fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Penkalovo poročilo

Kolumnist Vinko Vasle

Poročam, da sta za afero Josef Horvat kriva Matej Tonin in Žan Mahnič, ker sta namigovala, da mi nadzorujemo in zasledujemo poslance in  tudi druge politike. Ne gre pa zanemariti, da je svoje prispeval tudi Dejan Židan, ko je še bil šef partije, zdaj pa ni več, kar je dobro, ker ima Tanja Fajon po naših varnostno-policijskih preverkah pedigre prave boljševistke, kar ta hip v spopadu z diktaturo Janeza Janše še kako potrebujemo. Torej, Židan je že na naši TVS namigoval, da bi se lahko dogajalo, da se zasleduje poslance in politike, kar je od komunista zelo neodgovorno, ker zasledovanje, prisluškovanje, diskvalifikacija in likvidacija so sestavni deli tistega, čemur je že veliki Stane Dolanc rekel – mi komunisti, Kučan je pa to ponovil.  In je bilo Židanu to pred odstopom bilo tudi povedano.

Trenutno vpogledujemo v lik in delo aktualnega ministra za kulturo Vaska Simonitija, da bi z informacijami o njegovem zasebnem življenju preprečili zločinske namere o razkosanju in uničenju javne hiše RTV. Zaenkrat nimamo še nič, kar pa ne pomeni, da z organiziranjem vseh naših sil nekaj le ne bi našli. Blizu nam je ideja, da je član ku klux klana, nalogo pa sta prevzeli naši honorarni agentki Evgenija Carl in Mojca Pašek Šetinc, v oddelku fotošopa pa že pripravljamo ustrezne fotografije. Javne hiše ne smemo spustiti iz svojih rok, poleg tega pa imamo tam takšen kader, ki iz nič dela kriminal, iz dvakrat nič pa usodne korupcijske zgodbe, kot je tista, ki smo jo skupaj z Manico J. Ambrožič (imenovano po domobrancih “moč hernije”) pripravili za Tarče.

Kar pač ni bilo težko, ker se nam je oni Ivan Gale prišel odplačno kar sam ponuditi, mi smo mu pa obljubili, da bo naslednjič prišel na oblast. Seveda ne bo, a je ravno toliko naiven – ne smem zapisati neumen – da v to verjame. Varnostno seveda človek ne ustreza, ker se nikoli ne ve, pod kakšnimi pogoji bi prestopil k Janezu Janši. Galetu zato sledimo in to nalogo imajo nekateri kadri iz agenture LGBT s katerimi najraje dela selfije. Menda bo jeseni vodil parado ponosa namesto Marjana Šarca, ki se ne počuti najbolje.

Šarec na Goli otok
Na dan so namreč prišli podatki o agentki Nataši, za katero je najprej rekel, da sploh ne ve, kdo je, potem je dodal, da je nekaj slišal, da bi končno priznal, da jo je nekoč od daleč celo videl. Zdaj se ve, da jo ni videl od daleč in ima doma čisto štalo. S kontra akcijo črne udbo propaganda zdaj skušamo zadevo sanirati, ker nam to škoduje, čeprav je kronsko oslovsko vlogo pri tem opravil bivši šef Sove Rajko Kozmelj. V Murglah celo menijo, da moramo Šarcu diskretno namigniti, naj ne počenja neumnosti, ko naokrog govori, da se itak v Forumu 21 pripravlja novi obraz in to bo on, ker ima izkušnje. Zadnjič je Kučan rekel, da Šarcu tudi plastična operacija ne bi pomagala, odkupi se lahko samo tako, da uniči Janševo diktatorsko koalicijo, ker potem mu ne bo treba na Dob, ker je – citiram  – “vse zajebal”. V agenturi menimo, da mora biti Kučan zelo jezen, da se je tako izrazil. Če bi še bili komunisti polno na oblasti, bi Šarec šel na Goli otok, meni Kučan, zdaj pa svobodno hodi na Krk.

Foto: STA, Matic Štojs Lomovšek

Nekaj naših glav bo padlo tudi zaradi amaterizma pri poskusu pregona ministra Zdravka Počivalška in utemeljeno sumimo, da je k temu pripomogel šef tožilstva Drago Šketa potem, ko sta z Dragom Kosom spila kavo in viski in se poslovila. Zato je Šketa na spisku, ker na tem položaju potrebujemo zanesljive ljudi. Šketa je sicer naš, a to je tudi vse.

Trenutno je naša prioriteta minister za zunanje zadeve Anže Logar. O njem z vpogledom v policijske evidence nismo našli nič zanimivega, nam pa močno škoduje v mednarodnih odnosih – na kar vsakodnevno opozarja naš zvesti kader, partijski kandidat za zunanjega ministra in intelektualec Matjaž Nemec. Zato smo v našem oddelku za diplomacijo blizu razkritju, da je Logar poslal pismo Donaldu Trumpu, v katerem ga lepo pozdravlja. Semantično v našem laboratoriju za pomenskost pismo že analiziramo, saj gre več kot očitno za šifrirano sporočilo.

Vinko Vasle