Levičarjem je dovoljeno prav vse

Urednik informativnega programa Nova24TV Aleksander Rant.

Slovenska politika, predvsem levi pol, je več kot očitno razdeljena. Nekateri s stisnjenimi zobmi podpirajo začasnega predsednika Venezuele Juana Guaidoja, nekateri pa kar javno razglašajo, da je priznanje Guaidoja vmešavanje v notranje zadeve Venezuele. Najbolj radikalna v svojih stališčih je zagotovo stranka Levica, ki že lep čas javno brani socialističnega diktatorja Madura. Najglasnejši pri podpori tega zločinca so tisti, ki so uživali gostoljubje venezuelskega diktatorja. Miha Kordiš, Violeta Tomič in Grega Cigler. Mnogi podporniki te stranke pravijo, da je vse res in da Venezuela tone samo zaradi zunanjih pritiskov, češ da so krive ameriške sankcije. A resnica je drugačna. Venezuela tone zaradi nesposobnega in koruptivnega vodenja, zaradi socializma, v katerem večina nima nič, kopica bogatih na vrhu pa vse. Socialisti so utelešenje mita o enem odstotku, saj se je še v vsaki socialistični državi vzpostavilo razmerje med rajo in nepredstavljivo bogatimi partijci.

A vrnimo se k dvojnim standardom. Levica, prav tako pa tudi Socialni demokrati svarijo pred vmešavanjem v notranje zadeve tuje države. Spomnimo, da so diametralno nasprotno govorili v primeru Katalonije. Takrat so kričali, da je treba Španijo kaznovati, priznati Katalonijo in nemudoma zahtevati aktivacijo Bruslja. Glede na njihova današnja stališča o Venezueli bi človek pričakoval, da bodo tudi pri Kataloniji rekli, da gre za notranje zadeve Španije in da se ne smemo vmešavati. Ampak ne. Bilo je prav nasprotno.

Prav tako ni še nihče od levičarjev obsodil ruske priključitve Krima niti anektiranja Južne Osetije, Abhazije in Gorskega Karabaha. Prav tako iz ust naše levice nismo slišali obsodbe kitajske priključitve Tibeta in kitajskih groženj Tajvanu. Smo pa slišali veliko krepkih na račun vnovičnega odpiranja trgovine med Kubo in ZDA, češ da bo ameriški kapital spet prevzel to otoško socialistično kraljestvo.

Levičarjem je dovoljeno vse
Sklep je torej logičen in jasen. Če gre za komunistično diktaturo ali popolnoma levo usmerjeno državo, jo moramo pustiti popolnoma pri miru, saj gre v tem primeru za vmešavanje v notranje zadeve. Če pa gre za bog ne daj državo, ki jo vodi desnica, pa so dovoljena vsa sredstva. Primer je obsodba Madžarske kot nedemokratične, ker je premier Viktor Orbán na demokratičnih volitvah prejel ustavno večino glasov. Prav tako levica obsoja Madžarsko, ker naj bi ta ne imela pluralnih medijev. Smešno, če pomislimo, da je v Sloveniji več kot 90 odstotkov medijev v neposredni ali posredni lasti globoke države. Prav tako so levičarji takoj obsodili Poljsko, ki je upokojila sodnike iz časa komunizma. Pozabljajo, da pri nas še vedno sodijo, še več, najvišje funkcije v sodstvu zasedajo ljudje, ki so v času komunizma kršili človekove pravice. Pozabljajo, da smo ena redkih demokratičnih držav, v kateri je bil politik obsojen brez dokazov. In ni edini.

V Sloveniji je več kot 90 odstotkov medijev v neposredni ali posredni lasti globoke države, obsojajo pa Madžarsko. (Foto: epa)

Demokratični socializem ljudem prinesel le lakoto, smrt, bedo, obup
Dvoličnost naše levice ne pozna meja. Ljudje v Venezueli umirajo zaradi lakote. Starši izvide za otrokovo bolezen dobijo šele po pogrebu otroka. Bolnišnice so hiralnice, kjer ljudje umirajo v bolečinah in na obroke. Vojska in policija imata absolutno oblast. Kdor se upira, je ubit ali izgine. Več kot tri milijone ljudi je zbežalo v sosednje države v želji po človeka dostojnem življenju. Starši brskajo po smeteh in iščejo hrano za svoje otroke. Venezuela pa ni mrtva zaradi drugih. Mrtva je zaradi norcev, ki so jo vodili preteklih 20 let. Ko je Hugo Chavez razlastninil podjetnike in obrtnike, so ljudje ploskali. Ko so nacionalizirali banke, so ljudje ploskali. Vse je bilo naše, tako kot nekoč pri nas. Danes pa vladajo revščina, beda in lakota. Kajti Maduro, nekdanji voznik avtobusa, je le brutalnejša senca svojega predhodnika. Socializem, in to “demokratični”, je ljudem prinesel lakoto, smrt, bedo, obup.

Da, ZDA imajo interes po obvladovanju Venezuele in niso edine. Da, Venezuela je tarča globalnih velešpekulantov in geostrategov. Da, obstajajo tudi tuji interesi. A zdajšnje stanje je krivda samo zgrešenega upanja, da socializem lahko deluje. Nikoli ni in nikoli ne bo. Kjer se je pojavil, so sledili lakota, množično pobijanje in represija. In to podpira stranka Levica. To podpirajo Socialni demokrati. To podpirajo naši levičarji, za katere včasih ne vem, kako se lahko zjutraj pogledajo v ogledalo, se nasmehnejo in gredo zagovarjat množične morilce, diktatorje in psihopate. A ljudje tega ne vidijo. In še lep čas ne bodo, ker nam ne glede na stanje v državi očitno še vedno gre predobro.

Aleksander Rant

 • karpelec

  Očitno bo treba Levici pustiti, da jim krompir zacimi, da jim bo potem iz njega zrasel nov krompir, če jim bo le uspelo.

 • Bali Ofset

  Quod licet Iovi non licet bovi – kdo je tukaj vol? Dokler bodo voli držali hrbte, tako dolgo bo Jupiter udrihal z bičem.

 • Stric iz ozadja

  Prvi prispevek (vsaj kar se jaz spomnim) kjer koncno pise da imajo ZDA interes po obvladovanju Venezuele in da, niso edine. Rusija ima sklenjene velike naftne in orozarske posle. Kdo bo zmagal?

  • Novakec1

   Rusi z orožjem, ha.

  • Peter

   Seveda bomo še dolgo čakali, da bo ta del dejstev, namreč o ruskem vmešavanju, zasijal v novicah na hanzi in poop….

  • Miro Jereb

   Kitajce si pozabil….bem ti…oni bodo pokupili cel svet…povsod so.

 • branko zupanc

  Rusi verjamejo tov. Madurotu da vse štima in zato ne pošljejo hrane…

  • SIMON ROZIC

   Seveda, ko Ruski oligarhi pridejo na obisk,jastoge in kaviar prinesejo
   s seboj !, pa “cekret” papir tudi, saj ga uporabljajo večnamensko, tudi
   kot serviete za brisanje mastnih gobcev!!!

 • Frank Novak

  evo en pornic za bralce Nove24TV
  https://www.youtube.com/watch?v=34NhzA6_oXk

  • SIMON ROZIC

   Hvala Francl, zelo si me počastil ! Kar stresa me od groze,
   ko zagledam vse bandite na enem mestu !

 • Novakec1

  Tudi desničarjem če so na oblasti, ka pa zdej?

 • Lea Pralines

  JA BEBEC,LEVIČARJEM JE DOVOLJENO VSE!TI V TVOJI PUHLI GLAVI ŠE NI PRIŠLO SPOZNANJE,DA SE LAHKO JAVIŠ,LE KO DVIGNEŠ ROKO….

  • DEATH TO COMMUNISM

   Nekega dne bom končno doživel, da se bo en levuhar spozabil in kakšno tako barabijo zinil pred mano… To bo lep dan!

 • Van Der Waals

  LEVICA ZA REVEŽE!!

  • SIMON ROZIC

   …Vsak dan ob vsakem času !

 • althar

  Dajmo si biti na jasnem. Maduro je kriminalec in bi si zaslužil, da ga Venezuelci obesijo za pete z njegovo pokvarjeno žlahto in strankarskimi pajdaši vred. A Guaido je le nepomembna ameriška ad hoc izbrana lutka in njegova legitimnost v Venezueli ni v ničemer drugačna od Madurove.

  • Ryuk

   Za razpis in izpeljavo novih volitev bo Guaido dober. Bolje kot status quo.

 • Andrej

  Socializem in komunizem sta že tolikokrat dokazala, da za njima ostaja samo propad, nesreča, trpljenje, žalost, beda…., da vsakega, ki to zagovarja, smatram za družbeno neprištevnega. Žal imamo točno take v moji lastni vladi. Žal.

  • Miro Jereb

   Saj zdaj že poslanci sendviče kradejo…hahahahah

 • xtc

  Ravno zaradi tega navedenega je treba socialiste vseh vrst vedno držati proč ods oblasti in na družbenem robu,kot razne iztirjence,ker sicer naredijo gorje.

 • Slovenec

  Lustracija, to je potrebno radikalno izvesti. Prej ne bo reda, pravne države in pogojev za blagostanje.

  • Ivo

   Če bi izvedli pravo lustracijo, bi prišlo na dan, da je večina današnjih anti socialistov nedavno bilo v KP in so bili goreči komunisti. Tako kot je bil Ivan (Janez) Janša.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Očitno ti ni jasno kaj je lustracija…

    • Ivo

     Pa ti pojasni, kaj je lustracija. Se že veselim tvojega odgovora (če bo, kar pa dvomim). In če bo, koga je potrebno lustrirati in koga ti ne bi lustriral

   • Slovenec

    Ni to res. Bil je v partiji napumpan kot mladenic. Saj je kmalu padlo po njem v aferi JBTZ. Sicer pa je
    bil njegov oče kot sem zvedel domobranec in ni imel klasične
    partijske vzgoje. Tudi ni bil na
    visokem položaju in se okoristil
    skozi partijo.

    • Ivo

     Ivan Janša je politični oportunist. Svetovni nazor je menjaval hitreje kot ti umazane gate. Bil je zagrižen komunist po svoji volji in brez pumpanja. V tistih letih, ko je bil on najstnik, ni bilo nobenega komunističnega pumpanja. Nato je postal socialist (pa ga EU socialistična stranka ni sprejela medse), nato je zamenjal ime stranki iz SDSS (Social Demokratska Stranka Slovenije) v SDS (Slovenska demokratska stranka) in se je iz levičarja preobrazil v zmernega desničarja, nato se je povezal s domobranci v Argentini in bil vse bolj goreč desničar in na koncu se je povezal še s klerom in postal fanatični domobranski desničar. Kaj je bil njegov oče sploh ni važno. To da se Janša ni okoristil na položaju se še ne ve točno, češrav Janša ne zna pojasniti izvora svojega premoženja.

 • Ivo

  Morda je levičarjem dovoljeno vse zato ker so objektivni borci za pravičnost. Desničarjem je prepovedano širiti laži, podtikati, spreminjati zgodovino, lagati itd. Ma nič ne pomaga, desničarji, kljub prepovedi fake news to delajo strastno in sistematično.

 • abc

  Filozofija po Rantovo, da bi morali vsi ZDA ju rit lizati. pustijo naj Venezuelo pri miru. Naj se sami zmenijo.
  https://www.logicno.com/vijesti/juan-guaido-od-velike-nade-do-apsolutnog-gubitnika.html

 • Tomaz Tomazin

  Tisti ki berejo http://www.logično.com... itak ližejo ruski anus.

 • Tomaz Tomazin

  Slovenci, ki trpijo tiranijo zločinca Nicolása Madura si zaslužijo našo podporo!
  Vsi vemo kaj pomeni socializem. Socializem pomeni Zločin proti človeštvu.
  Spomnimo se Hitlerja, Stalina, Mao Cetunga, Miloševića…
  Točno to se dogaja v Venezueli.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Ne mešaj Hitlerja v komunajzarsko govno!

  • slosin

   ne serji ga, no s podporo…to bo vmešavanje v notranje zadeve Venezuele…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!