fbpx

Jerca Korče LMŠ zaupa Janševi vladi

Kolumnist Davorin Kopše

Famozna strančica Lista Marjana Šarca LMŠ je ena od dveh strank v slovenskem parlamentu z imenom in priimkom. Če se neka stranka poimenuje po egocentriku, ki ima politične ambicije, je to očiten signal, da so v ospredju osebni interesi in ne interesi skupnosti, čemur naj bi služile politične stranke. Z ne levo ne desno parolo je startala do zdaj že skoraj pozabljena LDS, kar je pomenilo začetek njenega klavrnega konca. Človek je intimno opredeljen do svetovnega nazora (pogleda na svet), kar je bilo že zdavnaj dognano. To je oblikovalo politični prostor in ga razdelilo na dva osnovna politična pola. Če nisi ne levi in ne desni, si cincar, ki ne ve kaj bi rad. Lahko si zmerno levi ali zmerno desni, lahko občasno sežeš v nasprotni politični pol, če je to v interesu celotne skupnosti in njenega razvoja, trditi da nisi ne eno in ne drugo pa je za moje pojme čudaško – nisi nič.

Mlada ambiciozna, a sila preprosta političarka Jerca

Jerca Korče je mlada političarka, ki je podlegla čarom pred par leti ustanovljene stranke kamniškega župana (prej in zdaj pa tudi komika) Marjana Šarca – Liste Marjana Šarca. Očaranost je bila obojestranska, zato jo je odrski Marjan takoj postavil neposredno podse za podpredsednico te liste. Od takrat jo lahko spremljamo tudi kot poslanko, ki se jasno profilira s svojimi nastopi iz katerih si lahko zapomnimo njen prodoren tresoč ženski glas, ki ne oblikuje nekih spodobnih vsebin, je pa jasna v eni stvari. To je sporočilo, da ne mara Janeza Janše, ki je po njenem enakem prepričanju kot ga ima njena lista, ki se ponaša z imenom Marjana Šarca politik s predolgim stažem. Ampak volivci Janeza Janšo na vsakih volitvah izvolijo z največjim številom glasov. Če to zanikaš in podiš nekoga s tako podporo iz politike, si diletant ali pa si samovšečen bedak.

Njeni stavki se večinoma začnejo z dejstvo je, potem pa vsakič znova ponavlja neumnosti, kar je na koncu res dejstvo. Nazadnje se ji je v svojem strankarskem nastopu zdelo vredno graditi na pamfletu spletnega portala neznanega izvora Necenzurirano, kjer so objavili »resen«, a ukraden članek o dveh dopustovanjih Janeza Janše na Mauritiusu. Seveda so to poskušali predstaviti kot da Janša redno dopustuje na tem, po trditvah portala, eksotičnem otoku, kjer je vse mondeno in finančno nedosegljivo vsem, predvsem tistim, ki se ne ukvarjajo s korupcijo. Naknadno je bilo razkrito, da je spletni portal Necenzurirano članek v celoti ukradel, saj je vsebino že pred sedemnajstimi leti objavil Bojan Požar.

Poslanka LMŠ Jerca Korče. (Foto: STA)

Zadnje je zanimivo predvsem zaradi neprestanega plehkega podtikanja afer, ki to niso. Spomnimo se še balkanskega non paperja, ki ga do danes ni nihče videl. Iz naftalina so potegnili zgodbo iz Mauritiusa, ki je že leta pase, učinka pa ni dosegla niti, ko je bila sveža. No, Necenzurirano je kljub svojim lažnivim pisanjem in podtikanjem desnemu političnemu polu ali pa ravno zaradi tega pogosta podlaga za grajenje leve politike. Ta medij, ki ga oblikujejo in odlikujejo služabniki medijskega zbiratelja Odlazka je pogosto tudi podlaga za navajanje večinskih televizij kot sta TV Slovenija in POP televizija. Večjo bedo si je res težko predstavljati.

Jerca ne laže, Jerca nima pojma

Kakšna afera pa je, če greš na Mauritius? Mauritius je otok v Indijskem oceanu vzhodno od Madagaskarja. To je otok velikih nasprotij in socialnih razlik, kjer na ulicah srečujete množico potepuških psov, med domačini pa je revščina očitna. Tam si lahko hitro žrtev uličnega, še hitreje pa kriminala izven naselij, če nisi previden. Živijo predvsem od proizvodnje obutve in tekstila, kar delajo za velike svetovne korporacije, turizem pa je razvit na najlepših delih obale, kjer so s tujim kapitalom zgrajeni hotelski kompleksi in kampi, najamete pa lahko tudi vilo s kompletnim osebjem vred. Vse to dobite za relativno nizko ceno, saj je delovna sila poceni. Kar ni turistično razvito je revno, umazano in že na oko zelo odbijajoče. Del obale je barakarski, odplake pa spuščajo direktno v morje po odprtih kanalih, kar povzroča neznosen smrad.

Obisk si lahko privošči vsak morda malo nadpovprečno situiran Slovenec, ki to dobro načrtuje in zna ravnati z denarjem. Najdražji je dolg let z letalom preko ekvatorja, vse ostalo pa cenovno ne izstopa. Napisal sem že, da je Janez Janša politik, dolgoletni poslanec in tretjič predsednik vlade. V Sloveniji divja fama, da imajo poslanci bajne plače in da so bogataši prve vrste, kar seveda ni res, a se da v daljšem obdobju nedvomno prihraniti. Res je, da imajo poklicni politiki solidne plače za slovenske razmere, če jih primerjamo z drugimi evropskimi državami pa bi se nam morali nenadoma zasmiliti. To je tudi razlog, da je Jerca sploh poslanka. Če bi bila to bolj ustrezno plačana funkcija, bi se zanjo pogosteje potegovali sposobnejši od nje in bi sama nanjo čakala do konca življenja. In to na skrajnem repu vrste. Mimogrede, na Mauritiusu sem bil ob koncu druge Janševe vlade, ko se je že krepko poznal dvig življenjskega standarda, hehe.

Jerca je gromovniško napadla po njenem dejstvo o Janševem dopustovanju, ki ga je prebrala na portalu Necenzurirano, dejstvo pa je le eno. Poslanka LMŠ in podpredsednica te liste se je zaletavo vrgla v bazen, ki ji ga je praznega pripravila ekipa medija z objavo ukradene sedemnajst let stare »novice« brez vrednosti. S tem je Jerca še enkrat več dokazala, da so v njeni politični sredini neke vrste »wannabe« alkimisti, ki bi radi vsebine brez vrednosti spreminjali v zlato politiko. A ni kaj, treba bo počakati, da izzvenijo. Jerca se sicer pripravlja na porod, ob tem pa je zatrdila, da je to ne bo izločilo iz politike. Rekla je celo, da se je ne bomo kar tako znebili. No, bomo videli kaj bodo rekli volivci. Strančica LMŠ namreč iz meseca v mesec bolj kopni, česar ne morejo več prikriti niti ponarejene raziskave javnega mnenja.

Jerca gre torej rodit

Pripadam tistemu delu ljudi, ki podpiramo družine in pogoje za njihov čim boljši standard, kar jim omogoča udobje, izobraževanje in prihodnost ter širitev. Rojstvo otroka je nedvomno največji in najlepši trenutek družine in posameznikov v njej. V sodobni družbi se preudarno odločamo za naraščaj, saj želimo svojim potomcem zagotoviti najboljše pogoje za življenjsko pot. Verjamem da tudi Jerca ni izjema, ker pa se je odločila za ta korak prav v času Janševe vlade je očitno na dlani, da Jerca zaupa tej vladi, verjame v njene projekte in verjame v prihodnost, ki jo obeta delo te vlade njenemu otroku.

Jerci in njeni družini želim vse najboljše, prihajajočemu družinskemu članu pa zdravje, lepo otroštvo in nadvse uspešno življenje ter kariero. Morda celo politično, ko Liste Marjana Šarca iz Šmarce pri Kamniku že dolgo ne bo več in bo pozabljena. O obstoju te mizerne strančice bodo pričali le še nekje globoko založeni zapisi, ki jih moramo žal danes pisati.

Davorin Kopše