fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Alahu Akbar kebab in Jankovićev drek

Vinko Vasle (vir: Demokracija)

Serpentinšek, ki se drugače izdaja za predsednika vlade, je na družbenem omrežju tviter objavil naslednjo misel Ernesta Hemingwaya: “Človek potrebuje približno dve leti, da se nauči govoriti in okoli petdeset let, da se nauči molčati.” V govorici Serpentinškovih gasilskih veselic v prevodu to pomeni “držite gobce”, čeprav je še pred časom trdil, da kar naj pišejo in zmerjajo, konec je, on je tisti, ki dela konec.

In ga res, če recimo vzamem v primež samo njegov proračun, ki so ga v Bruslju že dvakrat zavrnili, on se pa vseeno postavi pred kamere s tistim svojim specifičnim ”jebat ga” nasmeškom, ki ga je najbolje udejanil ob razpravi ob njegovi ustavni pritožbi. In reče, da zmagujejo.

Mu pa ni lahko! Dobro obveščeni pravijo, da mora dvigniti roko, če hoče iz svojega kabineta na stranišče. In če ni priden, mu ahilova peta lulanja ne odobri. Tako je na primer lahko šel lulati in tudi kakati, ko je pristal na to, da tistih boxarjev ne bomo kupovali, zaradi česar je Karl Erjavec potem doma v kopalnici robantil, da bo izstopil iz koalicije.

Hud napad na Serpentinškovo samozavest
S tega vidika imamo malo neustavno situacijo, ko je predsednik vlade v resnici nekdo, ki se meče na trepalnice in cepeta z nogami, če mu rečeš, da je del koalicije in potem v ihti niti tega ne razume, čemu mu je novinarka predlagala, da naj gre gojiti banane. Luka Mesec je namreč tisti politik, ki mu ni treba nič razumeti, samo da se dogaja. Njega ni zmotilo to, da banan v državi v resnici ne more gojiti, ampak to, da ga nekdo ponižuje na raven banana levice. Pa pretirava – glede na ad hitlerum programsko ideologijo in politiko in glede na to, da jim je vzornik Nicolas Maduro, je to pač ta hip še najbliže banana diktatorskim državam.

Foto: STA

Ko se ahilova peta oglasi, mu najprej kima Serpentinšek – “ljubim ruke i dupe”, potem Alenka Bratušek – “ti si prvi tir države”, aplaudira mu Dejan Židan – “smrt fašizmu, svoboda narodu”, Miro Cerar se mu globoko klanja – “polnost modrosti”, kar je problem hrbtenice, Karl Erjavec pa ga od vzhičenosti menda v skladu z levičarsko LGBT v vsako vas in jasli skuša tudi objemati in poljubljati. Na sejah vlade ahilove pete sicer ni, je pa v sosednjem prostoru, kjer ima direkten prenos in rdeči gumb, s katerim predsedujočega koaliciji Serpentinška opozori, če se s čim ne strinja. Kar je seveda kar hud napad na Serpentinškovo samozavest, zato je zadnjič izjavil, da se bo lepega dne postavil na zadnje noge in bo naredil red in je ruknil Dejana Prešička. So ga ostali členi Mesčeve koalicije komaj pomirili, Bratuškova je od groze omedlela, Erjavec je pa nekaj omenjal štrik in da bo kar šel. Še najbolj zbran je ostal smrt fašizmu veterinar (pod to parolo so imeli koline tudi v njegovi Panviti ), ki je rekel, da se je treba spopadati z opozicijskimi svinjarijami, ne pa da se koljejo med seboj.

Zato so ostali smrtno resno zbrani tudi ob informacijah, kakšno meso se prodaja Slovenkam in Slovencem in se je ta afera morala začeti pospravljati pod mizo, za kar je bila zadolžena glavna inšpektorica, direktor za varno hrano Janez Posedi pa je tudi ostal mrtvo hladen, namesto, da bi mu nekdo ponudil, da pred kamero požre en kebab s salmonelo. Reči, da imam kebab salmonelo je seveda več kot sovražni govor – desničarje je namreč napotil na sklep, da nas muslimanski migranti ne bodo samo s kulturo posilstev in drugimi alahu akbar dejavnostmi, ampak tudi s kebabom. Zato so nekaj kil kebab mesa demonstrativno odstranili iz prodaje, ostale tone pa bodo šle v slast.

Janković ima s pojmom normalnosti nekaj težav
Ideološko versko vez z islamom goji še naprej tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki ni samo velik pobudnik vojašnice sredi Bežigrada, ampak zdaj dela nekaj, kar tudi vojaškim silam alahu akbar v Ljubljani ni prišlo na pamet – preko največjih vodnih zajetij za meščane namreč gradi kanalizacijo. Pa ne meteorno, ampak ono drek kanalizacijo in potem to prodaja kot nekaj najbolj normalnega na tem svetu. On ima namreč s pojmom normalnosti nekaj težav – donacije župan deset procentov niso korupcija, ampak darila razvoju mesta, seksualna kadrovska politika pa je v resnici samarijanstvo: ženska je dobila koitus, pa še službo in stanovanje za povrhu.

Prešernova proslava je bila standardno dolgočasna, ker je govorec eden najbolje plačanih kulturnikov Vinko Moderndorfer spet govoril o umiranju umetnikov od lakote, ni pa bilo na sporedu nobene sodomije ali zoofilije. Kar je z vidika enakopravnosti verskih običajev napad na alahu akbar in bo treba te spolne prakse in še kakšno vključiti v ustavo. In v prešernov sklad.

Vinko Vasle