo k nedeljski maši? 10-15%?
  Izjava Shumanna je zgolj retorična. Evropa ne bo dolgo krščanska, ker ne bo več kristjanov. Posledično tudi ne Evrope. Ostane še vprašanje demokracije, ki pa je popolnoma brezpredmetno.

 • Hun

  vzrok radikalizacije muslimanov in posledicno nastanek ISIS pa tiči kje?

  • AlternativaZaSlovenijo

   V zgrešeni politiki.

   • Hun

    v pohlepu imperialistov

    • AlternativaZaSlovenijo

     Mednje sodijo vsi. Ampak meni se vseeno zdi, da Kristus ni bil imperialist, niti ni dajal nobene podlage za pohlep imperializma.

     • Hun

      Kristus je za casa svojega zivlenja pridigal Zidovski cerkvi da jih je prezvel satanov pohlep

     • AlternativaZaSlovenijo

      Za te pridige ne vem, ne vem iz katerih virov si ti to črpal. Židje so imeli shodnice in velik tempelj v Jeruzalemu.

     • Hun

      iz Svetega pisma

     • karlina

      TOČNO, PODPIS

 • Cucurbita Pepo

  Prihodnost Evrope je ateistična.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Slabo vam kaže.

 • Olga_10

  Slovenija je postala že tako ateistična, da bi bilo za nas kristjane najbolje, če se preselimo v Argentino, Slovenijo pa prepustimo antikristom!

  • Jure kavčičeu

   Sem zelo prijazen človek, spoštujem ljudi (ne glede na njihovo poreklo, kar ne morem trditi zate) in normalno funkcioniram v družbi. Prav tako sem ateist in zagovarjam popolno sekularizacijo družbe. Če sem zaradi tega antikrist in slab človek, potem je nekaj narobe s tabo, ne z mano.

  • Cucurbita Pepo

   Se bojite ateističnih križarskih pohodov ?

   • Pezde

    Se ne, kajti boriti se za “nič”, ni možno. Kristjani se borijo za nekaj, ker v nekaj verjamejo, tudi Muslimani in celo Budisti, ampak ateisti s križarskimi pohodi? Kam pa imate organiziran pohod? Na Žale? Veste kaj bo, ko bo znanost dokazala, da večnost obstaja? Ateisti bodo hoteli umreti, pa ne bodo mogli. Za nekatere bo to pekel, za druge nebesa.

 • tarantela

  Kako je pa z demokracijo v davni Grčiji, ko ni blo nič kristjanov?

  • _

   Kaj je s tabo?!? Grčija je pravoslavna krščanska država!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Cucurbita Pepo

    Grcija in ZEVS sta obstajala preden so ljudje napisali Biblijo.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Zevs in Grčija sta propadla, Biblija je pa preživela.

   • karlina

    TOČNO

   • lili pili

    Z 4. Milijoni albancev, potem pa se cel kup azijcev… skoda

  • dr Janez Sveti

   A od teh butljev pričakuješ normalen odgovor?
   DR Janez Sveti genij

   • indijanka

    A Tarantelin komentar je pa preudaren in ima kakšno povezavo s problemom? Kaj neki je gruzijski kipar Zurab mislil, ko je leta 2006 podaril ta kip mestecu? Njegova dela so kontraverzna in ta kip naj bi predstavljal ločenost cerkve in države. Spomenik so postavili na javna tla. Sprožil je mednarodni spor. Poljska bi rada papežev kip na svojih tleh, Bretanci razmišljajo o tem, da bi bila zemlja lahko privatna in se nočjo kipu odrečt iin sodišče želi, da se z umetniškega dela odstrani križ. Ker nek starodavni zakon ne dovoli verskih simbolov na javnih tleh. Bo moral vstati Merlin, da reši to situacijo, saj je od tam doma.

    • dr Janez Sveti

     Vera je čudna zadeva. Vsak ima svojo, samo zavedajo se ne.
     DR janez Sveti Zakon vesolja

     • indijanka

      :) nič ni čudna. Zgodba zaupanja in prepuščanje. Lepo so prepevali za 1. novembra ob križu. Župnikove besede so bile besede ljubezni in miru. Sicer pa si ti tut meni neke oblike vera. Ker ti zaupam in celo prepuščam se ti v tem spletnem svetu.

    • Hun

     najbol, da se zavrtimo okol totema

  • AlternativaZaSlovenijo

   Kateri filozof v stari Grčiji se je pa zavzel za sužnje. Ti so bili v stari Grčiji ničvredna zasužnjena delovna sila brez kakršnih koli pravic. Kako je že rekel Platon (ali celo Aristotel) kladivo samo ne zabija žebljev. In Aleksander Veliki je to demokracijo izvažal s krvjo.

  • lili pili

   Verjetno ti bo kdo odgovoril da zato, ker ni bilo komunistov

 • !

  Zakaj migracija prihaja v Evropo, vse je že pojasnil Wikileaks http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • turški vpadi so bili nasilni

  Tudi, če niste verni, obvarovati moramo naš način življenja, ki so ga za nas izborili naši krščanski dedki in babice, pradedki, prababice

  • karlina

   TOČNO. VELIK PODPIS, naši predniki se obračajo v grobu, glede na to, da so se sami rešili turških vpadov praktično goli in bosi, ker so vedeli ,kaj prinaša islam, ampak je pa tudi res, da so bili takrat vsi kristjani , ne tako,kot je sedaj, na zalost.

   • lili pili

    Zdaj mi je pa jasno kako nastane potres, hvalaaa

   • Stane

    Vsi Slovenci ne spostujejo nikogar,nimajo vsi cut za kolektivno obrambo,nimajo vsi cutapripadnosti svojem narodu,slovenski narod je samounicevalen. Zsl je resnica taka. SLOVENEC DANES IN NIKOLI VEC. Zal gremo v to smer.

  • FORT WORTH

   Gre za tradicijo nasih prednikov, ki jo moramo spostovati.
   Moramo malce nazaj, ce hocemo z velikimi koraki naprej…
   Socialisticno motnjo, ki je trajala malo manj, kot 50 let je potrebno zakopati, skupaj s spomeniki kradljivih, manipulativnih revolucionarjev.

   • lili pili

    Zgodovina nas uci, da poti nazaj ni, razvoj gre naprej ce pa se ne prilagodis te preprosto ni vec, propadel je rim, faraoni, stari grki, pa do kot nazaj bi se ti vrnil, da bi s volovi orali…

 • primsek

  Prav ima Donko, bivši komunisti, predvsem tisti, ki so na čelu stranke, ki so jo ukradli Pučniku, da je umrl strt v tujini, nimajo kaj početi. Mi moramo voliti krščanske politike, Marjan Šarec recimo je prava izbira, moli in ni klerikalec

  • karlina

   Ojojo, ojoj, ja Šarec pa res, kot pred leti, ko so Kučana vprašali, če hodi v cerkev in je odgovoril, da ima krščanske korenine, neumnost do konca.

  • lili pili

   Se strinjam samo opozoril pa bi, da je bil g. Pucnik vse prej kot veren clovek…..

   • Stane

    Bil je SLOVENEC za SLOVENCE! Samo to steje.

    • lili pili

     Ja ki svojega prvega sina se slovensko govoriti ni naucilllll

    • lili pili

     No sina iz prvega zakona ni uspel nauciti slovensko govoriti, toliko o velikemuuuuu slovencu

  • Stane

   Marjan Sarec ni za Slovenke/ce. Je za Arabce in negroide podsaharske
   Ce vidis kvalitete na njem,ga pelji k sebi domov.

 • luckyss

  Vsaka religija človeku veliko vzame in tudi nekaj da..
  Religija je zavetje za vse ovce, ki se ne morete soočiti s kruto realnostjo…torej, da živimo ta trenutek, potem pa nikoli več…
  Dokler je to bluzenje neškodljivo kot v primeru evropskih katolikov v zadnjih nekaj desetletij , je to O.K.
  Tudi islam ni nek problem…
  Problem so skrajneži in tisti, ki teh skrajnežev ustrezno ne obsodijo…
  Kje so muslimani živeči pri nas ?!
  Sem mogoče zamudil kakšen protestni shod, kjer bi bi se distancirali od skrajnih islamistov ?!
  Neee..tišina…le en kurčev Porić pravi, da se nas bo zapomnil…
  Banda….Naši dedje so kurili kresove, mi pa vas sprejemamo preko kvot
  Banda Bruseljska..

  • dr Janez Sveti

   “Religija je zavetje za vse ovce, ki se ne morete soočiti s kruto realnostjo…torej, da živimo ta trenutek, potem pa nikoli več…”
   Tako kot si zapisal, razmišljajo ljudje, ki jim je srat, scat, žret, edina misel v bednem življenju.
   DR janez Sveti genij

  • karlina

   Samo počakaj, kaj se bo dogajalo, ko bodo drugo leto odprli v Ljubljani dzamijo, sam počakaj, ne verjamem, da bo to prineslo koristne stvari za Slovenijo in Slovence.Sicer pa je krščanstvo staro ze 2.000 let in hvala Bogu, da je obstalo.

   • lili pili

    V zagrebu imajo damijo ze vec kot 30 let in kaj se hrvatom to pozna, pa se to prvo damijo na hrvaskem je postavil leta 41 ante pavelic veliki katolik in se vecji klavec, po vojni pa jo ji spremenili namembnost

   • Stane

    Ce bo slo tko naprej,ne bo dolgo obstajalo.

    • karlina

     O, me veseli, da si komentiral moje besede, več, kot eno leto nazaj in kaj se je v tem času zgodilo, vidimo-same grozljive stvari, tako v Sloveniji, kot tudi v celi Evropi, da ne govorim, da so nas naši “vrli” levi politiki izdali, ko so na svojo lastno pest, brez našega dovoljenja , podpisali marakeško deklaracijo in s tem zapečatili dokončno usodo vseh SLOVENCEV IN SLOVENIJE, kajti z nami-PRAVIMI, DOMOLJUBNIMI, VERNIMI SLOVENCI je s tem podpisom, definitivno-KONEC !!!!!

  • etrusk

   luckyss
   resnično Religija je zavetje za vse ovce, ki se ne morejo soočiti z realnostjo.—resnico.

   • freedomfighter

    Ja lepo povedano

 • Pezde

  Tale slika me pa spominja (če izvzamem, da je ladjica papirnata in ima EU zastavo) na tisto zgodbo o Jezusu in njegovih učencih na čolnu.

 • xtc

  Najbolj smešno je ko se komunisti in socialisti razglašajo za ateiste ob enem pa so rdeči verski fanatiki tipa islamisti.

  • turški vpadi so bili nasilni

   ni več važno kdo je levo, desno, VSI SMO V TEJ NAŠI EVROPI, sovražniki islamisti ali pa katerikoli nasprotniki, pa so tam zunaj. Varujmo našo Evropo!

  • freedomfighter

   To je res komunisti so verniki

   • Stane

    Ja,verjamejo,da morajo vladati vsem,samo oni in nihce vec ne zna. Tudi za ceno lastnega naroda

 • karlina

  Tisti, ki uničuje in zaziga krize, bo doletela bozja kazen, to je dejstvo !!!!!! Sicer pa, prav zaradi tega, sem nedavno slišala, da je začelo nositi krizice na verizicah veliko Slovencev in to z velikim ponosom, kar je EDINO PRAVILNO !!!!!!

  • ,

   tako je, za vsem tem so Ž.

  • Janko Gedlička

   Že dolgo nazaj sem prebral menda v Družini, da je takoj po 2.sv. vojni neka zdravonapredna učiteljica – bia sta navedena celo njeno ime in priimek pri odstranjevanju nazadnjaške šare iz šolskih prostorov demonstrativno s krepkim zamahom vrgla na kup križ in je z upododbljenega Jezusa odletela roka. Gospa je bila noseča, otrok, ki ga je čez mesece rodila, pa se je rodil brez roke.

  • lili pili

   Ja samo kdaj mi tega ne bomo doziveli, verjetno…

 • turški vpadi so bili nasilni

  NE SMEMO predati svoje krščanske očetnjave!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • lili pili

   Tako je v boj za teboj

 • Sonček
 • Balkica

  Sami smo krivi! Evropo motijo križi, vera Evropejcev pa je vedno manjša, oziroma je sploh ni!
  Primer pokopališč 1. november – le redki prisotni so sposobni moliti Očenaš ob župnikovem blagoslovu in ne samo to: niti pokrižajo se ne! Kot, da je vera nekaj, kar se sramuješ. Če to opazuješ, te prime žalost – prav na to sem pomislila, Evropa, si sploh še krščanska?

  • Soave

   +++++++ kako prav imate! Ljudje se sramujejo svoje vere! Kam smo prisli ? Ampak, končen rezultat bo pa presneto zalosten! Čedalje več upognjenic hrbtenic in hinavčenja za vsako ceno.

   • moon

    Jap, sveta brez vere ne bo, žalostno je le, da bo to islam.

    • Soave

     Naj bo Islam tam, kjer je doma. Tukaj ga ne maramo.
     Sem verna, ampak islam mi pa res ” dol visi “!

     • moon

      Demokracija se z islamom nepreklicno neha, kot tudi ostale tekovine levicarjev po vsem svetu. Samo oni tega ne stekajo.

     • Soave

      Levaki naj kar bodo. Islam pa lahko zagode tudi nam. . .

     • freedomfighter

      Islam bo pokopala tehnologija tako kot je od krscanstva ostala samo se kultura in nekaj norcev ki vrjamejo v zgodbice

     • Soave

      Hvala. Res ste prijazem mož !! Pameten. . . . .verjetno ?

     • freedomfighter

      Men vse vere dol visijo clovek je odgovoren za svoja dejanja boga so si pa zmislili zato da neizobrazeni ljudje dobijo razlage za stvari ki jih ne poznajo pa seveda zato ker je veliko lazje ziveti ce vrjames v posmrtno zivljenje…blagor vernim in spranim kaj bi jaz dal da bi vrjel tem pravljicam

     • Soave

      Seveda. To je vaša pravica.
      Jaz zato, ker v nekaj verjamem, nisem menda neizobražena ??
      Ja, morda je res malo lažje živeti. Je to kaj napačnega ?
      Pa tisto vašo besedo ” spranim ” bi res lahko izpustili. Je popolnoma nepotrebna
      Pravljice so pa meni zelo ljuba literatura. Le prebirajte jih.

     • Goran Hvala

      Soave…ne bodi no tako brezmadezna…kaksne besede so vse delezni tisti ki ne sledijo ideologiji tega portala…tebe pa taka malenkost kot je “spranim” s tira vrze..sam preveri najvecjega slovenskega demokrata cosmojasnovidca…:-)..sej ni spooben enga stavka skupi zmetat brez kletvic in zaljivk…:-)..zanimivo in smesno…vsaj men…edino kar mi ni jasno je to da kljub vsej izobrazbi in razgledanosti dejansko verjamete v neke bogove itd…pravljice so pa tud cist ok…sam so pac pravljice in ne nekaj v kar bom verjel..drgac pa nobenga ne oviram…naj verjame v kar hoce..

     • Soave

      Nikoli nisem trdila, da sem brez madeža! Smo ljudje, ali ne ne ?

      Saj sem napisala. Imamo vso pravico – vsaj upam, da jo imamo – misliti in verovati po svoje!
      Kar se pa tiče desnih pljuvalcev, pa mislim , da je posledica .Če pogledaš kako nekateri levaki packajo. . . . Zakaj bi pa mi. – na svojem portalu – morali biti etični ?

     • Goran Hvala

      Ej se strinjam glede packanja…sam mal si preber komentarje….3/4 packarij je desnih…pa se debato zacnejo desni…od levih potem pa odgovor in na tisto se 30 desnih odgovorov…tak da segeda se strinjam glede drekanja sam statistika je spet v vaso skodo…sej sam mal se pomakn gor in dol po komentarjih pa dobis sliko…pac jest to opazim ker zame so vsi isti..levi in desni…vsak za svoj zep..in mi je zanimivo kak me na drugih portalih ne napadajo..oziroma se najde kdo vsake toliko..sploh so po vecin levakarski portali..na novi si pa kar avtomaticno komunjara ker poves(kot pravis tudi ti sama) svoje mnenje..a ni to mal smesno..;-)..men je..zato pa prihajam vsak dan na te strani…se nasmejim do solz…

     • Soave

      Koliko časa pa komentiraš, Goran ?

     • Goran Hvala

      Kak misles koliko casa?..na novi?

     • Soave

      Ja, na Novi .

     • Soave

      No, na katerih portalih pa komentiraš. Če takole pišeš na levih, te menda ne bodo kregali ?

     • Goran Hvala

      Na vseh portalih pisem proti grupi fanatikov…sej sm ti napisal da nisem ne levi ne desni…te vase igrice me drgac ne zanimajo…sam je pa fajn ko vidim kolk in ene in druge jezi ce nisi na njihovi strani..no predvsem desne(sploh niso desni ampak janseviki) ker se se desni tukaj oglasajo pa se z vami ne strinjajo..kar me preseneca..pac tukaj se goni eno in isto cel cas in ce se ne strinjas si komunjara…leavki mi se niso rekl desnak al pa domobranc na racun ne strinjanja z njimi…

   • freedomfighter

    Tistega ki je sram svoje vere sploh ni veren

    • Soave

     No. . . .no. . . . tako zelo enostavno pa le ni.
     Ker se ateisti kar naprej norčujejo iz Kristjanov ( no, saj kakšna druga vera jim ni tako napoti – zanimivo, ali ne ? ), se ljudje ne želijo izpostavljati.
     Kako neki in zakaj ? Kdo bo pa kar naprej poslušal o zatohlosti, spranosti,nazadnjaštvu,
     da ne naštevam.

     • Goran Hvala

      Jst to poslusam vsak dan…ce ne drugje na novi…sam jest z veseljem povem da me vera ne zanima…eni so pa res stalno ogrozeni se mi zdi…na britof grem ko grem na pogreb..pa se tisto zarad umrlega ne zarad tega da se svojcem kazem ali zupniku ugajam..moli naj tist kot hoce..ce mu pomaga…je pa res da se nism slisal da bi zarad molitvic nekdo od mrtvuh vstal ali cudezno ozdravel…ko bo to dokazano mogoce zacnem se sam molit…

     • Soave

      Đokazi ?
      V mnogih zadevah jih veliko bolj učene glave kot sva midva , nimajo!
      Pa tudi pomot je že veliko bilo. Dokazanih!
      Saj jaz s sojo vero nikomur ne škodujem.Vsaj namenoma ne.

 • Janez

  A JE J. C. Juncker ?
  Res pijanec ?
  PA – ZAKAJ GA NE ODSTAVIJO ? L.r. J. KOMENDA

 • Mike Zulu

  In kdo bo kaj naredil???? Niti ena stranka na Slovenski politični sceni (niti SDS) se javno in iskreno ne zavzema za ohranitev Slovenskega načina življenja
  In kulture!! Kot da so vsi počasi podlegli Savdskim, Katarskim, Bruseljsko Soroševskim $$$$ …Slovenski desničarji in domoljubi še vedno čakamo na pravega človeka, stranko, ki se bo zavzela za nas Slovence!! Mrš demagogiji in demagogom!!

  • etrusk

   čestitke

  • Goran Hvala

   Mene bolj zanima kaksen je slovenski nacin zivjenja?..

   • Stane

    Kje se ti nahajas? Si v Afriki? Potem ves,ker ti divjaki sporocajo!

 • Mike Zulu

  Btw. A bo NovaTV sploh kaj objavila da se po Bežigradu že zbirajo podpisi proti Džamijski ulici??? Pa bi človek mislil da boste vi in vaša stranka prvi pobudniki česa podobnega.. phhhh

  • Janez

   Se strinjam.
   Kar spodbuudi – podpisovanjee peticije.
   Pa
   TISTE ZA ODSTOP MOL ŽUPANA Z.J. TUDI.
   NA
   [email protected] Peticijo dr. Erzarja je veliko ljudi že podpisalo. Lr. J. KOMENDA

 • ljubinica

  Francosko sodstvo bo imelo se veliko dela …
  Odstraniti krize z vseh cerkva in kapelic, potem pa se z vseh razglednic, turisticnih prospektov , raznih naslovnic, odstraniti krize z nagrobnikov pokopalisc, ppotem pa naprej … spremeniti vsa imena krajev, ki se nanasajo na krscanske svetnike ….

 • ljubinica

  Odstranjevanja krizev ne zahtevajo muslimani (tako nori niso), ampak militantni ateisti.
  Ampak NA CEM nameravajo ateisti zgraditi svoj babilonski stolp?
  Brez Boga tudi cloveka ni.

 • cosmosjasnovidec

  Francozi so tako ali tako povsem usekani z njihovimi kamelotrajbarskimi musliči vred.
  Naj še pričnejo odstranjevati cerkve,da bodo ustregli tej muslimanski golazni.

 • Ana Job

  Kakšen pa je profil muslimanov v Sloveniji?

  V Sloveniji je po nekaterih podatkih 47.000 Muslimanov. Muslimani se vse premalo zavedajo, da niso narod pač pa verska skupnost. Še manj se zavedajo, da je večina njih (okoli 90 %) slovanskega in ne turškega ter arabskega izvora. Njihove slovanske, tudi slovenske prednike so Turki z zvijačo in tudi na silo spreobračali v Islam. Spričo tega bi bilo najprimerneje, če bi se distancirali od vere, ki jim je bila vsiljena in v znak odpora do 500 letnega nasilja ponovno sprejeli vero svojih prednikov. Morda pa bi kdo od muslimanov postal tudi ateist, če bi mu soverniki to dopuščali? V tem pogledu se kaže islam kot zelo nestrpna, nasilna ter nepopustljiva vera, ki ne spada v današnje čase.

  • Nejc Ornik

   Good Job, Ana!

   • Ana Job

    Hvala. ;-)

  • velikiblek

   Dobro napisano. Tako, kot mi pozabljamo, da so nas Slovence na silo pokristjanili in bi bil čas, da začnemo razmišljati o tem, da sprejmemo vero svojih prednikov.

   • Ana Job

    Hvala. Slovenci smo bili staroverci prvotno. Zagotovo pa še nadaljujem tudi o tem, koliko denarja pustijo slovenski muslimani v Bosni, kakšne luksuzne vile imajo tam postavljene in kako zelo slabi potrošniki so na tleh RS.

 • lili pili

  Zanimivo, zahodna evropa drsi v muslimanstvo, je samo se vprasanje casa ko bodo njihovi muslimani na demokraticen nacin, brez vojne, ukinili tem bebavim zahodnjakom clovekove pravice in demokracijo.

  Saj ni res pa kot vse kaze bo, da bodo preostali kristjani poiskali novo domovino na vshodu evrpore v toliko osovrazeni rusiji, ki je zadnji branik krscanstva

 • freedomfighter

  Vecina slovencev ni vernih in ce hoce vecina ateisticno drzavo je to nasa pravica saj ateizem ni nic slabe dokler ne prepoveduje ver

  • Goran Hvala

   Od kdaj pa ateizem prepoveduje vere..?..pac jaz ne verjamem v te pravljice…tist kot hoce pa lahko…sam mi ni treba dopovedvat kdo je boljsi…men so pac vsi ki verujejo v neke stricke nad oblaki kot otroc ki verujejo v bozicka…sej ni nec narobe in me nic ne moti…sam drzte se vsak svojga in to je to pravim jaz..tiste ki ne verjamejo temu pa pustite pri miru…nismo mi krivi da enim stevilo upada drugim se pa veca…

   • if

    Berite Kdo je Jezus, avtor Messori.
    Potem boste pripravljene na diskurz o desjtvih, ki jih imenujete pravljice.