fbpx

Medijska servilnost brez meja

Glavni in odgovorni urednik Demokracije Metod Berlec (Foto: Veronika Savnik)

“Proslava pred dnevom državnosti tokrat brez ograj in odprta za vse,” smo lahko v petek zvečer pred dnevom državnosti brali na spletni strani 24ur.com. Seveda je bil ta poudarek daleč od resnice. Sam sem v petek popoldne skušal z družino prečkati Kongresni trg v Ljubljani, a ga nisem mogel, saj je bila tam že postavljena zaščitna ograja, ki je varovala prireditveni prostor. Zato smo ga zaobšli po Parku Zvezda. Pri tem smo videli, kako so varnostniki na vhodu s smeri uršulinske cerkve odganjali mimoidoče, ki so želeli “po bližnjici” prečkati Kongresni trg. Ja, razlika pa je bila, da je bilo videti veliko manj policistov kot prejšnje leto, ko so horde levičarskih nestrpnežev skušale motiti državno proslavo ob 30-letnici samostojne in neodvisne Republike Slovenije na Trgu republike v Ljubljani. Proslave, ki so se je udeležili številni tuji gostje, premierji sosednih držav in celo predsednik Evropskega sveta Charles Michel. Znova se je pokazalo, kdo je v Sloveniji v resnici strpen in kdo nestrpen.

Lani, ko je bila na oblasti desnosredinska Janševa vlada, smo bili dnevno priča medijski in civilnodružbeni histeriji, ki je spominjala na izredne razmere. Vse, kar je prejšnja vlada storila ali naredila, je bilo domnevno narobe. In to samo zato, ker se politični in ideološki nasledniki totalitarne komunistične oblasti niso mogli sprijazniti s tem, da niso na oblasti. V slogu nekdanjega sekretarja izvršnega biroja predsedstva zveze komunistov Staneta Dolanca, ki je 9. septembra 1972 v Splitu dejal: “Vsem mora biti jasno, da smo pri nas na oblasti mi, komunisti, kajti če ne bi bili mi, bi bil kdo drug, vendar temu ni tako in nikoli ne bo.” V slogu tega, kar so še pred nastopom prve Janševe vlade pisali levičarski komentatorji, kot npr. Vlado Miheljak, da je vladajoča LDS “obsojena na oblast”.

Letos pa se je lepo videlo, da je desna sredina evropsko demokratična, da zna priznati poraz na volitvah, kulturno izročiti oblast zmagovalcem volitev (pustimo na tem mestu vse pomisleke, ki jih imamo pri tem) in da zna dostojanstveno praznovati največji državni praznik, pa čeprav ni na oblasti. Pri tem njej in njenim podpornikom niti na misel ne pride, da bi motili osrednjo državno proslavo v Ljubljani, na kateri se spominjamo največjega dogodka v slovenski zgodovini – to je ustanovitve slovenske države ter obrambe njene neodvisnosti in suverenosti v vojni za Slovenijo, o čemer podrobno pišemo v tokratni številki revije Demokracija.

Tudi na letošnji državni proslavi pred dnevom državnosti je stala ograja. (Foto: 24ur)

Seveda pa v tokratni reviji še dodatno razgaljamo vso nestrpnost nove socialistične oblasti pod vodstvom Roberta Goloba, ki prav sistematično in brutalno izvaja kadrovske čistke na vse področjih. Vladajoča parlamentarna koalicija je z izmišljenimi razlogi zamenjala dva nadzornika Slovenskega državnega holdinga (z zamenjavo članov nadzornega sveta in imenovanjem svojih ljudi na ta mesta bodo lahko zamenjali vodstvo SDH s svojimi “kadri”, s tem pa bodo dobili vstop v podjetja in premoženje v državni lasti), zamenjala je izvršilno vodstvo DUTB, zaradi domnevnega slabega poslovanja je zamenjala člane svetov zavodov v devetih bolnišnicah in še bi lahko naštevali. Pripravljajo tudi naskok na RTV Slovenija, pri čemer jim pomagajo levičarski družbenopolitični delavci, ki so prepričani, da je profesionalna in neodvisna RTV samo v primeru, če je popolnoma podrejena levičarskemu mnenjskemu toku. Dominantni mediji to opisujejo kot nekaj normalnega, pravzaprav podpirajo obračun z “Janševimi podtaknjenci”, čeprav so še pred nekaj meseci vsako kadrovsko potezo desnosredinske vlade secirali in obsojali do onemoglosti. Prav tako kot so obsojali in do onemoglosti secirali to, naj bi bila sinova takratne ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec na občinske stroške čez vikend prespala v izolskem hotelu.

Sedaj, ko sta urednik portala Siol.net Peter Jančič in Bojan Požar (Požareport) razkrila, da predsednik vlade Robert Golob na minuli vrh Evropske unije v Bruslju ni potoval sam, ampak z mladoletnim sinom (kdo je to plačal?), za dominantne medije to ni nikakršen problem, ampak nekaj povsem normalnega. Kot je očitno normalno, če se predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ob prihodu na proslavo ob dnevu državnosti pred častno četo Slovenske vojske vrti in nastavlja, kot bi bila na rdeči preprogi v Hollywoodu. Še malo, pa ji bodo levičarski servilni mediji podelili oskarja, pardon, goloba.

Foto: STA

Metod Berlec