Namesto visoko razvite kulture in gospodarstva smo dobili Jankovića, Šarca, džamijo in trubače

Foto: STA

Zadnje mesece sem imel večkrat opravke v Ljubljani in sem, če so le okoliščine dopuščale,  koristil tudi vlak Jesenice-Ljubljana. Če sem sedel ob prihodu v Ljubljano na levi strani, se mi je nudil v delu Ljubljane, ki ni ravno arhitekturni višek mestne gradnje, poseben pogled na velik, moderno stiliziran objekt z minaretom.

Ker sem že pred tem imel priložnost potovati po kakšni islamski deželi, mi ni bilo težko uganiti, da gre tukaj za Alahovo svetišče, torej mošejo. Njena častitljiva velikost naznanja vsakemu tujcu, da je prispel na mejo med Evropo in Orientom. Saj s svojo veličino naznanja, da ne stoji tam, da bi nudila le versko zatočišče nekaj muslimanskim vernikom, ki so prisotni pač skoraj v vsakem evropskem mestu, ampak stoji tam mogočno in simbolično naznanja vsakemu islamskemu verniku, da je prišel v mesto, kjer Alahova beseda nekaj pomeni, kjer ima islam bodočnost, saj so dimenzije svetišča takšne, da bi trenutno našli v njem prostor verjetno vsi muslimani srednje Evrope.

Upam, da mi v Sloveniji živeči muslimani mojega razmišljanja ne bodo zamerili. Ni naperjeno proti njim, saj je to tudi njihova osnovna pravica, da imajo možnost prakticirati svoje verske obrede. Verjetno pa ima predimenzionirana džamija druge namene. Tisti, ki so takšno gradnjo dovolili, so naredili ljubljanskim muslimanom medvedjo uslugo, saj so jih postavili v vlogo agresivnih islamistov.

V katere žepe je šel katarski denar?
S tem jih ne želim primerjati s teroristi, ampak veliki islamski centri sredi krščanskega okolja vzbujajo nelagodnost avtohtonega prebivalstva in mošeje so se že marsikje v Evropi izkazale kot močno orožje nespravljivih islamistov proti krščanski evropski družbi. Zanimivo bi bilo vedeti, s kakšnim muslimanskim potencialom v Ljubljani se je računalo ob načrtovanju te džamije. Upravičeno se postavlja tudi vprašanje, kako je bilo mogoče takšen objekt dovoliti, če je večina mestnih mož in žena v mestni upravi nemuslimanov? Pri tem projektu je posebno brizantno to, da je bil financiran od ene izrazito muslimanske države, kjer o demokraciji in človekovih pravicah in pravicah žensk bolj malo vedo, oziroma jih sploh ne upoštevajo. Jaz si lahko predstavljam to ljubljansko popustljivost samo s tem, da je teklo precej denarja tudi v privatne žepe, ali nekdo načrtno želi spodkopavati vpliv slovenske cerkve, ali pa so pristojni ljudje enostavno zelo neumni. Mogoče pa so se združila tukaj vsa tri dejstva.

Foto: STA

Da sem se lotil tega problema, me je spodbudilo nenazadnje tudi ljubljansko božično vzdušje. Županu Zoranu Jankoviću ni bilo dovolj, da je ignoriral naše slovenske verske in kulturne običaje, da bi se povsod voščil vesel Božič, da bi imenovali praznično vzdušje božični ali adventni čas, temveč še vedno po komunistično novoletno praznovanje. Sodu pa je izbilo dno, da je balkanski župan povabil svoje komšije trubače ravno v adventnem času v Ljubljano. Ljubljančani se mi zdijo kot kreature v zgodbi o trgovskem potniku, ki je rekel: “Kaj pa je sploh žalitev? Meni zapirajo vrata pred nosom, vržejo me na cesto z brco v rit, zmetali so mi že moje vzorce po cesti in jih teptali, a užalil me še ni nihče.

To je mentaliteta Ljubljančanov in mnogih Slovencev. Zato jih brcajo v rit in teptajo njihovo kulturo. Kako dolgo še? Kdo bo poskusil brcniti v rit ljubljanskega župana, da mu bo zletela z glave njegova šajkača? Mogoče sem tukaj malo iztiril iz kulturnega obnašanja. Ampak človek se v svoji onemoglosti  upravičeno vpraša, a se da tu še kaj na kulturni način doseči?

Namesto visoko razvite kulture in gospodarstva smo dobili Jankovića in trubače
Danes, 1. januarja sem spremljal, kot vsako leto, novoletni koncert na Dunaju. Glasba na visokem nivoju, čudovita koncertna dvorana, čudovito in sproščeno vzdušje … Pa se človek nehote vpraša, kaj smo imeli iskati na Balkanu? Vse, s čim se Avstrija danes ponaša, je tudi delno naše, delo tudi naših umetnikov, kiparjev, arhitektov in ne nazadnje tudi delež slovenskega denarja. Potem smo pa vse to bogastvo zamenjali za podeželski Beli grad, ki je bil še za avstroogrski Novi sad balkanska vas in se je zgradil z denarjem nekdanjih avstrijskih ozemelj. Ko smo zapustili Avstrijo, smo bili napredna industrijska dežela, z bogato dediščino, katero je kraljevina Srbija koristno izrabila. In kako zgleda danes? Avstrija ima vrhunsko razvito gospodarstvo, visok življenjski standard, izredno razvito umetnost na svetovnem nivoju, državo, ki tudi Slovencem, ki še tam živijo, ni slaba mačeha.

Kaj imamo pa mi? Beogradu smo prepustili zgradbo CK ZKJ in Hišo cvetja in v hvaležno oddolžitev smo dobili Jankovića in trubače. Sami pa smo še dodali komunista Kučana, podrepnika Šarca & Co.

Franci Kindlhofer

 • Novakec1

  Ne enega ne drugega ne rabimo, hebo vas zoki in visoko razvita kultura.

  • Lustrator

   Govori zase.

 • marker

  Doseg naših levih politikov so skupne seje vlad v Beogradu in obiski Moskve. Kmalu pa bo spet romanje v Dražgoše. Še Hrvati so bolj spoštovani v Evropi kot mi.

 • janko

  Pa pojdite volit VSI, vedno vsi! Od sedaj naprej naj ne bo nikogar več, ki ne bi šel vedno volit!!
  Ali vam je res slovenceljni vseeno, če izumremo??

  • Vera

   Volit,volit, ne doma čepet na kavču.Sprehod do volišča in nazaj domov, je zdrav tudi za zdravo telo.

   • Novakec1

    Koga pa naj volijo? Vsi isti, fašisti.

    • Steiermark

     Pa nehaj voliti tvoje “vse iste – rdeče fašiste”……

    • maksimalno

     Bedakosrajčnik

   • marker

    Pravijo da ni važno koliko glasov dobi kandidat, ampak je važno le, kdo šteje te glasove. Ne Erjavec in ne Bratuškova nista prišla v parlament, pa sta obe stranki v koaliciji. Ta volilni sistem je zelo prilagodljiv volilnim mahinacijam.

 • lokec

  Prosim te bog, da bi bil tudi letos toliko zdrav, da mi ne bo treba v Ljubljano.

 • milanček

  g. Franci Kindlhofer, moj poklon, to so dejstva, to je temelj zavednih Slovencev! ne razumem, kaj še sploh čakamo, da ne odstranimo vso to golazen!

 • Lustrator

  Vrhunsko napisano in vse povedano. Obvezno domače branje vsem sodržavljanom ne glede na politični predznak. Interpretacij zgoraj napisanega ni več, resnica je ena sama in neizpodbitna – vsak državljan, ki premore toliko poštenosti, samokritike in ljubezni do prednikov in domovine, da ga zgoraj napisano gane, ne bo več nikoli v življenju volil projugoslovansko usmerjenih ideoloških potomcev rdeče revolucije!

 • Lustrator

  Upanje vedno ostaja, a se bojim, da imaš prav. Prišli smo v fazo, ko večina državljanov živi v svojih egoističnih mikrokletkah kakor zombiji in zata svet naredijo natnčno tisto kar od njih zahteva zakon in prav nič več – enako kot žival, ki razume edino pot palice in korenčka. Ker smo v Sloveniji kritični razmišljajoči in domoljubni Slovenci v manjšini, ni druge kot da ob prevzemu oblasti sprejmemo zakon o OBVEZNI volilni udeležbi katerega neuoštevanje se sankcionira z odvzemom državljanstva. Kdor namreč nima najosnovnejšega spoštovanja do slovenske družbe, države in demokracije, je sovražnik naše državnosti, našega pravnega reda – ustave in posledično nima nikakršne pravice uživati sadov slovenske države. Bolje odvzem državljanstva kot pa kasneje prelivanje krvi ob državljanski vojni do katere bo ob neukrepanju nekega dne zagotovo prišlo.

  • Novakec1

   Volitve si nekam utaknte.

   • Lustrator

    Brez zamere, ampak s takim odnosom do demokracije in domovine tu nimaš kaj početi. Če kdaj v prihodnje dobimo ne le demokratično, ampak tudi odločno vlado, bomo tebi podobne totalitarce deportirali ven s hitrimi vlaki. Če ti ni mar za našo ustavo in našo domovino, izvoli vrniti državi vse kar si v njej prihranil, državljanstvo in si išči srečo tam, kjer bodo tvoje vrednote bolj domače. Še vedno bolje kot državljanska vojna, se ti ne zdi?

    • Novakec1

     Če bi pes hlače nosu ne bi jajc kazu. Ustavo in zakonodajo je LDS in Drni spremenu tako da imamo sedaj posranijo od države. Hebala te prihodnost z šerjatskim pravom.

   • maksimalno

    BEDAK.

  • janko

   Sem za OBVEZNO VOLILNO UDELEŽBO!!

 • Nata

  + + + + + + Ni kaj dodati. Samo deliti še na druge portale !
  V izogib temu, da bi tudi druga slovenska mesta posnemala Ljubljano !!

 • rubec

  Ima ta muslimanski majmun na vratu glavo ali je to samo en ekonom lonec?

  • tzt

   Ekonom lonec si je poveznil čez svinjsko glavo. Kuha si obaro.

 • Samov sin ☢

  Gnoj ste bili v letu 2019 in očitno boste gnoj tudi v letu 2020 !!!…Prvič…Jankovič je spremenil Ljubljano v najlepšo prestolnico EU…Drugič…Pod Šarcem se nam je standard spet dvignil, nezaposlenost je zelo majhna…dvignila se je tudi minimalna plača…Tretjič…vse evropske prestolnice imajo džamijo. Slovenska katoliška cerkev je razdeljena v dve metropoliji s sedežema v Ljubljani in v Mariboru ter ima šest škofij. V Sloveniji je 784 cerkva oz.teritorialnih župnij. A vas ni sram? 784 katoliških cerkva proti eni džamiji???…Tako kot sem rekel…gnoj ste in gnoj boste ostali !!!

  • šmentanamuha

   Kaj si se že spreobrnil v muslimana?

  • centurion

   Anton Peinkiher, izdajalec slovenskega naroda.

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

  • macon

   Jasno, da naj bo v Ljubljani džamija. Čudno, da ni še kaka na Jesenicah in v Titovem Velenju ter še kje. Ljudje, ki želijo izražati svojo versko obredje, naj imajo sakralne objekte in ustanove.

   • Lustrator

    Držamija ni samo sakralni objekt, tako kot islam ni samo religija.V tem je problem. Pa ne majhen, ampak eden najbolj temeljnih za nadaljni obstoj zahoda.

    • macon

     Ja, vendar naj bodo ti objekti in naj se sodno sprocesira vse, ki jim bo džamijo za pokritje, da bodo pozivali k nasilju. To bi bila normalna varianta, vendar bodo komunisti dopustili muslimanom kakršenkoli javni govor, ker so pokvarjene reve.

     • Lustrator

      Hja, to je zelo podobno temu, da državljanu znane pro-teroristične države dovoliš, da sredi nakupovalnega središča pusti kovček, potem pa naokoli postaviš kamere, policijo in rešilce, da bodo lahko hitro posredovali, ko bo počilo. Počilo pa zagotovo bo – muslimani zelo dobro vedo kaj pomeni, ko jim neka država dovoli zgraditi ogromno džamijo ob samem centru mesta.

   • Kindlhofer

    Jaz sem v mojem prispevku povdaril, da nisem v osnovi proti džamiji, ki sliži prisotnim vernikom. Sem pa odločno proti poskusom, evropo spremeniti v islamsko področje, Pri nas ne dominira krščanstvo, ampak verska svoboda in svoboden ustvarjalni duh, ki ni okrnjen s kakršnokoli vero. Islam pa gleda na državno skupnost kot enoto. Vera je od države neločliva. Zato je realna nevarnost in nobena fobija, če bo prevladovalo muslimansko prebivalstvo, bomi nemuslimani v svoji svobodi okrnjeni ali celo zaničevani in zatirani. V to smer delujejo očitno petrodolarji. Ko se je šli za pomoč sirskim beguncem je saudska Aeabija izjavila, mi jih ne moremo sprejeti, lahko pa financiramo postavitev 200 mošej. Tu je vidna jasna strategija muslimanskih držav.

  • Steiermark

   Čuj ti gnoj, tvoj janković je “spremenil” Lublano v največjo balkansko umazano vukoj……., seveda je šarec, dvignil podporo socialnim lenuhom, izkoriščevalcem našega socialnega sistema – takko si zagotavlja volilne glasove, med vami, lenuhi. Sicer pa gre vam, lenuhom denar, tudi na račun delavcev, z minimalcem. Zaradi mene in ostalih avtohtonih v Sloveniji, si lahko vaše smrdljive mušeje, razstavite in po koščkih odnesete tja, kamor spadajo – ne v Evropo, kajšele v EU!

 • šmentanamuha

  Dokler boo Jankovič, bodo za “božić svirali trubaći”. Torej je jasno, kaj je treba narediti.

 • Samov sin ☢

  Peticija za popolno obdavčitev katoliške cerkve:

  https://www.peticija.online/peticija_za_popolno_obdavitev_katolike_cerkve

  • centurion
   • Samov sin ☢

    Katoliška cerkev je izjemno bogata, saj njeno celotno svetovno premoženje znaša več tisoč milijard, v Sloveniji pa vsak kakšno milijardo evrov (samo vrednost njenih nepremičnin je okoli 800 milijonov evrov), letno pa pri nas dobi cerkvena sfera še več kot 20 milijonov evrov javnih sredstev.

    • centurion

     Odločno premalo.

  • tohuvabohu

   A se spet praskaš, kjer te ne srbi, govedo?

  • Steiermark

   Ali nisi ti eden potomcev tistih, ki so potem, ko smo bili osvobojeni (pa ne od partizanov) , izropali in poklali vsakogar, ki je imel kaj premoženja, še posebaj so se jim sline cedile po cerkvenem imetju ?

   • borko

    on ni samov sin,,od Frante sin je…

 • Gren

  POVSOD SAME UMAZANE ŽIVALI TUDI V DRAŽGOŠE PARDON LAŽGOŠE BODO CELI TROPI UMAZANIH ŽIVALI IN POTEM ŠE NA POHORJU RES SAME LEVE ŽIVALI IN TO UMAZANE ALI NISO LEPE RDEČE BARVE UMAZANE ŽIVALI ????

 • Samov sin ☢

  Spet ste me prisilili, da vam zaželim “Srečno novo leto 2020, ve umazane desničarske živali !!!”

  • centurion

   Ti Zlatka spet ni dala?

 • FORT WORTH

  “Namesto visoko razvite kulture in gospodarstva smo dobili Jankovića, Šarca, džamijo in trubače”

  In kucanovega prvega yugomanagerja in ignoranta, ki v letu 2020 cez zbiralisce pitne vode gradi kanalizacijsko cev, ki je ze na kratki rok tempirana bomba za zdravje in zivljenje ljudi.

 • Samov sin ☢

  Katoliška cerkev ima v Sloveniji prek 52 tisoč nepremičnin, ki so vredne več kot 688 milijonov evrov !!! Vse ostale verske skupnosti imajo skupaj v lasti 257 nepremičnin, vrednih 27,7 milijona evrov ???

  • centurion

   Tujerodnim umazancem NIČ!

   • Steiermark

    Prepozno, so si že vse, Slovensko, nagrebli in porazdelili!

  • Steiermark

   Kaj bi rad, da bi bilo razmerje obrnjeno, v korist muslijem? Tako pač je, da večinsko oz. avtohtono prebivalstvo v Sloveniji nikoli ni pripadalo drugi religiji, kot katoliški, ljudje so sami iz svojih žepov in še, prispevali za cerkvene in ostale objekte v lasti cerkve… Ti samov sin, malo se skuliraj in pojdi raje na sveeži zrak, kot pa da se prekladaš s svojimi antikrščanskimi in antislovenskimi….

   • Samov sin ☢

    Ja, in toti farški “siromaki” fehtajo uboge ljudi, obubožane kmete in druge, da jim še dodatno dajejo denar, financirajo obnove cerkva in gradov. Kmete, kjer je cerkev požrla cele planine in gozdove poziva, naj jim darujejo še ostalo….za zahvalo pa jim s svojimi pokvarjenimi duhovniki osrečujejo otroke???? Kakšna beda in kriminal !!!

    • Minovak

     Poslušaj Miško, tvoji rdeči “prijatelji” so po 2. svetovni vojni, pokradli vse, kar je ležalo in stalo, nikoli delali, ljudi naredili za sužnje svojih bolanih idej (kot tebe) in to je očitno tebi všeč, ter misliš, da tako mora biti. Očitno nisi živel v tistih časih, kot jaz, zato tiho sedi v kot in počakaj, da ti kaj bolj pametnega kapne v glavo. Zna pa trajati, pa vseeno…

    • Steiermark

     Če so toti farški, kot jih imenuješ ti, fehtali, so pa tvoji, za razliko ne fehtali ampak klali in odnašali, nacionalizirali – hujše kot Hitler, ki je bil gospod proti tvojim rdečim capinom!

    • Steiermark

     Umazane živali, ki bi rade nas, katolike v Sloveniji, naredile za vam podobne in v ta namen pripisujejo pedofilijo katoliškim duhovnikom ter se tako hočejo očistiti za svoje grehe, medtem ko vsi normalni v Sloveniji vemo, da so se s pedofilijo zapisali, za vedno, v bukve pri satanu, prav rdeči fašisti, s titom na čelu, ki je regularno posiljeval otroke (9.-letnike, mlade punce, branil se pa ni niti starih pederastov oz. po današnje povedano – gejev. Torej, zblojena “umazana rdeča žival”, kdo je osrečeval otroke (tudi tiste, ki so jih tvoji idoli poklali in metali v skupinske jame), razen pedra in pedofila tita?

     Reply

    • Steiermark

     Teleban!

   • maček ivan

    Mislim! Se vam pa da.
    This (L)user is blocked.
    Tako enostavno gre to.

 • Steiermark

  Torej, svojat, nadaljuje z prakso, ki jo je uporabljala do ¸1991, ko smo morali “pomagati” južni brači in namesto, da bi mi v Sloveniji kupili nove modernejše stroje, s katerimi smo delali in služili za celo jugovino, smo morali moderne stroje pošiljati v nerazvite jugodežele, kupljene za naš denar, v zameno pa smo dobili 5 balkancev, ki niso znali in niso hoteli delati, poleg vsega pa so imeli že pripravljena stanovanja …… Preklinjali so nam in nam o še “slovenačku mater” in nnas pošiljajo, še danes, v pm, medtem, ko se svojat na vrhu , zadovoljno smehlja in vse to odobrava. Seveda, v Sloveniji, za popolno akupacijo le te, potrebujemo še nekaj jugosrbskih zajedalcev, potem pa še islamskih…..

  • freedomfighter

   Spet jamras drugorazredna da so ti bosanci vzeli sluzbo…mene bosanci prav nic ne motijo ker clovek se mora bati uspesnejsih in pametnejsih ne pa neumnejsih in manjsposobnejsih

   • Lustrator

    Spet si pozabil, da živiš v Sloveniji, kjer se dogaja ravno to – najvišje položaje v politiki in gospodarstvu, kakor tudi izobraževanju, medijih, kulturi zasedajo najneumnejši, najbolj vodljivi, najmanj kulturni, najmanj delavni, najmanj izobraženi in najmanj dobri ljudje. V TEM je probelm.

    • freedomfighter

     Ce mislis da so kriminalci tipa jankovic neumni in vodljivi po tem pa mocno podcenjujes tezavnost gospodarskega in drugih vrst kriminala in korupcije…sploh da to uspe v eu kjer so zelo visoki standardi prava…ne mesati pokvarjenega cloveka z neumnim…pa se to da so zate bosanci sami po sebi neumnejsi in manj uspesnejsi od slovencev je povsem faljena ker so balkanci neverjetno uspesni poslovnezi in to se lepo vidi ko se slovenceljn se vedno hvalijo da so bili prvi v jugi med tem ko uspesni balkanski poslovnezi gradijo hotele po sloveniji in kupujejo slovenska podjetja ne pa obratno…seveda boste ljudje kot ti krivili politiko za te zadeve ampak politika je cisti odraz druzbe…ni bila nemcija produkt hitlerja ampak je bil hitler produkt nemcije

     • Lustrator

      e enkrat preberi moj komentar – pri naših “uspešnežih” gre povečini za kombinacijo vseh zgoraj navedenih pridevnikov. Tvoje opletanje z neumnimi Bosanci in balkanci nima z mojim komentarjem popolnoma ničesar skupnega. Kakor tudi ne Slovenija z “visokimi standardi prava” – če še ne veš, smo prav na dnu lestvice z vidika upoštevanja najosnovnejših človekovih pravic v celotnem EU. Toliko o naših standardih. Tipi, ki so se prerinili na najivšje stolčke v našem izobraževanju, kulturi, medijih, politiki, znanosti, pravosodju niso tam zaradi svoje “sposobnosti”, ampak zato, ker so jih tja zaradi njihove vloge uporabnih idiotov zvestih režimu nastavili tisti, ki SO režim. Tudi pri njih ne gre za nevemkakšne brihte, ampak povečini bogate udbaše, ki so do svojega premoženja prišli preko trupel protikomunistov in pa seveda neposredno iz davkoplačevalske blagajne.
      Enako velja za balkance, ki kupujejo po Sloveniji – velika večina izmed njih je povezanih z organiziranim kriminalom, marsikdo ima v zaledju svoje matične republike celo še vedno politično zaslonbo, tistim brez nje, pa enostavno ni preostalo drugega kot da pridejo prat denar v Slovenijo, kjer je uspešnost pregona in predvsem dokončanja postopkov vezanih na organiziran kriminal (zopet) med najnižjimi v Evropi. O teh poslih imaš že ogromno napisanega na nerežimskih portalih, a očitno te tvoj utopični mehurček ne spusti, da bi okusil te surove slovenske realnosti.

      Dobro jutro, realnost.

     • freedomfighter

      Ma daj ne nabijaj drugorazredni…vsako podjetje ki pride v slovenijo ga ti in tebi podibni napadate in oznacujete za neko kriminalno zadevo…samo se o tajkunih mi zacni nabijati pa se lahko pridruzis kordisu in njegovim blodnjam

     • Lustrator

      Enemu najbolj zapriseženih libertarcu na tem portalu boš tule partizanar nabijal o zapiranju trga? Če kdo, smo demokrati prvi, ki podpiramo prodajo absolutno vseh državnih podjetij v privatne roke – ampak PREVERJENE in izpeljano na TRANSPARENTNI NAČIN. Neovrgljivo dejstvo je, da ima slovenistan eden najbolj zaprtih trgov v celotni Evropi, če se ne motim smo bili kar nekaj časa celo vodilni po najmanjšem številu investicij tujega denarja v našem gospodarstvu. Si se kdaj vprašal zakaj? Ker naša komunistična birokracija, visoki davki in neobstoječa pravna država že na daleč odženeta vse resne in poštene investitorje (zaradi tega pri nas ne najdeš niti ene same zahodne korporacije), privlečeta pa ravno nasprotne: tiste, ki sem niso prišli ustvarjati dodane vrednosti in zaposlovati ljudi, ampak prati denar in opravljati dejavnosti, ki so v nasprotju z našo celotno zakonodajo – ki ji pred tem pod mizo stisnejo 10% provizijo, pa je vse ” v redu”.

      Ne, žal Slovenija nima niti enega samega razloga zaradi katerega bi pošten poslovnež raje investiral sem kakor recimo v sosednjo Italijo ali Avstrijo. To je razlog, da večina resnih domačih podjetnikov odpira podjetja čez mejo, da tam dela tudi večina zaposlenih, ki si beg iz socialističnega butalistana lahko privošči in zakaj v Sloveniji že v 30 letih ni bilo ene same močne zahodne korporacije za razliko od dobesedno VSEH ostalih članic nekdanje železne zavese, kjer gospodarstvo dobesedno cveti zaradi tega. No, imamo pa pri nas en kup sumljivih poslov srbskega in ruskega lastništva in še vedno policijsko neraziskano milijardo terorističnega denarja v glavni državni banki.

      Obriši si mleko pod noskom in potem komentiraj.

   • maksimalno

    In si mi že takoj dokazal ,da sebe smatraš za manj sposobnega, neumnejšega, mamjuspešnejžega, manjsposobnejšega, in se kot tak priklonil njih protektoratu in aprilrnosti. Pri tem nima nobenega pomena opletati z prevzemanjem služb, ker delo ni samo služba, postane kot sinonim aprilrnosti šele z namenom njenega pomena nadvlade vstopa v razmerje okolja.

    • freedomfighter

     Jaz se nisem cisto nikomur priklonil jaz se samo ne bojim ljudi ki me ne ogrozajo…bosanca se boji tisti ki je mnenja da mu bo bosanec vzel sluzbo jar pomeni da ima bosanca za konkurenco…jaz si konkurenco iscem med uspesnimi ljudmi ne neizobrazenimi bosanci…mene balkanci ne motijo popolnoma nic…tisti ki so pa uspesni pa hvala bogu da so pri nas inniso ostali v bosni…slabse se vodi boljsim se sledi in bedakov na vodilnih polozajih ni…ce se nekomu uspe prebiti do dolocenih polozajev moci pomeni da dolocene stvari sigurno obvlada ce ne drugega pa kako zje.ati druge

     • Steiermark

      Za takšne komentatorje in komentarje, kot je ta tvoj, škoda vsake besede, ker iz njega izhaja, da pisec izhaja iz duševnih in duhovnih okoliščin, kjer je vsakomu, ki se tako počuti, dovoljeno , da “nadmudri” bližnega, ga izropa, zasužnji itd. , ter da le ta ni nivoju, da bi razumel to haranje, pri nas in izvajalce haranja, kot zločince in zločisko dejanje, ki je skoraj vedno povezano z kulturno in mentalno pripadnostjo balkanu in komunistom!

     • freedomfighter

      Povedano kot pravi drugorazredni bednik

 • Minovak

  Ko bodo te, z rdečo svinjarijo umazane živali to nekoč sprale, bodo mogoče splezale z dreves, tako pa jim je ostalo samo skakanje po vejah, kajti evolucija je šla mimo njih.

 • Minovak

  Veliki, domoljubni pesnik je zapisal:

  Pod našo streho tuji rod,
  gost naj bo in ne gospod.
  Simon Gregorčič

 • Samov sin ☢
  • centurion

   So ustanovo odprli?
   Lj.Polje ima housebal.

   • Bič Božji

    Lubulana open ! Ludnica za čarapanarje, predhodna najava obvezna !

  • tohuvabohu

   Haloški Trobec je zavohal novo žrtev …

 • Amerikanc

  Zanimivo, da je Titeju uspelo pravoslavce poseliti samo po Bosni in po Sloveniji. Hrvatje so sterali že skoraj vse, Šiptarji pa jih tudi množično terajo iz Kosova.

  • Waltter

   Ce dobro pogledas tudi trubaci so siptarji nema vise srbov…

  • Piš

   Pravoslavje spada pod krščanstvo, zakaj bi to kam teral?

 • Artur

  S tem jih ne želim primerjati s teroristi ??!! Ma ne se sprenevedat no, saj nismo vsi blesavi, da nebi vedeli kakšen je njihov pravi namen a ni že čas, da rečemo temu “bobu bob”.To so petokolonaši in še kako nevarni potem, ko njihova lažniva,hinavska pritlehna takija preide v fazo đihada, ne pozabiti njihove grožnje s strani muslimanskega žutega mravljinca in njegovega nadrejenega kako bo čez 20 let naša populacija večinoma muslimanska . Kakor kaže glede je…e cagavosti 75% butastih Slovencljev tako tudi bo.

  Islam že skoraj 1400 let uničuje civilizacije in teži k podjarmljenju celotnega človeštva
  https://reporter.si/clanek/svet/islam-ze-skoraj-1400-let-unicuje-civilizacije-525189

  • Minovak

   Oni so praznovali leto 1421 in z razliko od nas, so ravno toliko zaostali, to je 599 let in vsako leto bolj. Kaj res hočemo nazaj v leto 1421, rdeči debili?

 • Artur

  Exkluzivno :
  Islam u Evropi takija kao taktika radikalizacije
  https://www.youtube.com/watch?v=n7BZoMJwVKE

 • Black_hawk

  Muslimani v SLO so ekonomski priseljenci, edino kar jih drži tukaj je zaposlitev in plača. Hvala Bogu jih gre veliko naprej v Nemčijo.

 • freedomfighter

  Ljubljanska moseja je arhitekturno zelo lep objekt…lahko recete da moseje ne spadajo v naso kulturo ampak estestsko je pa vecina mosej zelo lepih zgradb…dosti lepsih od vecina cerkev

  • centurion

   Za konjušnico v Lipici še, še…
   In zate na oltarju, ups minaretu.
   Javi se za zavijača 5x dnevno.

   • freedomfighter

    Ja molitev iz minareta ima veliko z arhitekturo in estetiko hahah.. ljudje kot ti ste tako polni sovraztva do vseh drugih kultur da stvari ki jih ne marate oznacite za grde…pac bolniki

  • Nata

   Mnogi med nami trdimo , da ta ljubljanska mošeja prav nič ne paše v naš prostor.Nič drugega.
   Kako bo pa ” pasala ” ljudem tam okoli, bomo pa še videli.

   Tista primerjava zgoraj o lepoti mošej – cerkva ?
   Lahko napišemo – okusi so različni.

   • centurion

    Ali pa- nekdo nima okusa.
    Ono je keson za svinje.

  • tohuvabohu

   Meni deluje kot ušpičen svinčnik, zraven pa je ogromen šilček. Vzbuja mi spomin na mlada leta …

  • Kindlhofer

   Bogate arabske države vlagajo težke naftne milijarde v gradnjo čudovitih mošej tudi izven islamskega sveta. A hočejo s tem obogatiti krščanstvo?

 • PLavi-mil

  In drugorazredne ansamble in glasbenike za Silvestra, ker jih šerif ne plača pošteno, zato so vsi dobri glasbeniki šli zabavati ljudi drugam, v “najlepšem mestu” so bili pa tisti, kateri dobiš za rezervo.

 • totex39

  Res je žalostno, da v taki lepi deželi nam samo par ljudi lahko spreminja vse na slabše.

 • Artur
 • Bič Božji

  Temu čarapanarju je treba nabit železno burko na glavo !

 • Samov sin ☢

  Gnoj ste bili v letu 2019 in očitno boste gnoj tudi v letu 2020 !!!…Prvič…Jankovič je spremenil Ljubljano v najlepšo prestolnico EU…Drugič…Pod Šarcem se nam je standard spet dvignil, nezaposlenost je zelo majhna…dvignila se je tudi minimalna plača…Tretjič…vse evropske prestolnice imajo džamijo. Slovenska katoliška cerkev je razdeljena v dve metropoliji s sedežema v Ljubljani in v Mariboru ter ima šest škofij. V Sloveniji je 784 cerkva oz.teritorialnih župnij. A vas ni sram? 784 katoliških cerkva proti eni džamiji???…Tako kot sem rekel…gnoj ste in gnoj boste ostali !!!

 • xtc

  Ko bo dovolj hudo pride ponovitev vaje iz 91 tokrat bo očitno silom prilik šlo brez napak iz 91,očitno.

 • mona lisa

  To je izdaja Slovenije.

 • DOMOVINSKA LIGA

  To kar smo dobili še ni vse, sledijo šeriatski zakoni, sodišča, prepoved slovenskega govora, ukinitev svinjine in pršuta, obvezno muslimansko obrezovanje ker jajca so Slovencem že porezal.

 • jan Gedli

  Sploh ne bi bilo slabo, če bi tale kolumna prešla okvir Nove 24 Tv. Morda bi še komu onkraj kaj potegnilo.

 • piko8

  Temu razvoju se lahko zahvalimo gošarskim komunistom, veleizdajalcu milanu kučanu in rdeči Mafiji!!!