fbpx

Ko opozicija naivno verjame svojim medijem

Odgovorni urednik televizijskega programa Nova24TV Aleksander Rant.

V Sloveniji imamo stanje, v katerem je vse urejeno. Ko so na oblasti levičarji, so predstavniki ljudstva le marionete, vse pa sledi strogo predpisanemu sistemu. Ta sistem seveda obvladujejo ljudje, ki na volitve nikoli niso šli, obvladujejo pa prek svojih kadrov vse od medijev, sodstva, sindikatov … Marionete v politiki (Fajonova, Šarec, Mesec) le sledijo njihovim navodilom in navodilom medijev, ki jih ti isti strici obvladujejo. Ne berejo, ne razmišljajo, le napadajo kot stekli psi.

Nekaj podobnega se je zgodilo v ponedeljek, ko je odjeknila vest, da je Vrhovno sodišče RS razveljavilo začasno zadržanje uredbe o javni službi STA. Ker se seveda pričakuje, da bodo sodišča branila pridobitve revolucije, so o zmagi naših poročali vsi režimski mediji. Tako smo lahko o zmagi STA nad vlado in vodjo Ukoma Urošem Urbanijo brali povsod. Tanja Fajon je vlado pozvala k odstopu, češ da zdaj je pa celo sodišče reklo, kako se krši zakon. Prav enako je storil predsednik državnega zbora Igor Zorčič, tudi sam pravnik. Z vseh strani so deževali pozivi k odstopu vlade in Urbanije, vladajoči pa so se le čudili. Zakaj? Ker je sodišče v resnici ugodilo vladi. Ugodilo je Ukomu. Ugodilo je Urbaniji.

Spet se je torej zgodilo, da nihče na levi strani, pa naj bo v medijih ali v politiki, sploh ni prebral odločitve sodišča ali jo razumel. Na kratko. Vlada je pred meseci sprejela uredbo o javni službi STA. V njej je predvidela odnos med STA in Uradom vlade za komuniciranje. Predvidela je financiranje (več kot zadostno) in tudi obveznosti STA. Ta bi morala samo spoštovati zakon, ki veleva, da morajo biti novice, ki spadajo v javni servis, brezplačne za vse državljane. To do zdaj ni bilo tako. Tudi za novice, ki jih je že plačala vlada, smo morali državljani še dodatno plačevati. STA oz. direktor Bojan Veselinović se je na to uredbo pritožil. Drugostopenjsko sodišče mu je ugodilo in izvajanje uredbe začasno zadržalo. V ponedeljek pa je Vrhovno sodišče RS zadržanje odpravilo. Povedalo je torej, po domače, da vladna uredba velja in da jo mora Veselinović spoštovati. Po vseh merilih je ta odločitev velika zmaga za vlado in za direktorja Ukoma Uroša Urbanijo.

Fajonova lagala, mediji papagajsko ponavljali
Zakaj torej že nekaj dni poslušamo, kako je vlada izgubila? Kako mora sedaj ugoditi kapricam Bojana Veselinovića? Zato, ker so predstavniki ljudstva na levi samo usta, skozi katera bruha propaganda. Ni pomembno, ali je to, kar govorijo res ali ne, laž ali resnica. Oni samo povejo to, kar jim je naročeno. Ta simptom kaže, da imamo v Sloveniji na levi strani političnega spektra kot vodje strank ljudi, ki ne mislijo s svojo glavo, ki ničesar ne preberejo in le ponavljajo nekaj, kar jim je naročil nekdo drug. To ni demokracija, za katero se bojda borijo. To spominja na najtršo partijsko diktaturo, v kateri so delegati in mediji kot papige le ponavljali dekrete partije.

Tanja Fajon (Foto: STA)

Seveda ponedeljkova odločitev sodišča ni osamljen primer. Tovrstne laži na levi ponavljajo vsakodnevno, glavna zvezda te lažnive politike pa je Tanja Fajon. Pri njej človek res ne ve, ali sanja ali pa si kar sproti izmišljuje nove zgodbice in laži. Spomnimo se njenega govoričenja o tem, kako se Evropa trese zaradi slovenskega predsedovanja. Da je Janša v Bruslju osovražen, da bo Slovenija izgubila ugled. In kaj je resnica? Največja udeležba tujih državnikov na Blejskem strateškem forumu, obiski tujih državnikov v Sloveniji, vabila našemu zunanjemu ministru kar dežujejo. Tanja Fajon je spet lagala, mediji so kot papige ponavljali njene laži in laž se prej ali slej prime, če jo dovolj dolgo ponavljaš.

Dejstvo je, da se v Sloveniji spopadamo z globoko zakoreninjeno kliko vplivnih ljudi, ki se nikoli ni sprijaznila z demokracijo. Pokradli so skupno premoženje, monopolizirali medije, omrežili represivne aparate in si zagotovili večno imuniteto pred pregonom. Zadnje leto je pokazalo, da znamo drugače. Da lahko črpamo denar, da lahko gradimo ceste, obnavljamo železnice, vlagamo v zdravstvo, vojsko, policijo. Da lahko prebijemo medijski monopol. Zadnja trdnjava preživetega totalitarizma pa žal ostaja pravosodni sistem. Brez tožilstva, ki preganja kriminal, in sodstva, ki nepristransko sodi, lahko uredimo vse drugo, pa ne bo nobenih sprememb. Na nas je, na ljudeh, da izvolimo politike, ki bodo uredili sistem, ne pa politikov, ki bodo kot papige, kot Tanja Fajon, le ponavljali ukaze svojih stricev iz ozadja.

Aleksander Rant