fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Fašisti v vasi Slepa pega

Vinko Vasle.

Terensko poročilo agenta tajne službe Gibanja Svoboda pod zaporedno številko 246 pet dni po volitvah. V roke šefu Robertu Golobu. Strogo brezupno.

Agent “Vincencij” naprošam centralo obveščevalne agencije USRG (udbo služba Roberta Goloba), da v našo ideološko in politično popolnoma razklano vas Slepa pega pošlje dodatno okrepitev, ker sam več ne zmorem vsem prisluškovati. Osebno predlagam znanega vohunčka Murčija. Dogajajo pa se nesprejemljive stvari, ki pričajo o tem, da samo zmaga našega velikega vodje Goloba še ne pomeni konec fašizma.

V krajevni skupnosti Zgornji Taubi, kjer so plebiscitirano vsi upokojenci glasovali za šefa (in bodo protestno vrnili vse, kar jim je dal diktator), so se pet minut po volilnih rezultatih pojavili grafiti na gostilni “Črni Kos”-OF-Janez Janša, na fasadi predsednika osnovne organizacije gibanja pa so fašisti nalepili plačilne liste našega Goloba, zraven pa grafit “kdor krade, tudi laže”. Vpoklical sem gasilsko enoto, da z umazanijo počisti, pa se nihče ni oglasil, ker še vedno praznujejo.

Med ogledom teh fašističnih teroristični napadov fašistov sem v krajevni skupnosti Spodnji Upor srečal vaškega župnika Ignacija L., ki se je prekrižal, ko me je zagledal in sumim, da je ali fašist ali pa domobranec. Na vsak način predlagam ozvočenje cerkve in farovža, kjer prebiva.

Nova vlada krepi ekonomski sektor nevladnih organizacij
Sinoči je prišlo do fašističnih provokacij tudi v gostilni “Črni Kos”, kjer je znani podpornik desnice Peter H., prinesel plakatne portrete nekaterih najvidnejših udov našega antifašističnega gibanja in jih na moškem WC obesil nad pisoarje. Gre za portrete velikega Goloba, Mojce Pašek Šertinc, Urške Klakočar, Janje Sluga in popolnoma nedolžnega Dejana Zavca. V treznem stanju se je nato čez gostilno zadrl “Zdaj se lažje ščije”. Imam tonski posnetek! Poklical sem nam pripadajočo policijsko postajo, pa komandirja ni bilo, ker je proslavljal svojo izvolitev na naši listi, dežurni pa me je odpravil, češ da je obešanje portretov vidnih levičarjev nad pisoarje že tradicija. Sem pa fašista ovadil tožilstvu zaradi izjave, da zdaj lažje urinira. Po naših scati je zločin.

Foto: RTV, FB

Ivo B., ki ima na obrobju naše vasi svojo mizarsko delavnico, pa je pred njo postavil pano velikosti 5 metrov krat 3 metre z naslednjim obvestilom: “Stranke obveščam, da nekaj dni ne bom mizaril, ker zasebno podjetje Stol in sin ukinjam in v prihodnjih dneh odpiram NVO, torej nevladno organizacijo Stol in družina”. V pogovoru z mojim špicljem “Govedom” je rekel, da prihajajo novi časi, ko se ne bo več garalo, ampak bo nova vlada še okrepila ekonomski sektor nevladnih organizacij, ker je to bolj humano od osemurnega garanja. Seveda to ni problem, težava je, da gre za človeka, ki se nam v Ljubljani ni niti enkrat pridružil na kolesarjenju, ali pa na pohodih po cestah in ulicah in mu NVO ne pripada.

Zaščita lika in dela Vladimirja Putina
Danes zjutraj je bila celotna vas prekrita z listki formata A-3 in besedilom “To ni leva politika, ampak fašizem.” Po eni strani gre za plagiat, ker je naš veliki vodja Golob na enem od soočenj rekel, da “to, kar predstavljata ta vlada in Janez Janša, desničarska politika, ampak fašizem”. Po drugi strani pa gre za naslednja kazniva dejanja: obrekovanje, žaljivo obdolžitev, napad na temelje državne ureditve, kaznivo norčevanje iz ustave in seveda za norčavi napad na antifašizem. Storilcev še nisem odkril, utemeljeno pa sumim, da gre za znano klerikalko Johanco X., ki se je med drugim že grobo norčevala iz 8. marčevk, posebej pa iz znane levičarske terenke Nike Kovač. Ta je že vložila ovadbo proti neznani storilki z izrazitim sumom na omenjeno.

Zaščititi bo potrebno tudi lik in delo Vladimirja Putina, ki je naša prednostna zunanja politika, predlagam pa še, da naša agentura v ljubljanski centrali doseže, da se v vasi likvidira oz. zapre “Mesnica pokol” Aleša H., ki ima na fasadi metrski pripis “Mi smo Golobovi, Golob je naš”. To je znana svinjarija iz časa, ko je Celje obiskal naš svetli vzor Josip Broz, direktor mesarstva pa je potem neznano kam izginil. Predlagam isto.

Vinko Vasle