Kakršno ljudstvo, takšen vladar

Bernard Brščič (Foto: osebni arhiv)

Rimljani so bile modri ljudje. Tokrat sem si sposodil njihov uvid Qualis rex, talix grex, kakršen vladar, takšno ljudstvo. Izhodišče je razmislek o odnosu med vladajočimi in vladanimi. V aristokratsko-oligarhični oziroma monarhični ureditvi, kot je bila rimska, je pot prenašanja grehov/kreposti potekala od vladajočih k vladanim, vladani naj bi bili v moralnem smislu zrcalna podoba vladajočih. V demokraciji je drugače. Kot izhaja že iz njene etimologije, gre za vladavino ljudstva, v posredni oziroma predstavniški demokraciji, kot je naša, si ljudstvo izbira vladarje po svoji meri. Rimski pregovor je zato treba obrniti, prebesediti v Qualis grex, talis rex, kakršno ljudstvo, takšen vladar.

Pogled na vladajoče pri nas ni prav prijeten, v samostojni Sloveniji gre s slabega na slabše. Naša demokracija je sinonim za negativno selekcijo. V zadnji utelesitvi tekme proti dnu se to kaže v izvolitvi poklicnega burkeža za predsednika vlade. Cinik bi dejal, da je politika, zlasti slovenska, gledališče in da je kar prav, da ga vodi komedijant. Sam menim, da pojava negativne selekcije v slovenski politiki ne bi smeli obravnavati kot prhljaj na suknjiču, ampak da gre za simptom patoloških družbenih procesov. Politične karikature, kot so šarci, pahorji, cerarji, jankovići, niso vzrok, so posledica obolelosti naše družbe.

Tako naivni konformizem ponavljanja istega in pričakovanja drugačnih rezultatov kot vsegliharski volilni absentizem vodita v slepo ulico. V demokraciji si ni mogoče po pilatovsko umiti rok, na koncu dneva je vlada takšna, kot jo je izvolilo ljudstvo.

Deloma je moč patologijo slovenske politike pripisati naravi demokracije. Ta bi v idealni zastavitvi morala biti usmerjena v zasledovanje skupne blaginje. Izvoljeni predstavniki naj bi bili kot agenti svojih principalov, tj. ljudstva, zavezani k maksimizaciji funkcije družbene blaginje. Če namesto teorije javne izbire uporabim rousseaujevski besednjak, bi morali udejanjati splošno voljo (volonté générale). V politiki brez romantike je drugače, politika je stvar interesov, večinoma uresničevanje zasebnih interesov na rovaš javnih. Politiki maksimirajo svojo individualno funkcijo blaginje, ne naše skupne, družbene. Odlika demokracije je, da poseduje učinkovito zdravilo, ki omejujejo samopašnost politikov. To so volitve. Te omogočajo mirno zamenjavo vladajočih takrat, ko vladani ugotovijo, da prvi ne delujejo v njihovem interesu. V Sloveniji imamo že osemindvajset let bolj ali manj svobodne volitve, a bi težko sklepal, da te pripomorejo k zdravljenju politike. Nasprotno, bolj kot se obrazi menjajo, slabše je. Nekateri ponavljajo vajo v slogu s prepričanjem, na tokratnih volitvah bo bolje, novi obrazi bodo dostavili. Drugi zaradi razočaranj obupajo nad demokracijo in volitvami ter resignirajo v vlogi antičnih idiotov, nezainteresiranih za politiko, češ, vsi so isti. Tako naivni konformizem ponavljanja istega in pričakovanja drugačnih rezultatov kot vsegliharski volilni absentizem vodita v slepo ulico. V demokraciji si ni mogoče po pilatovsko umiti rok, na koncu dneva je vlada takšna, kot jo je izvolilo ljudstvo.

Problem je ljudstvo. Da je na primer po dokazih o  kriminalu, klientelizmu in korupciji Zoran Janković izvoljen, pove veliko o Ljubljančanih. Ne glede na to, da možakar še ni bil pravnomočno obsojen, bi v zdravi družbi moral biti z glasovi volivcev izločen iz političnega življenja. Seveda v razmerah, ko posamezniki še ohranjajo sposobnost elementarnega razlikovanja, kaj je prav in kaj ne. Žal je slovenska družba zabredla v globoko anomijo, stanje brez vrednot. Imunski sistem je v celoti odpovedal. Tega tvorijo tako formalne kot neformalne institucije. Pravna država kot agregat formalnih institucij, ne samo da ne deluje, ampak je zlorabljana za obračunavanje z nasprotniki tranzicijske levice. Še bolj poguben je razpad neformalnih institucij, navad, kulture, običajev, tistega, kar razumemo pod moralo. Francoski sociolog Émile Durkheim je stanje anomije pojasnjeval z razkorakom med normami, kakršne bi morale biti, in takšnimi, kakršne so. V Sloveniji je danes ta razkorak izjemen in po mojem nevzdržen.

V razmerah akutne družbene anomije uspevajo sociopati in psihopati. Del je oportunistov, ki si ob odsotnosti moralnih inhibitorjev zaradi kompulzivne obsesivne pogoltnosti želijo samo napolniti žepe. Večji problem so patološki narcisi. Ti vodstveno vlogo, ki jo pridobijo v demokratičnem procesu, uporabljajo samo za napihovanje svojega narcisističnega balona. Dejanskega vodenja pa niso sposobni. Ta diagnoza po mojem velja za nosilca obeh najpomembnejših političnih funkcij v državi.

Kako se soočiti z družbeno anomijo? Durkheim govori o treh R. Lahko življenje ritualiziramo, lahko resigniramo ali se upremo z revoltom. Slovenci smo sposobnost za revolt nazadnje pokazali v letih 1989−1991, rezultat tega sta naša samostojna država in sprememba družbenoekonomskega sistema. Najprej pa moramo začeti prevzemati odgovornost − ni vseeno, koga izvolimo. In niso vsi isti.

Bernard Brščič

 • Frank Novak

  Gospod Brscic, zopet ste pozabili povdariti da vi niste homoseksualec.

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Valter je homič, nje ?

   • Frank Novak

    Vprasaj Brscica in Fracija Danka, onadva sanjarita o homoseksu 24 /7.

 • Jan Kovalski

  Iz slabega na slabše:
  Kot se zadeve razvijajo lahko pričakujemo, da bo eno izmed naslednjih t.i. slovenskih vlad vodil Dragan Tošić ministri pa bodo njegovi kompanjoni, t.i. balkanski bojevniki.

  • von Rhein

   Plus za duhovito vsebino misli,ki ima dobro sporočilo.

   • Jan Kovalski

    Hvala!

 • Jan Kovalski

  V demokraciji si ljudstvo izbira vladarje po svoji meri,
  v Sloveniji pa si ljudstvo izbira vladarje po njihovi meri*

  * glej pod: “ima lepe očke”, “je zabaven klovn”, “lepo govori”, “je lopov ki krade ampak tudi naredi stadion” …itd

 • AlojzZ

  Zadeva je vendar kristalno jasna! Radi bi imeli Božje kraljestvo a brez Boga. Žal to ne gre.

  To, kar imamo, je največ, kar se brez Boga dobi: vladarje, ki samo malo ubijajo.

 • Djuro Sumar

  Meni deluje Brščič mnogo bolj klovnovsko kot Šarec.

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Malo prezgodaj si vstal. To bo ja.

  • Nata

   No, sej. . . . . vsake učke majo svojga malarja !

   • Djuro Sumar

    Baje si me zablokirala.

    • Nata

     Res je.

 • Foglof Tunek

  Jas trdim, da so politične karikature, kot so janši, grimsi, gorenaki, jelinčiči, tanki, pojbiči, brščići niso vzrok, so posledica obolelosti naše družbe. To je okužba ki jo noben antibiotik ne more ozdraviti. Takšno obolelost lahko samo zemlja vun potegne !!!

 • Lisjak

  Ne bojte se prihodnosti,podobna je preteklosti.(Ž.Petan)

 • tarantela

  Brščiš, a rabiš facoučk, da si boš solze brisal. Ne jokcat, sej Ti nč na manka!

  • rrrrr

   Brščiču ne, tebi pa ogromno!

   • RATATA

    Taranteli manjka šerijatar za moža, da bi jo ovil v rjuho in ji jih parkrat na dan okol gofle naklofu!

 • Foglof Tunek

  Čujte, v razmerah akutne družbene anomije uspevajo sociopati in psihopati. Del je oportunistov, ki si ob odsotnosti moralnih inhibitorjev zaradi kompulzivne obsesivne pogoltnosti želijo samo napolniti žepe. Poglejte si samo vašega Janeza Janšo. Pokradel je orožje v lasti Slovencef, ga prodal, denar pobasal in naložil v tujini. Dobil je mastno provizijo od Patrije, drage avtomobile kupuje kar z gotovino neznanega izvora itd. itd. Še večji problem je, da je JJ patološki narcis. On vodstveno vlogo, ki si jo je pridobil v demokratičnem procesu, uporablja samo za napihovanje svojega narcisističnega balona. Dejanskega vodenja pa ni sposoben !!!

 • Foglof Tunek

  Žal je desničarski pol slovenske družbe z Janezom Janšo na čelu, zabredla v globoko anomijo, stanje brez vrednot. Imunski sistem je v celoti odpovedal. Tega tvorijo politične stranke ala SDS in SNS s satelilt kot je Nova slovenska zaveza, Blood & Honour itd. Pravna država kot agregat formalnih institucij, ne samo da ne deluje, ampak dopušča tote svinjarije… Institucije sploh ne reagirajo na postavljanje domobranskih spomenikof in plapolanje domobranskoh zastaf!?!?…Francoski sociolog Émile Durkheim je stanje anomije pojasnjeval z razkorakom med normami, kakršne bi morale biti, in takšnimi, kakršne so. FSloveniji je danes ta razkorak izjemen in po mojem nevzdržen, zato lahko samo rečem…SMRT JANŠIZMU, SVOBODA NARODU !!!… KAPISH???

 • maxbernie

  V razmerah akutne družbene anomije uspevajo sociopati in psihopati.
  Del je oportunistov, ki si ob odsotnosti moralnih inhibitorjev zaradi
  kompulzivne obsesivne pogoltnosti želijo samo napolniti žepe. Večji
  problem so patološki narcisi. Ti vodstveno vlogo, ki jo pridobijo v
  demokratičnem procesu, uporabljajo samo za napihovanje svojega
  narcisističnega balona. Dejanskega vodenja pa niso sposobni. Ta diagnoza
  po mojem velja za nosilca obeh najpomembnejših političnih funkcij v
  državi.

  Jebela, BB, tebe bo ljubljeni vodja na koli nabil. V nulo si ga opisal. In sebe – sploh v prvem stavku. Kapa dol za samorefleksijo. Pa veliko užitkov ob prežiranju s suhimi mesninami iz slovenskega avtohtonega prasca. Ojnk, ojnk :)

 • rrrrr

  Smo narod z najbolj opranimi možgani. Če Slovencu, ki od žeje crkuje v puščavi, ponudiš pitno vodo, si bo z njo najprej znova splaknil glavo, preostanek pa zlil v pesek

 • Felikss_AH

  Če Levuharija nad nečem benti, potem je to najbolj čisti dokaz da je zadeva v redu. Že samo Brščičeva senca sproža Levuharska rojenja… tako da je že postalo zabavno spremljati njihova brenčanja.

  Pri naslednjih dveh stavkih v članku bi pa imel pripombo – “Slovenci smo sposobnost za revolt nazadnje pokazali v letih 1989−1991, rezultat tega sta naša samostojna država in sprememba družbenoekonomskega sistema” … “v samostojni Sloveniji gre s slabega na slabše”

  Namreč ta dva stavka sta nekako kontradiktorna… če bi držalo kar je rečeno v prvem stavku potem drugi to izpodbija… in na žalost drugi je pravilen. Slovenija NI postala samostojna ker je samo zamenjala gospodarja ki je sicer bolj sofisticiran od Jugoslovanskega… zato drugačen “družbenoekonomski sistem” … vendar na račun samostojnosti… te ni več niti za vzorec! Za razliko od nekoč prvega v skupini je Slovenija zdrsnila na nivo “Avtonomne” Pokrajine Šiptarije.

  • RATATA

   23.12.1990 je bil na listku napisano le vprašanje, če smo za to, da Slovenija postane samostojna in neodvisna država! O spremembi družbenopolitičnega sistema ni bilo omenjenega ničesar, saj so verjetno mislili, da je dovolj to, ko se je zveza konunistov preimenovala v steanko demokratične prenove.

 • Franc Šink

  Beseda komunist še ni dokončno pojasnjena. Res je da lahko to pomeni, lenuh,lažnivec,nesposobnež……Ampak to še ni vse.

  • Vili

   Doslej je veljalo to zgolj za klerofašiste. Ti bi namreč radi živeli na tuj račun. Drugi naj bi delali , klerofašisti pa bi bogateli! Ave cazare!

   • Nata

    Kje imaš pa čebelico ??

 • RATATA

  Zadnji brščičev stavek v tej kolumni je o mojem mnenju prošnja ljudstvu, naj to že končno ne bo več taki leno in naj začne razmišljat.
  Prav vsegliharstvo je privedlo do utrjevanja predcsem slabih na vseh oblastnih strukturah.
  Narcisom, sociopatom, psihopatom in drugim pohabljencem, ki nam jih prav takšni amoralneži ponujajo v izvolitev dajemo legitimiteto v prividu demokratičnosti.
  Tudi glede sklicevanja na demokratičnost je potreben premislek še posebno zavoljo tega, ker naj bi po ustavi v državi slovenskega Naroda, ki je Država vseh Državljanov in Državljank imelo oblast Ljudstvo (3.člen).
  Glede na vse ki v naši državi živijo lahko ugotovimo, da smo država nesrečnega imena (Slovenija) in s tem pogojene nesrečno poimenovane nacionalnosti (Slovenska).
  Izrojena demokracija je res kriva za vso nesrečo in vse kar se dogaja in se še hudega bo zgodilo!

  • Felikss_AH

   Ja… v tem zadnjem stavku je vsa resnica

  • Fhhhhanc Bhhhezveznik

   Tu se strinjam. Vendar je vsegliharska politika, ko se gre za interese strank.
   Kar se tice po vase”vsegliharskih” drzavljanov, moral bi nekdo kandidirat, se najmanj pa glasovat za SDS.
   SDSov kader je prav tako dalec od kvalitetnega nabora v slovenskem bazenu kvalitetnih ljudi.

 • Anton

  Bernardu lahko njegovemu razmišljanju zgolj pritrdim, kako umsko bolane ljudi imamo pri nas več kot z odliko pritrjujejo, dokazujejo komentatorji, s svojimi pritlehnimi, zavajajoči, žaljivimi komentarji, katerih ni malo tudi tu gori ne, žal. Kajpak govorim o levičarskih praznoglavcih, opranoglavcih, kakorkoli jih že imenujemo, kar navsezadnje kajpak tudi so. Verjamem da se bo marsikdo od njih prepoznal in me napadel z svojimi komenatrjem

  sarkazem press

 • Jovo Jamnica

  Le kje je ta učeni resignator opazil v času od emancipacije Slovenije… spremembo sistema??? Folk so kurili edinole s protisrbskim razpoloženjem, da so si isti kurjači zagotovili oblast na lastnem fevdu, brez spremembe sistema.

  • von Rhein

   Volk je bil razkurjen zaradi Aksentijevicha in podobnih banditov. Torej,potrudi se najti bolj trden argument.

   • Jovo Jamnica

    Torej, mene zanima sprememba sistema. Sistem se spremeni, ko se zamenja oblast. V Sloveniji se oblast ni spremenila.

    • von Rhein

     To drži.

    • tohuvabohu

     Saj ne rabimo sistema (smo ga imeli čez glavo). Rabimo demokracijo. Formalno jo sicer imamo, vlada pa mafija iz podzemlja. In tako bo še kaki dve desetletji, dotlej moramo pa stiskati zobe.

   • Fhhhhanc Bhhhezveznik

    Kangler ni nic bolsi. Je pa slovenski Švaba, to pa drzi. Ce nas ze krade naj nas vsaj Slovenc ali Švab.

    • Jovo Jamnica

     Zberi se. Ni Arsenovič…. Aksentijević

     • Fhhhhanc Bhhhezveznik

      Moja pomota. Za neketere je vse na -ić zanić.

 • Fhhhhanc Bhhhezveznik

  Nekvalitetne ovce, nekvakiteten pastir.

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Poboljšaj se !

   • Fhhhhanc Bhhhezveznik

    Se trudim. Pa mi ne uspe. Sem prevec krvav pod kozo.

 • janko

  Ljudstvo naše, slovenceljni, vedno voleči komyje, sedaj pa imate:
  V Istanbul odhaja znanec v službo, je dobil za hišnika v hotelu! Osnovna plača 1500 evrov + ca 800 evrov zraven!
  Koliko plače ima pa slovencelj za zdravje pohabljajočim tekočim trakom, pa zidar, pa ternski delavec – 600 evrov!!

 • RATATA

  Slovenski narod je lahko osamosvojil le socialistično Republiko Slovenijo, kot upravno enoto znotraj sfrj. Niso mu nikakor dovolili osamosvojiti tistega, kar je prinesel v to “troedino” skupnost kot doto in balo, saj se je ozemeljsko prekrivalo z genocidnimi nacifašističnimi težnjami hrvatov.
  Tako smo tudi razmejeni z njimi, točno po meji med socialističnima republikama, ki sta jo določila dva partizana na nekem hribu gor nad Izolo.
  Takrat je ugasnilo vedenje o državi, ki jo je hrvatska v tistem času imela in je bila poimenovana eNDeHa in začuda še vse do današnjega dne sploh ni razglasila kapitulacije!!!
  Tej eNDeHa nikakor ni pripadala Istra!, da pa ji bo pripadla z vstopom v eNOBe je vedel Hebrang.

 • Miccy

  Kot so pokazale zadnje lokalne volitve, so v Ljubljani izvolili Jankovića, ker niso volili SDS, četudi bi marsikdo volil za g. Logarja, če ne bi bil član te stranke.

  Kdaj bo nekaterim jasno, da ne sme in ne more kriviti ljudstvo in Ljubljančanov za lastne napake?

  • Nata

   Ljubljančanov ??

 • RATATA

  Za to kar imamo v Sloveniji sedaj,
  se lahko zahvalimo samo in edinole brezmiselnemu delovanju bolševiških podljudi,
  kakor tudi lastni zasljepljenosti, iz katere sami to podčloveštvo podpiramo!
  »Kdor bolševikom pomaga, prinaša nesrečo svojemu narodu!«
  ….
  V smislu in iz koknteksta tegale…:
  http://zgodovina.si/izselitev-vascanov-mosenj-v-casu-druge-svetovne-vojne/

 • RATATA

  psihopat-in-sociopat-kaksna-je-razlika
  https://www.renton.si/psihopat-in-sociopat-kaksna-je-razlika/

  in to je / naj bi bil v Sloveniji (poleg murgelce ipd.) Sodnik
  https://vimeo.com/11333299

 • dob

  Evolucija komunizma: ko bo župan glavnega mesta postal nekdo iz Levice bo najbrž pofukal farmacevta.

  • xtc

   Ali pa cucke in to javno,kerr je to progresivno in levo napredno skratka družba neskončnega intelektualizma in znanja.

  • RATATA

   Na recept ga bo, saj mu ga bo predpisal zdravnik.

 • xtc

  Zadeva še kako drži ,kajti Slovenci smo zelo težven narod,še posebej pa balkanski pritepenci in nekaj križancev.
  Že sami Slovenci smo narod zavistnih,hudobnih in privoščljivih inzateglih ljudi,če pa dodamo še komunizem in balkanizem pa dobimo mešanico tega kar je sedaj.
  Vlada mafija,psihopati in iztirjenci in leva kamarila,ker ni bilo privatizacije -popolne za denar in urejenih lastniških razmer ter prepovedi delovanja ljudem ,ki so bili del represivnega aparata SFRJ in SDV jevci,je uspelo komunistom ustvariti levomafijsko državo,ki ščiti svoje in odira in ropa druge seveda pa ljudem govori ,da so vsi isti,ljudje opranih glav pač ne razumejo,da so sami odgovorni za svoj jutri,seveda bo levakom uspervalo narod farbati vse dotlej,dokler jim bodo še dali drobtinice nato sledi neizbežno,zgodovinsko dokazano-upor,počiščenje in odpravas anomalij a za bistveno višjo ceno,kot bi to lahko z pametjo in demokratičnim procesom.

  • Get Smart

   Ne podtikaj meni in ostalim ljudem MURGL JUGOKOMI in kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNIH lastnosti – ÐAST DONT.
   Beri počasi, beri tolikokrat, dokler ti ne bo jasno, če ti kaj ni jasno, VPRAŠAJ!

   Pomnimo! ZAVISTNI oz. FOVŠ smo zopet vsi na tem svetu.
   VSI, tako vsak ČLOVEK kot vse
   kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINSKE kreature,
   razlika pa je zopet samo in le v tem, kako ta ČUT izkazujemo,
   kako ga udejanjamo
   (vedno JIH PO DELIH PREPOZNATE).
   Zato lahko pogojno rečemo (da boste LAŽJE RAZUMELI),
   da sta FOVŠIJI DVE =
   – DOBRA in
   – SLABA.
   Pomagala nam bo Tina MAZE.

   Tina MAZE je bila FOVŠ Mateji Svet,
   bila je “fovš” Vreni Schneider itd., zato je,
   KOT SE za SLOVENKO spodobi,
   ZAVIHALA ROKAVE in s POŠTENIM DELOM
   dosegla in PRESEGLA svojo vzornico Matejo Svet.
   To je torej DOBRA FOVŠIJA, ki nas ljudi žene naprej.

   Kaj pa SLABA oz. KOMINTERNISTIČNA oz.

   MURGL JUGOKOMUNISTIČNA FOVŠIJA?
   Kako pa delajo te kreature?
   Tudi te kreature so FOVŠ ČLOVEKU, toda še na kraj pameti jim ne pade, da bi s poštenim
   delom in z učenjem dosegli oz. presegli človeka
   (česar po defoltu tako ali tako ne morejo),
   pač pa tisto, kar je ČLOVEKOVO, dosežejo tako, da gazdi nastavijo svoj SERBUSNI biča vajen
   in željan hrbet in dupe ter
   da ČLOVEKA ZAKOLJEJO, si prilastijo njegovo imetje, se vselijo v njegovo hišo
   (btw, SD = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji še vedno biva v hiši svojega sicer
   kaviarŽIDO rojaka, ki pa ni bil pasjejebec, zato so ga zaklali in se vselili v NJEGOVO
   HIŠO).
   Razumemo?
   Kdor drka o kao slovenski nevoščljivosti, fovšiji in kar je še POTURJENIH LAŽI in
   kretenizmov,
   je kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA kreatura ali pa je do daske
   pobebavljen ritard.
   .
   Še s primerom, da bo res JASNO VSEM:
   Skoraj vsak na tem svetu je fovš (to pomeni bi tudi sam rad imel VILO na nekem OTOKU nje),
   in v tem NI ČESARKOLI SLABEGA:
   zaslužiš in si kupiš. Pika. Konec. In si potešil željo, ki ti jo je vzbudilo nekaj, kar si
   videl drugje.
   .
   Kako pa kaviar ŽIDOKOMUNJAR oz. tukaj seveda MURGL JUGOKOMUNJARA pride do VILE na OTOKU?
   .
   Z “rezanjem žive meje” kot kao Jurće Janković nje”, ki kot najboljš stručnjak za “Dej, ubi
   tega!” in žive meje zasluži za en rez žive meje 100.000 € nje?
   Taka je seveda propaganda.
   Dejansko pa kaviar ŽIDO KOMUNJARA pride do VILE tako, da ZAKOLJE LASTNIKA, če vila že
   stoji, ali pa si jo da zgraditi z NAROPANIM denarjem, ki ga je naropal DELAVCU, radniku
   nje, pri čemer mu vilo gradijo uvoženi radnici iz Bosne, ki jih potem SEVEDA ne PLAČA,
   ampak raje preko MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH medijev LAŽE,
   da kao Slovenci nismo plačali ubogih bosanskih radnika,
   kot da smo jih mi uvažali in jim storili graditi Stošce,
   kjer kaviar ŽIDO KOMINTERNISTIČNA MURGL JUGOSLAVIJA
   poje in prisega svojemu PEDRU PEDOFILU klavcu
   JOSEPHU BROZU TITU, da z njegove poti ne bo skrenila.

   Pamet v glavo.

   • Nata

    Všeč mi je tista o dobri in slabi fovšiji !!!

    • Get Smart

     Lepo :) širi naprej, ker je RESNICA tega sveta.
     Vsakemu, ki ga zalotiš, da zaradi agitpropa sam sebe blati.
     Tako pač svet stoji.
     Ljudje ravnamo človeško,
     MURGL JUGOKOMI kreature (watchdogi) =serbusi=hlapci kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH gazd in njihove gazde pa ravnajo satanistično= proti človeško.

     Ker pa MURGL JUGOKOMI in po svetu kaviaržido KOMINTERNISTIČNA propaganda nabija LAŽI, podtika svoja dela ljudem, oprani otroci pač vse življenje poslušajo, da so fovš bla bla bla in kar je komunističnih podtikanj.

     SAJ NI TEŽKO, le oči je NUJNO ODPRETI in pogledati,
     KAJ kdo DELA.

     Po delih jih prepoznamo.

  • Get Smart

   Še o “VOŠČLJIVOSTI” in “NEVOŠČLJIVOSTI”,

   kar je kaviarŽIDO KOMINTERNA oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUIGOSLAVIJA vse skupaj zapakirala
   v “top šop” propagandni izdelek imenovan “fovšija” nje =
   POTURANCIJA = MURGL JUGOKOMUNISTIČNA poturancija =
   podtaknjeno kukavičje jajce.
   .
   .
   Pojem nevoščljovost je SFEJKANA in enoznačno (kao eno-pomenljivo = kot da bi ta pojem imel
   le EN pomen in ta naj bi bil SLABŠALNI = vse to je FEJK) razširjana parola, ki jo
   KOMINTERNA uporablja proti ljudem po vsem svetu.
   Kot pove že beseda sama, pomeni “ne-voščljivost” stanje, ko nekdo NE VOŠČI.
   Vsi, tako ljudje kot kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE in MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature nekomu
   nekaj PRI-VOŠČIMO.
   Toda, kaj in komu?

   SLOVENEC = ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO, vse najboljše, ko mu vošči za naprej, in mu
   (=SOČLOVEKU) pri-VOŠČI (v smislu ODOBRAVA prisluženo) vse, kar si je ČLOVEK PRISLUŽIL s
   POŠTENIM DELOM.

   SLOVENCI smo Tini MAZE PRIVOŠČILI vse najboljše za naprej (vse zmage …)
   in smo ji z veseljem priznavali in častili njeno NAJBOLJŠOST na svetu.

   Nasproti ČLOVEKU pa tako širom sveta kot V SLOVENIJI stojijo kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE
   satanistične kreature in njihovi SERBUSI (hlapci nje),
   tukaj torej MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =

   ŠARAC SMC SD DeSUS Levi Zares LDS …

   i tako dalje do tokija nje =
   te kreature pa Tini Maze NISO PRIVOŠČILE česarkoli dobrega,
   ampak VSE SLABO,
   ker te kreature (oz. samoimenovani SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI)
   želijo PRIVOŠČIJO ČLOVEKU VSE SLABO, vse najslabše:

   “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za
   nas ništa ne vredi.
   Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere…
   Samo nesrećnici postaju komunisti,
   zato MI MORAMO NESREČU STVORITI, mase u očajanje baciti,
   MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI SVAKOG BLAGOSTANJA, REDA i MIRA …”
   (tako se vam spove prerok kaviarŽIDO bastarda JOSEPHA BROZA TiTA
   MOSES Moša Pijade nje), ki mu MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA u Stoščah nje PRISEGA VEČNO
   ZVESTOBO.
   .
   .
   Povzemimo!
   ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO,
   medtem pa
   kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE kreature (tu torej MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature
   pa
   PRIVOŠČIJO ČLOVEKU vse SLABO = “Sloveniju TEPIHOVATI”,
   ČLOVEKA “sfukati”.

   Po njihovih delih jih boste spoznali.

  • Get Smart

   SLOVENCI nismo tisto, kar je tebi v glavić nabil MURGL JUGOKOMI agitprop in kar opazuješ pri kučanih jankovičih matičih maslešah šoltesih i tako dalje do tokija (=kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov SERBUSIZEM=hlapčizem),
   ampak smo
   TAKŠNI in to svojost smo PODARILI vsemu SVETU:

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Spodaj si NUJNO preberi o POTURJENI FOVŠIJI in privoščljivosti in ne blati OKUPIRANE, tepihova, sfukovane ljudi.

   In odvadi se drkarij tipa kamnarila, mafija, levaki … KAJ JE TO?
   In ne piši LAŽI tipa država to in ono, ker država sem jaz in si ti in sam sebe gotovo nisi oropal in jaz te nisem,
   ali pa to
   “ni bilo privatizacije”!!????? AR YU faking ritard?
   PA VSE so TI POKRADLI =
   vse je v LASTI FORUMA 21 = MURGL KOMI JUGA =
   kar ni,
   so prepisali na SVOJE GAZDE = kaviarŽIDO KOMINTERNA = heineken, lactalis… mercator na KOMI PARTIJO JUGE nabiralnik v RVACKOJ, Fructal na SRBSKI JUGOKOMI nabiralnik itd. VSE, razumeš, VSE SO TI POKRADLI,
   vse so si SPRIHVATIZIRALI.

   Pa kje ljudje živite? PA a boste ODPRILI OČI in začeli gledati DEJSTVA?

  • Djuro Sumar

   Slovenci smo v vseh pogledih eden od najboljših narodov na planetu.

 • Get Smart

  Brščič je na mestu, tako vsaj zgleda, toda želja onanirati in kopipastkati latinske bulšitizme dela iz normalnega človeka pač ritarda nje.

  Rimljani niso bili kaki ljudje, ampak je RIM ime države = JUGOSLAVIJA,

  Državo RIM, bizanc, egipt, babilon je furala ista kavirežido KOMINTERN struktura,
  ki ti zdaj fura tudi Slovenijo.

  Joj, jugosljovani so bili pametni bla bla bla.
  BRŠČIČU bre, tisto je POTURANCIJA = KOLEKTIVIZACIJA krivde in, ŠE HUJE,
  je prenos KRIVDE
  iz KRIVCA = OKUPATORJA = kaviaržidoKOMINTERNE = MURGL KOMI JUGE
  na
  OKUPIRANE LJUDI = na žrtve.

  Jebo vas ritardizem in radi bi bili pisunčiji.
  A boste ODPRLI OČI?

  A sm jaz (SLOVENEC = pripadnik naroda SLOVENCEV) volu KUČANA, jankoviča
  ali
  pač njihovi člani = psi in pa ad hoc (za brščina, ki ma rad fensi kretenizme)
  DOVEZENI kao volilci?

  WHU TEH FAK je nastavu lutke?

  Posledice pranja možganov so grozljive.

 • Get Smart

  Qualis rex, talix grex, kakršen vladar, takšno ljudstvo (Brščič nje).
  .
  Kakršen kralj, taki njegovi tovariši=tolpa=družba=banda=čreda=sledilci…
  .
  Slediš, BRŠČIČU bre?

  Če pač slediš KUćANU in njegovi čredi, si isti nje,
  toda to ni pomenilo, ne pomeni in ne bo pomenilo,
  da smo ljudje taki.
  .
  Slediš, Brščič, samoimenovani črednik? Du ya?
  .
  Ja, kaviarŽIDO KOMINTERNACIONALCI in njihovi SERBUSI=hlapci
  si isti,
  oboji so ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU, oboji so psi=watchdogi tekovina revolucije.
  Slediš?
  V tisti drkanciji piše,
  KAKRŠEN KUČAN, takšen jankovič = kakršen jankovič, takšen moderna seljačino, kakršen kučan, takšen ŠARAC, kakršen kučan, takšna BARBIE …
  Slediš?
  To piše.
  Ko se nepismeni otroci grejo piusunđijstva in namesto da bi kazali na ZLOČINE ZLOČINCEV, drkajo na rimske kaviaržido KOMINTERNISTIČNE onanije.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   TAKŠNI pa smo mi, ki nismo MURGL JUGOKOMI grex,
   ampak smo
   TVORCI KULTURE ŽIVLJENJA = populus SLOVENCI =
   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
    =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

    transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
    kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
    ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
    poznate PODTIKANJA o fovšiji =
    fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
    ženskih bolečin in užitkov,
    fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

    pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
    potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    =
    enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
    osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

     • Get Smart

      SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
      FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
      so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
      ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

      =SUŽNJELASTNIŠTVO.

      Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
      = FORUM 21
      =
      MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
      predsednik je pa MILAN KUćAN,
      ki je tudi predsednik
      PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
      =
      ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
      in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
      = uradno preimenovan v LDS =
      DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
      i tako dalje do tokija,
      pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
      MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     • Get Smart

      TO so MURGL JUGOKOMI grex:

      Razen redkih izjem in novih članov, so vsi kaviaržido kominternistični MURGL JUGOKOMUNISTIČNI nastavljenčki (narejene lutke) transići.

      VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem = MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH transićev. VSI.

      Ti psi (watchdogi si celo sami pravijo) so morilci, roparji, lažnivci, uničevalci vsega,
      kar je delo poštenih ČLOVEŠKIH rok.
      .
      Prosto po Pavelu:

      “Pazite se psov v službi zla, teh pohabljalcev telesa.”

 • Jožef

  Kaj reči k članku. Meni je všeč, ker gospod pove resnico brez celofana.
  Ne razumejo oziroma ga nočejo razumeti premnogi, kar se vidi iz spodnjih komentarjev.
  Če bi članek ocenjeval po komentarjih, bi ocenil bernardovo vsebino za slabo in morda nevredno branja.
  Kakšno ljudstvo takšna vlada oziroma, kakšni komentatorji, takšen članek. Slednje pa ni tako, saj je lahko članek dober ali slab, pljuvalci in provokatorji ga vedno popljuvajo in onesnažijo.

 • Nata

  + + + + + + +

  Ampak, tole je pika na i !!
  ” Najprej pa moramo začeti prevzemati odgovornost − ni vseeno, koga izvolimo. In niso vsi isti. “

 • Get Smart

  Ja, Nata, tist stavek je v redu, niso vsi isti,
  ampak so
  vsi MURGL JUGOKOMI ZLOČINCI isti, saj vsi delajo za ZLOČINSKO MURGL KOMI JUGO in seevda ni vseeno,
  če človek da svoj glas ČLOVEKU ali pa MURGL JUGOKOMUNISTIČNEMU psu=
  watchdogi si te kreature same pravijo.

  • Get Smart

   Ni pa na mestu trditev Jožefa, kajti
   gospod Bršič med resnico uturi tudi (recimo po nesreči oz. NATAČNEJE po NEVEDNOSTI) tudi VSEGLIHARJENJA, POTURANCIJE, kolektivizacijo krivde itd., kar se je po NEVEDNEM pač naučil.
   .
   ŠE ENKRAT – pomen tistega latinskega stavka
   “Qualis rex, talix grex,” je:
   .
   Kakršen kralj, taki njegovi tovariši=tolpa=družba=banda=čreda=sledilci…
   .

   KAKRŠEN KUČAN, takšen jankovič = kakršen jankovič, takšen moderna
   seljačino, kakršen kučan, takšen ŠARAC, kakršen kučan, takšna BARBIE …
   =
   Ker watchdogi sledijo KUćANU,
   ni pomenilo, ne pomeni in ne bo pomenilo,
   da smo ljudje taki.
   .
   Ja, kaviarŽIDO KOMINTERNACIONALCI in njihovi SERBUSI=hlapci
   si isti, oboji so ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU, oboji so psi=watchdogi tekovina revolucije.

   • Get Smart

    Brščiča (v celotnem bistvu) razumejo VSI.
    Slediš, Jožef?

    Ti ne razumeš, da tunfići điniusi otiji duhci đefersoni itd. da ne naštevamo vseh klonov MURGL JUGOKOMI pussiča in njegovih sotrpinov,
    še kako dobro razumejo in VEJO, da delajo za SVOJO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

    In ti ne razumeš, da ko Brščič uporablja NEUMESTNE tujke,
    se ujame v protislovja itd.

    Ko onanira=citira kaviaržido KOMINTERNACIONALCE, ki da so odkrili toplo vodo, tipa DRKHAJM itd.
    .
    Razumeš? da ne razumeš?
    .
    Brščič po nepotrebem trpi za dokazovanjem znanj, ki jih nima,
    namesto da bi lepo govoril o zadevah, ki so mu docela znane =
    recimo s pozicije ekonomista o MILIJARDNIH (dokazanih)
    ROPIH MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE =
    = “follow the money” nje – za DRKHAJME lako čemo nje.

    • Get Smart

     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
     FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     • Get Smart

      Zoranka Janković je soustanovteljica FORUMA 21,
      predsednik je seveda MILAN KUćAN,
      ki je tudi predsednik
      predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

      FORUM 21 združuje ves v Sloveniji NAROPAN KAPITAL, KAPITAL, ki ga je

      MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA izropala poštenim ljudem.

      Pamet v glavo.

     • Get Smart

      Uvažajo MUSLIćKULTIJE,
      izvažajo slovenske otroke, UNIČUJEJO podjetja
      prepisujejo = ROPAJO podjeta, vsa podjetja so že prepisali nase (FORUM 21 = MURGL
      JUGOKOMUNISTIČNA podružnica kaviarŽIDO KOMINTERNE = v FORUMAU 21 so združena vsa NAROPANA
      podjetja,
      ki jih niso prepisali na sosedske nabiralnike KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE (Mercator, Merkur,
      Gorenje, Droga, Kolinska, …
      = vse to je sedaj V LASTI, razumete, V LASTI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE oz.
      kaviarŽIDO KOMINTERNE (Laško, Union, PP, Industrija jekla …)

      DEJSTVA o MURGL JUGOKOMI kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNIH ZLOČINIH nad ljudmi in celo nad
      njihovimi kreaturami,

      Razumete, otroci?

 • Matjaz Kampic

  He wil never succeed to get smart,he is psycho. Res je, rabite novo ljudstvo, počasi vam bo zmanjkalo pacientov, ki vam sledijo. Še migranti, ki so tema vaše vsakodnevne diskusije se vas ogibajo v velikem loku.

 • slaipowi

  Ljudstvo bo treba zamenjat, ja. Argentina in Paragvaj te čakata, Brščiću debilni

 • Dado

  Bršćiću a si ti kdaj slišal, da če človek ni pravnomočno obsojen, mu tega dejanja ne moreš očitat. Imaš pa prav, SDS naj zamenja nezrelo ljudstvo in se preseli k zrelemu ljudstvu…. Ker SDS zagovarja domobrance in belo gardo, bi s stališča jezikovnega razumevanja, priporočal Argentino. ZMAGA NA VOLITVAH ZAGOTOVLJENA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!