Uničujoča teorija spola

Marco Gombacci je italijanski politični analitik in novinar. (Foto: Demokracija)

Diktatura politične korektnosti sedaj cilja na otroke. Teorija spola, ki se je namenila izbrisati razlike med moškimi in ženskami, je preplavila evropske šole. Celo britanska televizija BBC je predvajala program z naslovom Nič več fantov ali punc, kjer so glavni liki sedemletni učenci iz osnovne šole na otoku Wight in kot poskusni zajčki sodelujejo v eksperimentu, v katerem so si za cilj postavili dokončno odstranitev razlik med moškimi in ženskami. V šoli ne predvajajo več klasičnih Disneyjevih filmov, ampak prej preverjene risanke, v katerih princese rešujejo prince pred dežurno pošastjo.

Tudi v kraljestvu njenega veličanstva, natančneje v šoli v Oxfordshiru, je bilo z okrožnico predvajano obvestilo, da otroci poleti ne bodo več nosili kratkih hlač, ampak naj nosijo uniseks krila. V neki drugi šoli ne smejo več uporabljati terminov “fant” ali “deklica”, ker diskriminirajo transspolne otroke.

V nekaterih italijanskih šolah, na primer v Trstu, je leta 2014 izbruhnila polemika, ker je regionalni svet, takrat ga je vodila levica, v vrtce vpeljal tako imenovano igro spoštovanja, v kateri so se fantki morali igrati z lutkami, deklice pa se oblačiti kot fantki in fantki kot deklice, vključno z vzgojiteljicami. Njihov cilj je bil doseči spremembo kulture na splošno, že od zgodnjega otroštva naprej. Nič jih ni zanimalo, ali starši soglašajo s tem, nasprotno, starši o tem niso vedeli ničesar.

 V Španiji se je proti razširjanju teorije spolaov v medijih in v šolah začelo boriti madridsko katoliško društvo, ki je začelo z nasprotno kampanjo tako, da je oranžni avtobus polepilo z napisi “Fantje imajo penis in dekleta vagino. Ne pustite se ogoljufati!”. V odgovor se je občina Madrid odločila, da bo to pobudo označila kot sovražni govor in avtobusu prepovedala vožnjo po glavnem mestu.

V Italiji so nekatere organizacije, ki jih podpirajo poslanci italijanske levice, predlagale izbris terminov “mati” in “oče” iz uradnih dokumentov, nadomestila bi jih izraza “starš 1” in “starš 2”, da bi na ta način ne žalili otrok, ki imajo oba od staršev istega spola. Tudi tradicionalna praznika materinski dan in očetovski dan sta sedaj na muhi podpornikov teorije spola, ki ju želijo seveda prepovedati.

Avstralska letalska družba Quantas je obvestila svoje hostese, naj prenehajo uporabljati termine, kot so “mama”, “oče”, “mož” in “žena”, ker naj bi bili “neprimerni”, podzemna železnica v Londonu pa svojih obvestil prek zvočnikov ne začenja več z “dame in gospodje”, pač pa je to nadomestila s politično korektnejšim “dober dan vsem”. Na Malti so se odločili, da bodo začeli izdajati spolno nevtralne potne liste, v katerih bodo lahko izbirali ne samo med “moškim” in “ženskim” spolom, pač pa bo človek lahko izbral tudi “spol X”. V nekaterih švedskih knjigarnah so s polic izginili vsi izvodi pravljice Sneguljčica in sedem palčkov, ker naj bi bila seksistična zato, ker se glavni lik zaljubi v moškega samo po enem poljubu.

Na Švedskem je skupina feministk v galopu tekla čez Stockholm in tako protestirala proti patriarhalni družbi in proti zgodovinskim kipom jezdecev, ki so izključno moškega spola. Na Nizozemskem ta čas poteka kampanja za uvedbo uniseks stranišč.

Tudi idol svetovnih liberalcev, kanadski predsednik vlade Justin Trudeau se je pokazal kot velik zagovornik teorije spola. Ko je komajda sedel na premiersko mesto, je že zamenjal kanadsko himno, tako da je postala spolno nevtralna, in je celo popravil neko dekle, ki je med govorom za človeštvo uporabila termin “mankind”, po njegovo pa je pravilneje uporabiti nevtralno besedo “peoplekind” (man – moški, človek, people – ljudje).

Justin Trudeau (Foto: epa)

Cerkev brani normalnost
Cerkev je večkrat napadla širitev teorije spola. Papež Frančišek jo je definiral kot “utopijo nevtralnega”, ki “hkrati odstranjuje človekovo dostojanstvo spolne različnosti in tudi osebno kakovost generativnega prenosa življenja. Biološka in psihična manipulacija s spolnimi razlikami, ki biomedicinsko tehnologijo dojema, kot da je popolnoma na razpolago svobodni izbiri − pa čeprav to ni! – in tako tvega odstraniti vir energije, ki napaja zvezo moškega in ženske in jo dela kreativno in plodno”.

Na žalost pobude, ki spodbujajo to doktrino, po pravilu potekajo v imenu politične korektnosti in tako utišajo vsakega, ki bi negativno govoril o njej ali bi kazal na posledice, ki jih bo imela na sedanjo in prihodnjo družbo.

Marco Gombacci

 • VERRZIFIKATOR

  KO POJAVI DANES SE KLOAKA,
  ČEZNJO STOPI IN JO IGNORIRAJ,
  NJE PRELITJE PAMETNO ZAVIRAJ,
  NAJ PO SEBI SAMA SE PRETAKA.

 • Anton

  Brez besed. Grem žagat drva kot moški… žena še spi ker je sexy.

 • if

  Prešeren v svoji in ustavni Zdravici.

  Slovenke, prelepe žlahtne rožice!
  Mladenči, vi naš up!
  Sinov sloveče matere.

  Hvala France Prešeren, hvala slovenska ustava. Živimo slovenstvo!
  Živimo zakon preživetja družbe! Ženska in moški, mati in oče, mladenka in mladenič, pari naravnega spola …

  Zavrzimo zakon izumrtja družbe! Poljubnospolniki!

 • Caesar

  Na zahodu očitno ne bo več moških, razen migrantov, temveč samo še ženske, resnične in nadomestki. Zahod ne rabi zunanjega sovražnika, bo sam sebe dokončno uničil.

  • šmentanamuha

   Vse si povedal.

 • Cucurbita Pepo

  Kakšno zgradbo možgan imajo transexualne osebe?
  a) zgradbo tipično za njihov biološki spol
  b) zgradbo tipično za nasproten spol

  • Caesar

   Transeksualnost je prirojena napaka, kjer se biološki spol možganov razlikuje od biološkega spola telesa. Tako kot smo ljudje telesno lahko samo dveh spolov, moški ali ženski, so tudi možgani samo dveh spolov, moški ali ženski. Ravno zato teorija spolov pade. Večinoma smo ljudje usklajeni, kar pomeni, da so telo in možgani enakega spola, torej smo moški ali ženske. Če izvzamemo transeksualce, ki imajo prirojeno napako, gre pri ljudeh, ki so naravno usklajeni, pa se vseeno čutijo drugače, za psihično motnjo, torej bolezen in so potrebnim ustreznega zdravljenja. Teorija spola želi iz normalnih in zdravih otrok narediti psihične bolnike.

 • Franjo Trojner

  Ma toti levici se je čisto ftrgalo, na ŠTAJERSKEM s toto hecno teorijo spola ne bodo gladko skozi prišli.

  • Wqx Htr

   na štajerskem ne. v ljubljani mamo leve pedraste psihopate na filofaksu.

 • šmentanamuha

  Moj nasvet vsem, ki imate ali boste imeli otroke. Domača vzgoja in učenje bosta postala vedno bolj pomembna. Če bo otrok pravočasno dobil pouk in informacije, kaj se dogaja, bo bolje opremljen in odporen proti šolski indoktrinaciji. Kdor bo vzgojo prepustil šolskemu sistemu in računalniku, ima veliko možnosti, da bo v šolo odšel sin, nazaj pa bi prišla hči ali nekaj tretjega. Tole ni več zajebancija.
  Parade ponosa niso več samo frik šovi psihično zmedenih in identitetno motenih osebkov, ampak politično nasilje nad normalnimi prebivalci. Tu sploh ne gre več za njihove pravice, ampak za pravice normalnih ljudi, ki želijo živeti kot moški in ženske. Ja, z otroki se bo treba ukvarjat, sicer bodo to nalogo namesto staršev prevzeli drugi … in potem bo prepozno. Kako naj rečem: odgovorno starševstvo je odgovor na te anomalije družbe. Vrag je odnesu šalo.

 • šmentanamuha

  Pa še eno neumno vprašanje: zakaj sploh še govoriti o pravicah žensk, če spola ni več oziroma je družbeni konstrukt?

 • šmentanamuha

  Pa še to: kako mislijo legebitrovci pojasnit teorijo spola muslimanom?

 • Frank Novak

  V ZDA sem ze od leta 1977. Moji 4 otroci in 14 vnukov hodijo v solo vecinoma v ZDA, par let smo ziveli tudi v Londonu.
  Nikoli se slisal da bi otrokom kdo v soli predaval teorijo spola. Vprasal sem tudi vnuke in nihce ne ve za teorijo spola.

  CE HOCETE BITI V VLADAJOCI KOALICIJI NEHAJTE PRETIRAVATI, SICER SE VAS BODO VSI IZOGIBALI KOT KUGE KAR JE SKODA…. Letos je SDS dobila moj glas a zastonj, skoda…. Levaki so vas nadmudrili in veliko ste si krivi sami.

  Predlagam da gre Jajo v ozadje. Predsednica stranke naj bo Romana Tomc, ekonomistka in racionalna oseba. Jajo je prepoln starih zamer. Vcasih je rinil v partijo danes jih pretirano sovrazi. Obnasa se kot zavrnjen ljubimec ki danes smrtno sovrazi nekdanjo ljubljeno osebo, to je partijo….

  • MižekFiga

   FraNo manjka ti samo (2018-1977) let domačega SLO političnega razmisleka. Včlani se v SDS, gostuj na Kongresu in glasno predlagaj svoja razmišljanja. Mogoče ti pa rata !!! Pohvala, da si amerikaniziral SLO politiko, ti ne uide.

 • MižekFiga

  Škoti so v kiklah in napihujejo dude. Očitno so najbolj napreden angleški narod. Z izstopom angležev bomo te naprednjake izgubili. Škoda !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!