fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Poročilo agentke Nataše

Vinko Vasle

Podpisana agentka s tajnim imenom Lepa sem po analizi dogajanj v slovenskem političnem, a tudi mednarodnem prostoru opazila nekatere zadeve, ki načenjajo oblast Serpentinška in skorajda kličejo po uvajanju izrednih razmer v državo. To, da je Angelika Mlinar padla na odborih, ni nič, ker je padanja navajena in ženske na kolenih nismo poraženke, ampak lahko delamo kaj drugega. Pravilna je štabna odločitev z Gregorčičeve, da pač nasprotovanje Angeliki ignorirajo. Mlinarjeva je pomembna in bi se z njo tudi na ravni Sove dalo lepo sodelovati. Mi ni rekla ne.

Da bi se vseeno izognili tveganju, sem se v imenu Sove po pogovoru s Serpentinškom povezala z Zmagom Jelinčičem, da sva se dogovorila, kakšna je cena za SNS glasovanje za Mlinarjevo. Cena je bila malo nerazumna, a se je splačalo. Mimogrede: Zmago ima lepo urejeno spalnico. S Karlom Erjavcem je huje, ker se z menoj ni hotel sestati, še posebej, ko je izvedel, da mi je Jelinčič razkazal svojo hišo in Titov spomenik na vrtu. On lahko razkaže samo vikend na Hrvaškem.

Upokojenskih 6,5 evra in 13 let čakalne dobe na operacijo
Bolj nevarno je neodgovorno poročanje urada za makroekonomske analize o nižji gospodarski rasti, ker manjka samo še ena desetinka, pa upokojenci ne bodo dobili tistih 6,5 evra, ki si jih nedvomno zaslužijo. Karel Erjavec je izjemno zaskrbljen, Alenka Bratušek pa šokirana, saj je znano, da so upokojenci na ta denar računali in so se v naprej zadolžili. Ni malo primerov, ko so zaradi te uskladitve upokojenci rezervirali božične in novoletne praznike na Sejšelih in v drugih lepih krajih, nekaj pa jih je vzelo posojila za nakup avtomobilov prestižnih znamk. Umar je zato treba zelo odločno in resno opozoriti, da naj neha s katastrofičnimi napovedmi. Kot agentka menim, da gre za načrtno sabotažo tega vladnega urada oziroma one direktorice. Boštjan Vasle je bil bolj kooperativen.

Minister za zdravje Aleš Šabeder. (Foto: STA)

Sabotaže se vrstijo tudi v zdravstvu. Da bi onečastili premierja Serpentinška in znižali ugled ministra Aleša Šabedra, je ortopedska klinika neki pacientki sporočila, da bo za operacijo na vrsti čez trinajst let. Trinajst je itak nesrečna številka in je tudi to zlonamerno, ker bi lahko zapisala, da gre za 12, ali pa za 14 let. Škandal je zakuhala pacientka, ki je to javno objavila in gre za utemeljeni sum, da je desničarka z osnovnošolsko izobrazbo, ki hodi v cerkev in voli Janeza Janšo. Gre za definicijo bivšega politika LDS Pavleta Gantarja. Ve pa se, da so prav čakalne vrste dokaz uspešnosti slovenskega zdravstvenega sistema in politike, ker če ne bi bilo tako, ljudje ne bi šli v čakalne vrste. V zvezi s tem je treba resno opozoriti, da je naša nasprotnica tudi zdravniška organizacija, ki je Serpentinška že nekajkrat razglasila za lažnivca, ko je omenjal nekatere številke. V resnici se ni zlagal, ampak samo vedel ni. Načeloma pa velja, da je biti butast tudi ustavna in človekova pravica.

Zajeb Dejana Židana
Zaradi napadov na Serpentinška in vlado bo treba okrepiti naše sodelovanje z nina-nana inštituti in jih bolje plačati, ker ne smemo dovoliti, da javno mnenje kdaj pa kdaj koleba o tem, kdo smo in kam gremo. Analitična služba Sove za javna mnenja namreč meni, da bi moralo biti razmerje med SMŠ in SDS bistveno večje. Četudi bi Serpentinšku namerili 80 odstotkov, Janši pa 0,002, bo javnost to požrla. Potrebno pa je okrepiti naše vezi z mediji, posebej z javno hišo (predlagam povečanje elektro prispevka za 180 odstotkov), POP TV pa imamo itak za agitprop oddelek naše tajne službe. Delo sicer včasih cinca, zato bo treba Stojanu Petriču omogočiti kakšen velik projekt, da bo dal mir – predlagam tretjo cev karavanškega predora in četrti tir od Ljubljane do Kamnika.

Foto: Twitter

Ksenofobne domobranske in fašistične sile pa so problematizirale tudi Serpentinškovo sejo vlade v Beogradu. Kot dokazuje naša zunanja politika, se lahko samo še na njih zanesemo. Zato je treba utrjevati prepričanje, da smo v Srbiji dosegli velike uspehe. Na primer to, da se bo v naših šolah učila srbščina, da jim bomo dali urad za kulturo na poti do priznanja manjšine in da se je Serpentinšek z njimi dogovoril za dva silovita projekta: promocijo svinjskega mesa na trgu Srbije ter promocijo kranjske klobase na trgu Srbije. Terana še ne moremo promovirati, ker je Dejan Židan vse zajebal.

P.s.: Direktor Kozmelj mi je rekel, da je Serpentinšek kot Edvard Kardelj. Sem klicala Kardelja, pa ni dvignil slušalke.

Vinko Vasle