EPP in Fidesz − To še ni ločitev

Mariann Őry

Madžarske opozicijske stranke in vodilni zahodni liberalni mediji so čakali 20. marec, kot da bi bil nov nacionalni praznik. Na ta dan je politična skupščina Evropske ljudske stranke (EPP) odločala o prihodnosti Fidesza v tej zmerno desno usmerjeni politični družini. Eden od vzrokov, ki povzročajo konflikt, je, da določeni člani politične družine niso zares del desnega krila. Pravzaprav so, citiram Viktorja Orbána, “levo usmerjeni liberalci”.

Trinajst strank članic EPP je želelo, da se stranka Fidesz izključi iz politične družine ali da je vsaj suspendirana, politični nasprotniki vlade Viktorja Orbána pa so navijali za to, da jim uspe. Običajno bi se politiki morali zavedati, da jim njihovi nasprotniki redko želijo uspeh, zato ustrahovanje s strani liberalcev, da bi izključili Fidesz, ni zelo verjeten ključ do zmage na volitvah. Kljub temu je predsedstvo EPP podalo predlog za začasno zamrznitev članstva Fidesza v EPP. Že od začetka srečanja pa je bilo jasno, da se to ne bo zgodilo tako, kot je bilo zapisano v predlogu, saj je Gergely Gulyas, vodja premierjevega urada, že prej dejal, da če bo Fidesz suspendiran, bo takoj sam zapustil politično družino. Po treh urah vroče debate je bila resolucija spremenjena; dodaten, pomemben stavek je razjasnil, da je Fidesz tisti, ki zamrzuje svoje članstvo.

Seveda pri tem ne gre samo za en stavek. Nosilci odločanja v EPP – znani tudi kot Nemci – niso želeli izključiti Fidesza, želeli so ga suspendirati, toda Gulyas je to možnost zavrnil. Orbán in Fidesz nista hotela dovoliti ponižanja stranke in madžarskih volivcev (kdo bi to sploh hotel?). Prvotni predlog ne bi dobil podpore tistih strank, ki so ideološko blizu Fideszu. Da ne omenjamo domino efekta, ki bi sledil, če bi bil Fidesz dejansko prisiljen zapustiti politično družino. Stranka SDS je že pred tem napovedala, da bo v primeru, če bo Fidesz izključen, tudi sama zapustila EPP. Toda tudi brez Fideszove grožnje, da bo zapustil družino, prvotni predlog zagotovo ne bi prejel tako širokega soglasja, kot ga je končni.

V petek smo objavili intervju z evroposlancem SDS Milanom Zverom in dejal mi je, da je bil zadovoljen z rezultatom, seveda glede na okoliščine. Spomnil je, da je stranka SDS “nasprotovala vsakemu slabljenju EPP, še zlasti pred ključnimi evropskimi volitvami”, in da je ta celotna razprava povzročala točno to: slabila skupino in razbijala enotnost.

Resolucija, ki je pripomogla k enotnosti
“Moram reči, da nobena politična formacija ne more dobiti bolj dobrodošlega darila, kot je ta, da se njen nasprotnik pripravlja na to, da se bo ‘razrezal’, in to dva meseca pred volitvami. Medtem ko je bila na kocki narava prihodnosti Evropske ljudske stranke, kakšen bo njen duhovni in ideološki značaj, je šlo tudi za vprašanje, ali bo Evropska ljudska stranka lahko obnovila svojo enotnost in delovala kot ena stranka na volitvah z namenom, da premaga socialiste, jih porazi, in da naša Evropska ljudska stranka ostane najmočnejša politična družina v Evropski uniji,”
je dejal Orbán po srečanju v sredo. Premier in Zver sta se strinjala, da je resolucija pripomogla k ohranitvi strankine enotnosti.

Vsaj do volitev. Še zdaleč ni gotovo, ali bo Fidesz po volitvah ostal v EPP; Orbán je bil jasen, da je Fideszu mesto v politični skupini, ki se zavzema za ustavitev imigracij, zaščito krščanstva in varnost Evrope. Fidesz je oblikoval “skupino modrecev”, da naslovi to vprašanje in oceni položaj po volitvah. Magyar Hirlap je bil prvi, ki je po srečanju intervjuval podpredsednico Fidesza Katalin Novak, ki bo vodila omenjeni odbor. Povedala mi je, da še vedno obstaja možnost, da se bo po volitvah status quo v EPP obrnil v pozitivno smer, toda če se bo politična družina še naprej premikala v levo, Fideszu v njej ni več mesta.

Kot je rekla Katalin Novak, je tako kot v zakonski zvezi, ko je čas za vnovični razmislek o skupni prihodnosti in nekaj distance, ni pa to še ločitev. In v EPP ne morejo biti prepričani, da bodo oni tisti, ki bodo na koncu odločali.

Mariann Öry

 • Antonius

  Liberalci v EPP imajo Sorosov izdajalski predznak.
  FIDES so hoteli izključiti iz EPP, ker je Orban iz Madžarske nagonil Sorosa.

  • Iztok Pušnik

   Zglea tak, da to vema samo mijadva. Pluse pa ti davajo oni, kerim se sploh nea sajna, za kaj se gre…

 • Jan Kovalski

  Napačno je, da se levičarje poimenuje za liberalce, to niso nikakršni liberalci.
  Bolj pravo imenovanje za njih bi bilo, da so anarhisti.
  EPP je enostavno preveč rdeča, na teh volitvah bodo zato že tretjič zapored poslabšali rezultat in je vprašanje če bodo sploh zmagali, ljudje, volilci, ki niso tako rdeči kot je rdeča EPP bodo počasi vedno bolj naveličani rdečine EPP-ja in se bodo še nadalje odvračali od te stranke. Rdeči volilci pa itak ne bodo dali glasa EPP, ker se se bodo raje odločali za original (S&D).
  EPP držijo skupaj samo volitve na nacionalni ravni kjer se glasuje za stranke, ki v bistvu ne sodijo v skupino EPP in jim dajo volivci svoj glas (SDS-u npr.) ker so druge stranke še bolj rdeče. To je zaenkrat obrambni zid EPP-ja ki pa se vztrajno ruši, napredujejo pa stranke ki so bolj radikalno nastrojene proti taki Evropi kot se nam vedno bolj nakazuje. SDS se bo morala počasi posloviti od te skupine in si poiskati novo, oz. jo sestaviti še s tremi drugimi strankami, ki ne bodo preveč radikalne, bodo pa jasno protimigrantske.

  Te volitve še ne bodo dokončno razcepile evropski politični prostor na črti migrantske politike.

  • lili pili

   Se strinjam sds mars vun

   • moon

    Zanimivi ste mi vi revolucionarji, ko soseda iz njegove hise preganjate. No, pa saj vas je za razumet, to ste vedno poceli, v prazne hise ste se potem naselili, dokler se niso podrle, potem pa v socialno stanovanje v bloku..

    • lili pili

     Sds je praznovala 30 let social demokratske stranke, svoje predhodnice, na celu sds so vedno bili nekdanji komunisti, zato res ne pasete v epp.

 • janko

  “…. Orbán je bil jasen, da je Fideszu mesto v politični skupini, ki se zavzema za ustavitev imigracij, zaščito krščanstva in varnost Evrope. …. podpredsednico Fidesza Katalin Novak…Povedala mi je, da še vedno obstaja možnost, da se bo po volitvah status quo v EPP obrnil v pozitivno smer, toda če se bo politična družina še naprej premikala v levo, Fideszu v njej ni več mesta…. ”

  Najbogatejše evro države so povsem nore. Evropo potiskajo v propad z vso silo.
  Soros, Kalegri, marxova brezrasna družba …? Ali Merkla uber alles – to že ne bi šlo, z musliji in nigerji se sploh ne da.

 • lili pili

  Viki, tako kot jajo in zver bivsi komunisti. Taki nikoli ne bodo pravi desnicarji.

  • Franjo Trojner

   Tebi se je očitno znova poslabšalo!
   Daj si že enkrat najdi neko frišno češpljo in jo pošteno rukni par krat, morda si ti zdrav duh v tvoje izsušeno truplo vrne, morda? Čuj, če ti ne bo šlo, pa šnofaj in liži, škoditi ti ziher nemre, ha, ha, ha, ha..

   • lili pili

    Glej kar se tice sexa mi pride vsak da.

    Kar pa se tice da so viki, jajo, zver in prijatelji bivsi komunisti pa tudi drzi. Imas ksksne druge podatke..

    • Franjo Trojner

     Kaj te po meni to kar si zapisal:” Glej kar se tice sexa mi pride vsak da.”??????
     He, he, he očitno ti bi, pa frišne češplje niti za vohat ni ha, ha, ha…..

     • lili pili

      Glej ce imas doma dbro, poskocno ni treba menjati tako kot jajo, zver, cernac in ostali ..

     • Franjo Trojner

      Lili pili, ma daj pusti pri miru že enkrat svojo ubogo poskočno kozo! O češpljah in to frišnih sem ti govoril. Ti pa samo na svojo kozo študiraš. A si ti nor v glavo?

     • lili pili

      Kristjan ima samo eno, ti pogan pac vec..

  • Ryuk

   Ne bodo nikoli pravi desničarji, he? No… potem tudi tak lewak, kot si sam, lahko pokloni glas SDS-u na eu volitvah. Brez slabe vesti.

   • lili pili

    Sem zmerni desnicar, nikoli bil v partiji, zato glasu za bivse partijce ne dam.

    Bo pa zanimivo gledati na vasi listi prijatelja od gorenca, pa kanglerja, pa zvrea vse sami bivsi komunajzarjii. Bogi grims in hojs popusila v startu..

 • Iztok Pušnik

  Samo tri pogoje je Weber postavil Orbanu za obstanek Fidesza v EPP. Ti so… konec kampanje proti Bruslju, opravičilo in nemoteno delovanje Sorosove Srednjeevropske univerze v Budimpešti.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
  Jugoslavije).
  SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
  (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
  t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
  LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
  Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
  vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  • freedomfighter

   Placanec

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIKI se razlikujejo po tem, ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO, ne pa kot vam v glavice turi AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”;
  nogometaš MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
   IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
   TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
   le preimenovanje
   KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
   –––––––
   IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
   = LEVICA =
   =
   ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
   IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
   prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

   • Get Smart

    Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
   je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
   transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
   DRŽAVA OBSTAJA kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
   (ali pa kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH
   in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
   skupnih poslih.

   Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
   MORATE povedati, katera!

   =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
   =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
   =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

   MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
   VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
   MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
   KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

   ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
   resnicoljubno …
   .
   Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
     “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
     sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
     za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
     ki vam ROPAJO MILIJARDE
     v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
     Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE kot pes teče.
     VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

     i tako dalje do tokija.

     * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
   = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
   = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavičev FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE
     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vlada RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE … skratka
     »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo
     Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • Iztok Pušnik

  Kako danes glasuje v EU parlamentu Franc Bogović, ki se bo znašel na skupni listi SDS/SLS. Ja, bravo… no

  https://twitter.com/Linuzifer/status/1110531715867521025

 • Iztok Pušnik

  Kdo iz Slovenije konkretno podpira “COPYRIGHT DIRECTIVE”. Kdo je plačal Bogoviću reklamo???
  -AIPA – Slovenian Institute for the Promotion of the Rights of Authors,
  Performers and Producers of Audiovisual Work
  -GZS – Slovenian Chamber of Commerce
  -SAZOR – Slovenian Copyright and Publishing Organization for
  Reproduction Rights

  Hehehehe… pa se nimam za “smart”.

 • Iztok Pušnik

  Hehehe… in ko smo glih pri Madžarih… Kdo podpira “COPYRIGHT DIRECTIVE” na Madžarskem???
  -ARTISJUS – Hungarian Copyright Protection Association
  -. HAIL – Hungarian Association of Independent Labels
  -. HUNGART – Hungarian Management Association for Artists, Industry
  and Photography
  -MKKE – Hungarian Books Publishers’ Association

 • freedomfighter

  Epp bo razpadel po volitvah ko bodo spet sestavili koalicijo s social demokrati in liberalci…epp z ostalimi desnimi strankami ne nabere 40 procentov

 • Roman Benedik

  Jajo in Zverina;kakšna luzerja