fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Ledena kraljica iz ukradene vile

Kolumnist Vinko Vasle

Tanja Fajon zagotovo sodi med vrstne komunistične političarke, kar bom utemeljil v nadaljevanju. Njena oznaka iz naslova pa je delo fašistov, desničarjev in domobrancev, ki jim seveda ni pogodu, da se je Fajonova pripravljena mrtvo hladno – torej ledeno, s sovragom spopasti na ravni najbolj zverziranih starih udbovskih politikov tipa France Popit-Jokl, ali Milan Kučan. V resnici iz nje govorita oba – Popit kot duh komunista iz onostranstva, Kučan pa kot duh Murgel še iz tostranstva.

Kar zadeva ukradeno vilo, je to zahrbtno obrekovanje Janeza Janše, ker komunisti so to vilo olastninili in ne ukradli. Zgodovinsko je namreč znano, da komunisti ne kradejo, ampak po potrebi opravijo prvobitno akumulacijo kapitala in tako so leta 1945 prišli do lastnine kulakov, tovarnarjev in meščanske desnice, da so imeli s čim vladati in se prehranjevati iz obvezne oddaje. Nekje je pač treba začeti v revoluciji in zato kradejo še danes.

Fajonova je po vokabularju odlična naslednica partijskega mogotca Popita, po dejanjih pa ji je bliže Milan Kučan, ki kot strokovnjak za agitprop ve, kdaj je treba kaj reči, kako je treba reči in se pri tem ne ozirati na nesramne diskvalifikacije tipa “laž je nesmrtna duša komunizma”. To je res in to ve vsak povprečno normalen državljan, ker drugače komunisti ne bi napetnajstili krščanskih socialistov s pravkar s spomenikom ozaljšanim Janezom Stanovnikom vred in kasneje tudi ne bi vladali.

Kariera Fajonove je bleščeča. Bila je podpovprečna novinarka javne hiše, kar ji je omogočil tata Bogdan Fajon, nadpovprečen RTV trdorokec. Ker takrat je bilo v navadi, da se na javni hiši, funkcije in uredniška mesta dedujejo, kar je v navadi še danes. Tako v javni hiši ničesar ni prepuščeno naključju – ker, če ne bodo naši, bodo pa Janševi. Fajonova je ledeno odločna političarka, o čemer govori podatek, da je že dvakrat ločena, Dejan Prešiček, nekajurni minister za kulturo, pa ne ve, v kaj je ugriznil.

Tanja Fajon je komunistični Frankenstein
Fajonova je znana po tem, da nikoli dvakrat ne premisli, kar izreče, kar je vrlina komunistov, ki nikdar niso dvakrat rekli, kaj je treba. Če so rekli dvakrat, je bil kadrovski pogrom. Prav zaradi tega njenega dednega komunistično marksističnega izvora ni neverjetno, da je tri dni po obisku ameriškega državnega sekretarja Mika Pompeja pri Janezu Janši dobila napad odgovornosti za slovenski narod, saj je v Janševem govoru pred Pompejem, prepoznala še en vidik nasilnega spreminjanja družbe, ker je napadel komunizem. S tem je mimogrede hotela po Dolancu povedati – komunisti smo še vedno oblast. Zato ne dajo svoje javne hiše RTV, zato ne dajo svojega tožilstva in svojega sodstva in zato ne dajo niti ukradene vile. Naravnost odlično revolucionarno je nastopila dve minuti po krutem napadu na demokracijo v Izoli, kjer so – kot je rekla – pristaši Janeza Janše napadli novinarje RTV in Ivana Galeta. Nič od tega seveda ni bilo res, ampak v stilu kučanovske udbo črne propagande, tudi komunizem Tanje Fajon krepi in neguje metode diskvalifikacije in likvidacije, ker na normalnih volitvah kdo ve zakaj ne morejo na legalno in legitimno oblast. Metod iz 45-tega za zdaj ne morejo kar tako uporabiti, zato se je Fajonova – ne da bi še enkrat premislila – odločila za ustavno obtožbo vlade in je menda celo intelektualec Matjaž Nemec rekel – ne se hecat, ker mu ni intelektualno jasno, da je v boju za oblast treba uporabiti vsa, tudi neumna sredstva.

Tanja Fajon (Foto: STA)

Zato Fajonovo v njenem revolucionarnem boju brez zadržkov naravnost občudujem. Gre namreč za fenomen 21. stoletja, ko naj bi bile njene ideje že zdavnaj pokopane, ona pa jih neutrudno oživlja. Fajonova je zato komunistični Frankenstein. In za kaj takšnega je iz pravega materiala – iz ledu v pogledu in srcu, ko se klanja spomeniku Borisa Kidriča.

Zato Fajonovi nasprotniki pravijo tudi, da je tretjerazredna politična pornografija. Globoko grlo partije in pocestne revolucije.

Vinko Vasle