Katastrofa leve politike in levičarskih medijev

Miro Petek

Dominantni levičarski mediji in novinarji so te dni svoje medijske in novinarske sovražnike ter mnoge pisce v tvitosferi, ki ne sodijo v njihov rdeči hlev, vse vprek obtoževali, da širijo paniko in strah. Tokrat zaradi poročanja o nevarnosti koronavirusa, ki je bil takrat še na pragu Slovenije, v teh dneh pa se je že prebil tudi v našo državo. Dominantni mediji so igrali igro leve politike, katere služabniki so in ki v teh dneh sestopa z oblasti. Prav neverjetno je, kako so ubirali iste strune, kar se je pokazalo za povsem napačno. Ni šlo namreč za ustvarjanje panike, šlo je za opozarjanje na resnost položaja, ki se ga Šarec, Šabeder in še vrsta političnih diletantov ni dovolj zavedala. Dominantni mediji so tu pogrnili na vsej črti in propad marsikaterega od njih bo za to državo pravo olajšanje.

Na drugi strani pa imamo prgišče medijev, ki jih konkurenca zmerja s sovražnimi, fakenews, orbánovimi mediji in še bogsigavedi kakšnimi pridevniki; medije, ki jih skuša nekoč tretjerazredna novinarka in danes drugorazredna političarka Tanja Fajon črniti na vsakem koraku, tudi v Evropi.

Ti mediji in novinarji so zaznali nevarnost koronavirusa in nepripravljenost slovenskih oblasti. Tako so v tem primeru skupaj z nekaterimi zdravniki, ki so bili aktivni na družbenih omrežjih, igrali pozitivno vlogo, ker so javnost in odločevalce opozarjali na prihajajočo nevarnost, ker so v digitalnem vesolju iskali verodostojne informacije in jih posredovali javnosti.

Tudi odnos do koronavirusa spravili na imenovalec levo-desno
Dominantni mediji so napadali vse tiste, ki so opozarjali, da se Šarčeva vlada ne odziva dovolj hitro in dovolj ustrezno. Čeprav se je Šarec sam odpovedal oblasti in je na poti v pozabo, so mediji minimizirali nevarnost koronavirusa, saj bi ob resnem novinarskem pristopu sicer morali do odhajajoče vlade uporabiti drugačno retoriko. Uspelo pa jim je ustvariti shizofreno situacijo, ko so tudi odnos do koronavirusa spravili na imenovalec nasprotovanja med levo in desno politiko.

Foto: iStock

Vsi mediji − dominantni so tu najmočnejši − igrajo nadvse pomembno vlogo: vplivajo na to, kaj si mi mislimo o nečem, zakaj in kako kaj vpliva na naša čustva in ravnanja. Mediji lahko pomagajo reševati krizne situacije ali pa le povečujejo probleme. Prioriteta večinskih medijev tako ni bilo ozaveščanje in dajanje hitrih, kakovostnih informacij, temveč opravičevanje nesposobnosti vlade in napadanje opozicijskih medijev. Mediji ne bi smeli ustvarjati strahu pred virusno katastrofo, temveč težiti k temu, da bi se izboljšala pripravljenost na ta pojav in da se z boleznijo spoprimemo s čim manjšimi posledicami. Prva odgovornost pa je na oblasti, v primeru, kot je v Sloveniji, ko imamo invalidno oblast v odhajanju, pa bi mediji in novinarji z metodo nenehnega medijskega pritiska morali prisiliti te škodljivce, da na poti svojega političnega pogreba ne naredijo še več škode. Ustvariti pritisk, da javnosti sproti sporočajo o položaju, ga ustrezno analizirajo, da povedo, kakšna orodja imajo za prevencijo in omejitev bolezni, kako bodo izboljšali komuniciranje in stanje, ki so ga na samem začetku s svojim podcenjevanjem problema povsem zavozili.

Širjenje virusa strahu
Dominantni mediji svojo medijsko konkurenco obtožujejo ravno tega, kar počnejo sami. To so mediji, ki so skupaj s skupino privilegirancev ustvarjali ozračje strahu pred novo vladno koalicijo na čelu z Janezom Janšo. Doživeli smo čas neverjetnega orkestriranega širjenja strahu, ki je doseglo vrh na ulici s pozivi k umoru Janše in z napovedmi, da bodo z ulico ustvarjali ozračje kaosa in medijskega terorja. Zakaj ustvarjanje panike in strahu pred Janezom Janšo? Je koga ubil? Nikoli. Je koga po krivici zaprl? Nikoli. Je tajkunsko lastninil slovenska podjetja? Niti enega. Je v bankah pral umazani denar za potrebe terorizma? Nikoli. So mu državne banke dale milijone evrov kreditov, ki jih ni vrnil? Nikoli. Je komu nasilno vzel poslanski mandat? Nikomur.

Širjenje virusa strahu v Sloveniji ustvarjajo ravno tisti, ki so v polpretekli zgodovini bili na strani likvidatorjev in udbovskih krvnikov, tisti, ki so pokradli slovenska podjetja, tisti, ki so v NLB in drugih bankah prali umazani denar, tisti, zaradi katerih nasedlih kreditov smo z milijardami evrov dokapitalizirali državne banke, in seveda tisti, ki so Janezu Janši neustavno jemali poslanski mandat.

Miro Petek

 • Miro Jereb

  Se strinjam v celoti. Bravo. Hvala.

 • macon

  A ogroža levičarsko korupcijo in kriminal? Seveda.

  Zato (neo)socialisti širijo sovraštvo in nestrpnost proti SDS in Janši.

 • VERZIFIKATOR

  Tutko Presič

  LJUBEZENSKI ODNOS

  Vse storila je za njega slavo,
  da na srcu nosil je kolajno,
  na levici in se hvalil, trajno
  da pokonci on bo dvigal glavo.

  Vse storila zanj je, ki z levico
  zlahka vsakega je premikastil,
  se šopiril, gobezdal, lomastil,
  poteptal vse naokrog s krivico.

  Vse storila zanj je, šla na delo
  vsak večer je zanj, ki da jo ljubi,
  je poročala, da drugi skubi
  svojo žensko, delala veselo.

  Vse storila zanj je in kazala
  s prstom tja na drugo stran svareče,
  njeno delo je bilo grozeče,
  saj se le razgaliti je znala.

  Vse storila zanj je, zanj lagala,
  skrivala pred roko ga pravice,
  se na moč otepala resnice,
  da se zanj je v kriminal podala.

  Vse storila zanj je, da bi z levo
  ljubil roko tudi on jo vroče,
  vse storila, kar bilo mogoče,
  zavozila slednjič vso zadevo.

  Vse storila zanj je, ji utripa
  zanj srce, a ona ni edina,
  konkurenčna med seboj skupina
  takih je, ki pravi se jim cipa.

  Ko to rekli so pred vsemi javno,
  ni zardela, je od prej rdeča,
  v tem njegova je in nje nesreča
  prostituka da konča neslavno.

 • Gren

  KOMUNISTI SO PRIŠLI NA OBLAST Z SILO IN PREVARO POBILI SO OGROMNO DOMOLJUBOV IN POŠTENIH SLOVENCEV PO SVETU SO POBILI VEČ KOT STO MILIJONOV LJUDI ZATO BI BIL ŽE ČAS , DA JIM PREPOVEMO DELOVANJE IN JIH UKINEMO !

  • štajerc

   … tega virusa se bo težko iznebiti! mutira na vse načine…

   • Andrej

    Ene mutacije pa ni sposoben: preživeti z lastnim delom. In tu je treba udariti. Odstaviti jih od državnih jasli in bankomatov in zatreti vsak poskus pranja denarja v obliki kupovanja državnega premoženja v njihovo privatno lastnino. Vsak tajkun mora pred nakupom dokazati izvor premoženja.

    • štajerc

     … ko so se v državi dogajali pravi tektonski premiki vseh vrst finančnega, bančnega in gospodarskega kriminala… KPK, predsednik računskega sodišča, organi pregona, sodišča… vsi v imenu ljudstva, NISO odkrili in obravnavali nobenih večjih nepravilnosti! kako bi le, ko pa so bili, skupaj z mediji, do skrajnih meja svojih zmožnosti, zaposleni z… dvema položnicama za odvoz smeti janeza janše, ter z ptičjo hišico franca kanglerja! in še kako so delali… tudi na ulicah slovenskih mest… in je bil slovenski narod zgrožen nad nepoštenostjo omenjenih inkriminiranih politikov… in so delali naprej… karijerno napredovali… takratni odstopljeni predsednik računskega sodišča, je ustanovil lastno stranko, postal evropski poslanec… in kje je danes ta človek? to je kompleksen vzorec delovanja, to ni mutacija NEdela, to je še kako koordinirano delovanje, omrežje, sistem, strateška organizacija… to je zločinska organizacija najvišjega intelektualnega nivoja, vse plačano z konkretnim denarjem, uslugami, protekcionizmom, privilegiji… “muženič preiskuje muženiča”… ti andrej, pa tiho, sicer boš padel z lojtre!… to niso lenuhi, tu je prisotnega veliko dela! to je v kosti in meso naroda in države zažrta viroza, katere z odvzemom bančne kartice ne boš ustavil, ker ni samo bankomat njihov, ampak cela banka… in so še za backup napolnjeni trezorji po otokih… sicer pa je virusu fajn! za razliko od večine neukega napol revnega prebivalstva, virus nima strahu za svojo penzijo… no ja, malo mu je že neprijetno, ko tolčeš po njem… a bog ne daj pretirano, da pride do vojne… ker se bo, tako kot zmeraj, le potuhnil, čakajoč na novo priložnost… “zato prijatli, kar nas dobrih je ljudi”…cepimo se, takoj ko bo možno… in vzgajajmo antitelesa v otrocih, da bodo nekoć pokončni, dostojanstva vredni in pošteni ljudje, imuni na ves gnoj tega sveta…

  • sunday

   tako je, zraven tega bi bilo prav tako nujno potrebno prepovedati enako gnili in nasilno krvavi hudičev islam, ki nam uničuje domove v eu, če se teh dveh prekletstev znebimo bomo že v času naših življenj živeli v raju !!!

 • Andrej

  Morda je pa tudi ena dobra stran KV-19. Znebili se bomo levaško komunističnega virusa. Ko bodo ljudje pričeli umirati, bo odgovor jasen: ker je vlada pod vodstvom CK ZKS prepozno ukrepala. Kdor ni razumel žrtev povojnega komunizma, mu bo zdaj vse skupaj bolj jasno.

  • sunday

   želim si, da bi imel prav, vendar dvomim v razumevanje mnogih, saj je že samo to neverjetno, da je to skropucalo od p.vla. dobil sploh kakšen glas, ja, če bi jih kaj več imelo možnost s čim razmišljati takšni osebki brez pameti in njihovi izdajalski strici niti prdniti ne bi mogli !!!

  • macon

   Pa kaj še. Tudi vlado 2004-2008 so naredili za krivo, ker so levičarji kradli iz bank, pa se ne bodo nečesa spomnili glede ukrepanja ob pandemiji. Levičarji so lažnivi motenci, za njih je normalno, da se ne strinjajo z lastnim mišljenjem oziroma mislijo nekaj, govorijo drugo in delajo tretje, hkrati pa pričakujejo spoštovanje za svojo “pokončno držo”.

   Zdajle so se pač potuhnili. Naj Janša dela namesto njihovih nesposobnežev. Zasluge si bodo naknadno prilastili, krivda bo vsa Janševa.

   • Andrej

    Morda so pa zdaj razmere toliko drugačne, da bo pa le kaj drugače. Tudi drugje zdaj drugače gledajo na levičarje, ilegalce in podobno. Je pa res, da je slovenski narod skrajno butast.

   • Vana

    + + + + + + Tisto o bankah in silnih kreditih tajkunom, ljudstvo še danes prežvekuje , kot argument proti vladi 04 – 08 !!

 • Zaradi suma opustitve dolžnega ravnanja po Zakonu o nalezljivih boleznih, ki jih je opustila odhajajoča butalska vlada in butalski ministri, je naš Benediktinski Red že pred 14 dnevi podal ovadbo zoper Vlado RS. Zdaj čedalje bolj verjamemo, da smo imeli prav, ko nas je skrbelo za prebivalce RS, vendar pa globoko verjamemo, da bo OT RS namenoma “izgubilo” našo ovadbo. Ko pa smo izvedeli, da je butalska vlada namenila 1 milijardo denarja davkolačevalcev takoimenovanim NVO, nas je zaskrbelo še bolj, saj se je izkazalo, da so vsi NVO samo portparoli butalskega premierja v odstopu. Vse te NVO pa naš denar namenjajo za kriminalna dejanja in pranje denarja proti nam, ki jih z davki plačujemo. Uvažajo nove državljane, nad lastnim narodom pa izvajajo etnocid. Mimogrede, kandidati za ministre so se odrezali zelo dobro, oblival pa me je krvavi pot, ko sem poslušal novokomponirano levico in anti-Janša koalicijo. Kje tile Butalci sploh živijo? Pravijo, cilj posvečuje sredstva? Gospod Janez Janša in ministri nove Vlade, zdržite te pritiske, ki se desetletja zgrinjajo nad vami, resnica prihaja na dan in samo resnica bo ta narod osvobodila. Pax vobiscum!

 • Franc Šink

  Imamo novo vrsto seksualnosti, namreč politseksualnost.

 • Lustrator

  Popolnoma vse povedano!

 • Levi so za svobodno družbo spolno drugačnih in za prosti vstop beguncev. Desni smo za družino državo in za Slovence. Izbira je enostavna.

 • macon

  Tisti, ki so se dva tedna nazaj najbolj norca delali iz virua, danes tekajo po trgovinah z dvajset kilami moke in makaronov.

  Ne podcenjujmo levičarske zabitosti. Med nami so.

 • Olga101

  Gre za plačane anarhiste, ki ne delujejo v dobro Slovenije, ampak proti njej in njenim drzavljanom! Njihov cilj je priseliti nepismene,tujerodne divjake, ki niso kompatibilni z zahodnimi vrednotami in ustvariti anarhijo! Evropa se z njihovo pomočjo spreminja v totalitarno mlakužo, ki izključuje vse, ki želijo staremu kontinentu in njegovemu prebivalstvu dobro!
  Treba je raziskati njihove “motive” (beri Sorosov krvavi denar in udbomafojska sredstva iz oaz), pa bo tudi tistim, ki jim verjamejo, jasno! Delajo po naročilu Kučana in njegovega kroga v povezavi z globalisti kot je Soros! Do kdaj?!

 • Leskovsek Janja

  Kaksna bedarija. Kdo se koga boji?
  Dejanja pa govorijo za vsakega posebaj,torej je sprenevedanje odveč

  • Vana

   Kako prosim ?

 • Anton

  Že videno že slišano ponavljaš se kot stara lajna.

  • Vana

   No, če ti tako gledaš na ta problem, še ni rečeno , da drži.

   Ponavljanje je zelo koristno !! Ni hudir, da se koga pa le prime !!

   • Anton

    Ponavljajo se piflarji in lažnivci, kajti star pregovor pravi če laži dolgo ponavljaš postanejo resnica!

    • Vana

     Ja, pa ja de . . . . . . ne postane ravno resnica, temveč se ” prime ” ljudi, ki premalo vedo in jih nič ne zanima.

 • Vana

  Sijajno g. Petek. Pa uspešno vam želim !!