Jančič: Janković na Rožniku zavzemal RTVS, Golob s Tino Sicilijo

Odgovorni urednik portala Spletni časopis Peter Jančič

Za praznik dela v Sloveniji kar dva dni nismo delali. Po tem smo na vrhu v Evropi. Počivali in praznovali pa so ljudje na različne načine.

Del, praviloma nekoliko starejših državljanov, je odšel na prvomajske prireditve, ki izvirajo še iz časov socializma, številni mlajši so z avtomobili odšli na morje in podobne kraje, premožnejši pa so odleteli veliko dlje.

Premier Robert Golob, ki se od svoje soproge še ločuje, sodi pa med premožnejše zaradi nenavadno visokih prihodkov v državnem Gen-I v preteklosti, je s Tino Gaber odletel na Sicilijo, kjer so bili zadnje dni tudi številni slovenski državljani, ki so parček tudi fotografirali:

Predsednik vlade s spremljevalko na Siciliji

Doma pa je med tem za politično delo skrbel ljubljanski župan Zoran Janković. Golob je bil v preteklosti podpredsednik Jankovićeve Pozitivne Slovenije, pred tem je bil v LDS. Janković je Svobodo v lanskem volilnem letu močno podprl z Milanom Kučanom vred. Na Rožniku je Janković zbranim razodel, da je predsednik največje opozicijske stranke in donedavni premier Janez Janša (SDS) mojster referendumov, interpelacij in prevzemanja RTVS, kar se bo, je zbranim zagotovil Janković, nehalo.

Tako se je na Rožniku s politično propagando proti opoziciji trudil Janković.

https://twitter.com/leva_uros/status/1653085475589046287?s=20

Za zdaj imajo vladajoči težave, kako bi izvedli čistko in na hitro postavili svoje ljudi na vrh RTVS, ker jim je projekt zadržalo ustavno sodišče, ki sumi, da s poskusom naglih menjav celotnega vodstva RTVS kršijo ustavo in torej zlorabljajo oblast. Da je kriv Janša, je običajen izgovor, s katerim na levi opravičujejo svoje zlorabe oblasti.

Poslušanje napovedi Jankovića, kako bodo vendarle osvojili RTVS, na Rožniku ni bilo nagrajeno z zelo poceni ali celo brezplačno hrano in pijačo. Pivo je, poročajo mediji, stalo čisto evropske tri in pol evre. To ni bilo nič socialistično. Podobno je bilo pri hrani.

Peter Jančič

Članek je bil prvotno objavljen na Spletni časopis