Društvo ljubiteljev manga ali zakaj si udbomafija želi čim daljše obdobje brezvladja

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

Mainstream mediji nas prepričujejo, da Donalda Trumpa ne mara nihče. Da se tega rasista, ksenofoba, fašista in seksista, karkoli že te etikete pomenijo, vsi izogibajo, da ostaja osamljen, da se bodo ZDA zlomile ter jih bosta Evropska unija in Kitajska prehiteli ne le po levi, ampak po desni in levi hkrati. V Sloveniji poleg tega še živi mit iz nekdanje Jugoslavije, da je kapitalizem gnil in da bo vsak trenutek propadel, da so ZDA zastavonoša tega sistema, kjer je polno brezdomcev, revni se ne morejo izobraževati, ljudje se bojijo zboleti, ker ne bodo zmogli plačati zdravljenja. In da bo Trump proces propada države, ki je postala simbol revščine in socialnih krivic, samo še pospešil.

No, zgodilo se ni nič od tega. Ameriško gospodarstvo je v kondiciji kot že dolgo ne: plače gredo gor, nezaposlenost je najmanjša od leta 1990, rast zasebne potrošnje (4-odstotna) in rast izvoza (13,3-odstotna) sta pripomogli k 4,1-odstotni rasti BDP. To pomeni, da so ZDA v zadnjem letu ustvarile dodano vrednost v višini 780 milijard ameriških dolarjev. Resni ekonomisti so si večinoma enotni: to je posledica Trumpove deregulacije in davčnih rezov, kar je dalo veter v jadra podjetjem, ki so prihranila milijarde dolarjev in jih investirala naprej, tudi v povečanje plač zaposlenim, kar je prineslo večjo potrošnjo.

In da je imel Trump prav, da bodo carine najmanj udarile ZDA ter da bo njegova gospodarska politika “Najprej Amerika” najbrž prisilila njegove evropske in kitajske partnerje, da ukinejo visoke carine na ameriško blago in storitve, ki so jih imeli pred zadnjo trgovinsko vojno, kar bo na globalni ravni pripeljalo do nove dobe resničnega prostega trga.

Udbomafija za čim daljše obdobje brezvladja
A takih analiz v slovenskih medijih ne boste brali. Da bi ohranili svojo ideološko agendo, mainstream mediji citirajo ekonomiste, ki (prosto po uredniku Mladine) pišejo “resne knjige”, “poznajo ugotovitve na področju ekonomije” in imajo “predavanja, ki so najbolj progresivna”. Povsem logično: če bi priznali uspeh Trumpa, da davčni rezi spodbudijo gospodarsko rast ter da postavljanje svoje države in naroda na prvo mesto prinaša blaginjo, potem bi morali tudi opozarjati, da se Sloveniji ob vzpostavitvi manjšinske kikiriki vlade, ki naj bi jo v parlamentu podpirala Levica, obeta venezuelski scenarij z “mangom na sto in en način”. Saj veste tisto, ko je Nicolas Maduro lačnim Venezuelcem dejal, da ima država dovolj manga, da ne bo nihče lačen. Zdaj to prenesite na krompir, ki ga je v Sloveniji dovolj. Vsi bomo jedli krompir na sto in en način, nihče ne bo lačen. Razkritje takega scenarija, ki ne dopušča posamezniku možnosti izbire, bi prisililo politične stranke, ki so ohranile vsaj delček trezne glave, k oblikovanju desnosredinske koalicije z relativnim zmagovalcem volitev, se pravi s SDS.

Foto: STA

A to globoki državi ne ustreza. Po eni strani so si politični botri udbomafijskega podzemlja prizadevali, da sta brezvladje in kaos trajala čim dlje, kar jim na nek način še uspeva, po drugi pa lobirajo in pritiskajo, da je treba oblikovati vlado brez Janeza Janše, četudi bi bila manjšinska. Primera iz Madžarske in ZDA, kjer globoka država izgublja bitko z Orbánom in s Trumpom, sta namreč dovolj zgovorna: državi imata z močnima voditeljema velik nacionalni naboj, kar je prineslo tudi gospodarsko stabilnost. To je nekaj, v kar levičarji pod patronatom globalnega škodljivca Georgea Sorosa ljudi prepričujejo, da je nemogoče.

Kardeljanci, ki “ljubijo” svobodo
V ta namen tudi javnomnenjske raziskave, ki dokazujejo, da bi bilo slabo, če bi bile predčasne volitve, ki naj bi si jih večina ne želela, saj bi se po njih okrepila desnica. To bi bil, tako pravijo, žebelj v krsto demokracije. Seveda, ko levica govori o demokraciji, si jo zamišlja po svoji podobi. V pismu varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev (v zvezi z intervjujem Jožeta Možine z zgodovinarjem Jožetom Dežmanom, ki je govoril tudi o titofilskih zgodovinarjih) jo je lepo opisal poslanec SD Marko Koprivc. “Vsi, ki želimo živeti v svobodni, napredni in miroljubni Evropi, kjer lahko vsak razmišlja in tudi veruje, kakor hoče, se moramo tovrstnemu ravnanju odločno upreti, tudi in še posebej pa javne institucije,” je zapisal. Ste razumeli? Osebek govori o svobodi izražanja, a hkrati pravi, da se je treba stališčem Možine in Dežmana “odločno upreti”. Človek, ki je, samo mimogrede, diplomiral iz Edvarda Kardelja, je jasno povedal, da sta svoboda in demokracija samo tisti, ki si ju je zamislila levica, da je sprejemljivo samo tisto, kar pravijo levičarji, ki določajo gabarite, kaj ljudje lahko počno in rečejo ter česa ne smejo. Ali če zadevo prenesemo na oblikovanje koalicije: vlada bo taka, kot smo si jo zamislili mi, ali pa je ne bo oziroma bosta kaos in brezvladje.

Jože Biščak

 • karlina

  Ali če zadevo prenesemo na oblikovanje koalicije: vlada bo taka, kot smo si jo zamislili mi, ali pa je ne bo oziroma bosta kaos in brezvladje. TOČNO, oz. preprosto povedano, mi bomo še vedno prvorazredni, vi pa drugorazredni, pa če zaradi nas vsi pocrkate od lakote, kajti uničili bomo gospodarstvo, turizem, kmetijstvo, obrtnike, kje pa bomo dobili denar za plače v javnem in drzavnem sektorju pa nas ne briga-se bomo pa zapufali, saj to pa ja vendarle znamo. Mimogrede, ne bojte se čakalnih vrst, saj jih več ne bo, bodo pa zato čakalne vrste pred Menino, oz. pred mrliškimi vezicami. Super kajne, dobro nam bo, nič se ne bojte, Slovenija predela dovolj krompirja, krompir na tisoč in en način, je pa vendarle dober, vi boste jedli zelje, mi meso, končni rezultat pa bo segedin, skratka, lepo bo v naši domovini biti-PRVORAZREDNI IN BOGAT, aja mimogrede-migrantom bo šlo tudi tako dobro, kot nam, saj vendarle moramo pomagati beguncem, ki so zbezali iz varnih drzav, kajne.

  • stajerc5

   Ne pozabi, segedin brez svinjske masti…

 • mali49

  Takšni so pač komunistični levičarji. Se strinjam z Biščakom.

 • tarantela

  Trump je pač poguba za ZDA, to sam dokazuje, kar se pa tiče brezvladja pri nas: potrudite se!!!

  • david23

   Ej, v članku ti je avtor napisal jasne podatke o gospodarski rasti in druge podatke, ki kažejo, da gre ZDA bolje kot pred Trumpom! Kako torej lahko trdiš, da je Trump poguba za ZDA? Brezvladja? Gledano z vidika veljavne Ustave RS brezvladja ni, ampak je pa neke vrste medvladje. Kaj se pa bo izcimilo iz tega medvladja pri nas, bomo pa še videli, ne? Toda ta petorček ali šestorček, ki se nakazuje -ah, raje ne bi o tem!

   • Miro Jereb

    Nekateri ignorantje ne razumejo da Trump NI NAŠ predsednik in da on deluje za dobro amerike. Zopet je na delu slovenska foušija. Kaj nas briga kaj dela Trump. Tiste noge ki štrlijo iz Putinove riti so od erjavaca. Želel bi si, da bi NAŠI politiki delali v korist Slovenije in ne samo za svojo. Tisti mesec naj uvede komunizem pri sebi doma dokler vsi ne pocrkajo od krompirjevih dobrot ali pa naj gre v izmenjavo z Madurom, krompir za mango. To kar počnejo “naši” sedaj pelje v pogubo. Nad karavaškem predoru že vidim napis : Tisti ki bo šel zadnji ven naj ugasne luč.

  • lojze

   Preberi članek še enkrat. Če si vsaj malo bralno sposoben potem ne bi napisal neumnosti (da je Trump poguba za ZDA?!)

   • Mojca pokraculja

    Nimajo casa brati. Morajo trobiti v rog v katerega so jim rekli “neodvisni” novinarji v ameriki.

   • Lokomotivführer

    Gospa F.C. (tarantela) je vendar ženska, …

  • xtc

   Ti si verjetno mentalno disfunkcionalen,očitno nisi sposoben niti članka prebarati,kaj šele razumeti.

  • Mojca pokraculja

   Matr, kva smo ga volil, bedaki slovenski. Tukaj bo jugoslavija al pa nic je rekla hilarca.

  • radames

   Trump je poguba samo za zdresirane Slovence, ki jih dresirajo naši tajkunsko-državno-levičarski mediji. Drugače pa je odličen predsednik USA, ki bo svojo državo že spet postavil za super gospodarsko velesilo planeta.

 • Franc Šink

  Komunistična vlada na 5+1 način.

 • učko

  Jest sem že pred volitvami pisal, da se z dvema “farškima” strankama kot sta NSi in SDS + Naci-Udbo-padobranac-Jelinćić, ne da sestaviti vlade !!!! To je blo jasno že zdavnaj in tole stanje v politiki je blo točno jasno že pred volitvami. Jasno je blo tud, da 50% volivcev ni tolk naumnih, da bi na volitvah “kupval” sranje in nemunosti, ki so ga ponujale politične s(t)ranke. In reku sem tud, da se gre JaJotu sam za to, da s čim več svojimi cepci pride v parlament, vlada pa naj pol kdor hoče. Če mu ne bi blo vseeno, bi naredu tisto, kar sem tud že 4 leta nabijal tle gor, kwa je treba nardit, pa nič !!!! Kurc vas gleda, banda lena zraukana farška in banda Udbo-mafijska !!!!!!

  • Mojca pokraculja

   Zanimivo kako pizdis in kako mesas drek in volno.
   50%volilcev ne bo kupovalo sranje, ki so ga ponujale politicne stranke. Katere ne poves. Sprasujem a v ta kos meces sds?
   Kaksno sranje pa je ponujala?
   Hotla je priti v parlament? Ja kam pa drugam. In to je zdaj naglavni greh. Ker druge stranke so pa hotle pridet v Slovenija ima talent?
   Ti si ze pred 4 leti reku kva je treba naredit! Pa te noben ne posluša!Ja groza, banda usiva. In kaj zdej? Zmen se najprej sam s sabo kaj bi sploh rad. Potem se pa proglas za jasnovidca, mesijo, misleca, pribca itd. v enem, mogoce ti bo tko ratal, da bos slisan in uslišan.

 • xtc

  Komunizem in socializem sta družbeni bolezni ,kot posameznika pa duševna-zato vselej propadejo zaradi povsem naravnih zakonitosti.

 • Delta

  Stavek, ki si ga je izmislil poslanec SD-ja…
  Vsi, ki želimo živeti v svobodni, napredni in miroljubni Evropi, kjer lahko vsak razmišlja in tudi veruje, kakor hoče, se moramo tovrstnemu ravnanju odločno upreti.
  …je enostavno genialen. Ni je boljše demonstracije neomejene svobode enoumja, kot je ta.
  Draga, zaradi mene lahko oblečeš katerokoli barvo obleke, samo da bo rdeča. Izbira je povsem tvoja.

 • Olga2345

  Za SDS! Za svobodo! Za demokracijo! Za blaginjo!

  • jajo absolutni luzer

   Za Janšo, za Đurićevo, za Noriško kraljestvo in leteče slone!

   • piko8

    Pa za leve gnoje si pozabiv z Mafijskim šefom milanom kuçanom!!

 • drat, sem že mislil da gre o mangah (t.i. japonskih stripih) in njihovih ljubiteljih

 • radames

  (Koprivc)…”ki je, samo mimogrede, diplomiral iz Edvarda Kardelja…”, zapiše v pismu Ilinki Todorovski tudi tole:

  …”drugi pa z blagoslovom ljubljanskega nadškofa Rožmana zaprisegli Hitlerju…”

  Se vidi, da je mag.(!!!) Koprivc “strokovnjak” SAMO za Kardelja. Neki magister, ki mu manjka splošne razgledanosti, seveda napiše NADškof (Rožman). Rožman je bil ŠKOF. Ljubljanska škofija pa je postala NADškofija leta 1963, (prvi) NADškof pa gospod Anton Vovk.

  “Diplomiranci” FDV so trotl strokovnjaki, ki lahko brez vsake škode svoje diplome zabrišejo v smeti.

  • jajo absolutni luzer

   Janša prvi! Namreč diplomiral iz Leskoška Luke in Kardelja na najbolj noriškem in ideološko pedrskem oddelku FDV, na obramboslovju. V celi diplomi citiral pet marksistov in narodnih herojev z Marxom na čelu

   • radames

    Evo ga. Še eden od pravih janšistov. Povsod vidi Janšo pa tule sploh ni govora o njem. Če bi pisal o arktičnem ledu, bi tale zapriseženi janšist vpletel Janšo. Obseden si z njim. Bog daj, da bi Janša še dolgo živel, ker bi on tebe vzdrževal pri življenju. Namreč: Janša umre, umreš tudi ti.

    • jajo absolutni luzer

     seveda ni o jajotu članek, je pa o FDV. če je bolni BMTurk rekel, da je Janša največji po Trubarju, potem ga je treba pri vsaki omembi FDV omeniti, to velja praksa citiranja.kdor ne citira, krade, kot SDS in še nekateri poslanci svoje diplome in magisterije. a se potem tebi prikazujejo Volkovi in fdv-jevci, boš z razbitjem javnega šolstva umrl tudi ti? zanimiva dilema, bolj za FF kot FDV, mogoče celo za teologijo, kamor je hodila npr Eva Irgl Riefenstahl

     • Soave

      PA TI VEŠ, KAJ JE TO TEOLOŠKA UNIVERZA ?

 • večni srb

  Za ZDA ne vem, pri nas pa je danes res polno brezdomcev, revni se ne morejo izobraževati, ljudje se bojijo zboleti, ker ne bodo zmogli plačati zdravljenja…

 • večni srb

  Slovenijo je bilo mogoče izdati samo na en način, celotno jugoslovansko ekonomijo je zamenjal izvoz v Nemčijo, s katero se je za nas izpogajal Vatikan, potem ko so jim veleizdajalci obljubili kose Slovenske zemlje.
  Pahor pove odkrito, tudi zanj Slovenija ni intimna opcija, prihodnost vidi v Zahodnem balkanu, pod hrvaško dominacijo.

 • večni srb

  Še tole, primerjava Madžarske in ZDA je slaboumna.
  Seveda Trump treplja Orbana po rami, taki se morajo najbolj paziti njegovega vpliva, v Ameriki jih ruši in menjava kot stare gate.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!