fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Revolucija gre dalje – od podgan do kurb

Vinko Vasle

Pomembna neodvisna vloga javne hiše RTV in Manice J. Ambrožič že daje odlične rezultate! Potem, ko so naši kadri na TVS predsednico Desusa in ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec primerjali s podgano, se je zdaj končno oglasil še nekdo iz kroga pomembnih levičarskih intelektualcev tipa Matjaž Nemec in Matjaž Han in brez znanega desničarskega ovinkarjenja in finoče ministrico ozmerjal s kurbo, ki bo odšal s plesa v Janševi stranki ponižana in za vedno. Ta intelektualec je dr. ekonomskih znanosti Jože P. Damijan, profesor, vzgojitelj bodočih ledvičarskih kadrov, ki jim tudi tako sporoča, da se s sovažnikom ne dela v rokavicah. Omenjeni je izraziti nasprotnik kapitalizmna, ki ga je zavedel, da je nekoč vzel visok kredit v švicarskih frankih, potem pa skorajda bankrotiral. Še danes ga zato domobranci in fašisti zaničljivo zmerjajo s frankenštajnom.

Historično me veseli, da se je našel junak, ki sovražnika zmerja s kurbo, ker to so počenjali tudi naši dragi NOB ZZB likvidatorji, ko so domobranska dekleta – preden so jih zaklali, tudi zmerjali s kurbami, pa četudi so bile še nedolžne.

Oglejte si še: Podgane javne hiše

Kurba ima torej v naši revoluciji posebno mesto in pomen, ki bi ga fašisti in domobranci radi izničili s tem, da od komunistov in levičarjev zahtevajo, da se do besed Jožeta P. Damijana opredelijo. In so se – tiho so kot miške.

Sovražni govor proti revoluciji
Ker je javna hiša v resnici utrla pot ostrini naše revolucije, je seveda deležna številnih pridevnikov nasilnega sovražnega govora. Nasilje nad novinarkami in novinarji javne hiše je že doseglo tisto mejo, ko je kot v primeru spolnih odnosov treba reči ne. Naj obudim samo spomin na prerano preminulo TV kamero, ki je izdihnila v atentatu na pločniku v Novi Gorici (naj ji bo lahka zemljica). Ko je novinarka Mojca Dumančič post mortem to močno obsodila, so domobranci in fašisti iz zaprašenega arhiva potegnili njeno nesrečo, v kateri je nehote pod vplivom maliganov razbila službeni avto. Če si novinarka RTV, po fašistih in domobrancih še piti ne smeš. Podobno neetično so fašisti in domobranci skušali osebnostno likvidirati Tanjo Gobec, ki je pila le zato, da pozabi. In še ni konec, diskvalifikacij je bila deležna tudi kulturna novinarka TVS Špela Kožar, ki je bila po poročanju Orbana oz. njegovega medija opita vpletena v incident v Opera baru, ko je dobila previsok račun, ker je veliko popila in je opravičeno znorela. Nikjer v ustavi ne piše, da novinarke RTV SLO ne smejo piti. Nikjer. Tudi ona je žrtev neznosnega napada.

Eugenija Carl in Mojca Pašek Šetinc (Foto. STA)

Tudi naša Efgenija je deležna krutih pridevnikov (mimogrede – za tolažbo so njeno hčerko anti-nepotistično zaposlili v nekem elektro podjetju) in nasploh so tviti tako huda stvar, da se je v bran javne hiše končno oglasila odgovorna urednica Manica J. Ambrožič, še posebej v luči napada na Ivana Galeta, ki je njihovo stvarjenje. V tem primeru so sicer zgrešili tarčo, ker noben  svetnik stranke Janeza Janše v to ni bil vpleten, ampak – naj prvi vrže kamen in javna hiša ga je, ko vztraja pri prvotni verziji. Kam pa pridemo, če bi se TVS morala vsakič, ko zgreši, ali kaj zgreši, opravičevati! Potem bi TV Dnevnik in Odmevi trajali vsak dan dve uri. Nespodobno fašistično pričakovanje in napad na neodvisnost  ter izročila NOB.

Ko se je torej Manica J. Ambrožič na vse te tviter in druge atentate oglasila, je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo tudi ona fasala kakšen pridevnik, še posebej, ker gre za občutljivo verno bitje in je dobila nekaj krepkih. A to je šele začetek njene likvidacije, ker so mračne sile iz arhiva potegnile dokument, ki dokazuje, da firma njenega moža finančno več kot odlično sodeluje z njo, se pravi on s svojo ženo oziroma ona z njim in z javno hišo. Takoj so se začeli napadi v stilu, da gre za konflikt interesov, ki je del korupcije in podobno. Kar je res,  če ne bi šlo tudi za napad na neodvisno korupcijo javne hiše.

Amen.

Vinko Vasle