Konkubine Sončnega kralja, zafurale ste nam državo!

Novinarka Demokracije Lea Kalc Furlanič

Ne čudite se, volivke in volivci Roberta Goloba in njegovih »svobodnjakov« tej izjavi. Ker tako je: s svojim glasom Svobodi oz. njenemu Sončnemu kralju ste soodgovorni za gospodarski, etični, zdravstveni in siceršnji zlom države Slovenije. Naše none bi po zdravi kmečki pameti na to dejale: »Upam, da imate zdaj r’t (zadnjico) na mestu.« Kar v prevodu pomeni, da če ste sedaj s stanjem, kakršno je, zadovoljni, ker ste pač dosegli svoje (menjavo Janševe vlade), za vas ni pomoči oz. niste sposobni objektivnega, treznega, preudarnega razmišljanja in odločitev.

Tako je, ste le konkubine samopašnega Sončnega kralja in s tem mu izpolnjujete njegove mokre sanje – po totalitarni oblasti nad narodom in po zasebnih interesih v državni energetiki. In mokre sanje globoke države.

Ta je sicer zdaj dosegla dno od dna na vseh nivojih upravljanja in oblasti, vendar vnovič na račun naroda. Zase so in bodo vsi zelo dobro poskrbeli tako kot v komunizmu. Kaj pa narod? Boste, Golobovi volivci, zmožni pojesti, kar ste skuhali? Na dlani tudi zaradi vas vse razpada, tone, se uničuje, kar so trudoma »nekateri« gradili 32 let.

Kdo bo plačal 400-milijonsko finančno luknjo? Kdo poskrbel za povišano število podjetij v stečaju? Za 17,2 odstotka je naraslo njihovo število, novih pa je štirikrat manj. Turizem se je prepolovil, kar vprašajte ponudnike, zdravstvo je v kolapsu, cene živil in drugega so poletele v nebo, na predsedniški palači visi zastava LGBT, v vrtcih in šolah enako, nezakoniti migranti posiljujejo (poleg deklet) že stare ženice, berganti v osrednjem javnem mediju si nas drznejo goljufati, travme osamosvojitvene vojne so zasramovane, na cestah je kaos, politika se obrača po diktaturni Severni Koreji … Sončni kralj (beri: globoka država) pa se gre jaro gospodo in demagogijo.

Floskule torej, izmišljotine, hipokrizija, hinavščina, lopovščina, puhlice, patetika, aroganca, špekulacije, traparije, politikantstvo, neresnice, samohvala, blesarije, manipulacije, histerija, dezinformacije, spletke, utopija, šlamparije, otročarije itd. (povzeto po spletni strani Kontekst.io).

Lea Kalc Furlanič