fbpx

Uničujoča teorija spola

Marco Gombacci je italijanski politični analitik in novinar. (Foto: Demokracija)

Diktatura politične korektnosti sedaj cilja na otroke. Teorija spola, ki se je namenila izbrisati razlike med moškimi in ženskami, je preplavila evropske šole. Celo britanska televizija BBC je predvajala program z naslovom Nič več fantov ali punc, kjer so glavni liki sedemletni učenci iz osnovne šole na otoku Wight in kot poskusni zajčki sodelujejo v eksperimentu, v katerem so si za cilj postavili dokončno odstranitev razlik med moškimi in ženskami. V šoli ne predvajajo več klasičnih Disneyjevih filmov, ampak prej preverjene risanke, v katerih princese rešujejo prince pred dežurno pošastjo.

Tudi v kraljestvu njenega veličanstva, natančneje v šoli v Oxfordshiru, je bilo z okrožnico predvajano obvestilo, da otroci poleti ne bodo več nosili kratkih hlač, ampak naj nosijo uniseks krila. V neki drugi šoli ne smejo več uporabljati terminov “fant” ali “deklica”, ker diskriminirajo transspolne otroke.

V nekaterih italijanskih šolah, na primer v Trstu, je leta 2014 izbruhnila polemika, ker je regionalni svet, takrat ga je vodila levica, v vrtce vpeljal tako imenovano igro spoštovanja, v kateri so se fantki morali igrati z lutkami, deklice pa se oblačiti kot fantki in fantki kot deklice, vključno z vzgojiteljicami. Njihov cilj je bil doseči spremembo kulture na splošno, že od zgodnjega otroštva naprej. Nič jih ni zanimalo, ali starši soglašajo s tem, nasprotno, starši o tem niso vedeli ničesar.

 V Španiji se je proti razširjanju teorije spolaov v medijih in v šolah začelo boriti madridsko katoliško društvo, ki je začelo z nasprotno kampanjo tako, da je oranžni avtobus polepilo z napisi “Fantje imajo penis in dekleta vagino. Ne pustite se ogoljufati!”. V odgovor se je občina Madrid odločila, da bo to pobudo označila kot sovražni govor in avtobusu prepovedala vožnjo po glavnem mestu.

V Italiji so nekatere organizacije, ki jih podpirajo poslanci italijanske levice, predlagale izbris terminov “mati” in “oče” iz uradnih dokumentov, nadomestila bi jih izraza “starš 1” in “starš 2”, da bi na ta način ne žalili otrok, ki imajo oba od staršev istega spola. Tudi tradicionalna praznika materinski dan in očetovski dan sta sedaj na muhi podpornikov teorije spola, ki ju želijo seveda prepovedati.

Avstralska letalska družba Quantas je obvestila svoje hostese, naj prenehajo uporabljati termine, kot so “mama”, “oče”, “mož” in “žena”, ker naj bi bili “neprimerni”, podzemna železnica v Londonu pa svojih obvestil prek zvočnikov ne začenja več z “dame in gospodje”, pač pa je to nadomestila s politično korektnejšim “dober dan vsem”. Na Malti so se odločili, da bodo začeli izdajati spolno nevtralne potne liste, v katerih bodo lahko izbirali ne samo med “moškim” in “ženskim” spolom, pač pa bo človek lahko izbral tudi “spol X”. V nekaterih švedskih knjigarnah so s polic izginili vsi izvodi pravljice Sneguljčica in sedem palčkov, ker naj bi bila seksistična zato, ker se glavni lik zaljubi v moškega samo po enem poljubu.

Na Švedskem je skupina feministk v galopu tekla čez Stockholm in tako protestirala proti patriarhalni družbi in proti zgodovinskim kipom jezdecev, ki so izključno moškega spola. Na Nizozemskem ta čas poteka kampanja za uvedbo uniseks stranišč.

Tudi idol svetovnih liberalcev, kanadski predsednik vlade Justin Trudeau se je pokazal kot velik zagovornik teorije spola. Ko je komajda sedel na premiersko mesto, je že zamenjal kanadsko himno, tako da je postala spolno nevtralna, in je celo popravil neko dekle, ki je med govorom za človeštvo uporabila termin “mankind”, po njegovo pa je pravilneje uporabiti nevtralno besedo “peoplekind” (man – moški, človek, people – ljudje).

Justin Trudeau (Foto: epa)

Cerkev brani normalnost
Cerkev je večkrat napadla širitev teorije spola. Papež Frančišek jo je definiral kot “utopijo nevtralnega”, ki “hkrati odstranjuje človekovo dostojanstvo spolne različnosti in tudi osebno kakovost generativnega prenosa življenja. Biološka in psihična manipulacija s spolnimi razlikami, ki biomedicinsko tehnologijo dojema, kot da je popolnoma na razpolago svobodni izbiri − pa čeprav to ni! – in tako tvega odstraniti vir energije, ki napaja zvezo moškega in ženske in jo dela kreativno in plodno”.

Na žalost pobude, ki spodbujajo to doktrino, po pravilu potekajo v imenu politične korektnosti in tako utišajo vsakega, ki bi negativno govoril o njej ali bi kazal na posledice, ki jih bo imela na sedanjo in prihodnjo družbo.

Marco Gombacci