CIA razkrila redke fotografije najljubšega sina Osame bin Ladna: To je Hamza bin Laden, prihodnji voditelj Al Kaide

Datum:

Fizična podobnost med očetom in sinom je res neverjetna. Hamzi bin Ladnu, najljubšemu sinu Osame bin Ladna, je vse do zdaj uspelo skrivati svoj obraz pred očmi javnosti, kljub temu, da ima v zadnjih letih čedalje vidnejšo vlogo v propagandi Al Kaide. 

                   

Video posnetek, ki ga je objavila Centralna obveščevalna agencija CIA, prvič razkriva, kako izgleda Hamza bin Laden kot mlada odrasla oseba. Eden izmed vodilnih uslužbencev za boj proti terorizmu je za CNN povedal, da obstaja velika možnost, da ga pripravljajo za prevzem vodilne vloge. Posnetek je sicer del obširne zbirke gradiva, ki so ga zasegli v času racije oporišča Osame Bin Ladna leta 2011, agencija pa ga je objavila v sredo.

Foto: YouTube

Hamza se je poročil s hčerko višjega voditelja Al Kaide
Fundacija za obrambo demokracij (Foundation for Defense of Democracies) analizira video posnetke in več kot 500 tisoč drugih datotek, ki jih je objavila CIA. Med nošenjem belega ogrinjala z zlatim okrasjem se Hamza plašno smeji, medtem ko se otroci približujejo in oddaljujejo. Po besedah uradnikov gre za dogodke z njegove poroke, ki naj bi potekala pred letom 2009 v Iranu. “Video posnetek kaže, da se je Hamza poročil s hčerko višjega voditelja Al Kaide,” navaja fundacija.

Naj bi bil v srednjih ali poznih dvajsetih letih
Najdeni dokumenti kažejo, da je Osamo bin Ladna zelo zanimal napredek sina Hamze. Očeta sicer ni bilo navzočega na poroki svojega sina, saj se je takrat skrival, bil pa je zelo neučakan med čakanjem na ogled posnetka. Med drugim je poskrbel, da so bili na poroki navzoči vsi visoki predstavniki Al Kaide. Hamza bin Laden se je kot otrok pogosto pojavil v oglaševalskih posnetkih Al Kaide, medtem, ko je v rokah držal očetovo avtomatsko puško, bral pesmi in sodeloval v vojaškem urjenju skupaj z ostalimi dečki. Obstaja prepričanje, da naj bi bil zdaj v srednjih oziroma poznih dvajsetih letih starosti.

Foto: YouTube
Ameriški uradniki so povedali, da je bil Hamza poleg očeta pred in po terorističnih napadih 11. septembra 2001, nato pa se je odpravil v Iran, kjer se je pridružil ostalim članom družine Bin Laden. Po tem, ko so ga skupaj z družino z odprtimi rokami sprejeli v Iranu, je kmalu prišlo do napetosti med Al Kaido in iranskim režimom. “Hamza je preučeval militantno ideologijo Al Kaide, medtem ko je bil po terorističnih napadih 11. septembra v hišnem priporu v Iranu,” je povedal nekdanji agent FBI Ali Soufan, ki je bil zadolžen za sledenje Al Kaidi.
Foto: YouTube
V začetku letu pozval k napadom volkov samotarjev 
V enem izmed pisem je Hamza očetu napisal, da je pripravljen korakati z vojsko mudžahedina. V začetku tega leta pa je Hamza objavil 10-minutno glasovno sporočilo, v katerem je svoje privržence pozval, naj kot volkovi samotarji napadajo Jude, Američane, Zahodnjake in celo Ruse, pri čemer naj uporabijo kakršna koli sredstva, ki so zlahka na voljo. “V primeru, da v rokah nimate orožja, se pri tem polastite drugega orožja,” je bilo mogoče slišati v posnetku, do katerega je prišla obveščevalna skupina SITE.
“Do zdaj je poskušal kopirati svojega očeta, tako sporočila kot tudi terminologijo, ki jo je uporabljal njegov oče,” je Soufan povedal za CNN. “Hamza se na tej točki pripravlja za enega izmed vodij v Al Kaidi, z namenom, da se čim prej usmeri na pot do vodstva organizacije Al Kaide in združevanju globalnega džihadističnega gibanja,” je še povedal in dodal, da ima veliko karizme in dobre sposobnosti javnega nastopanja. Poleg tega pa mu na poti do vrha zagotovo prideta prav njegovo ime in dejstvo, da je predstavljal najljubšega sina Osame bin Ladna.
N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...