fbpx

[Od zmage do zmage] Veš mama, rad bi ti napisal pismo…

Kolumnist Vinko Vasle (foto: Demokracija)

Draga mama, pišem ti iz bunkerja naše opozicije, kjer v zaupnem okolju pripravljamo vse potrebne ukrepe v boju proti diktaturi sedanje vlade in uvajanju policijske države. Draga mama, lahko si ponosna name, saj sem med tistimi osmimi poslanci, ki smo zminirali poskus vlade in koalicije, da na ceste pošlje vojsko. Seveda na ceste blizu meje, a s pomočjo medijev nam je uspelo ustvariti histerično vzdušje o tem, kaj vse bo vojska delala z našim narodom. Gre za metodo razkola, ki so jo leta 1941 naši tovariši in tovarišice komunisti uvedli, da bi zanetili pravično državljansko vojno proti tistim, ki niso za našo stvar.

Draga mama, posebej sem se potrudil in bodi ponosna name, da prikažem slovensko vojasko kot okupatorsko, s čimer komunisti za nazaj popravljamo krivico, ki se je leta 1991 zgodila Titovi Jugoslaviji in jugoslovanski armadi. Tako takrat kot zdaj imamo opravka z istimi kontrarevolucionarji, ki jim pravimo janšisti, kar je sopomenka za fašisti. Kar potrjujejo tudi uvedeni domobransko-nacistični ukrepi proti lastnemu narodu. Ne samo, da nam skušajo zavezati jezike s tistimi maskami, za katere je že bivši predsednik vlade Marjan Šarec ugotovil, da so nepotrebne in neučinkovite, zato je tisto zadnjo slovensko zalogo 1,2 milijona mask poslal na Kitajsko. Še huje, praktično se po cestah ne smemo več gibati, ne moremo na obmorske promenade, Bled in Bohinj so hermetično zaprli. Napad na našo tradicijo in izročila je tudi podatek, da so nam prepovedali pohod ob žici okupirane Ljubljane, naši ponosni heroji NOB pa morajo dnevno v povprečju odpovedati okrog 20 proslav v spomin na revolucijo in njene rezultate, o katerih fašisti in domobranci, torej domači izdajalci, govorijo kot o hudih jamah.

Ljuba mama, ker te zaradi fašističnega ukrepa ne morem obiskati v Novi Gorici, ti o pripravah naših preteklih in prihodnjih akcij pišem v pismu. Verjetno si že sama opazila, kako odločno nam ob strani stojijo mediji, še posebej javna hiša RTV, ki je doživela grozljiv napad na ventilček, kar bomo maščevali, kot se za komuniste spodobi. Eden naših je predlagal, da do tal požgemo vas, ali mesto, od koder prihaja atentator na ventilček, a nam je zmanjkal en glas za to odločitev. Javna hiša se za napade nase itak odziva vsak dan v svojem informativnem programu, kjer z odličniško uredniško politiko odgovorne urednice Manice Janežič Ambrožič javnost obveščajo o tem, da razen opozicije v politiki ni nikogar več. Poseben poudarek dajejo Marjanu Šarcu, ki tako figurira kot pravi predsednik vlade in ki vsak dan posebej komentira ravnanje vlade in ministrov. Odličen je bil, ko je ministru Mateju Toninu poočital, da deluje kot skladiščnik in se fotografira pred vsakim tovornjakom, ki pripelje opremo. Ljudje so itak neumni in ne znajo povezati, da se je Šarec lahko fotografiral samo pred praznimi skladišči. V resnici njegova LMŠ postaja novo vezno tkivo v naši opoziciji, saj odlično napadajo vse tisto, česar sami niso storili. V glavnem pa se mi vsi vse bolj odločno upiramo represiji vladajoče hunte, ki zahteva, da ostanemo doma, kar je seveda uperjeno proti naši ustavni pravici do zbiranja in demonstriranja.

Odlično podporo imamo komunisti tudi pri stranki Luke Mesca, ki nam pomaga minirati vse ukrepe Janševe vlade. Opozicija je tu enotna – mega zakon je mega katastrofa in v tem času je treba uporabiti vpliv virusa na naše poenotenje proti vsemu, kar ni naše, kar niso naše vrednote in naša ideologija. Epidemijo je torej treba zlorabiti podobno, kot smo leta 1941 zlorabili napad Hitlerja na domovino. Adolf nam je v resnici omogočil, da smo obračunali z delom naroda, ki se nam ni hotel pokoriti.

Draga mama, virus je podobna idealna priložnost, da tudi s pomočjo islamističnih sil končno naredimo red v tej deželi. Zato je treba virusu omogočiti prosto pot, da opravi potrebno selekcijo, saj je že naš Darwin vedel, da preživijo le najmočnejši. Komunisti smo to z orožjem vedno dokazovali.

Draga mama, nosi masko, bodi doma, ker upor proti tem ukrepom velja samo proti našim sovražnikom. Te poljublja in pozdravlja tvoj hvaležen maturant in bolonjski magister Matjaž.

Smert janšistom, svoboda virusu.

Vinko Vasle