fbpx

Pisma – Od zmage do zmage: Čisto preprosto: fašisti, ali vodič po sedanjosti

Vinko Vasle (vir: Demokracija)

V deželo se je zavleklo nekaj, kar je še najbolj podobno izkušnjam dobrega vojaka Švejka, le da se to zdaj dogaja leta 2018. Cesarja imamo v Murglah, špijonov neoudbe pa spet mrgloli med nami. Če si za očeta in mamo, si ultra desničar, če si za domoljubje, si omejen desničar, če si veren, si klerotaliban. Domovina in domoljubje nista njihovi intimni opciji. Podjetniki so fuj, zasebno šolstvo je fuj, zasebno zdravstvo je fuj … Oni so globalisti in internacionalisti – živela partija, živel tovariš Tito, pardon Maduro.

In potem pridejo nove leve, levičarske, militantne pa primitivne sile, ki nas potiskajo nazaj, govorijo pa nam o raju naprej. In zgodovina se ponavlja ne kot komedija – ne glede na Serpentinška -, ampak kot tragedija. Če si vse to pogledamo z vidnega zornega kota, je videti nekako takole.  Minister Marko Bandelli si svojo oblast predstavlja kot divjanje z modro lučjo po naših cestah. Potem pa na novinarjevo opazko o tem mirno reče: po zakonu lahko počnem, kar hočem. Saj, sedemdeset let so počenjali, kar so hoteli, zdaj bi pa spet. Ko Bandelliju kdo kaj zabrusi, pa ga ovadi policiji, ker – naj se ve – on je varovana osebnost, njemu se ne sme nič žalega reči.

Potem na poti na novo delovno mesto v BTC k prijatelju Jožetu Mermalu srečamo bivšega ministra Borisa Koprivnikarja, ki potem, ko ga najdejo z obema rokama in celo nogama v marmeladi koruptivnosti, izjavi: “Sram me je, da sem Slovenec.” Tip se izpiše iz slovenstva, kar je po svoje dobro, da nas ne bo sramotil s takšnimi deli in izjavami. Hja, Luka Mesec – zasačijo ga v prestižnem, s petimi zvezdicami ozaljšanem lokalu na hrvaški rivieri, kjer te sploh ne pogledajo, če nimaš vsaj tisočaka za kosilo v žepu. V praksi to pomeni bitko za “proletarci vseh dežel, bodite Venezuela” in bitko za siromašne sloje naroda. Mesec je v resnici s tem dokazal, da vladavina Levice pomeni šampanjec, kaviar in jastoge. To je komunizem Madura in fašistični jedilni list.

Če prečkamo Tromostovje, pridemo do mestne hiše, v kateri živi in deluje Zoran Janković, seksualni predator, sicer pa za zdaj še župan Ljubljane. Komunisti in fašisti so si v zgodovini vedno vzeli vse, kar so hoteli, čemu ne tudi prestrašene, brezdomne mamice brez službe. Zdaj je čisto vseeno, ali je to komunizem ali fašizem, ga je pa genialni Miki Muster pred leti najbolje upodobil: na stadionu v Stožicah, v sieg hail pozi, z napisom v ozadju “ein reich, ein volk – ein fuhrer” in z množico ovac na travnatem terenu.

Če gremo tja, kjer je bil včasih živalski vrt, pa so ga komunisti zradirali, je tam RTV, kjer so se šli krasen medijski fašizem, ko so se lotili kolege Jožeta Možine, njegovega intervjuvanca Jožeta Dežmana in Pričevalcev. Vsi so ga pribijali na križ: komunisti, neokomunisti, levičarji, še kakšen udbovec je bil vmes. S pogromom nad resnico – to je za današnje čase fašizem v najčistejši “diamantni” obliki. Tam blizu je hiša pravice, ki je dobila ime krivosodje. Tam se je kotila patrija proti Janezu Janši, tam zdaj obdelujejo Tadeja Strehovca, duhovnika, ki se zavzema za življenje proti smrti – ne obratno! Kdo bi razumel takšno pravosodje. Še posebej, če se spomnimo Franca Kanglerja, ki ni primer pravosodne zmote, ampak pravosodnega načrtnega zlaganega pregona. Fašizem? Ah, lahko je tudi komunizem.

Potem imamo še nekaj arheoloških levičarskih primerkov tipa LGBT v otroških vrtcih, Tita Turnška na vrhu piramide prvoborcev primitivizma. Pa društvo pisateljev, ki je v stilu obračuna s 57. številko Nove revije napadlo razpis za domoljubne pravljice, še prej pa po udbo-komunistično, ali pa fašistično, kaj vem, iz svojih vrst izgnala Janeza Janšo. Domen Savič. Ja, ta prepotentni fantalin leve šole preganjanja drugače mislečih, ki jih zmerja s klerotalibani, klerofašisti itn. Pri naši zdravstveni politiki ni druge, kot ji reči fašistoidna. Trideset odstotkov pacientov umre, ker operacije oziroma zdravljenja ne dočakajo.

Za konec sem si pustil Murgle in Milana Kučana, ki nam je ob proslavi rdeče varde ZZB na Ilovi Gori sporočil, da je svoboda govora sovražni govor in da nas je treba preganjati.

V daljni Ameriki je viden konservativni intelektualec Ben Shapiro obračunal z Jernejem Štromajerjem, danes državnim sekretarjem za izobraževanje, znanost in šport. “Če jaz rečem stvari, ki ti niso všeč, to ni sovražni govor in če ti misliš, da je to sovražni govor, potem si fašist.”

Vinko Vasle