Globalistične norosti politične korektnosti

Urednik in novinar Jože Biščak (Foto: Demokracija)

Ko je več vrhunskih kolesark predčasno končalo kariero, ker so v ženski konkurenci tekmovali tudi biološki moški, ki si domišljajo, da so ženske, se je Mednarodna kolesarska zveza (UCI) končno zganila. Pred dnevi je zveza prepovedala transspolnim športnicam nastope na ženskih tekmovanjih.

 Za zdaj so prepovedali nastope v ženski konkurenci samo moškim, ki so dobili blodnje, da so ženske po puberteti. Kaj bodo naredili z moškimi, ki so “postali” ženske med puberteto, bodo še odločili. “Glede na znanstvena spoznanja je tudi nemogoče izključiti možnost, da biomehanski dejavniki, kot sta oblika in razporeditev kosti v okončinah, lahko predstavljajo trajno prednost za transspolne športnice,” so dejali pri Mednarodni kolesarski zvezi in tako namignili, da bo očitno kmalu sprejeta odločitev, da bo na ženskih tekmovanjih dovoljen nastop samo ženskam, ki so bile ženske tudi ob rojstvu.

Ponekod prevladala zdrava pamet

Tako se je UCI pridružil vodstvom atletskih in plavalnih zvez, kjer je prevladalo stališče, da ni pravično do bioloških žensk, da na športnih igriščih merijo moči z biološkimi moškimi. Dokončno odločitev so sprejeli, potem ko je več kolesark (bioloških žensk) predčasno končalo kariero, kaplja čez rob pa je bila zmaga ameriškega kolesarja Austina Killipsa na uradnem kolesarskem tekmovanju za ženske (Tour of the Gila). Na olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto bo tako tudi v kolesarstvu ženskam zagotovljeno pravično tekmovanje.

Različne skupnosti LGBT (priznavajo več kot 100 spolov) so kakopak skočile v zrak in tista vodstva športnih zvez, ki prepovedujejo biološkim moškim nastopati v ženskih športih, obtožile diskriminacije in transfobnosti. Kot kaže, vsaj v športu zdrav razum vendarle počasi prodira v zavest vodilnih, čeprav se nove in nove postmodernistične norosti vrstijo dobesedno iz ure v uro. “Prebujeni” (wokizem) samo čakajo, oprezajo in razmišljajo, kje bi kaj novega “iznašli”.

“Bonus luknja”

Tako je “dobrodelna” organizacija Jo’s Cervical Cancer Trust, ki verjame, da je biološki spol družbeni konstrukt, ki so si ga izmislili beli moški za zatiranje žensk in drugih obrobnih skupin, na spletni strani zdravstvene delavce, ki zdravijo raka na materničnem vratu, pozvala, naj za ženski spolni organ ne uporabljajo več besede “vagina”. Menijo, da je to zastarel izraz, ki je žaljiv do transspolnih in nebinarnih. In kakšno poimenovanje predlagajo? Ne boste verjeli – “bonus luknja”. Ta novi izraz je že predstavljen v slovarju za zdravstvene delavce, kjer piše, da je nastal v sodelovanju s fundacijo LGBT.

Oglasili so se že borci za pravice žensk in tudi feministke, ki zavračajo uporabo takega izraza, saj ženske “dehumanizira”. Organizacija je zato podala še dva alternativna predloga za poimenovanje ženskega spolnega organa – “sprednja luknja” ali “dodatna luknja”. Trdijo sicer, da je izraz “bonus luknja” nastal, ker lahko raba napačnih izrazov povzroči, da se določena oseba (transženska ali nebinarna oseba) počuti prizadeto. Seveda se postavlja vprašanje, ali lahko moški, ki si domišlja, da je ženska, sploh ima raka na materničnem vratu. Vprašanje ni samo retorično.

Nenormalna avantgarda

Kar se je zdelo še na prelomu tisočletja nepredstavljivo, predvsem pa nenormalno (več spolov, transspolnost, odprte meje, evtanazija, promocija dekadentnih življenjskih slogov, antikapitalizem, dekriminalizacija trdih drog, menjava Evropejcev z Arabci in Afričani, pedofilija, zoofilija), postaja s pomočjo nevladnih organizacij, ki jih financirajo globalisti in bogati “filantropi” (Bill Gates, George Soros), nekaj vsakdanjega. Tako nas prepričujejo. Vsak odklon od tega “razsvetljenstva” pa je označen za nekaj skrajno desnega, rasističnega, homofobnega in nacističnega. Tudi v Sloveniji.

Tako so skupino mladih, ki je na junijski paradi ponosa (kjer so ekshibicionisti kot vojska korakali po ljubljanskih ulicah in odkrito kazali svojo spolno usmerjenost) stala ob cesti s plakatom z napisom, da obstajata samo dva spola (moški in ženski spol), označili za nestrpneže in razpihovalce sovraštva. Ena od “ponosnih” se je celo zakadila proti plakatu in govorila nekaj neartikuliranega. Skratka, če ne ploskaš in se ne klanjaš njihovim neumnostim in zblojenosti, te “zatirani drugačni” lahko fizično napadejo. Kdo je zdaj nestrpen in  sovražen?

Mavrični cirkusanti

Tudi v lepotnih in modnih krogih, kjer je tako ali tako ves čas prevladovala dekadenca, podlegajo najnovejšim “transtrendom”. Letos je na tekmovanju za mis Nizozemske zmagal biološki moški, ki sliši na ime Rikkie Valerie Kollé. Zdaj bo tip sodeloval na ženskem tekmovanju za mis Universe, ki bo v Salvadorju. Poleg Španke (beri: Španca!) Angele Ponce, ki je sodelovala leta 2018, bo to drugi moški, ki se bo v ženski konkurenci potegoval za mednarodno lepotno krono. Več kot očitno je, da je v glavah bolj zmedena žirija na tekmovanju kot pa sam tekmovalec, ki se ima za žensko.

Ker tovrstni mavrični cirkusanti vedo, da bodo svoje dosegli le, če bodo prevzgojili otroke, so zelo aktivni v izobraževalnem sistemu. V Sloveniji delujeta najmanj dva moška, ki se imata za učiteljici. Kot transspolnika otrokom tudi predavata, da je sprememba spola nekaj normalnega. Tega je drugje po svetu že veliko več. Dogaja se, da starši ne smejo izvedeti, da njihov otrok, ki so ga indoktrinirali in mu sprali možgane pokvarjeni vzgojitelji, želi spremeniti spol. Jemljejo si torej pravico, da normalnega malčka spremenijo v invalida s trajnimi posledicami. V to pokvarjeno kampanjo so se vključili tudi hollywoodski zvezdniki, ki relativizirajo biološki spol tako, da svoje otroke oblačijo v oblačila nasprotnega spola. Najbolj znana primera sta Charlize Theron in Megan Fox, podobno ravnajo tudi Gwen Stefani, Will Smith, Céline Dion, Angelina Jolie in drugi. Vprašanje je, ali ne bodo ti otroci zaradi zmedene identitete morali kot odrasli pomoč iskati na psihiatriji in v opojnih substancah.

Nore uradne institucije

Zmotno je misliti, da vsaj uradne institucije, inštituti in ustanove, kjer vendarle delajo visoko izobraženi strokovnjaki, akademiki in znanstveniki, ne podlegajo postmodernističnim norostim. Tako je nedavno Ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) napisal za transženske smernice, kako naj varno dojijo s prsmi. Nekateri moški, ki menijo, da so ženske, namreč uporabljajo zdravila za proizvodnjo mleka, čeprav nimajo naravnih ženskih prsi.

Dobro pri tem je, da običajni in bogaboječi ljudje ne nasedajo levičarskim politikom, dekadentnežem v uradnih institucijah, nevladnikom in skupnostim LGBT. Rekli bi, da so ohranili zdrav razum. Ker se neradi izpostavljajo, saj bi bili zaradi promocije tradicionalnih vrednot in življenjskega sloga obtoženi za vse mogoče fobije, se zatečejo k bojkotu. Ko je transženska Dylan Mulvaney delala reklamo za pivo Bud Light, so normalni moški in ženske bojkotirali nakup pijače. Pri bojkotu so bili tako uspešni, da je danes pivovarna Anheuser-Busch skoraj pred bankrotom. Tudi modnega proizvajalca Target, ki je prodajal “mavrično” kolekcijo, so uspešno bojkotirali. Podjetje je v desetih dneh izgubilo 10 milijard dolarjev vrednosti in je bilo prisiljeno oblačila LGBT umakniti v najbolj skrite kotičke trgovin.

Priseljevanje za uničenje avtohtonih prebivalcev

Ena od “modnih muh” postmodernizma je tudi želja, da bi evropsko belo prebivalstvo nadomestili s prišleki iz tretjega sveta, predvsem z Arabci in s črnci. Ta zamenjava avtohtonega prebivalstva stare celine je z ilegalnimi migracijami v polnem teku. Evropski statistični urad ugotavlja, da je rast prebivalstva v letu 2022 (potem ko se število prebivalcev v EU v letih 2020 in 2021 zaradi pandemije kitajskega virusa zmanjšalo) posledica povečanih migracij (s 448,4 milijona na 446,7 milijona).

Hkrati s povečanim številom tujcev iz arabskega sveta, Afrike in Ukrajine se število dejanskih Evropejcev zmanjšuje, poroča švedski spletni časopis Fria Tider. Leta 2022 je v celotni EU umrlo več avtohtonih ljudi, kot se jih je rodilo. To pomeni, da se prebivalstvo nadomešča s posamezniki iz različnih etničnih skupin, ki prihajajo iz tretjega sveta. To priseljevanje ima uničujoče posledice, saj razvite države, kamor pride največ Arabcev in Afričanov, opažajo padec povprečnega inteligenčnega koeficienta (IQ). To se dogaja na primer na Norveškem, Švedskem, Danskem in v Franciji. Ti podatki demantirajo trditve progresivnih, da v Evropo iz tretjega sveta priplava visoko izobražen kader z doktorskimi in akademskimi naslovi.

Še nismo na vrhuncu norosti

Globalisti sicer pravijo, da je priseljevanje potrebno, ker v Evropi primanjkuje delovne sile. Najbrž res, toda po morju “priplavajo” večinoma mladi moški, ki so delomrzneži in živijo na račun neto davkoplačevalcev države, kamor pridejo. Iz Švedske prihajajo poročila, da ne morejo najti 5.400 delavcev za obiranje jagodičevja, ker Arabci in Afričani, ki živijo od socialne pomoči, ne želijo delati. Zdaj naj bi sezonske obiralce dobili iz Tajske; ob tem je ljudi, ki prejemajo socialne ugodnosti in prispevke, v celotni Švedski približno 800.000, kar ustreza 15,5 odstotka delovno sposobnega prebivalstva. Večinoma so priseljenci iz tretjega sveta. Kljub temu levičarji še vedno zagovarjajo migracije.

Tovrstni primeri postmodernističnih norosti se v času globalizacije samo stopnjujejo. Še pred nekaj leti smo se norčevali in čudili ljudem, ki so oznanjali, da je spolov več kot 100, da je moški lahko noseč, da morajo avtohtoni Evropejci izginiti ali se pomešati s prišleki  in podobno (več o tem v knjigi Zadnji od nas, ki jo lahko naročite na uredništvu revije Demokracija).

Politična korektnost iz Zahodne Evrope, ZDA in Kanade vse bolj udarja tudi po Srednji Evropi in s tem po Sloveniji. Postmodernizem je že povsod razširil svoje lovke, in to v zelo agresivni obliki. In nikar si ne zatiskajmo oči, da tistega, kar se danes dogaja na Zahodu, jutri ne bo v Slovenijo.

Jože Biščak