Kaviar upokojenci in antifa mladina nas potiskajo na Vzhod

Mitja Iršič.

Včasih kar zavidam ljudem, ki jih ne zanima politika. Še sam bi se rad vrnil v študentska leta, ko se bežno spomnim le tega, da je zmeraj zmagoval dolgočasni birokrat, ki ni imel nič pametnega povedati, medtem ko so se v ozadju dogajali čudni posli, za katere sem vedel, da so sumljivi, a se z njimi nisem imel časa ukvarjati, ker me je čakalo še pol knjige za Rimsko pravo, izpit pa je bil čez 14 dni.  Priznam, mislim, da mi bo spremljanje izrojene levičarske orgije, ki jo spremljam te dni, skrajšalo življenje vsaj za nekaj let. Ne vem, ali bi človek lahko ostal ravnodušen, ko vidi, kaj mu iz domovine delajo parazitski tujki, ki so infestirali zdravo tkivo slovenstva.

Kaj mi te dni dviguje pritisk? Karl Erjavec, Levica in njihovo nepopustljivo lobiranje za priznanje Palestine, in beloruska drža do zunanje politike v primeru Skripal. Dve na videz povsem nepovezani zadevi, ki sta v resnici del istega kontinuuma slovenskega zdrsa iz objema zahodne civilizacije, kamor smo zmeraj spadali, v naročje despotov, kamor si nas želijo pahniti levičarski vladarji.

Na videz je stvar prav bizarna. Vlada opravlja le še nujne posle. A skrajno radikalna stranka se v navezi z ministrom za zunanje zadeve in predsednikom državnega zbora (ta tudi v nasprotju z nekaterimi bolj moderno-sredinskimi člani svoje stranke) krčevito bori za to, da bi priznala skupino radikalnih arabskih priseljencev, ki svoje otroke v risankah učijo, kako streljati žide in umreti kot mučenik. Tako krčevito, da so v imenu neznosne sle po tem, da bi sledili neuvrščenemu Titu, dvakrat izsilili sejo odbora DZ za zunanjo politiko.

Od kod ta bizarnost? Zakaj se na videz sodobni evropski socialni demokrati borijo za priznanje razsule, militantne, versko blazne in povsem kaotične skupine arabskih teroristov, ki kot voljne talce držijo svoje lastne civiliste? Zakaj isti socialni demokrati v zadevi Skripal, ki prva tako natančno ločuje civiliziran zahodni svet od sveta post-sovjetske skupine samodržcev, zelo očitno izbirajo slednjega?

Levica, Karl Erjavec (+ njemu podložna frakcija radikalcev znotraj DeSUS) in Milan Brglez (+ njemu podložna frakcija radikalcev znotraj SMC) niso neumni ljudje. Na videz absurdne poteze so skrbno premišljene. Ti ljudje so slovenski Hamas. Kot Hamasu je tudi njim povsem vseeno za palestinsko ljudstvo. In kot Hamas tudi oni uporabljajo palestinsko ljudstvo za dosego političnih ciljev. Ženske in otroci so Hamasu koristni kot živi ščit. Naši radikalci jih uporabljajo za diverzijo – bolj se bomo čudili in jezili zaradi Palestine, manj bomo razmišljali o tem, da na ministrstvih mrzlično zaposlujejo, da se v ozadju očitno dogaja še ena gasilska akcija, kako Hrvaško uporabiti, da se NLB zopet ne bi prodala, da se hoče še en referendum izvesti na hitro, v upanju, da ne bo kvoruma in da bosta lahko Kolektor in Euroasfalt čimprej začela graditi in pisati anekse k pogodbam. Pravzaprav so dejanja naših levičarjev hujša kot tista od skrajnežev Hamasa. Skrajni sunitski islam je duševna bolezen. Slovensko skrajno levičarstvo je preračunljivo.

Ampak kako lahko po takšnih sramotnih diverzijah, ko v sramoto spravljajo naš narod, državo in kulturo, sploh še upajo na preboj v parlament? Slovenci smo ja še zmeraj isti ljudje, ki smo leta 1990 rekli NE “ruskemu” načinu ekonomskega upravljanja in vladanja ter DA zahodnemu načinu življenja. Ljudje, ki dobro vemo, da je Izrael del “našega” sveta, islam pa fosiliziran ostanek bronaste dobe.

Zato ker vedo, da imajo vsak svoje občinstvo.

Karl Erjavec (Foto: epa)

Karl Erjavec dobro ve, da ga ne podpirajo upokojenci. Odkar je prevzel stranko, ki je prej tradicionalno nagovarjala revne upokojence, je s svojim političnim instinktom preživel tako, da je natančno vedel, kdo ga voli: DeSUS-ovo volilno telo v Erjavčevi časih ne napajajo povprečni upokojenci, ki konec meseca preštevajo, ali bo povišica pokojnine s 537 na 549 dovolj, da vnukom kupijo nove športne copate. Erjavec razume, da volivci DeSUS niso povprečni upokojenci. Njihovi volivci so ljudje, ki so bili v bivši državi privilegirani in bi bili radi še danes. Ljudje, ki se z nostalgijo spominjajo srečanj Arafata in Tita. Ljudje, za katere je ruska inkognito tiranija ideal vladanja. Arafat in Hruščev sta bila v njihovi mladosti poosebljenje boja proti zahodnemu kapitalizmu, ki so ga takrat opranih možganov dojemali kot novodobni imperializem.

Kar nekaj takih poznam. Ljudje, ki so 40 let oddelali v kakšni od nepotrebnih družb bivše SFRJ in po inerciji ostali na skoraj identičnem položaju po neodvisnosti. Partijska knjižica je bila bistvo njihove kariere. Takšni ljudje vidijo Palestino kot naravno zaveznico – le v svetu kaosa in tiranije se lahko ponovijo zgodbe, kot je njihova. Kot skupina imajo nekatere zelo specifične poglede na svet. Meritokracija je neoliberalno izkoriščanje, Nato je zločinska organizacija, ZDA so morilski režim, Rusija je naš edini prijatelj v tem norem svetu neokolonializma. Tak je pogled na svet povprečnega kaviar upokojenca.

Ta sveta trojica gre zelo lepo skupaj. Fantazijska jugonostalgija. Za povprečnega Evropejca bizarno vneta borba za priznanje Palestine. In nebrzdana, iz resničnosti povsem iztrgana rusofilija.

Tudi Levica ima svojo skupino ovčk identičnih pogledov, le da so zaradi drugačnega ozadja do istih zaključkov prišli po drugih  – kognitivno komprimiranih – poteh. Njihova “stranka” je nezadovoljna antifa mladež, ki misli, da ji svet pripada že zato, ker so se rodili. Taka mladež se bo zaradi narave njihovih prepričanj zelo negativno odzvala na kruti kapitalistični svet, kjer je treba nekaj znati, trdo delati in na koncu pokazati sadove svojega dela. Od tam pa do istega logičnega zaključka kot pri Erjavčevih kaviar penzionistih ni daleč. Tudi oni vidijo rešitev iz te krute nočne more osebnih odgovornosti in življenja od lastnih dosežkov v isti stvari kot kaviar upokojenci – v kaosu in tiraniji. Če je kaos, ni nihče odgovoren za svoja dejanja. Bradati strici, ki 3.000 kilometrov stran pošiljajo svoje otroke z nahrbtniki, polnimi eksploziva v množice izraelskih civilistov, so personifikacija kaosa in kot takim jim je treba obvezno priznati samostojnost. Paradoksalno pa tak kaos sam po sebi ni dovolj – kaj hitro bi protestirajočo mladež zabodel kak skrajni desničar. Zato je ob splošnem kaosu, ki bo spodkopal red in meritokracijo osovraženega neoliberalizma, potreben še splošen militatni nadzor. Tak, kot ga izvajajo tovariš Putin in njegovi vazali, zbrani okrog hudodelske KGB-jevske mafije (iranski ajatola in njegova revolucionarna garda, hobi-tirani v Kazahstanu, Uzbekistanu, Tadžikistanu in Belorusiji). Na koncu pridemo do povsem istih pogledov na svet. Antifa mladež in kaviar upokojenci definirajo trenutno zunanjo politiko in perpetuirajo rušilne anarholevičarske sile na levici.

Foto: STA

Nalijmo si že enkrat čistega vina in se nehajmo sprenevedati. Politika Karla Erjavca je rusofilna. Odkrito in brez sramu. S sarkastičnimi pripombami v stilu Lavrova, da je potrebno voditi “uravnoteženo” politiko, medtem ko se je več kot ducatkrat mudil v Moskvi in niti enkrat pri naših uradnih zaveznikih Američanih. Tudi Cerar je posredno namignil, da mu nekdo državo vodi od zadaj, ko je v intervjuju za RTV priznal, da takšna politika ni uravnotežena. Karl Erjavec ni noben rusofil. Je oportunist, ki mu ni težko svojega naroda vreči v vodo in ga mednarodno osramotiti le zato, da bi se obdržal na političnem površju. Afera Skripal je le potrdila to, kar smo nelagodno opazovali že ves mandat. Na nož je pripravljen iti z zavezniki, od katerih smo kritično odvisni – tako civilizacijsko, kapitalsko kot tudi  kulturno. In narod ga bo nagradil. Novinarji obeh uradnih glasil socialistične zveze delovnega ljudstva (Večer, Delo) mu pišejo hvalnice, ker je tako “pogumen, da si upa iti svojo pot”. Kaviar upokojenci ploskajo po forumih.

Tako za trdno stališče v zvezi z izgonom Skripala kot tudi za palestinsko vprašanje Levici ploskajo razočarani mladeniči. Propadli dramski igralci, falirani študentje, poklicni protestniki, tenkočutni filozofi in odkriti neomarksisti, ki so ob izdatni medijski podpori ustanovili to sramoto slovenskega parlamentarizma, dobro vedo, kaj delajo. Antifa »pripada-nam« mladina si želi, da se Rusija postavi pokonci zahodnemu imperializmu, zaradi katerega oni ne najdejo službe. Želijo, da pride Putin, postavi Изпостава нафтнега подыгает Газпром Maribor in jim zagotovi udobna, nezahtevna delovna mesta v pisarni, kot je nekoč to bojda počel Tito. Želijo, da Palestinci končno žide izženejo v morje in pridejo do svojega kaosa na zemlji, za katerega si prizadevajo že šest desetletij. Kajti ta kaos je boljši, svobodnejši in pravičnejši kot ameriška kapitalistična hegemonija.

Posledice bodo. Morda še ne letos. Morda še ne čez pet let. A bodo – s tem se lahko sprijaznimo in stisnemo zobe. Naši zahodni zavezniki, ki nas branijo skozi zvezo Nato, ohranjajo našo finančno kredibilnost skozi monetarno unijo in vzdržujejo naše gospodarstvo v dobri formi skozi štiri svoboščine EU, si nas bodo zapomnili kot nezanesljive. Najbrž tudi kot sumljive. Globalna diplomacija si zapomni. Morda bomo jutri želeli pomoč EU pri arbitraži s Hrvaško ali pri odprtih vprašanjih NLB v zvezi z tožbami hrvaških varčevalcev. Morda nam bo naslednjič Westinghouse ponudil čisto drugačne cene po posvetovanju z National Institute of Standards and Technology, ko bomo obnavljali nuklearko. Morda bomo ostali brez kakšne tovarne, ki bi jo pri nas gradil zahodni konglomerat, katerega delno podpirajo tudi javna sredstva. Vsekakor bomo s takšno politiko odrinjeni od najglobljega in najbolj obilno založenega korita na svetu. V zameno bomo dobili … kaj? Dekleratoren trepljaj po ramenu s strani Putina ali kakšnega od njegovih oprod? Rusi nas očitno ne jemljejo dovolj resno, da bi od njih imeli kakšno otipljivo gospodarsko korist. Sikopantska rusofilija nam ni pomagala do južnega toka, kot tudi ne do kakšne druge pomembne ruske investicije. Tudi palestinskim terorističnim skupinam, ki želijo mednarodno javnost preslepiti, da so že de facto delujoča država, je prav malo mar za nas, pa tudi če bi jim bilo, je to za nas absolutno irelevantno. Kot se je glasil en šaljivi protestniški napis v ZDA, ki je protestiral proti nasilju Hamasa: »Rad bi bojkotiral arabske izdelke, ampak ničesar ne izdelujejo!« Na drugi strani lahko veliko izgubimo, če se oddaljimo od edine civilizirane evro-atlantske enklave na Bližnjem vzhodu – od Izraela. Izrael je dejansko kot nekakšna neuradna 51. država ZDA. Tehnološko izjemno razvit, z življenjskim standardom na ravni Nemčije, v katerega smo lani izvozili 53 milijonov evrov, uvozili pa 63 milijonov evrov blaga – z rastjo izvoza v vsakem od zadnjih 10 let. S priznanjem Palestine lahko tako izgubimo še veliko več od mednarodne kredibilnosti. Izrael je tehnološki center prihodnosti – silikonska dolina Bližnjega vzhoda in okno v ZDA. Ampak kaj bodo takšne povezave kaviar upokojencem. Oni so za gospodarske podvige že prestari, pa tudi ko so bili še mladi, so imeli raje udoben fotelj v zakotni pisarni, kjer jih nihče ni nadlegoval. Kaj bodo takšne povezave nezadovoljni mladini – oni si ne želijo izvažati v Izrael, ZDA, EU in druge neoliberalne države. Želijo si službo, kot si jo zaslužijo, da se bodo lahko čimprej prelevili v kaviar upokojence.

Kaj bo ostalo nam, povprečnim Slovencem, ki smo takrat leta 1990 rekli DA v upanju na boljši, prostotržni, svobodni jutri? Ostali nam bodo le ruska kapelica, ruski centri, društvo rusko-slovenskega prijateljstva, kak palestinski begunec več, Erjavčevo politično preživetje, še en mandat neomarksistov v parlamentu. In tiho spoznanje, da nam je nekdo ukradel državo. Kaviar upokojenci in antifa mladina so se v našem imenu odločili, da smo bližje vzhodni tiraniji kot zahodni demokraciji. Kako dolgo jim bomo še pustili?

Mitja Iršič

 • JanAndr12

  Iršič – evroatlantski globalist in liberalec – zaradi takih kot si ti, nas bodo kleli naši zanamci.
  Zahod se je sprevrgel v čisto svoje nasprotje in niti pod razno ni nekaj, kamor si moramo želeti. Celo Slovenija je danes v marsičem v bistveno boljši formi kot večina Zahodnih držav –
  glede varnosti, zdravja, družbene in narodne kohezije, ohranjenosti kulture … itd. Če eni živite v fantaziji 50 let nazaj to ne bo spremenilo dejstev.

  • FORT WORTH

   Ubogi nesposobni zaslepljenec.

  • branči

   a ti resno ali provokativno? o obeh primerih izpadeš kot zahojeno govedo brez lastne pameti in razumai stanja v kakršnem smo!

  • lojze

   Glede na to, da si svoj odgovor analizi novinarja pisal ob enih zjutraj ni čudno, da pišeš nebuloze. Noč je za spat in ne za razmišljati o lastni (ne)nesreči in ohranjanju intelektualne (!?) narodne kohezije.

  • macon

   Slovenija je gospodarsko povsem odvisna od izvoza na zahod. Enkrat nas bodo imeli dosti in to bomo plačali mi, ne pa vodilni kaviar levičarji, ki so si za vzor vzeli revne diktature vzhoda. Radi bi se vdinjali močnemu gospodarju, ki bi jih za hlapčevanje nagrajeval (drugega ne znajo nič), neprijetni glasovi pa bi bili na kratkem povodcu.

  • Sarkazem

   Tako je, na vzhodu in na Balkanu je pravo mest za Jugo-Butale. V Belorusiji in Sibiriji je naš navdih, v gulagih naš spomin, v Hudi jami za enajstimi zidovi je bil naš ponos, na Tešu in 2. tiru naša bodočnost, trdni ruski rubelj naj bo naša valuta, ne pa gnili dolar ali razpadajoči euro. Muslimani in njihova ljubezniva kultura ter kulturni marksizem naša vera, ter LGBTQ naš spol in naši otroci, bič in mačeta naše šeriatsko pravo, multikulturalizem naše sanje, podojeni psi in nežnost bulmastifov naša kultura ter nevojska, nepolicija in nezdravstvo naša varnost, podarjeni teritorij in podarjeni Slovenci naše ozemlje, javna uprava naše gospodarstvo ter Venezuela naš vzor, NLB naš bankomat in pralni stroj. To je pravi predvolilni program za Jugobutale!

   • stajerc5

    Hohoho, dobro si se razkuril, 10+ !

   • Olga_10

    Tako koncizno napisanega programa naših levičarjev še nisem videla. Pardon, programa Butalcev. Dodala bi: ruska kapelica naš mavzolej!

    Odlično, sarkazem, ki peče!

  • Sweet Sue

   Po svoje imaš prav. Ampak na zahodu še vedno obstaja tudi opozicija, dovolj ljudi, akcije in tiska, ki nasprotuje ME TOO LGTBZ…!?, ISIS, PROCHOICE, TRNSWHATEVER, EGO, SINGLENESS, EVERYBODYNALIVADIDOWHATYOUWANT in WHATISTHETRUTH…. izrojenim gibanjem. Naši otroci nimajo veliko alternative. Glede na to da lahko zaenkrat opazujemo kaj se nam približuje…bomo ukrepali?
   Učitelji so pečeni. Preostane le še družina. Na to pa lahko vplivamo, a ne?

  • stajerc5

   A ti to filozofiras iz Kremlja ali Murgl?

 • francelj3

  Bravo, tako se govori. Vsi na volitve volit SDS!!

 • VERRZIFIKATOR

  KONJ RJAVEC GORI VLEČE

  Ni vsak konj deležen sreče,
  da poganja ga stremljenje,
  po uspehu koprnenje,
  da motiv navzgor ga vleče.

  Ko določi si svoj pravec,
  ne stoji mu nič na poti,
  konj le vrhu gre naproti,
  takšne sorte je rjavec.

  Konj rjavec se odloči,
  »Če že vrha ne dosežem,
  do vršička pa, prisežem,
  ni je sile, ki me loči.«

  Tam pod vrhkom bo proslava,
  se ljudi kot Rusov trlo
  in v objekt sakralni zrlo,
  čakajoč, kdaj bo zabava.

  Tam zavoljo ujetníkov,
  ki končali so nesrečno
  in našlí svoj mir za večno,
  zbor bo ruskih konjenikov.

  In rjavca bo naloga,
  da vso stvar organizira,
  konjski pratež skomandira,
  takšna mu pripade vloga.

  Ko začne se strmi vzpon,
  glej, v sopari se poletni
  trudi, muči konj povzpetni,
  ne pomaga mu nagon.

  Je rjavček natovorjen,
  gostom nosi vso prtljago,
  komaj briše potno srago,
  ko v nosača je pretvorjen.

  Dajo mu za zgled vojaka,
  ki pripeljal bo medveda
  in v kočiji z njim seveda
  še najmanjšega rojaka.

  To, da takšnim sme nositi,
  naj rjavčku bode v čast,
  čuti naj, kaj je oblast,
  kdor ji blizu hoče biti.

  Zdaj prijezdi slavni gost
  namreč sam maršal Lavorov,
  ki rjavčku vzor je vzorov,
  vseh bremen maršal je prost.

  »Hej, rjavček, si zadihan,
  si preveč se otovoril?
  Glej, da vse boš prav postóril,
  in ne bodi zasopihan.«

  Vodke malo mu ponudi,
  ta pa konja še bolj žeja,
  trhel kakor suha veja
  se rjavec skoraj zgrudi.

  Zdaj takole moleduje:
  »Oj, Rasputin, čudodelec,
  daj moči mi, prosim, vrelec,«
  vzpon zdeluje ga vse huje.

  Ujetníkov se spominja
  izpred davnih stotih let,
  od naporov pa pregret
  ves slovanski svet preklinja.

  Tik pod vrhom naš povzpetnik
  na globoko zrak zajame
  in za hip morda dojame,
  kdo zdaj ruski je ujetnik.

 • luli

  Bravo Mitja, bravo…..

 • Franc Šink

  Kar nekaj naših levaških politikov bi rabilo nagobčnik.Ali vsaj povodec !

 • Mojca pokraculja

  Perfektno, bravo Mitja!!

 • rubec

  Ta stara mongolka na sliki z zvezdastim janežem na levem jošku razmišlja iz katere pazduhe prihaja vonj hahahaha. Ke krula jebote.

  • tzt

   Vid se ji tud, da je vsa kosmata. Bosanska medvedka.

  • stajerc5

   Ce bi sla prej k sivilji za presvicane gate, nebi imela taksne probleme…

 • Franjo Trojner

  Ko tako od volitev do novh rednih ali
  izrednih volitev opzaujem, kdo vse bluzi v politiki in katere stranke so non stop del vlade moram priznati, da imamo v Sloveniji še srečo, da nas že zdavnaj ni vrag vzel.

  Hvala Bogu za Franca Jožefa I., ki je bi pri Slovencih daleč najpriljubljenejši med vsemi habsburškimi vladarji, takoj za njim pa je cesarica Marija Terezija. Toti lajbeki, ki nas vodijo zadnjih 100 let Francu Jožefu niti vrat ne bi mogli odpirati. Ni mi jasno kako je mogoče, da imamo zadnjih 100 let Slovenci tako nesposobne, slabe, šibke osebe za voditelje?

  • samotoje

   Je mogoče. Prava inteligenca je po vojni emigrirala, veliko so jih pobili, mnogo je bilo zaprtih, utišanih, prestrašenih. Ti, ki zdaj harajo po državi, so potomci “novega” razreda oz. lumpenproletariata. To so tisti, ki jim vse pripada- brez dela in brez znanja. Komunisti so rekli za koga te vrste, da prihaja iz “skromne delavske družine”. Takoj smo vedeli, da gre za brezdelneže, pijance, primitivce. Iz te podstati izhajajo antifa mladina in stari, vsega prenažrti prdci.

   • Frank Novak

    Ni cisto tako. Jaz izhajam iz druzine Kardelj Macek, pa sem ze od leta 1977 v ZDA in delam v svetu financ.
    To da sem odsel je bila najboljsa odlocitev mojega zivljenja.

    • Olga_10

     Ali imata z Valterjem Branislavom enako usodo ali pa gre za en in isti Nick?

     • samotoje

      Vsi kekci imajo enak čip v glavi.

     • Olga_10

      Očitno res!

     • Frank Novak

      Isti nick. Valter = Frank.
      Sicer pa je med potomci nekdanje rdece burzuazije kar nekaj uspesnih ljudi. Je pa res da je vecina taka kot pises ti. Samo ne vsi.

     • Frank Novak

      isti Nick. Valter lahko posilja sporocila samo preko androida, ker je preko PCja blokiran.

 • sprehajalec

  Čestitke za analizo.

  Slovenija nikoli ni imela izhoda iz komunizma oziroma tistega, kar so takrat imenovali samoupravni socializem. Niti v 80tih z Mladino nikoli ni bil ta samoupravni socializem prikazovan kot nekaj družbeno nesprejemljivega, ampak kot nekaj najboljšega, le ljudje niso zreli za to zadevo. Na političnem prizorišču takrat Mladina s svojimi porednimi Mladinci ni hotela neke normalne zahodne družbe, ampak je hotela le reformirati Partijo in uvedbo Ultralevičarstva po zahodnoeuropskem vzoru. Nihče niti pomislil ni na vlado kakšne desnice, saj je bila že sama beseda prekletstvo, kot plod 40 letne indoktrinacije po principu; Levo=dobro; Desno=slabo. Nekaj takšnega torej, kot nemčija po prvi vojni, ko so vojaki odhajali s fronte prepričani, da so zmagali in da so jih defetisti doma in judje v nemčiji izdali. Kar je potem rodilo delavski socializem in pokojnega Adolfa.

  Kaj ne bo Erjavčev penzioner zadovoljen s socializmom? 20 let delovne dobe s plačo 300 Mark, potem na zavod okoli leta 93-95, pa v penzijo, s 1000 Eur. Vmes pa Jazbinšek, ki mu je šenkal družbeno stanovanje. Živel socializem, živel Erjavec….

  pri mladincih je pa tako, da je levičarstvo mladostna distrofija v odraščanju mladega človeka. V izobraževalnih ustanovah jih učiteljice šponajo z floskulami boljši svet ustvarimo, pa Dolančev faks, pa Filo faks, kjer je prekletsvo če rečeš, da si desničar. Tako kot na Javnem, da si janšev.

  “A ti pa nisi naš?” sem slišal nekoč nekoga reči. Našizem je nasledil samoupravni socializem.

  • MižekFiga

   Izmišlanje novotarij (npr. našizem) služi samo zavlačevanju podaljševanja nečloveškega komunizma, pa je vseeno kako se imenuje. FUJ!

   • sprehajalec

    Našizem je seveda direkten produkt delitve družbe, začet med NOB revolucijo. Ki ga je Partija gojila naprej, v boju za “našo” stvar in ločevanju ljudi na “naše”.

    je posledica nezaključene državljanske vojne med leti 1941-45.

 • Meho

  Rusi nas očitno ne jemljejo dovolj resno, da bi od njih imeli kakšno otipljivo gospodarsko korist…..

  …Hmmm, le zakaj. Ne vem, kaj pričakujete od velikega KGB-jevca, ruskega Slobodana. On ne jebe malih narodov, tako kot ni Slobo, še pomnite tovariši. Važna je Velika Rasija, pa nič drugega. Veliki Sputnik je edini po Hitlerju, ki si z vojaško silo povečuje ozemlje v Evropi.

  Bebavi slovenski rusofili so pa itak vsi tisti, ki bi tudi slovence prodali Miloševiću pred leti. Ja, seveda, vsi smo nacionalisti, od slovencev, poljakov, čehov, hrvatov, ukrajincev, moldavcev, gruzijcev, litovcev itd. itd. Vsakdo ki pokaže zobe velikemu Sputniku. Rusi in Srbijanci in jugonostalgični slovenski pingvini so pa ok, kakopak. Resnica je seveda ravno obratna. Največji nacionalisti so prav Rusi in slovenski levi fašisti. A je treba še komu kaj narisat? Poglejte si, rusofili, kakšne shode ruske nacionalistične mladine, putinjugenda, na milijone jih maha z ruskimi zastavami in pljuva po vsem, kar ni ruskega.

 • Sweet Sue

  1. Od človeka, ki je študiral rimsko pravo bi bilo težko pričakovati, da bi morda v roke vzel tudi kakšno delo C.S. Lewisa, D.A. Carsona, R.C. Sproula, Johna MacArthurja, D.L. Moodyja…? Če se že tako radi prištevamo k razvitemu svetu, bi morali poznati vsaj od kod izvira njihovo razmišljanje o tem kaj je prav in kaj narobe ter zakaj je nekaj prav in nekaj napačno.
  2. Na oblasti imamo, kar sami izvolimo. Pika.
  3. Če želimo spremembe, jih je fino vsaj definirat.
  Sem volivka stranke SDS. Že od njenega nastanka. Ker imajo program, ki se mi zdi dober za mojo državo. Ampak včasih počnejo reči, ob katerih se sprašujem – zakaj je tega treba? Zdaj ni čas za to. Začnite na pravih točkah!
  Pa še tole: Slovenci v TEM TRENUTKU NISMO razviti ne moralno ne družbenokritično. In če se bomo slepili, bomo tako tudi ostali. Ko človek ali narod doseže moralno dno in si tega ne prizna, ne more navzgor ampak ostaja na točki nič. Zato tudi naslednje volitve ne bodo prinesle nobenih sprememb.

 • MižekFiga

  AntiFa mladina in NoSex starina se zavedata le tega, da je Sibirija skoraj nezasedena. Privoščimo jim jo, le najemnino Rusom plačajo sami !!!

  Obenem je pošteno, da socialne preizkuse izvajajo na najbolj praznem prostoru, če jih na laborartorijskih podganah več ne uspeva.

 • Republic Commando

  Antifa Ljubljana ima na fejsu 41 članov :) Prva njihova slika pa kaže Serpentinška :) MALO VAS JE MALO VAS JE PIČKICE :)

 • francelj3

  Ko bi nas vsaj potiskali na Vzhod, namreč v Višegrad.

 • Rotar Jakob

  kurćan erjavčeva lgtb antifa grabi penzioniste za vrat z nastavljenimi rdečimi pijavkami !

 • Hm, če koga zanima: države z manj kot 1% določene vere. Meni so najbolj všeč tiste označene ‘zeleno’ :-)

  https://mapsontheweb.zoom-maps.com/post/120697624143/nations-where-1-of-the-population-is-for
  https://i.pinimg.com/564x/61/6b/e1/616be1c716118d8bedb3a62e6f8571f1.jpg

 • stajerc5

  Bravo Mitja, tako se pise, tako se prikaze resnicno stanje drzave, se enkrat, SUPER NAPISANO!

 • dob

  Zdaj, ko so odpustili Skripala in hčerko iz bolnišnice, bosta ta dva najbrž takoj izkoristila priložnost in pobegnila na varno v Rusijo, glede na to, da naši poslanci ugotavljajo, da ni dokazov, da bi jih Rusi zastrupili.
  Veber, Mesec, Nemec… vsi pravijo, da ni nikakršnih dokazov za vpletenost Putina v zastrupitev.
  Tista gospa, ki je nadomeščala Horvata iz NSI; je celo trdila, da so imeli Angleži motiv, Rusi pa ne. Skratka, ni za hitet s sklepanjem. (vsaj ne tako, kot pri Janši in Patrii, kjer so vztrajali pri tem, da bi oni na Janševem mestu gotovo kradli, pa jim zato ni jasno, zakaj Janša ni. Možnost je imel, zato je kriv)

  Naši vrli Rusofili zdaj trdijo da imajo Angleži večji motiv za zastrupitev Skripala, kot Rusija.
  Želim Skripalu in njegovi hčerki, naj čimprej spizdita nazaj v varno Rusijo, da ju Angleži ne bi več življenjsko ogrožali.
  Veste, Vebru, Mescu, Nemcu in Erjavcu je za verjet! Oni se v preteklosti niso nikoli zlagali. Pa Rusi tudi ne. Za Angleže pa nismo ravno sigurni.

  • FORT WORTH

   +++ hehehe

 • Aron

  ‘Kaj bo ostalo nam, povprečnim Slovencem, ki smo takrat leta 1990 rekli DA v upanju na boljši, prostotržni, svobodni jutri? ‘

  Ostala vam bo iluzija prostega trga, iluzija prijateljske Amerike, ter iluzija svobode v NATU. Ste in boste le iluzionisti, mi pa realisti.

  • Frank Novak

   Tudi jaz sem zivel v iluzijah, tam nekje do 14 leta. Nato so me starsi prikovali na realnost in me prisilili da sem zivel tukaj in zdaj.
   V SLO starsi mislijo da delajo otrokom uslugo ce jim dovolijo da zivijo v svetu iluzij dokler se le da.
   Nekega dne na plan udari realnost, jok in stok in skripanje z zobmi.
   Cim preje zivite tukaj in zdaj, bolje.

 • samotoje

  Jasno, Iršič je besen. In kdo ne bi bil? Človek vidi, kaj se dogaja, razume, kaj barabe na oblasti počnejo in lahko samo upa, da bo ljudi do volitev srečala pamet. Včasih bi bilo najbolje izklopiti pamet, nič videti, nič slišati, nič vedeti. Meni že pogled na Mesca, Tomićko, Cerarja, Erjavca, Vatovca in podobne kekce poveča težave z rano na želodcu.

  • Frank Novak

   Taki kekci so povsod. Tudi v ZDA.

 • Frank Novak

  In zakaj gospod Irsic, vi ki tako opevate zahod, ne zivite na Zahodu? Kaj vas sili da ostajate v SLO?
  Mene ze 41 let ni v SLO, vecino tega casa zivim v Miamiju, nekaj tudi v Londonu in Caracasu, pa seveda v Kranju od koder sem doma.
  Zakaj se ne izselite ce je v SLO vse tako slabo kot pravite?
  Mislim da se tudi Vi sami zavedate da v ZDA npr, brez usvarjalnega dela ne bi mogli preziveti. In vase pisanje clankov kjer pljuvate po vseh ki mislijo drugace kot vi, v ZDA ne bi bilo uporabno na prostem trgu.
  To veva oba, tako Vi kot jaz.
  Kar pomirite se. Taki kot Vi gospod Irsis, ali gospod Turk, Vasle, tovarisi kot Mesec,Tomicka, Hanzek, Fajonova, Kordis ali podobna gobezdala, cisto vseeno ali leva ali desna, bi v ZDA morali za svoje prezivetje delati kaj konkretnega , v SLO pa lahko prezivite prav s tem kar trenutno pocnete.

  V SLO je prevec druzboslovcev. Zivite tako kot da bi se vedno imeli socializem in delavna mesta za ucitelje samoupravljanja s temelji marksizma. Teh casov ni vec, zato bi morali univerze kot FDV ali Filo faks preprosto zapreti. Slovenija potrebuje prakticne izobrazence.

  Med slednjimi v pozitivnem smislu odstopa Romana Tomc. Dostudirala je ekonomijo, tako kot jaz. Zato zivi v prihodnosti in drugace razsmilja kot Jansa, Irsic, Tomicka, Mesec, Kordis, Fajonova in drugi neuporabni fiolozovi.

  CASOV SOCIALIZMA NI VEC !!!

  • soc

   Glej, cenjeni Valter Branislav in kar je še ostalega, ali resno misliš, da te (možno) dejstvo, da živiš v ZDA in da imaš (morda) kot bližnja sorodnika Mačka in Kardelja, osvobaja preproste logike in kolektivnega spomina? Izobraženci, ki živimo svoje osnovno življenje tule, v aktivnih letih pa smo preživeli skoraj enako velik del po poslovnih poteh v (nekomunistični) tujini, verjetno neprimerno bolje od tebe vemo, za kaj tule in danes gre, kot nekdo, ki (bojda) dobra štiri desetletja živi v ZDA. Moji dragi ameriški sorodniki si niti pod razno ne upajo soliti pameti svoji domovini. Imajo očitno več soli v glavi.

   Tvoj edini predlog, kako se znebiti posledic rdeče kuge, je torej – izselite se, zapustite domovino svojih dedov in pustite otrokom in vnukom tvojih sorodnikov in njih kolegov (vsaka čast le Jadranu Mačku !), da vladajo v svojem osebnem bantustanu ???

   Se strinjam v celoti z ugotovitvijo, da nas je Gabrova šola zastrupila s poplavo nekoristnih družboslovcev, a metanje v en koš vrhunskih intelektualcev tipa Turka in Vasleta s cenenimi proletarskimi prostituti tipa Meseca in Tomićke pove vse človeku, ki spremlja ene in druge.

   • Frank Novak

    Oba Turka in Vasleta poznam precej dobro.

    Turkov oce je bil profesor kardiologije v KC, njegova pisarna je bila v 7 nadstropju in je gledala na Kamniske alpe. Njegov sine je vecno cepel v Slovanski knjiznici in zastonj studiral tako kot jaz. Nihce ni preganjal ne njega ne njegovega oceta.

    Vinko Vasle je redno obiskoval moja stricka in sel s svojim ritoliznistvom celo na zivce teti Pepci, ki ni bila ravno bistra oseba. Vasle je tedaj delal kot novinar v podjetju Pavliha in se je preko “uglednih druzbenopoliticnih” delavcev hotel preriniti do boljsega polozaja. Takrat kot mladi moz je Vasle imel dolge lase in je spominjal na Jima Morrisona od Doorsov.

    No in sedaj gledam oba kako “vrnunsko intelektualno” pljuvata po SFRJ. Kaksni obcutki mislis da me prevzemajo?

 • Frank Novak

  Taki “zdruzeni levicarji” trenutno vodijo drzavo moje zene Venezuelo.
  REZULTAT JE PORAZEN.
  Evo ga, profesorja ekonomije in Nobelovega nagrajenca Miltona Friedmana:
  https://www.youtube.com/watch?v=RWsx1X8PV_A

  Ko so v Cilu odstranili socialista Allendeja, so ga povabili da jim pomaga pri preobrazbi nazaj na prosti trg. Danes ima Cile izredno dobro ekonomijo.

 • Jožef

  Kar je res je res. Kdo še dvomi v avtorjeve ugotovite je – ali plačanec, ali pa je na kandidatni listi za plačanca
  Zoeldnerja – Aktivista – Provokatorja -………………..!

  • Burek Burecki

   Kaj je res? To kar je napisal? To je zelo ozkogledno in pristransko napisano in se vidi, da je ta avtor zelo poducen oz. pojma nima kaj pise…

 • ĐĐ Style

  Le zakaj fašiste moti anti-fa

  • Frank Novak

   Saj tudi mene moti, pa sem iz komunisticne druzine.

  • Republic Commando

   antife nikjer ne marajo. Ponekod veljajo za teroriste. Še levi se jim odrekajo lol

 • ajajaj

  Ta monolog Iršiča je pa prav patetičen. Zelo enostransko in pristransko napisano, kar pomeni, da avtor ne pozna dejstev (jih zaradi svoje malomarnosti ni preveril) ali pa namerno zavaja.

  • Burek Burecki

   Pise za kar gla placujejo pri jansa24wc… Ni jim mar ne za resnico niti pravico ampak za svoje interese kateri nikakor niso za ljudi…

  • Frank Novak

   Gospod Irsci je ideolog. Fakti niso vazni pac pa custva.
   Taki kot Irsic bi tezko shajali v ZDA. Komu bi le na prostem trgu prodal tele misli? Kdo bi kupil njegove ideje na prostem trgu?

   • piko8

    Ti si navaden levosučni zdrahar, ki na prostem trgu nezaslužiš za BOBI PALČKE!!!

    • Frank Novak

     Ti pa si tipicni skodozeljni Slovencelj ki mu ocitno v zivljenju ni uspelo nic razen da molis 24/7 da bi sosedu crknila krava.

  • Olga_10

   Saj pravim, pasji geni so se edina rešitev za inteligenco levičarjev…

 • Frank Novak

  Ko gledam obraza Tomicke in Mesecnika nekako zaznam kaj se mota po njunih glavah:
  BORILI SE BOMO ZA PRAVICE UBOGIH IN PONIZANIH. Kdo so ti ljudje je popolnoma vseeno. Glavno je da se bomo mi borili in da bomo od te borbe ziveli. Delali bodo drugi, mi se bomo pa borili in zavzemali za “pravico”.

 • Olga_10

  Levajzli živijo v preteklosti, v sedanjosti ne naredijo nič, v prihodnosti obljubljajo zlate gore… Ne nasedajmo več! Dovolj je! Volimo desnico in zavarujemo Slovenijo!

 • Olga_10

  Čestitke gospod Iršič!

 • xtc

  Večina butastih Slovencev ne ve ,da so posledice bližkje kot mislijo in dražje.

 • andreas82

  Super bravo

 • Dragan Krstič

  Tudi papež nas potiska na vzhod. Na voice of Europe preberite da je primarna naloga kristjanov poskrbeti za muslimanske migrante.

 • šmentanamuha

  No, na tem mestu lahko tudi Mitji Iršiču priporočim v branje kolumno njegovega kolega Bernarda Brščiča Protirusko besnilo. Njegov zapis je naravnost izjemen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!