Migracije predstavljajo nevarnost za razvoj in obstoj Evrope!

Datum:

V kulturnem domu v Dvorjanah je občinski odbor Duplek organiziral okroglo mizo na temo migracij. Na okrogli mizi so sodelovali poslanci DZ RS mag. Dejan Kaloh, mag. Branko Grims in Franc Breznik. V intelektualni razpravi so se dotaknili problemov, ki jih v Sloveniji in Evropi predstavljajo novodobne migracije, ter kako se soočiti z njimi.

Dogodek je moderiral Mitja Grmovšek, ki je ugotovil, da nabito polna dvorana Kulturnega doma Dvorjane pomeni, da je tema migracij tudi na štajerskem koncu še kako aktualna. Poslanec DZ RS mag. Branko Grims je bil prvi pozvan k razpravi. Uvodoma je povedal, da obstaja razlika med beguncem in migrantom. “Begunec je po mednarodnem pravu tisti, ki rešuje svoje življenje ali osebno integriteto pred hudo stisko. Vendar se ustali v prvi varni državi oziroma delu države, kjer je varno. V kolikor nadaljuje pot v druge države, postane migrant, in to, kar se danes dogaja v Evropi, je kolektivna norost,” je bil jasen mag. Grims, ki je dodal, da so vse vojne končane ter da je ISIS končno poražen. Poslanec je še povedal, da če bi upoštevali in spoštovali pravo ter pravni red, do ilegalnih migracij ne bi prišlo.

Razpravo je nadaljeval Franc Breznik, ki se je spomnil preteklih dogodkov, kako so z mirnimi protesti nekdanji dom starostnikov Črni les ubranili pred tem, da postane migracijski center. “Naredili smo mirne proteste, na katerih smo jasno in glasno povedali, da naj si ljubljanski multikurniki te centre peljejo domov,” je bil oster Breznik. Povedal je, da je danes Črni les moderen dom za starejše, kar nakazuje na to, da so bili protesti uspešni in da se je iz tega razvila ena lepa zgodba, ki je v dobrobit slovenskega naroda.

Poslanec Dejan Kaloh je ocenil, da so migracije postale za Slovenijo trajno žareč problem. Navedel je osebno izkušnjo, ko je bil priča pretepu migrantov iz Eritreje, o čemer pa mediji neradi poročajo. “Migranti prihajajo iz drugačnih kulturnih krogov in drugače odreagirajo na določeno situacijo kot mi. Eritrejci so spor zaradi ljubosumja reševali z nožem. Veliko srečo smo imeli, da jih ni skupil kdo izmed mimoidočih. Eritrejec, ki je zabodel prijatelja, je dobil štiri leta zaporne kazni, toda vrnil se bo iz zapora. Kaj bo potem?” je z zaskrbljenostjo povedal poslanec Kaloh. Rešitev za zajezitev migracij vidi v razvoju trajnostnega modela zaposlovanja v državah, od koder prihajajo migranti. Po njegovem mnenju bi bilo treba ustvariti nova delovna mesta v državah, iz katerih migranti prihajajo, saj Evropa ne more sprejeti vseh 70 milijonov pribežnikov. “Migranti iz podsaharske Afrike niso dodana vrednost in v večini se ti kasneje začnejo ukvarjati s kriminalom,” je ob tem dodal mag. Kaloh in zaključil, da nas migranti stanejo velike vsote denarja, medtem ko na drugi strani slovenski narod životari na minimalni plači in minimalni pokojnini.

slika

Poslanec Grims je v pogovoru opomnil, da je bil podpis marakaške deklaracije slaba poteza, saj nobena izmed naših sosed sporazuma o urejanju migracij ni podpisala. S podpisom smo postali žepek, kamor se bodo migranti lahko zatekli in ostali. “Če nekdo zavestno svoj narod izpostavi tuji nevarnosti, je to veleizdaja,” je bil oster mag. Grims. Dodal je, da so za migracije v veliki meri krivi levičarski politični interesi: “Priča smo socialnemu eksperimentu, ko se islamu dopušča, da prodira v Evropo. Levičarji pri tem pomagajo, saj v migracijah vidijo kratkoročne koristi, kot je menjava volilnega telesa. Iz tega lahko nastane velika katastrofa za Evropo in Slovenijo.

Za Franca Breznika so novodobne migracije hibridni način vojskovanja v rokah radikalnega islama in levo usmerjenih političnih krogov. Evropo je označil kot naivno, saj nima resne varnostne zunanje politike. “Migracije lahko Evropo popolnoma uničijo in zatrejo četrto industrijsko revolucijo, kar je tudi namen islamskega sveta in ostalih svetovnih sil, kot so ZDA in Kitajska,” je rekel Breznik ter dodal, da v ljudeh iz arabskega sveta ne vidi potenciala, da bi postali inženirji. Se mu pa zdi izredno zanimivo, kako hitro so migranti osvojili znanje na socialnih omrežjih, preko katerih gledajo, kako lepo je v Evropi. Po mnenju poslanca migranti mislijo, da so bile vse dobrine, ki jih ponuja Evropa, ustvarjene brez dela, kar je zmotno. Zato je povedal, da je treba varovati vse, kar smo s trudom ustvarili: “Mi smo danes tu, ker nam ni vseeno. Skupaj želimo zavarovati naše zanamce, slovenstvo, naše otroke in ne nazadnje Evropo.

Slovenska demokratska stranka že živi Evropo, medtem ko na drugi strani leve politične strukture šele leta 2019 želijo Evropo,” je mag. Kaloh opomnil poslušalce ter nadaljeval: “Mi vidimo svobodno Evropo ponosnih narodov, levičarji pa vidijo multikulti Evropo, kar se skriva tudi v sloganu Hočemo Evropo.” Povedal je še, da se bo stranka SDS še naprej trudila, da v Sloveniji ne bo takšnih četrti, kot je muslimanska četrt Molenbeek v Bruslju.

Ob koncu okrogle mize so besedo dobili še slušatelji, ki so na razpravljalce naslovili nekaj vprašanj. Mag. Branko Grims je odgovoril na vprašanje, povezano z zamrznitvijo stranke Fidesz, in sicer, da je bila zamrznitev članstva Fidesz v Evropski ljudski stranki Orbanov predlog. Ob tem je še dodal, da je Viktor Orban dober primer, da se da ohraniti domovino in lasten narod. Poslušalcu, ki ga je zanimalo, ali je Nemčija res začela vračati migrante z letali, je odgovoril: “Začeli so jih vračati, ampak so jih v njihovi domovini zavrnili s pretvezo, da niso domačini. In na podlagi tega se Nemčija trudi, da se migracijsko breme prerazporedi tudi na druge evropske države. Marakeški sporazum je nastal kot posledica tega. Zdaj se lahko migrante vrne tudi v Slovenijo.

V zaključku je Franc Breznik povedal: “V četrtek smo v stranki SDS predlagali dvig pokojnine za invalide. Predlog je Šarčeva vlada zavrnila, medtem pa smo od leta 2015 in do 31. januarja 2019 za ilegalne migrante namenili 75 milijonov evrov. Sami si ustvarite sliko, kaj bi lahko s tem denarjem naredili za socialno šibke skupine v Sloveniji.

C. Š.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Je Tina Gaber botrovala odstopu direktorja Zavoda RS za šolstvo?

Dolgoletni direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj je...