Ne obnavljajte cerkva, da vam ne zgorijo!

Foto: epa

Ena najbolj pretresljivih podob, ki so spremljale uničujoč ogenj na pariški katedrali, je bila spontana molitev s petjem. Ne samo pretresljivih, to je bil tudi eden najbolj pogostih in množično objavljanih utrinkov tistega večera vsepovsod po svetu.

Za požar sem izvedel, ko je šlo na polnoč, in ob takih izrednih dogodkih človek pač poklika na razpoložljivih mestih. Tako sem celo na spletni strani popteveja ujel ta instinktivni molitveni vzgib presunjenih ljudi. Pogledal sem tudi na stran državne televizije, ki se, ko dostopaš, promovira kot “najboljši splet vsebin”, če gledaš z mobija, pa piše “najbolj objektivne in verodostojne informacije …”. Dva dni sem precej podrobno spremljal, kaj imajo povedati, a o tej specifični reakciji Parižanov in drugih očividcev nisem zasledil ničesar. Prišli so kvečjemu do tišine in do prepevanja bojevite marseljeze.

O spremljanju požara na kolenih bi bilo mogoče še marsikaj reči, posebej zato, ker bi ga pripisali tako rekoč komur koli prej kot prislovično razkristjanjenim Francozom, a pustimo to za kdaj drugič. Naj omenim še eno zanimivost, ki mi je padla v oči. Mediji so pri opevanju stavbe povedali tako rekoč vse, vključno s tem, da je arhitekturno in statično zgrajena na meji možnega. Niti enkrat pa s temi superlativi v zvezi nisem zasledil, da je pravzaprav sad osovraženega, temačnega, zahojenega srednjega veka. Povsem na isti način, kot se pri najbolj častitljivih univerzah nikoli ne razglaša, da tudi one s svojo znanostjo vred izhajajo iz istega prekletega veka.

Seveda so to drobci, ki na videz nimajo velike teže pri vsem dogajanju, a vseeno lahko povedo veliko. Nekako tako kot ugasnjeno ozvočenje, ko nadškof dr. Alojzij Šuštar blagoslavlja osamosvojitveno lipo. Ali zmrznjeni tolmač, ko se ameriški predsednik Bill Clinton sredi Ljubljane poslovi z Bog blagoslovi Slovenijo. Strašna zaplankanost, strašna prestrašenost, strašna servilnost do osemdesetletne kvazielite.

Mediji napadali tiste, ki so o požigu poročali drugače
Pri tem nas vedno znova preseneti, kako ta miselnost, ki jo je pri nas kovalo enoumje totalitaristične variante, dobro uspeva tudi v salonskem levičarstvu svobodnega Zahoda. Nekaj neverjetnega je bilo opazovati, kako se je smelo reči le to, da je nastali požar verjetno posledica obnovitvenih del. Vse druge verjetnosti ali samo možnosti in namigi so bili izključeni. Neki francoski duhovnik mi je pred kakim mesecem dni osebno povedal, da je ogromno napadov na cerkve, tudi ob rumenih demonstracijah, a v medije ta del dogajanja nima vstopa.

Kar se slovenske scene tiče, sem za to, da je kdo pomislil za vzrok požara izven obnovitve, izvedel šele iz strupenih člankov na omenjenih in podobnih portalih, ki jim je sekundiral tudi kakšen pol pomladni. Tako smo brali bombastične naslove o izkoriščanju tragedije za hujskanje. Človeku se obrača želodec, a ker vedno znova pozabljamo, je vseeno treba opozoriti na eno osrednjih taktik boljševizma: ko te ropajo, vpijejo Primite tatu! Skratka, ko smo pretreseni brali o dogajanju v Parizu, je med nas bušnila točno taka hujskaška zloraba dogajanja: Janševi so celo ob taki tragediji hudobni! Družbenopolitični delavci vseh vrst imajo vedno isto mantro: če se kdo zavzame za nedolžno pobite: revanšist; če hoče kdo nedolžno pobite pokopati: preštevanje kosti; če hoče kdo povedati resnico: nestrpnež; če hoče kdo podvomiti v mitsko zgodovinopisje: revizionist!

Požig svobode
Ni mi do terorizma. V Sloveniji smo se ga v pol stoletja prenajedli. Tako ob strašni usodi katedrale raje vidim, da je po 800 letih res kar iz nič izbil plamenček in jo požrl. In spotoma prisilil politično korektnost govoriti o dolgo zatajevanem simbolu Evrope. Ker jim ne gre z jezika krščanstvo, kaj šele katolištvo, je prav zabavno, da so najočitnejšo sakralno zgradbo prisiljeni razglašati širše in zelo točno: za simbol zahodne, evropske kulture … Vsaj spočetka, dokler si niso opomogli od šoka.

Nobene želje torej nimam, da bi se izkazalo, da je šlo za požig, ampak če človek po vseh slabih izkušnjah na to ne sme niti pomisliti, je to požig svobode. Sploh ker ni nemogoče, da se bo (ali se je) dejansko izkazalo, da je šlo za požig, pa tega vseeno ne bomo nikoli izvedeli. Da se bo počasno kuhanje evropskih žab nemoteno nadaljevalo. Pri omenjenih slabih izkušnjah ne mislim le na WTC in neštete druge teroristične napade na tujem. Mislim tudi denimo na več kot 70 sakralnih zgradb, ki so jih teroristi uničili samo na Kočevskem. Prav tako so izropali in uničili tako rekoč vse slovenske gradove in dvorce, razen tistih par, ki so jih prihranili za svojo buržujsko rabo. Za te in njihove ideološke dediče bi se še posebej spodobilo, da bi namesto levičarskega dušebrižništva – molčali.

Francija je ena redkih držav, ki ima na podlagi zakona sankcionirano zanikanje holokavsta. Bizarna zanimivost je, da je ta predlog podala poslanka komunistične partije (spet boljševiški Primite tatu!). Tako se ne bomo smeli čuditi, če se bo kje iz istih logov pojavil tudi zakon, ki bo sankcioniral zanikanje požara zaradi obnovitvenih del.

Lenart Rihar

 • JANEZ GUS

  Vsem ne Rdečuhom i ne Ateistom želim vesele in Blagoslovljene Velikonočne praznike.

 • Olga101

  Še en dokaz “miroljubnosti” islama:

  https://twitter.com/i/status/1119648887881510912

  • Felikss_AH

   ! – bingo

 • Van Der Waals

  KOMUNISTI ISLAMISTI!!! GNILOBE KOMUNISTIČNE!

 • piko8

  komuniste in islamiste združuje SOVRAŠTVO proti KRISTJANOM!!
  GOLAZEN rdeča!!

 • Fosa Stefan

  danes je velika noc. prebral sem misel: BOG IZ NAJVECJEGA ZLA lahko NAREDI DOBROTO. ne sovrastvo ljubezen in resnica osvobaja cloveka

  prvo sprasujem papeza:; KAJ DELA; DA BI ISLAMISTI VIDELI ZMOTO IN SE SPREOBRNILI IN DELALI DOBRO; nato se macarona, in smrkljo, in drugic naj neha vabiti muslimane in unicevati, kristjane. dobri voditelji dvigujejo samozavest pri ljudeh, veliko je dobrih, PAPEZ; MACARON; SMERKEL PA DELAJO RAVNO NASPROTNO; zatirajo in uncujejo dobre ali BOGA bojece ljudi
  ne bi se cudil, da je narocilo za pozig cerkve prislo od macarona, smerkel, ali celo danasnjega papeza

  • ljubinica

   Macron pravi, da bo obnovljena katedrala se lepsa, bolj v skladu z modernim casom …
   ???????
   Bo “multikulturna”?

 • Felikss_AH

  Dve vodilne države Evrope, Francija in Nemčija, imajo sankcioniran antisemitizem in pomisleke o holokavstu. Zanimivo pa je naslednje –

  Arabski Muslimani so semiti
  Semiti sovražijo Evropejce
  Semitske invazije na Evropo so trajale 1300 let
  Evropa je rabila 1300 let da se je znebila Semitov
  Semiti ne marajo Evropejce, marajo pa Evropo
  Ker imajo radi Evropo Semiti jo zdaj ponovno osvajajo
  Ne osvajajo jo na silo ampak na povabilo
  URADNA Evropa ima danes rada Semite
  NEURADNI Evropi ni dovoljeno ne-imeti rad Semite
  Antisemitizem zato ni dovoljen
  Semitskih Muslimanov je “premalo” za hitro Islamo-semitiziranje Evrope
  URADNI Evropi se mudi zato povabi še NE-semitske Muslimane
  UN uzakoni Globalno Kompaktiranje Evrope
  V tako Kompaktirani Evropi se kuha… pritisk počasi raste
  Notre-Damski ogenj in podobni ognji višajo temperaturo
  V Evropskem Kompaktnem-Loncu se kuha “okusna” Multikulti župca
  Še eni se imajo za Semite… Samo-Izbrani Semiti
  Samo-Izbrani Semiti in Muslimanski Semiti se sovražijo
  Oboji sovražijo Evropejce
  Samo-Izbrani Semiti so Arhitekti Kompaktiranja Evrope z Muslimanskimi Semiti
  Kompaktni Lonec pa explodira če odpove ventil

  Kritičen je torej ta ventil… in kakšen plan imajo Arhitekti glede ventila…

 • ljubinica

  Ravno zdaj porocajo o pozigih cerkva na Sri Lanki ….
  Vojna proti Jezusu Kristusu se dogaja globalno in se zadnji cas intenzivira.
  Levicarji in islamisti so samo orodje pravih sovraznikov krscanstva.
  Judovski rabi, zelo ugleden in ucen (napisal okrog 200 knjig) je ob pozaru podal izjavo: Pozar Notre Dame je lahko bozja kazen za pozig Talmuda, ki se je zgodil pred 800 leti v Parizu. Krscanstvo je za Jude vso zgodovino do danes sovraznik st. 1. Cerkva zunaj Izraela Judje (za zdaj), niso dolzni pozigati, nekaj drugega pa velja za Izrael … To so besede rabina.
  V Izraelu se mnozicno dogajajo pozigi in skrunjenja cerkva (in mosej), krivcev ne odkrijejo ….
  Se pred 2, 3 leti nisem vedela prakticno nicesar o islamu. Zahvaljujoc internetu zdaj vem marsikaj.
  O judovstvu se do vceraj nisem vedela nic.
  Malo sem poguglala …
  Kaj je Talmud? Zakaj so ga pred 800 leti sezigali?
  Talmud: Spolno obcevanje z deckom, mlajsim od 9 let, se ne steje za spolni akt in ni kaznivo.

 • Frank Novak

  .Vsi pametni vendar vemo da sta katedralo zazgala zakonca Kucan.
  Milan je potegnil sibico, Stefica pa je ogenj okrepila s svojimi vnetljivimi prdeci.
  Potem sta se oba zanicljivo hehetala in vpila HUDIC HUDIC HUDIC…
  Nato je Stefica kuhala caj in se nesramno smejala!!!
  MAR TO NI ZADOSTEN DOKAZ???

  • lokec

   Franci pozdravi Dončiča. Ga bom vpršal, če pozna Francita Novaka.

   • Frank Novak

    Ne poznava se osebno

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 = FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
  SMC DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO. POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo). POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO (za svobodno pravno Slovenijo, kot dela edina ČLOVEŠKA stranka v Državnem zboru Republike Slovenije, torej SLOVENSKA Demokratska Stranka ali delajo ZA ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = LM_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak …) in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO: ali delajo pošteno ali ROPAJO in LAŽEJO kot MURGL JUGOKOMUNJARE. Razumemo?
  Kaj PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogomet krade” … in kar je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je KOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 % medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice OKUPIRANIH ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI »je isti« kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST. Poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE: ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • baubau

  to je žal res…

 • pesjanar

  Žalostno je da so to katastro izrabili “komedijanti”tipa Godler in oni drugi na hanzi tv Jonas,,oba sta izrabila žalostno zgodbo za svoje perverzne štose in niti malo ju ni bilo sram.Kako bosta klamfala sedaj ob množici nedolžnih vernikov kristjanov ob velikonočnih praznikih na Cejlonu,verjetno sta oba nazdravila muslimanskim morilcem z penino……

 • Olga101

  Skorumpirani Sorosovi levičarski plačanci skušajo z lažmi zavarovati svoje divjaške goste, svoje potencialne volivce, proti katerim bi se upravičeno obrnil gnev ljudi! Vse za oblast! Kaj pa levičarjem pomeni katedrala v Parizu? Nič! Nešteto slovenskih kapelic, cerkva in gradov je unicila komunistična lumpenproletarska roka! Cerkve so gorele skupaj z zajetimi ljudmi v njih!!
  Ob požaru v Parizu so se eni in drugi divjaki patološko naslanjali in pokazali svoj zločinski obraz in obraz svoje zločinske ideologije!

 • Marija

  Res dobro povedano.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO, ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.
   »Kultura smrti« je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umor, uničevanja kultur, uničevanja narodov (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi – ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE, »prodajanje magle«, pasjejebstvo (»vukojebine«), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh, ustvarjanje »novega svetovnega reda« reda RAZREDOV, kar je le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
   Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA – ŠARAC, Levica, SD, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.
   Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

   • Get Smart

    KaviaržidoKOMINTERNA oz. MURGLjugokomunjare NISO PROTI KAPITALU, razumemo, NISO PROTI KAPITALIZMU, kot ste otroci kupili FEJK kaviaržidokomintern PROPAGANDO, oni so le proti kapitalu v lasti ljudi. KOMINTERNA ima V LASTI »vse« tovarne, sklade, banke …
    SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
    Dovolj bo, če pogledate NAJVEČJE KAPITALISTIČNO združenje v Sloveniji = FORUM 21.
    FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, pa so uradno preimenovali v LDS.
    SMC DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in ZARES_gg POZITIVNA-srbija dobri dobovški viranti zeleni pirati LDS … so vse le “novi-obrazi” teh struktur KPJ + SKOJ, ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.