Neresna država z neresnim premierjem

Foto: printscreen / youtube

Če je tako, da smo lahko jutri vsi mrtvi, zakaj, hudiča, potem sploh kdo kaj dela, saj nima smisla, a ne?

Oni dan si je prvi zabavljač Slovenije umislil, da je državnik svetovnega formata in relevantni dejavnik v svetovni politiki. Mili nam Serpentinšek je po mnenju piškotarskih vritoleznikov iz prominentnih medijev pokazal državniško modrost in odločnost, ko je zavrnil možnost, da v aprilu nagovori poslance Evropskega parlamenta. Menda se je tako odločil zato, ker bo njegov govor odmevnejši pred poslanci novega sklica jeseni. Em, predsedniki in premierji ZDA, Nemčije, Francije, Kitajske, Rusije, papež in predsednik Evropske komisije so tisti, ki se lahko izmišljujejo, kdaj in kje bodo govorili, voditelji majhnih držav, kot je Slovenija, pač ne in morajo zgrabiti priložnost tedaj, ko se prikaže.

 Ja, ni fer, ampak svet ni fer. Pa dopovej to nekomu, ki je navajen, da je zvezda vaških veselic. In potem je najmodrejši na pripombo, da mogoče jeseni ne bo dobil nove priložnosti za govor, odgovoril, češ da smo lahko jutri mrtvi. Uau, kakšna pronicljivost! Če je tako, da smo lahko jutri vsi mrtvi, zakaj, hudiča, potem sploh kdo kaj dela, saj nima smisla, a ne? Potem je najbolje, da damo vse štiri od sebe, pojemo, kar imamo, in škripnemo. In ne manjka jih, ki so nad takšno državniško modrostjo navdušeni. No, mene (in verjetno ne edinega) ob takšnih modrostih prime, da bi naredil harakiri z gnojnimi vilami. Šarčev svetovalec za zunanjo politiko Roman Kirn sicer ni posegel po vilah, je pa odstopil, ker mu je kot dolgoletnem diplomatu verjetno jasno, da je Šarec zamehuril. 

Bogdan Sajovic.

Če pa pogledamo iz drugega zornega kota, pa je morda res bolje, da Šarec ni imel in tudi ne bo imel govora pred Evropskim parlamentom. Glede na dosedanje predstave modrega premierja obstaja zelo resna možnost, da ne bi prav veliko pametnega povedal in bi luknjo v času zapolnil z venčkom šarcizmov. In dokazal svetovni javnosti, da je Slovenija neresna država z neresnim premierjem …

Bogdan Sajovic

Opomba: Komentar je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji Demokracije.