fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Godčeva, Mrevlje in pes čuvaj Drago Kos

Če ste mislili, da naša Udba ne deluje, ste bili v zmoti. Z dobro koordinirano akcijo se je odločno spravila na dva osebka, ki že skoraj dve leti neprestano žalita naš zdravstveni sistem, čakalne vrste, otroško kardiokirurgijo, slovensko semenarstvo in žilne opornice tednika Mladina. Gre za znano poslanko (poudarjam – znano) SDS Jelko Godec in za dr. Blaža Mrevljeta. Ni težava v tem, da imata prav, ampak je to nedostojno v urejeni državi tipa Kučan-Serpentinšek.

Dodatno dr. Mrevlje na primer zelo žali ministra za zdravje Aleša Šabedra, ki je v resnici nesrečen človek. Ko je Semenarno zamenjal za ljubljanski klinični center – kar je bilo junaško dejanje –, so mu kmalu podtaknili za cca. 25 milijonov izgube, razpadla mu je otroška kardiokirurgija, kot ministru – kar je spet herojsko – pa so mu podtaknili za kakšno tretjino daljše čakalne vrste in napad na srednje medicinske sestre, ki po nekaterih lunatičnih kompetenčnih uzancah kmalu še kahel ne bodo smele prazniti. Serpentinšek tudi po enem letu vladanja trdi, da razume stanje v zdravstvu in da se ga da popraviti. Če se ga da. Če se ga ne da, se ga pač ne da. Serpentinška to uvršča v elito filozofov svetosti življenja. Na pokopališčih. Kar pa statistično ni spremljano in je to velika škoda, ker bi tu bili odstotki družbenopolitičnega delovanja njegove vlade zavidanja vredni. Samo to je šlo gor, oziroma oni drug dol.

Mrevlje si je zato upravičeno prislužil odškodninsko tožbo UKC Ljubljana v višini 100.000 evrov. Prav je, da se v tej državi končno začne procesirati resnica, kar je tudi intenca Serpentinškovega zakona o medijih, ker je resnica v resnici sovražni govor. Vznemirja. Ljudi spravlja v depresijo. V samomore. Na ulice. V emigracijo. In namesto, da bi se Mrevlje spokoril in se opravičil Šabedru, ker ga je resnica hudo prizadela v višini sto tisoč evrov, še kar grozi. Ne samo, da je z razkritji preplačevanja žilnih opornic (zaradi tega je veliko naših tolklo lakoto) privarčeval 2,5 milijona evrov, zdaj hoče, da se koruptivne prakse v celoti ukinejo. Nič več naj ne bi bilo krat štiri, krat pet in krat devet, kar že povzroča paniko med posamezniki. Mrevlje se ne zaveda, koliko stanejo jahte, potovanja, vile, bazeni, in se o tem ni pozanimal niti pri bivšem ministru Borutu Miklavčiču. Ne, on kar na pamet – bomo ukinili, bomo prepovedali. Veliko pove podatek, da je na primer Jure Janković samo za najem jahte porabil 180 tisoč evrov, za gorivo za dva tedna osem tisoč evrov itn. Jurček si v potu obraza služi denarce in je v nekaj letih zaslužil 56 tisoč evrov, zapravil pa 2,3 milijona evrov. Zato je njemu in bratu država odpisala 29 milijonov dolga. Humano.

Janković pravi, da so ogrožena vrsta
Čeprav so Jankovići, kot je povedal župan Ljubljane, ogrožena vrsta – kar naprej hočejo od njih neke davke, recimo osem milijonov, pa dokaze, od kod denar, pa kako je župan lahko imel na računu 60 milijonov evrov, ko je nastopil funkcijo itn. Gre za tipično slovensko nevoščljivost, ker so finančne operacije imperija Janković na ravni proračuna pol slovenskih občin. Domobranci pravijo, da je ta imperij kot nekoč Titov – oni zapravljajo, mi pa plačujemo. S tem ni nič narobe, če te ne dobijo. Jankovićeve sicer so dobili, ampak se jih ne da sprocesirati, ker namesto, da bi odgovarjali, sprašujejo.

Drago Kos, režimski čuvaj
Zelo nehumano pa je bilo, da so nad Jelko Godec iz podobnih razlogov resnice kot pri Mrevljetu poslali Draga Kosa. Ženska si sicer zasluži lekcijo iz “boš ti naše zasliševala”, a Kosa ne privoščim nikomur. Potem je že bolje, če bi nanjo spustili trop slovenskih krvoločnih volkov. Res pa je, da se Kos na korupcije in denar spozna in je prav, da človek, ki je prečrpal kakšen milijonček iz NLB-pralnice, ostro obsodi primer sedem tisoč evrov suma korupcije, ki je ni bilo, kar je zajebal oni iz KPK, Boris Štefanec, ker mu niso pravočasno sporočili, da naj dela, ne pa govori. Ker je rekel, da Godčeva ni nič storila, ker ni bila funkcionarka, mu dol visi drugi mandat. Drago Kos pa je režimski pes čuvaj in ga imam rad. Ga poznam že iz pripovedovanja sovaščana Danila Slivnika, pa iz afere Depala vas, pa iz patrije. Verjamem, da me tudi Kos ceni, v resnici me ne; no, me ne mara, pravzaprav me sovraži. Še zdaj sem na KPK nerehabilitiran, ker ne vem, ali sem v enem primeru bil sistemsko koruptiven ali ne. Mi ni hotel odgovoriti, ko sem spraševal. Ah, en tak Kosobrin.

Vinko Vasle