fbpx

Apel privržencem trajne oblasti!

dr. Janez Remškar (Foto: STA)

Spoštovani “levičarji”, privrženci trajne oblasti! V medijih sem zasledil vaše naslednje sporočilo poslancem SMC: Verjamem, da ste se odločili za kandidaturo zato, da bi prispevali k delovanju demokracije in pravne države. V tem trenutku imate veliko moč, da to tudi uresničite in rečete NE koaliciji, ki ruši vse standarde pravne države. S svojim dejanjem boste podprli prizadevanja 75 odstotkov državljanov, ki trenutne vlade ne podpirajo.

Rekli boste: – NE sovraštvu,

  • –  NE izključevanju,
  • – NE ukinjanju medijske svobode,
  • – NE političnemu obračunavanju s posamezniki,
  • – NE podrejanju policije,
  • – NE imenovanju nestrokovnjakov na vodilne položaj s prilagajanjem razpisnih pogojev
  • –  Za svobodno, demokratično Slovenijo, ki spoštuje vladavino prava!

Dovolite mi na te vaše NE, nekaj vprašanj. Sprašujem vas ali se sami sebi ne zdite smešni? Priznam, da je vprašanje neumno, kajti brez smisla je slepemu odpirati oči. Še bolj neumno je prepričevati nekoga, ki ni zaslepljen, ampak ima od svojih laži koristi. Zaradi laži vaših predhodnikov  in vašega vztrajanja na lažeh, vsiljene komunistične revolucije slovenskemu narodu z izključnim namenom, priti na oblast, ste med nas vsadili veliko strupa v preteklosti in ta strup vas še danes vodi, da si z njim skušate na vsak način zagotoviti stalno oblast! Medvojna revolucija, po vzoru boljševiške, ne narodnoosvobodilni boj, je naš narod razdelila. Narodnoosvobodilni boj, brez revolucije, bi slovenski narod sprejel, kot so ga sprejeli in podpirali številni narodi v Evropi. Vendar tovarišiji med vojn to ni bilo dovolj. Želeli so izvesti revolucijo likvidirati vse politične nasprotnike in si priboriti absolutno oblast. Revolucija in ne narodnoosvobodilni boj je slovenskemu narodu prinesel nepotrebne žrtve med vojno. Prinesel nam je, nedoživete strahote (če izvzamem nasilje Turkov) z povojnim nasiljem, divjanjem nove, komunistične oblasti, poboji. Prinesel nam je enoumje, ki so ga vaši predhodniki, če ne drugače, vzdrževali z Golim otokom. Naj vam obudim spomin, da so mene in moje kolege zdravnike, v začetku 70. let v beograjski šoli za sanitetne oficirje učili, da je Salvador Allende v Čilu (1971-73) naredil napako in ni mogle obdržal oblasti, ker ni pobil vseh svojih političnih nasprotnikov. Ali razumete, tovariši? Da to so nas učili! Komunistična diktatura nas je pripeljala  v razgradnjo družbe, vrednot, propad gospodarstva, kar je na koncu prispevalo, tako kot v  vsej Vzhodni Evropi, k padcu  komunizma. Če zaključim; vladavine prava in sovraštvo, kaj je to in kje se krši, nam vi, ideološki nasledniki te norije, ne morete niti omenjati!

Sovražni pisci
Sedaj bi bili, vi, pisci tega pamfleta radi tisti, ki bi drugače mislečim očitali sovraštvo. Ali mislite resno? Kaj pa dejstva? Kdo je izključeval in naredil za manjvredne državljane, recimo verujoče ali drugače misleče? Kdo bolj kot vaši predhodniki, vaši ideologi in sedaj vi, skušate z lažmi izključevati? Medijske svobode ne ogrožajo desni politiki, ogrožate, ne , ne dovolite je vi, z vztrajanjem na večinsko levo ideološko usmerjenem programskem svetu in Svetu RTV SLO! Če resno mislite z medijsko svobodo, predlagam, da takoj vzpostavimo tretji program, (kot ga ima BBC), kjer se bodo enakovredno kresala mnenja levih in desnih politikov, ob tem, da bomo na prvem programu nacionalne televizije slišali le poročila. Pri obračunavanju z političnimi nasprotniki, z vami sploh nima smisla razpredati. Na tem področju ste izvrstno šolani. Glede imenovanja strokovnjakov na vodilne položaje in prilagajanjem razpisov naj vam dam primer vašega kadrovanja in sicer imenovanje  na mesto direktorja Onkološkega inštituta v Ljubljani leta 2015, v času ministrice Milojke Kolar Celarc. Direktorica je postala oseba, brez kakršnih koli izkušenj, znanja iz področja delovanja zdravstva, ob soglasju vplivnega Erika Breclja?! Glede podrejanja policije imate vi, s pomočjo vaših predhodnikov, velike izkušnje. Je pa res, da bi policija v času pandemije, ogroženih življenj, morala reagirati proti demonstrantom, ki se niso držali predpisov, veliko bolj ostro, recimo tako, kot je to naredila policija in nekje celo vojska, v Evropi.

Spoštovani nasledniki tovarišev. Vem, da vam je nesmiselno karkoli oporekati, vam razlagati, argumentirati. Edina prava, demokratična oblast za vas, je leva oblast. To imate, kot nasledniki revolucionarjev, zapisano v genih. Vsi ostali so sovražni, izključevalni, maltretirajo “neodvisne” medije, kadrujejo nesposobne predvsem pa ne spoštujejo vladavine prava, vendar le za vas, seveda. Kot članu prve demokratično izvoljene skupščine mi je neskončno žal, da nismo izvedli lustracije kot so jo izvedli na vzhodu Evrope, najbolj radikalno v Vzhodni Nemčiji. Pri nas, zaradi osamosvajanja in potrebnega vsaj minimalnega sodelovanja, ni bila narejena. Žal. Slovenija bi bila danes drugačna.

Spoštovani tovariši! Borite se le za oblast, ne za dobrobit ljudi. Skrbite za politično krizo zdravstveni krizi navkljub, kar ne dela nobena opozicija v Evropi. Resnost in nedorečenost covid-19 krize in posledične žrtve vam niso mar. Vaša edina skrb je oblast za vsako ceno; tudi z podtikanjem, kakršnega ste si privoščili.

Janez Remškar