fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Komunizem za 6,5 evra

Vinko Vasle.

Pri nas je komunizem v polnem razcvetu in elementov za to trditev je več kot preveč. Na primer, narod se križa, ko sliši za Milana Kučana in komuniste v 21. stoletju, stori pa ničesar, ker je tako navajen. Ker smo ljudi dobro zastrašili tudi s ponavljanjem tistega “še premalo smo jih pobili”.

Komunisti so bili pred drugo vojno in med njo manjšina in so vseeno zmagovito izvedli revolucijo v Kočevskem rogu in na drugih lokacijah, Serpentinškova vlada pa je tudi manjšinska. Bistveni element te vlade je rezervna udba Padalca, ki omogoča našo vladavino. Da ne boste mislili, da si izmišljam tole o komunizmu na oblasti, poglejmo dva citata. Stane Dolanc je rekel: “Mislim, da mora biti povsem jasno, da smo komunisti v tej državi na oblasti. Če ne bi bili mi, bi bil pa Janez Janša.” Serpentinšek pa je dejal: “Dogovorili smo se, da nikomur ni v interesu, da pade vlada in pride Janez Janša.” Ob tem je treba povedati, da tudi v prejšnjem komunizmu tisti na vodilnih položajih niso bili nikoli izvoljeni in z našo vlado je tudi tako. Vladajo nam tisti, ki na volitvah niso dobili niti toliko glasov, da bi prišli v parlament, kar nam govori tudi o tem, da je treba razmisliti, ali so volitve sploh še potrebne. Mislim, da so odveč.

Poglejmo še bistvene elemente vladavine nas komunistov v 21. stoletju. O medijih je odveč razpravljati – ali so naši, ali pa jih ni, je rekel Serpentinšek. Tako kot nekoč Komunist tudi današnji mediji Delo, Dnevnik in Večer izhajajo samo zato, da so. Zaradi nakladnih težav pa bi bilo dobro v medijski zakon, ki ga delamo, zapisati, da je vsako gospodinjstvo, ki ima elektro-priključek, dolžno naročiti te časopise, poleg tega pa še Mladino, ki je vsebinska reminiscenca na Komunista. Če ne, je to kaznivo dejanje. Kar zadeva javno hišo, je tam vse pod nadzorom, ker se naš Milan tam sprehaja trikrat tedensko. Tudi zasebna lastnina postaja relativna, odkar so levičarji povedali, da je imeti lastnino kraja in da je take treba z bajoneti v morje, kar je ustrezno. Serpentinšek pa je zadnjič ob polemikah o pomanjkanju stanovanj za mlade dodal, da je treba omejiti to zasebno lastnino in vanjo naseliti naše kadre.

Serpentinšek (Foto: Facebook)

Naslednji element komunizma
O pravosodju ne bi govoril, ker je na pravi poti, le da se mu tu pa tam zaradi šlamparije kaj zatakne, kot v primeru Patria. Meni je všeč njihov trud, kako zaradi ptičje hišice in starega zetorja procesirati Franca Kanglerja, ker to je otipljivo. Ni pa nujno, ker Janeza Janšo so hoteli sfukati – citiram naš kader Branka Maslešo –, ker je nekje v glavi, podzavestno nosil korupcijo. Žal tega v sedanjem kazenskem zakoniku ni, je pa potrebno. Naslednji element komunizma pri nas je, da se opozicijo razume kot notranjega sovražnika, kar tudi je. Razen, ko gre za NSi, ki je replika dolomitske in nam koristi, dokler jo potrebujemo.

Dva diktatorja: Tito šlosar in Serpentinšek mizar
Ne gre pozabiti, da je simbolični element komunizma na oblasti dejstvo, da sta iz Kamnika prišla dva diktatorja: Tito šlosar in Serpentinšek mizar. Bančna luknja in pranje iranskega denarja sta tudi elementa komunizma, ker se tako pride do potrebnega denarja in nam ni treba – tako kot včasih – švercati cigaret in droge (v to drugo nisem čisto prepričan). Danes na primer za potrebe komunizma daš v proračun 300 milijonov za raziskovanje in iskanje podnebnih sprememb in ni problema. Takšnih postavk je v Jelinčičevem proračunu še najmanj trideset in nam je volilna zmaga zagotovljena. Komunizem je tudi familija Zorana Jankovića, ki ustreza stari komunistični mantri “vsakemu po njegovih potrebah”. Tu gre v resnici za prvobitno akumulacijo kapitala, ki smo jo prefrigano uzakonili pod pojmom poenostavljene prisilne poravnave.

Vinko Vasle