Glasoval bom za Romano Tomc

Slovenski novinarji se javno običajno ne opredelijo, komu bodo ali so dali glas na volitvah. Redki so tisti, ki to naravnost povedo, kajti tovrstna javna podpora posameznemu političnemu kandidatu je v novinarskih krogih bogokletna, in tistega, ki si to usodi, čaka takšen ali drugačen linč. Sam sem naredil prehod iz novinarstva v politiko in obratno in nimam nobenega problema o tem spregovoriti javno in na glas. Razkritje pri meni ni potrebno. Ko bralci vidijo mojo kolumno ali komentar, seveda dobro vedo, kakšne so moje vrednote, kakšen je moj nazorski in politični okvir. To prenašam v svoja besedila, ki jih poskušam kar najbolje argumentirati in tudi braniti, pri čemer seveda ne skrivam, da so mi odvratni komunizem in vse izpeljanke in ostanki tega totalitarnega sistema,  ki so v Sloveniji še vedno prisotni.

Petek in Repovž
Državljan, ki bo hotel biti aktiven državljan in obveščen z različnih strani, bo iskal informacije na tej in oni strani. Kdor bo bral, poslušal ali gledal le en medij, bo informacijsko invaliden. Ne bo videl mavrice. Malo bolj zahteven bralec že ve, kaj lahko pričakuje od mene in kaj od Grege Repovža. Nekateri berejo oba, marsikdo samo njega ali mene in nato kot anonimni stekli psi širijo steklino v digitalnem vesolju.  Kar me zabava.

V nedeljo bom glasoval za Romano Tomc. To je seveda jasno in tega mi nemara niti ne bi bilo treba posebej poudarjati. Vendar to podčrtujem zaradi tistih skrivačev, ki skorajda himnično razglašajo nekakšno novinarsko objektivnost, ki je seveda ni. Novinarska objektivnost je mit, na naši novinarsko-marksistični fakulteti so nam objektivnost v novinarskem delu ubijali v glavo kot temeljni postulat novinarskega dela, hkrati pa je takratni sistem novinarje postavil v vlogo družbenopolitičnih delavcev, torej hlapcev politike in politikov. Poslanstvo družbenopolitičnih delavcev pa je bila obramba takratnega totalitarnega sistema. In tudi danes je prav smešno poslušati, ko slovensko blond novinarstvo razlaga, kako je nepristransko in objektivno, ne da bi vedeli in se zavedali, kakšne neumnosti govorijo. Seveda že dolgo niso prebrali kakšne knjige ali strokovnega članka s področja komunikologije ali teorije novinarstva, ki je nastal zunaj FDV.  In žalostno je, da nekateri še vedno živijo v tem miselnem svetu, dasiravno so se rodili že v državi, ki se je z osamosvojitvijo poskušala otresti vse te navlake. Žal neuspešno. Slovenski mediji in novinarji še niso pripravljeni na transparentno razkritje svojih vrednostnih, nazorskih in  ideoloških podstati. Pozorni medijski potrošniki to sicer dobro vedo, bolj površni pač ne, mediji in novinarji pa namesto v razkritja vlagajo velike napore v barvanje fasade in prikrivanje dejanskega stanja.

Novinarji imajo radi levo
Slovenski medijski prostor je izrazito in večinsko nagnjen v levo. To je seveda posledica dolgoletnega pohabljanja zaradi diktature partije in proletariata, vendar tudi v razvitih demokracijah ni kaj drugače. Washington Post je pred leti ugotavljal, da le 7 odstotkov ameriških novinarjev politično sodi med republikance. Glede na to, kakšen medijski pogrom je doživljal Trump, je še to kar optimistična ocena, toda Trump je zaobšel klasične medije in zmagal s pomočjo družbenih medijev. Ena od raziskav Raziskovalnega centra PEW pa kaže, da se je za konservativne opredelilo šest odstotkov ameriških novinarjev, od tega dva odstotka za zelo konservativne.  Oznaka konservativno tudi v ZDA ni priljubljena, saj je na drugi strani 53 odstotkov novinarjev v tej raziskavi sebe označilo kot »moderne« oziroma liberalne.

V razvitem svetu z razkritji, v kateri idejni ali politični pol sodi posamezni medij ali novinar, nimajo težav. V ZDA je jasno, kako bodo posamezne vsebine interpretirali in predstavili na FOX News in s kakšno kamero snemajo na CNN. Vemo, kakšna stališča zastopa Frankfurter Allgemeine Zeitung in kakšna londonski Guardian. Odločevalci, gospodarstveniki, najrazličnejši svetovalci in intelektualci širom sveta pa prebirajo vse, kar ima vsebino in kar je vplivno in relevantno, ne glede na konservativni ali liberalni predznak.

Pahorja nikar!
V nasprotju s slovensko medijsko srenjo, ki jaha na valovih tako imenovane objektivnosti, pa je bolj odločna četica tako imenovanih slovenskih intelektualcev, ki  so v odprtem pismu zapisali zelo jasen poziv, da je treba  glasovati proti Borutu Pahorju. Lepo je biti proti, konotacija besedila in nabor podpisnikov pa tudi sporoča, komu je treba dati glas. Tej maniri se je pridružil še nekdanji predsednik Milan Kučan, ki je prav tako proti. Tokrat ne proti osamosvojitvi Slovenije, ampak proti Borutu Pahorju, ki mu je bil Kučan njega dni tudi učitelj partijske abecede, v zadnjih letih pa je Borut za ostarelo partijsko elito že premalo poslušen.

Jaz pa za. Za Romano Tomc.

Miro Petek 

 • Stric iz ozadja

  Kaj pa lahko clan SDS drugega naredi kot to?

  • denacifikacija

   Marsikaj.
   Saj o tem govori kolumna, kaj se sploh realno da še narediti, da bi bili državljani čim bolje dezinformirani.
   Kaj drugo lahko naredimo državljani, kot da podpiramo svoje evropske poslance, če se pa edino njihov glas sliši v masi pol milijarde neprimerno bolj razvitih ljudi kot smo sami. Ampak kot vidiš, Tomčeva nima skoraj nobene podpore in zaupanja večine volilcev, njo je pač žrebala volilna statistika, takrat so se pač tako odločili, da bomo v Bruselj poslali nekatere od tistih kandidatov, ona se je znašla med izbranci, predsedniške volitve so pa že druga zgodba. Zakaj jo je potem SDS žrtvoval za bitko, ki je ne more zmagati, ker dobro zastopa politiko stranke in volilce opozarja kako zdaj, s temi poslanci Evropa vidi Slovence, kar je seveda usodna napaka med volitvami, kjer se prepričuje vse državljane. Je pa dobro za stranko, v tem je bistvo.
   SDS bi moral kandidirati Janšo, to je bila zgodovinska napaka, bali so se novih velikih porazov, zdaj pa se kaže, da je to mogoče celo edina prilika, da bi večina še kdaj izvolila Janšo na kakšno najvišje državno mesto. Zdaj bi morali streljati z vsemi topovi, ne pa prej, ko mu je podpora prinesla same probleme in je popolnoma izoliral celo opozicijo, te volitve bi Janša dobil.

   • Stric iz ozadja

    Mislim na to da zagovarja izvolitev Romane Tomc. Drugace bi slo za krsitev statuta (6. clen pravi: zagovarja Program SDS ter v javnosti utrjuje in brani njen ugled), ce bi zagovarjal koga drugega je po 8. clenu to dovolj za izkljucitev zaradi krsitve statuta.

    • Krtača 20

     :) pol pa pravijo da ni komunist hehehe ta najbolj zadrt od vseh v politiki.

 • denacifikacija

  Pahorja verjetno hranijo s svežim mesom, da bi se naučil ubijat, on ni več nobena lutka ampak obraz prerojene nacional socialistične oligarhije. On postaja prvi med oligarhi, njega se bo odslej poslušalo, saj to je bistvo, rabijo novega mesijo, ker je cela vojaško policijska džamaherija preveč dementna za resne debate in odločitve. Nimajo več kaj čakati in izbirati, v Pahorja so vložili vse kar imajo, naredili so ga večjega od Drnovška in Kučana skupaj, celo večjega od Kardelja in največjih zvezd naše politične estrade iz preteklosti. On je že diktator, vodja najmočnejše policijsko šengenske republike v uniji,ki si jo bo zgodovina zapomnila kot najbolj mračno obdobje v vsej zgodovini naroda, nastaja cela opera skoraj wagnerjevskih razsežnosti.

  Mediji danes nimajo več veliko prostora, če hočejo biti objektivni, lahko zapišejo edino naslov članka, ki vsebuje tri prostorske in eno časovno koordinato, iz česar lahko razberemo, da se je zgodil nek dogodek. Ideologijo posameznih medijskih hiš poganjajo investitorji in sponzorji, pogledaš reklamo, ki zasede največ prostora na ekranu in veš kdo so, s kom se pogovarjaš oziroma komuniciraš, brezno vedno zre nazaj v tistega, ki vanj bulji.

  Poleg črednega in drugih nagonov, moderni mediji manipulirajo javnost neprimerno bolj kot si lahko sploh mislimo, nekateri delujejo skoraj kot špijunska ali detektivska agencija, da ne rečem hitmani, po možnosti kontrolirana iz strani tujih korporacij, tesno so povezani z domačo oblastjo in represivnimi organi, kar močno omejuje njihov potencial. So del oblastnega aparata, ne glede kako se trudijo delovati zaupanja vredni in diskretni, morda celo anarhistično uporniški in revolucionarno zarotniški, ko komuniciramo z mediji, se pogovarjamo pravzaprav neposredno z vlado. Pomagamo jim izboljšati laži, s katerimi nas pitajo, po domače povedano, in nezavedno tudi raje kupujemo drek njihovih benevoletnih pokroviteljev, ker se potem počutimo zaželjeni in vsaj nekam pripadamo.

  Socialna omrežja so kaos, nihče ne more prebrati vse te navlake, prvič v zgodovini smo soočeni s poplavo praznih besed, kar je katastrofa primerljiva edino z naravnim eksodusom posameznih vrst, kot je bil vesoljni potop, če vemo, da je bila najprej beseda, ki je bila Bog in je iz simboličnega jezika zgrajen celoten družbeni konstrukt. Čisto vseeno je, če neka vrsta izgine zato, ker jo pokoplje sila narave ali če preprosto pozabi, da je inteligentna, se ničesar več ne spomni ter ne more več prenašati občutkov in informacij.
  Ampak kaj je sploh tista izkušnja, biološki center v možganih, ki ga napadajo mediji?

  Rad bi se izognil Bernejevim teorijam in večnemu vprašanju kaj je bolje za človeštvo, če damo več poudarka na individualizmu ali kolektivi, resno me zanima kako deluje ideologija na naš notranji mentalni svet, kjer generira različne, bolj predvidljive vzgibe, ki motivirajo konkretne odločitve in naposled dejanja. Splošna populacija deluje na principu korenčka in palice, ene izkušnje nas nagrajujejo, druge strašijo in nam povzročajo bolečino, naloga medijev je torej poustvarjati navidezno resničnost, ki z raznimi konstrukti, svoji publiki omogoča razrešiti notranje stiske in frustracije. Mediji lahko celo spreminjajo individualni spomin, ko se zavemo neke izkušnje v drugačni luči, indukcija simulira edino resničnost, ki je bila za nas stvarna, kar neposredno spreminja tudi karakter oziroma ego. Mediji nas učijo fukat, po domače povedano, pomagajo nam premagati razne zavrtosti in razviti svoje naravne prednosti, za kar bi sicer potrebovali na tisoče tragičnih življenj in bi porabili cele gore denarja, da bi vse možno izkusili v stvarnosti. Če imamo medije za sabo, si upamo vse, šele potem lahko postane pero močnejše od meča, ko ga vihtijo v svojih malih rokicah pravi socialni bojevniki.

 • Prav je da tokrat zmaga ženska na volitvah, dovolj mi je strahopetnežev. Romana mora zmagat…pa še z Andrejem sta prov lep par.

 • tetka z ozadja

  Pojutrišnem vas štejemo, da vidimo koliko je še ostalo te janšistične navlake.

  • Majda

   HIK!

  • FORT WORTH

   Ce bi govoril z ljudmi in bi spremljal ankete bi videl, da SDS ze dolgo vodi po priljubljenosti.
   In ne samo to.
   Polek baze zanesljivih opredeljenih in tradicionalnih volilcev SDS-a je tudi simpatizerjev SDS-a iz leta v leto vec.
   Zakaj pa mislis, da Kucan vstrajno rusi desni politicni pol ???

   • KIKI

    Celo tako daleč je šel, ta pesjak plesnivi, da je prikazal somišljenost
    z Janšo proti Pahorju! Izjave levega in desnega nimajo nobene povezave!!!
    Kućan želi samo, da se Janšo očrni na najbolj podel način češ:
    poglejte svojega Janšo, zdaj že mene kopira, da bi se levim
    prikupil! Kučan je navadna komunistična svinja, perverzna v svojih
    spletkah in nebulozah! Naj že enkrat crkne!

   • tetka z ozadja

    Saj vas v nedeljo štejemo, ti pa uživaj v utvari.

  • Janez

   Na !
   SHODU,,
   KI
   GA JE ORGANIZIRAL – SD IN “žal” ppreds. PAHOR !
   Je
   BILO VSEGA POD 200 ” PODPORNIKOV” B. PAHORJA !
   Ostareli
   OKORELEŽ SD PENZIONIST – M. POTRČ – je žežnjal nesmisle.
   Še
   HUJŠE. – PUHLICE
   PA
   SMO SLIŠALI OD – ŽIDANA, K. ERJAVCA ITD.
   ZAKAJ ?
   Se ne SAMOUKINEJO – TI NASLEDNIKI – ZLOČINSKE KPS, SLABE ZKS ITD. L.R. J. KOMENDA

 • RATATA

  Vsak si izbira svojega novinarja.

  • Ana Job

   Točno! +++++++++++++

   Moj podpis :: JOBOVKA

 • indijanka

  Na listi Romaninih podpornikov sem našla meni ljubega moškega. Ni politik. Razsoden in rahločuten moški. Izjemen. Zaupam mu. Tudi sama bom glasovala zanjo.

 • Krtača 20

  Torej Janša je glasoval po pošti ki bo prispela nekje v aprilu. Po twiterju je podal svojim ovčkam glasen indic koga morajo zapovedano demokratično glasovat in Petek mora pač ubogat. Če ne adijo skorjica kruha.

  • dež

   Ne piši neumnosti, kot je ta o skorjici kruha. Volitve so tajne, na volišču si sam, ne Janša ne Kučan ne vidita, kaj volivec obkroži.

   • Capi

    Krtača tega ne ve, on obkroži kar mu je naročeno, hahaha….

 • Kučko pod pručko

  Povsem jasno je, za koga bom oddal svoj glas. Zanesljivo se bom prvega kroga udeležil, drugega pa samo v primeru, če bo vanj prišla kandidatka SDS Romana Tomc. Če ji to ne bo uspelo, me predsedniške volitve ne bodo več zanimale.

  Med dvema antislovenskima kučanističnima kandidatoma za predsednika RS pa ja ne bom izbiral!!!

  • anzek

   S prvim delom se strinjam, tudi sam bom oddal glas za najboljšo izmed kandidatk, ki so v igri, da pa ne bi šel na volitve v drugem krogu, sta najmanj dva argumenta, da je potrebni iti:
   – V kolikor je v drugem krogu Pahor proti Šarcu, je potrebno voliti Pahorja, ker, saj upam, da bodo predčasne volitve že po kakšnem letu ker se bo pravna država pod pritiski od zunaj, zganila.
   – To je Pahorjev mandat definitivno zadnji (upam, da ne bo v drugem krogu) in na naslednjih predsedniških volitvah je potrebno izvoliti meni najljubšo kandidatko, ki pa letos ni kandidirala, Verico Trstenjak.

 • lojze

  Tudi sam bom glasoval za Tomčevo. Bega me pa (saj to ni problem le v Ameriki, berite Domovino) pojem liberalno in levičarsko (levo). Možno je biti levi liberalec (in si takoj zgubljen v anarhiji) ali desni liberalec. Mislim, da si politični oznaki konservativno in liberalno le dopolnjujeta in (v ničemer) ne izključujeta.

 • moat

  Tudi jaz 5ek, tudi jaz bom glasoval za Romano Tomc, čeprav – roko na srce, nima veliko možnosti z zmago. Seveda pa podpora Tomčevi ne pomeni, da se strinjam z Janšo. Niti najmanj ne. Trdim, da Janša Tomčevi ne seže niti do gležnjev. In če Tomčeva ne bo predsednica države, bi bila odlična predsednica stranke SDS.

  • tohuvabohu

   Janezu Janši je res lepo, hehe. Ima dva milijona svetovalcev …

 • pajot

  Sneguljčica in osem palčkov.

  • RATATA

   Pahorjat misli, da je Sneguljka on.

 • dež

  Današnja kolumna je malo mimo, ker so pozicije v slo medijih kristalno jasne. 365 dni na leto, že vse od osamosvojitve naprej, dovolj je, da pogledaš naslovnico časopisa ali napovednik poročil elektronskih medijev in veš “who is who”. Zato se novinarjem niti ni potrebno opredeljevati.
  Včasih sicer kakšen od buteljnov med njimi želi komu malo bolj zlesti v rit, kot npr. Jurij Šimac v Financah, ki navija za izvolitev Pahorja v 1. krogu, z obrazložitvijo, da bi s tem privarčevali 2 milijona za 2. krog. Zanimivo, zakaj ravno Pahor, izmerljivo z naskokom največji škodljivec od osamosvojitve naprej in zakaj ne Tomčeva, npr.. No ja, saj so Finance Pahorja podprle tudi ob arbitraži, oprana milijarda v NLB pa jih tudi ne moti. Jim je najbrž priletelo kaj iz fonda od provizij.

 • PLavi-mil

  Tudi jaz.

 • karpelec

  Naj zmaga pokončna hrbtenica in znanje.

 • bednick

  Sprva sem hotel dati glas Pahorju.
  Ampak po tistem kar je povedal Kučan, bom pa dal glas Romani Tomc.

  • Brane

   Vraga, to je dvojna igra, poker ste pa res naivni, zmerom nasedate !

 • Borut Stari

  Pred več kot 50 let nazaj sem kot maturant izjavil, da če bi bile v Jugoslaviji volitve ne bi nikoli oddal glas za Tita. Rekel in ostal živ. Verjemite, nihče od prisotnih me ni jemal resno. Razen kasneje prof. zbornice Maturo sem, čeprav sem bil odličnjak seveda, komaj izdelal v 2. roku. No bilo in minilo.

 • Janez

  KATASTROFA !
  IZGLEDA DA

  BO – IZVOLJEN B. Pahor – N A J S L. A B Š I. OD KANDIDATOV !!!

  Z M A G A L A BO PUHLA – ” N E K V A L I T E T A ” !!!

  Tisti,
  ki imate možnost kaj storiti
  – PROTI IZVOLITVI
  – ” S L A. B E G A ” !!! B. Pahorja – SE A K T I V I R A J T E ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.s.
  Jaz
  In moji, znani – smo že glssovali za – v vsem ok – gospo Romano TOMC.

  • Soave

   Prepozno ! Krivi pa so desni vodje ! Vsi mi bi šli na ulice, ko bi oni – združeni – stopili pred nas.
   Tako nas pa kar naprej pošiljajo v ogenj ?

 • Soave

  + + + + + + + + ” barvanje fasade in prikrivanje dejanskega stanja.”

 • Olga

  Bravo gospod Petek! Volimo desnico in to žensko kandidatko! Sama tudi navijam za Romano Tomc! Prava desničarska kandidatka je tudi Angelca Likovič! Kukavičja murglska jajca ignorirajmo in pokažimo levicarjem, da je dovolj!

  • Olga

   Ukraden nick! Naprošam urednika da blokira lažno Olgo, ki je v resnici Najplemenitejši!

  • stajerc5

   O ne, za vsako ceno pa tudi ne! Pusti penzionerko lepo pocivati, da nam ne bi bilo nerodno…

 • Janez

  KAKORKOLI
  KAKRŠENKOLI – ŽE BO IZID:

  ” M A. R A T O. N C I nasledniki ex zločinske KPS, ZK,
  bedni SD
  in še BOLJ
  BREZSMISELNI DESUS ITD. – ” T E Č E J O – Z A D. N J I – K. R. O. G. Bod daj. L. r. J. KOMENDA

  P.S.
  MARTINA PREVEJŠEKK
  “ZBUDI SE SLOVENIJA” – “rapa ” – J. Janša.

 • RdečaZvezda

  Tudi Tomčeva včeraj ni vedela odgovorov na dokaj osnovna vprašanja. Sicer pa je v odmevih lepo povedal analitk, dejansko skoraj vsi kandidati so zgrešeni, sploh recimo SDS kandidatka: nekoga so poslali samo da so jo poslali, da imajo kandidata. Kandidat za predsednika mora imeti znan obraz, biti na sceni dlje časa in dlje časa delati na tem. SDS je septembra lansiral Tomčevo, ki jo še vsi člani stranke ne poznajo..kako naj ima ona sploh šanse za zmago, če jo bojo volili samo člani stranke? Drugače je verjetno čisto v redu oseba, retoriko ima odlično…ampak ji to nič ne pomaga, ker je narod še ne “pozna”.

 • Jana učak

  Koga pa to briga!!?

 • tohuvabohu

  “Seveda že dolgo niso prebrali kakšne knjige ali strokovnega članka s področja komunikologije ali teorije novinarstva, ki je nastal zunaj FDV.”
  Miro, kaj pa komunikologija ali teorija časnikarstva priporoča glede avtorstva člankov? Da je treba ime avtorja izpisati pod člankom kot pri pismih bralcev, in to večinoma s kraticami?

 • Janez

  RAVNO
  PUHLI, V VSEBINE IN ZLOBNA OZADJA RAZNIH DOGAJANJ
  – NEPOGLABLJAJOČ SE NAČIN !
  DELOVANJA
  “ŽAL” PREDS. B. Pahorja –
  BOLJ ” TURISTU” KOT RESNEMU POLITIKU PODOBNI – B. Pahor !
  IMA
  VERJETNO NAJVEČ ” NEGATIVNIH ZASLUG”
  ZA
  BREZKONCEPTNO POKOMUNISTIČNO – SMC – USMERJENOST NAŠE R. SLO,
  ZA
  RAZRAST BREZPRAVJA IN KRIVOSODJA, ” GLOBOKE DRŽAVE” ITD. Obup ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  DAJ, DAJ – B. PAHOR – ODIDI IZ R, SLO JAVNEGA IN POLITIČNEGA ŽIVLJENJA.
  Nam Slovencem bo bolje – brez tebe.

 • črnaovca

  Jaz pa ne in kaj sedaj. Pametno bi bilo izvoliti Gelco ki bi mularijo poslal služit vojsko mule pa učiti borilnih veščin. To bi morali uvesti že v višji stopnji osnovne šole za vse da bi lažje maltretirali učitelje, Kaj se to pravi da učitelj zahteva domačo nalogo in da se učiš popoldne ko je toliko drugih zanimivih stvari

 • Janez

  JAZ !
  ENOSTAVNO – RESNO PREDLAGAM !
  DA
  NA NOCOJŠNJEM – NA POP TV OB 21 H !
  ŽAL – ZADNJEM SOOČENJU – KANDIDATOV ZA PREDSEDNIKA R.SLO !
  DA
  PROTIKANDIDATI – TAKO MOČNO IN ARGUMENTIRANO – ZELO KRITIČNO !
  ZELO
  O D L O Č N O – PRITISNEJO NA VSILJEVEGA IN PRAVZAPRAV – ” NIZKOTNEGA” B. PAHORJA !

  “NIZKOTNEGA ” ZATO – KER ZAVESTNO – KLJUB LASTNI ZAVESTI,
  DA NI DORASEL JAVNIH NAJVIŠJIM POLOŽAJEM
  – “BLEFERSKO” ŠE KAR
  – VZTRAJA S SVOJO PONOVNO BREZSMISELNO IN NAM SLOVENCEMM – ŠKODLJIVO – KANDIDATURO
  ZA POMEMBNO JAVNO, VOLJENO MESTO – PREDSEDNIKA NAŠE R. SLO.

  RESNO
  PREDLAGAM – NAJ PROTIKANDIDATI
  – TAKO MOČNO KRITIČNO PRITISSĐNEJO NA B. PAHORJA !
  NA
  “ŽAL” KANDIDATA – B. PAHORJA !
  DA
  BO
  DANES ZVEČER PREKO – TV !
  SAM
  OSEBNO POZVAL SVOJE VOLILCE – NAJ – NE, NE, NE – VOLIJO ZANJ !
  Iskreno
  naj B. PAHOR PRIZNA – DA SE JE ZA KANDIDATURO

  – ODLOČIL – IZKLJUČNO IZ – E G O I S T I Č N I H RAZLOGOV !
  Iskreno
  NAJ POVE VSEMU PREBIVALSTVU R. SLO,
  DA BOJO
  DRUGI KANDIDATI

  – BOLJŠI PREDSEDNIKI NAŠE R. SLO

  – KOT BII BIL – ON: B. PAHOR !
  Dajmo, B. Pahor: bodi enkrat v življenju iskren ! In – stori to !
  B.
  PAHOR VELIK % NAS SLOVENCEV
  – TE NIKAKOR NOČE, NOČEMO TE ZA PREDSEDNIKA – NAŠE, TUDI NAŠE R. SLO. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  PRIMER NIZKE MANIPULATIVNOSTI – B. PAHORJA V NJEGOVI SEDANJI KAMPANJI !
  V
  KINU BEŽIGRAD –
  NA SHODU “PAHOR-SKUPAJ”
  DVA DNEVA NAZAJ ( jaz Janez K. KOMENDA osebno. sem bil tam in javno protestiral proti B.P)
  JE
  PRISOTNIM CCA 200 LJUDEM – PRIKAZAL NE – SAMOREKLAMNI FILMČEK, S FOTOGRAFIJAMI.

  MED
  ZA B. PAHORJA “REKLAMNIMI” FOTOGRAFIJAMI JE ZLASTI DOLGO – KAZAL !

  FOTOGRAFIJO , NA KATERI JE Borut PAHOR
  – SKUPAJ
  Z ČASTITLJIVIM, VISOKO ETIČNIM GOSPODOM – TRŽAŠKIM KULTURNIKOM

  – Borisom PAHORJEM !

  To

  FOTOGRAFIJO – Z CENJENIM Borisom PAHORJEM !
  Je
  Borut Pahor – nesamokritično kar vključil – v svoj “SAMOPROMOCIJSKI FILMČEK”

  ČEPRAV
  Borut PAHOR – KOT MI VSI SLOVENCI – VERJETNO PPRAV DOBRO – VE !
  Da
  JE RAVNO – CENJENI, VISOKO ETIČNI – GOSPOD

  B o r i s PAHOR !
  – javno, na TV O Borutu PAHORJU
  – ODLOČNO, JEZNO REKEL:
  ” ON, Borut PAHOR – ZAME – NI !, NI ! PREDSEDNIK NAS SLOVENCEV ! ”
  ON !
  ” Borut PAHOR – ZAME – NI – predsednik R. SLOVENIJE !
  Dejstvo.
  Tako je VISOKO SPOŠTOVANI G. Boris PAHOR – JAVNO NA TV
  – REKEL O Borutu Pahorju. – pred par leti.
  Ko je šlo za “solo akcijo Boruta Pahorja” pri “Borut Pahorjevem urejanju” meje v Piranskem zalivu.
  Vsi !
  ZGORAJ NAVEDENO – VEMO.
  ŠE
  DVA DNEVA NAZAJ PA JE BORUT PAHOR – SKUPNO FOTOGRAFIJO Z G. BORISOM PAHORJEM !
  Brez
  ETIČNEGA ZADRŽKA – SAMOREKLAMNO – UPORABIL V “SAMOREKLAMNEM FILMČKU. Dejstvo.

 • Janez

  Podobno !
  Kot
  PODAJAM SPODAJ !
  Je
  VISOKO SPOŠTOVANI GOSPOD Boris PAHOR !
  O
  BORUTU PAHORJU – PRED LETI, KO JE ŠLO ZA MEJO Z R. HR – JAVNO , NA RADIU – REKEL !
  ” Ali je on – Borut Pahor – sploh pravi moški.
  ZDI SE, DA JE BORUT PAHOR – “COTA=CUNJA” .
  A?
  Borut Pahor se pa – je kar , brez zadrege- ŠE DVA DNEVA NAZAJ – V KINU BEŽIRAD !
  hvalil sam sebe
  – s ” prijateljstvom” z Borisom PAHORJEM ! SAJ NI RES – PA JE ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • Kosobrin

  Jaz pa ne!

  • Ja če boš Šiškota volila, je tudi dobra izbira.

 • Franjo Trojner

  Bolj dugocajtnih predsedniških volitev še ni blo. Razen kandidatke za predsednico države ga. Romane Tomc ni niti enega samega resnega kandidata, kandidatke za mesto predsednika, predsednice države, ostali so vsi bolj na ravni predsednikov, predsednic gobarskih ali ribiških društev.

 • Miccy

  eh, kar je desnica sejala, to sedaj žanje. desnica najverjetneje ni sposobna s svojim kandidatom priti v 2 krog. in to je zelo, zelo žalostno. seveda bo kriva levica, marksisti, FDV in njim podobni. ampak naslednje volitve so zelo blizu in morda bi se veljalo strezniti in pričeti ukrepati. ali pa tudi ne. najbolj udobno je kriviti druge za svoje napake, kar desnica redno in vedo počne.

  • resnicaboli

   kriv je izbor kandidatke drugače bi pa lahko zmagali res da bo nekdo moral tudi odgovarjat. Bom povedal primer. Pred leti je takratna LDS v našem kraju dala kandidata za župana ki je vso življenje živel na drugem koncu Slovenije in ga ljudje niso poznali seveda je bil rezultat porazen. Nekaj podobnega je z kandidatko SDS ljudje je enostavno ne poznajo zraven tega pa je še tip ki ne privlači množice tako da bo polom. Želim da se motim.

   • Miccy

    po moje Tomčeva ni nič kriva. kdorkoli bi bil, celo bolj prepoznaven, ne more priti v drugi krog, ker ne more preseči volilnega dometa desnice. desnica sama ne more odločati ne o predsedniku in ne o naslednji vladi. to je glavno sporočilo teh volitev, vsaj tako menim.

    • resnicaboli

     Ona ni kriva ampak bilo je evenditiranih 12 kandidatov zakaj je padel izbor ravno nanjo to je vprašanje. Drugo potrošniku volivcu je potrebno ponuditi kar si on želi ne kar želijo predlagatelji.

     • Miccy

      se strinjam. SDS “vleče” zelo, zelo čudne poteze zadnje 3 leta.

 • luckyss

  Seveda je jasno kako boste glasovale ovce..tako kot bo povedal pastir…
  Če bo prišlo do drugega kroga Pahor – Šarec, pa boste glasovali za Pahorja…vse jasno…
  Imate glavo le še zato, da nanjo lahko poveznete pokrivalo…
  A ni bedno biti tako podrejen ?!

  • resnicaboli

   ovca si ti in tvoja mati ki te je rodila mi ostali smo pa ljudje ki razmišljamo kakor pač hočemo pa če tebi ugaja ali ne.

  • tohuvabohu

   Ovca garjava, kaj iščeš tu?

  • stajerc5

   In to rece ravno en cucek!? Mars, sedi, lezi, Schnauze…

  • tetka z ozadja

   Jih bomo lahko vsaj prešteli.

 • dob

  >>Novinarji imajo radi levo<<

  Če bi imeli radi levo, bi volili Romano Tomc! Na naslednjih volitvah pa SDS.
  To pa zato, ker je Janševa stranka namreč leva stranka evropskega tipa, s posluhom za socialne probleme ljudi. Predvsem pa ima SDS z Janšo na čelu željo vzpostaviti pravni red v državi, in s tem prekiniti režimsko kotinuiteto, ki sama odloča o tem, kaj je kriminal in kaj ne.
  Jasno je, da zanje to, kar zdaj počnejo ni kriminal, ampak revolucija.

  Vzpostavljanje normalnega pravnega reda države mali kepec milan kučan sabotira že vseh 26 let! Dokler nimamo normalnega pravnega reda, tudi države ne moremo imeti. Pravni red = država!

  kučan pa lepi etikete ljudem. Njemu ni treba nič dokazovati, on samo zalepi etiketo nekomu na hrbet in potem nanj nažene medije. To se je pri nas pokazalo za najuspešnejši način eliminacije opozicije, vodje opozicije in njegovega vpliva na volitve. Pravzaprav bi moral reči vpliva na demokracijo, vendar ostanem pri volitvah, ker dokler nimamo pravnega reda, tudi demokracije ni, saj nimamo države! kučan jo ima.

  On si jo je priosamosvojil.
  Mi smo pa samo gledali, ko je to počel. Tudi temu je kučan dal etiketo "demokracije" in potem je (spet brez dokaza) nas prepričeval, da imamo demokracijo in da nam jo je on naredil. Nihče ni zahteval dokazov!
  S skrpucalom revolucionarnega bavconovega pravnega sistema je storil enako, in nam potem rekel, da je to pravni red in da ga moramo spoštovati. In tudi tu ni nobenega dokaza o tem, da je to, kar je zdaj, sploh blizu pravnemu redu. Prej bi rekel, da si je mafija omislila mafijsko sodišče in to zdaj imamo. Pa če smo člani mafije ali pa ne. Zakoni so tudi mafijski, saj ima mafija večino v parlamentu in zato si jih izvoli izvoliti.

  Kako lahko nekdo sploh spravi kučana skupaj z levico, mi nikoli ne bo jasno. Levica pere umazan denar v državni banki? Levica ustvarja revščino? Brutalno nizko plačilo za delo, če ti ga sploh plačajo (plačilna nedisciplina brez kazni za neplačnike!), posledično mizerne penzije, sesuvanje sistemov (zdravstva in obrambe države), in zadolževanje države? Kaj je to levica???
  Samo zato, ker je kučan rekel, da je to levica?
  V resnici sta kučan in njegova reptilska kohorta mafijska na pol tajna, na pol pa javna (niti sram jih ni!) organizacija, ki deluje po mafijskih principih, ki s pravom nimajo nobene povezave. Ta mafija si je prisvojila vse inštitucije države in preti uničiti opozicijo, da ta ne bi več mogla opravljati svoje osnovne naloge: kontrolirati oblasti!
  Če tega ne more, je vseeno tudi če je ni!

  Po čem se pa tole, kar kučan ponuja, razlikuje od odvratnega kapitalizma? Po tem, da so tam ljudje zaposleni in plačani za svoje delo?
  Imajo sužnji tam drugačne barve nogavic in redno plačo?
  Najbrž je razlika v tem, da imajo ljudje v poslovnem svetu kapitalizma navado prejete račune za opravljeno delo pošteno plačati, delodajalci pa nimajo takih odiralskih prispevkov, ki jim jih predpisuje kučanova mafijska država!

  Ja, tudi jaz imam rad levo!

  In me ne zanimajo kučanovi reptiloidi, predatorji, zajedalci, paraziti… ki z evropsko levico nimajo prav nobene stične točke. kučanove etikete o tem kdo je kdo, me ne zanimajo, naj dokaže, da je levica, ker jaz mu na besedo ne verjamem. kučan je lažnivec!
  Z zadolževanjem države zna vladati vsaka mona!

  • RATATA

   Menim, da je težava v tem, kako izvesti dve bistveni nalogi:
   1. eSDeeS bo morala iznajti način, kako to, da je v bistvu levičarska stranka s socialnim čutom in za pravo ter pravico dopovedati ljudstvu in
   2. kako preglasiti sovražne in pokvarjene medije.

   Ad.1: nekdaj se je nekaj sanjarilo o umanjkanju “protestantske etike”, ki je prispevala k napredku v zdržnosti kapitalizma, potem pa se je v pretežnem delu izgubila in se je, kot kaže, nihče niti ne spomni.

   • dob

    Pri komunistih gre zaradi indoktrinacije z njihovo ideologijo za trajno trajno okvaro načina razmišljanja. Pri njih je namreč strgana povezava vzrok – posledica.
    Ta ideologija plansko vzgaja in goji neodgovornost. Kot rezultat tega se v ljudeh izgubi logika, ne razmišljajo več logično (odkar je pri nas komunizem na oblasti sploh niso logično razmišljali o posledicah svojih dejanj).

    Logično razmišljanje jim nadomesti ideologija. Luknje v logiki Partija nadomešča s partijskimi dekreti. Za napake so jim vedno drugi krivi.
    Tako sklepa Vesna Vuk Godina: za vsem stoji KAPITAL!!!!

    Če krivca ni, ga izumijo. Ko ga izumijo, ga imajo. Imeti ga pa morajo zato, ker ga potrebujejo. Pri nas je to Janša.
    Zato, da imaš krivca, rabiš samo etiketo, ki jo nadeneš “krivcu”. Dokazi niso potrebni. Po dokazih, da je za vse kriv Janša, nihče ne sprašuje. Krivda je v tem primeru kar samo po sebi razumljiva.

    Vendar se jim tu ne bo izšlo. Tako zelo so prepričani vase, da niti skrivajo ne več kako so si všeč! Vsak kriminal jim gre skoz, zanje ni kazni za to, kar počnejo. Sami sebi se zdijo pametni.
    Janković…. je pa tako sam sebi všeč, da je videti, kot da bo zdaj-zdaj vzletel.

  • Drago Stubljar

   lj polje a imajom guzvo hohoohoh

  • freedomfighter

   Pravite da so levicarji bedaki ker volijo le zato da ne zmaga jansa sami delate pa isto le obratno

 • Ana Premuž

  To pa ne bi nikoli uganila , a res .

 • Občasni Komentator

  kakšno presenečenje….neumen naslov prispevka…sorry…kvečjem zakoj bom voliv RT ne pa tole

 • Jure kavčičeu

  Uooo, kakšno presenečenje!! V presveti stranki SDS bi za kandidata dejansko lahko izbrali odspodaj od zemlje usran kol za paradajze, pa bi ga zvesti volilci še vedno volili brez kaj pomisliti. Kar ne pove nič o Romani, ki ni slaba kandidatka (seveda tudi ne najboljša), pove pa veliko oziroma vse o podpornikih velecenjene in velespoštovane in veledobre slovenske desnice.

  • milanček

   teslo, ko je pa vsak porajkel boljši od kućkotovih kandidatov! Zakaj ne kandidira sam komunajzar kućko npr na državnzborskih volitvah? Mal se zberi možakar!

 • milanček

  G. Petek, kako lahko omenjate repovža? repovž je nedorasla sfuzlana oseba, oseba brez svojega jaza , hrbtenice, skratka gnoj!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!