[Video] Gilette po oglasu, nastrojenem proti moškim, nadaljuje v isti smeri: Zdaj slavijo nezdravo debele ženske in transspolne aktiviste

Datum:

Potem ko je Gillette v januarju začel z reklamno kampanjo, v kateri je napadel moške, so se v podjetju odločili, da njihove britvice najbolj potrebujejo morbidno debele ženske in LGBT-lobisti.

Če so pri Gillettu pred časom v oglasu, ki so ga naslovili “Verjamemo”, napadli moške, ki so jih predstavili kot seksiste, spolne nadlegovalce in za glavni problem označili tako imenovano “toksično moškost”, zaradi česar je bil oglas deležen številnih kritik na račun negativne stereotipizacije moških, so se zdaj pri podjetju, ki prodaja britvice, zatekli k novim demografskim skupinam.

Tokrat pri Gillettu slavijo morbidno debele ženske in LGBT-aktiviste. Izgleda, da so pri podjetju, ki se ukvarja s prodajo britvic, potem ko so se januarja odrekli moškim, morali najti nov vir potencialnih kupcev. A kakor se zdi, poroča Breitbart, so se zatekli v niše. Prva taka je kampanja Gillette Venus, ki slavi debele ženske kot nekaj pozitivnega.

https://twitter.com/enshigaza/status/1113852161786621952

To ni zbudilo pretiranega odobravanja med uporabniki socialnega omrežja, ki so izpostavili, da ženska na Gilletovi fotografiji deluje, kot da jo bo vsak hip zadel infarkt. “Glorificiranje debelosti je absolutno narobe in proti duševnemu zdravju,” je zapisal eden od uporabnikov Twitterja. “Debelost je popolnoma zdrava in sprejemljiva za ustvarjanje profita na njen račun,” je menil nekdo drug.

https://twitter.com/wellheythereMJ/status/1114172246820392963

Niso umanjkali niti sarkastični odzivi: “Biti zdrav je družbeni konstrukt, ki si ga je izmislila patriarhija. Ta ženska ni debela zaradi lastnih slabih življenjskih odločitev in pomanjkanja zmernosti. Očitno trdo dela na ‘osebnosti’, kar je tako ali tako vse, kar zares šteje, kajne?”

https://twitter.com/BumblingBumbleB/status/1114231063318913024

“V redu je, če ste debeli, ampak ni v redu, če pustite rasti dlake, zato se ne pozabite obriti z Gillette Venus,” se je pošalil eden od uporabnikov Twitterja.

Zaradi Gilletta Wilkinson dodal nalepke, na katerih zanikajo kakršnokoli povezavo z rivali
A Gillette je šele dobro začel. S svojo reklamo proti moškim je namreč prisilil druge proizvajalce britvic, kot je Wilkinson, da so svoje izdelke opremili z dodatno etiketo, na kateri so zanikali kakršnokoli povezavo z Gilettom. Te nalepke smo lahko videli tudi pri nas, pred časom jih je bilo opaziti na Wilkinsonovih britvicah v trgovinah Interspar, sami pa smo na enak zapis naleteli tudi med novimi Wilkinsonovimi oglasi na Instagramu.

Procter & Gamble, ki ima v lasti Gillette, se s tem ne obremenjuje. Potem ko so odtujili moške, zdaj iščejo nove stranke na skrajnih koncih družbenega spektra. Od najdebelejših do podhranjenih. Nov obraz Gillettove kampanje Venus je tudi 18-letni transspolnik in aktivist Jazz Jennings.

https://twitter.com/Roedhunt/status/1114263494851870720

Jennings naj bi se kot transspolnik identificiral že pri petih letih, pri šestih pa se je že pojavljal na televiziji, kjer je razlagal, da je dekle, ujeto v deško telo. Kasneje je tudi prestal “lepotno” operacijo spremembe spola. “Ko se trudite priti na svoje z lastno identiteto, je britje način izražanja,” je povedal Jennings. “Ko sem prehajal, je bilo britje nog prvi korak. To je bil občutek vstopa v spol, zaradi katerega sem se prvič počutil kot ženska.”

https://twitter.com/Dalyss13/status/1114475078337560577

Nad tem pa niso bile tako navdušene nekatere pripadnice nežnejšega spola. “Vidite, dame? Želimo si, da bi bile morbidno debele in to še slavile! Oh, pa še nekaj, fantje/moški, ki mislijo, da so ženske, so BOLJŠI od VAS”, in “Res se trudijo, da bi propadli”, sta bila samo dava od številnih odzivov, ki jih je bil deležen Gilette Venus na Twitterju.

https://youtu.be/koPmuEyP3a0

Gillettov video proti moškim je februarja postal 20. najbolj osovraženi video na YouTubu s kar 1,4 milijona ne-všečkov. To ni zmotilo generalnega direktorja družbe Procter & Gamble Davida Taylorja, ki meni, da je video sprožil pogovor. “S toksično moškostjo so težave.”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Iranski režim v lanskem letu usmrtil kar 834 nedolžnih ljudi

V Iranu so lani usmrtili 834 ljudi, kar je...

Znanstveno konferenco Alma Mater Europaea bo odprla komisarka Šuica

Alma Mater Europaea med 18. in 13. marcem prireja...

Predstavitev nove knjige o komunističnih zaporih in taboriščih med leti 1945 in 1954

Študijski center za narodno spravo vabi na predstavitev znanstvene...