fbpx

Grožnje levičarske džihadistke Anuške Delić Zavrl

Anuška Delić Zavrl (Foto: STA)

Google vam pove, da je Anuška Delić novinarka Dela (nekateri me opozarjajo, da bivša), sama seveda misli, da je neodvisna in raziskovalna novinarka, hkrati nam Google pove, da je Delićeva ustanoviteljica in odgovorna urednica spletnega portala Oštro. Le nekaj klikov po spletu vas bo pripeljalo do ugotovitve, da gre za skrajno ekstremistični levičarski portal. Na njem se Anuška Delić s skupino levičarskih ekstremistov gre čisto preprosto povedano, levičarski džihad zoper vse, ki ji niso po godu.

Naj že takoj na začetku pojasnim besedo džihad. Wikipedija vam pove, da gre za “boj ali trud”, kar je verska dolžnost islamskih vernikov. Džihad v islamu pomeni bodisi “osebni napor za moralno in versko izboljšanje”, manj pogosto pa to pomeni “sveto vojno”. Slovar slovenskega knjižnega jezika pa nam pove, da beseda Džihad pomeni “vojno muslimanov proti tistim, ki islama ne priznavajo”. Anuška Delić vsega tega seveda ne počne, kot novinarka Dela ter ustanoviteljica in odgovorna urednica spletnega portala Oštro pa počne prav to, kar sem zapisal v naslovu. Gre se torej  “vojno proti tistim, ki levičarske ideologije ne priznavajo”.

Pošteno povedano Dela in levičarskih nebuloz, ki jih tam piše Anuška Delić, že dve desetletji in več ne berem. Tudi zato do letošnjega poletja za Delićevo sploh nisem vedel. Sredi letošnjega leta sem prejel elektronsko sporočilo Mateja Simiča, v katerem mi postavlja nekaj vprašanj, ki se nanašajo na nek članek na moji spletni strani v zvezi s tem, ali se himni lahko ploska ali ne. Pošiljatelja nisem poznal, zato mi je spet prišel prav Google. Z nekaj kliki sem prišel do spoznanja, da gre za skrajni levičarski portal, ki se gre Džihad proti vsemu, kar ne predstavlja levičarske ideologije. Zato na njegova vprašanja sploh nisem odgovoril. Kaj se je dogajalo zatem, si lahko preberete na: http://www.vinkogorenak.net/2019/07/29/ostro-ampak-le-za-koristi-leve-politicne-opcije-29-07-2019/

Denar pa očitno diši tudi Anuški Delić. Novinar Igor Kršinar je v Reporterju 26. aprila 2019 zapisal tole: “Ministrstvo za kulturo je na rednem letnem javnem projektnem razpisu za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2019 portalu Oštro Center za preiskovalno novinarstvo, ki ga ureja nekdanja novinarka Dela Anuška Delić, za razvoj vsebin dodelilo kar 21.035,30 evra. To je nekaj več kot je dobila revija Reporter, ki izhaja vsak teden, na portalu pa vsak dan, medtem ko je bil zadnji članek na portalu Ostro.si objavljen 29. decembra lani. Ja, prav ste prebrali, letos Delićeva na svojem portalu ni objavila niti enega samega članka!”

Pred dvema ali tremi dnevi sem na omrežju Twitter zasledil njeno prerekanje in zmerjanje nekaterih posameznikov, ki se z njenimi skrajnimi levimi stališči ne strinjajo. Nekemu uporabniku @mestnopleme  je o nekdanjem predsedniku vlade Andreju Bajuku zabrusila takole:

Morda gre za lapsus ali pa tudi ne. V pogovor se je vključil tudi uporabnik @GalKusar, ki je trdil, da je bil Andrej Bajuk izvoljen v DZ in ni kar tako “postal premier”. Nisem si mogel pomagati, zato sem reagiral takole:

Ni trajalo dolgo, Delićeva mi je odgovorila takole:

Tako je to, če si politik, si torej invalid. Verjetno je pozabila besedico “desni”, torej desni politik, levi so za njo tako ali tako božanstva. Ostale žaljivke puščam ob strani. Sledil je moj odgovor:

Na tej točki pa pazite! je sledila njena direktna grožnja meni. Takole je zapisala:

https://twitter.com/007_delic/status/1206458669170397184?ref_src=twsrc%5Etfw

Zna biti tudi skrajno prostaška
Ste razumeli? Sam se z Anuško Delić seveda ne nameravam srečati. Svoje sogovornike pač izbiram sam. Razen seveda iz razloga izmenjave argumentov. Ne verjamem, da ima Anuška Delić namen, da me povabi na kavo ali kosilo. Kako torej razumeti njeno sporočilo? Seveda kot grožnjo, da bo z menoj obračunala v Delu ali na spletnem portalu Oštro. Vse v stilu levičarskega Džihada seveda.

Toda imam srečo, Anuška Delić zna biti tudi skrajno prostaška. Niso torej le njene grožnje tiste, ki jim kaže posvečati pozornost. Precej domače se počuti tudi v prostaškem izražanju. Sam imam v tem pogledu še srečo, mene imenuje z “gospod”. Uporabnika Twitterja  @mestnopleme je odslovila kar z “mrš”, kot da bi bil pes. Preberite:

Še verjamete, da je Anuška Delić neodvisna in objektivna novinarka? Jaz že dolgo ne.

DOPOLNITEV TEKSTA: Zahvaljujem se bralcem tega bloga, ki so me opozorili na številko 88 na koncu njenega twitta, ki je objavljen zgoraj kot tretji. Sodeč po: https://www.mladina.si/170318/88-heil-hitler/ ali https://t.co/iykUWl3VvN?amp=1 Heil Hitler, kar njeno pisanje naredi še toliko bolj problematično ali pa toliko bolj razumljivo, ki o njej pove še toliko več.

Vinko Gorenak