Pisma – od zmage do zmage: Prva seja vlade

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Takoj po glasovanju v parlamentu se je na Gregorčičevi na prvi seji sestal družbeni eksperiment. Na vhodu pred vladno palačo sta jih čakala do zob oboroženi Miha Kordiš in Violeta Tomić v mini krilu, ki sta rektalno pregledala udeležence prve seje, da se ne bi vtihotapil kdo nepoklican. Dnevni red je zapovedoval kadrovske zadeve, pod točko razno pa naj bi obravnavali izredno prošnjo Janeza Pogorelca za sprejem v partijo. Mimogrede, prošnji so ugodili, ker je Pogorelec k vlogi priložil svoje tvite o Janezu Janši, poglavitni kriterij za sprejem v partijo pa je ravno sovraštvo do Janše. Pogorelec je tako postal dolomitska izdaja Nove Slovenije.

Luka Mesec je že pred pričetkom prve seje vlade vprašal, kaj za mizo dela Damir Črnčec, ki je o naših prijateljih islamistih in nezakonitih migrantih ter o naši Levici pisal grde stvari. Serpentinšpek je pojasnil, da se je Črnčec že trikrat spovedal in da je dosegel, da so vse njegove tekste v Reporterju brisali iz narodovega spomina. Mesec je opozoril, da se Črnčec pojavlja na številnih fotografijah, ko je žalil sodno vejo oblasti v zadevi Patria. Črnčec je pojasnil, da je že pisno demantiral, da bi bil na fotografijah on. Tudi fotografija z Janšo je ponaredek SDS. Mesec je bil z odgovorom zadovoljen in Črnčec je lahko postal svetovalec vlade za varnostna vprašanja, locirana okrog SDS in Janše.

Nemalo začudenja je povzročil beton-minister za kohezijo Marko Bandelli, ki je na sejo vlade prišel v spremstvu štirih kraških ovčarjev. Pojasnil je, da je s tem dejanjem samo dvignil inteligenčni kvocient ministrske ekipe ter predlagal, da bi desničarjem, ki imajo pse (recimo Lucija Ušaj), le-te nacionalizirali, da bodo še bolj butasti. Notranji minister Boštjan Poklukar je dejal, da je ideja vredna razmisleka, se bo pa odločil po nedeljski maši. V prid zaplembi govori tudi podatek, da so desničarski psi v resnici domobranci. Andreja Katič, ministrica za pravosodje, je na sejo vlade prišla z neznano osebo s škrnicljem na glavi. Na ostro vprašanje koordinatorja Luke Mesca, kdo je to, je Katičeva povedala, da se pod škrnicljem skriva Andrej Šiško, ki bi ga zdaj lahko izpustili iz pripora, ker vlada je in ni več razloga, da trpi. Temu je ostro oporekal Karl Erjavec z opombo, da ne more nekakšen štajerski luzer imeti bolje oborožene in vzgojene Štajerske varde od njegove vojske. Serpentinšek pa je bil mnenja, da naj Šiška le še nekaj časa imajo za zapahi, da ljudje ne bi posumili, da je šlo za nateg.

Nadminister Luka
Luka Mesec je ministrico za kmetijstvo in gozdarstvo Aleksandro Pivec opozoril, da bodo potrebni tudi revolucionarni posegi na to področje, kot so KOZE ali kmetijsko obdelovalne zadruge, sovhozi, kolhozi in zemljiški maksimum, ker si ne moremo dovoliti kulaškega izkoriščanja slovenske zemlje. Poklukar je vprašal, če naj za začetek nekaj kulakov aretirajo, pa je  Katičeva dodala, da za to nimajo osnove, Mesec pa je rekel, da je on s svojimi osnova in da naj si to vsi zapomnijo. Ministrica za agrar ni rekla ničesar, samo nekaj si je dala opravka z nohti. Alenka Bratušek je vprašala, če lahko nekaj predlaga, pa je Serpentinšek ostro rekel, da ne. Luka Mesec je Serpentinšku dal ukor, ker tako lahko samo on govori. In je na vprašanje Bratuškove odločno rekel ne. Bratuškova je potem šla v toaleto.

Prešiček je ponižno vprašal, če je okej, ker je Jan Škoberne, njegov državni sekretar, po ministrskih prostorih razobesil 15 Titovih portretov. Mesec ga je nazijal, kako lahko kaj takšnega sploh vpraša, in drugi so se mrmrajoče in z aplavzom strinjali z njim. Prešiček bo za kazen prejel 10 odstotkov nižjo plačo in se je zelo zelo strinjal. Minister za javno upravo Rudi Medved je povedal, da se je že pripravil na spopad s Štrukljem in z drugimi. V tem smislu je napisal pesmico, ki se začne: “Če ste iz prave javne hiše, se povišanje vam piše. Kupleraj naj bo obsežen, vsak bo penezov deležen.” Prešiček je Medveda takoj predlagal za Prešernovo, a je Jernej Pikalo, minister za boljševizacijo šolstva, rekel, da ni za to in da bi si Bandelli za svoje ovčarje prej zaslužil to nagrado, ker bi to bila kontinuiteta. Bandelli ni ničesar rekel, samo malo je zalajal z znak odobravanja.

Sejo so zaključili s šampanjcem, kanapeje pa je Luka Mesec zaplenil in jih odnesel na sedež svoje stranke.

P. S.: Ministri, ki so bili na seji tiho, so dobili pisno pohvalo Luke Mesca z avtogramom.

Vinko Vasle

 • Aton

  Vse je bilo tako, le Milanovo čestitko j e Vinko kar cenzuriral.

 • Franjo Trojner

  Včeraj sem gledal v informativni oddaji ob 19 uri intervju premiera Šarca na POP TV, lahko mirno zapišem, da se je tragokomedija že začela! Na za državo zelo pomebna zastavljena vprašanja je premier Šarec odgovarjal še slabše, kot njegov že zamenjan minister. Tip nima pojma o ničemer, o ukrepih, reformah svoje vlade ni znal povedati čisto nič, vso odgovornost prelaga na ministre, ministri bodo pripravili to in ministri bodo pripravili ono. To ni predsednik vlade, temveč samo navaden cepec! Bog se vas usmili, komu ste volilci levice zaupali usodo države in vseh državljanov. Tip je tako zarolan, da ga motijo hitri prsti, tviti in ne kar človek misli, za kar se zavzema. Pravi cepec res! Cela Slovenija se zgraža! Tudi podjetniki, katerim je znova javno sporočil, da jih bo dodatno obdavčil, točno tako kot predvideva koalicijski sporazum. Tip je nor, še par dni nazaj je govoril drugače. Tudi o zunanji politiki nima pojma, še moj pes Runo ali pajac Rjavec bi znal o arbitraži, kaj bolj pametnega povedati, tip je luzer, Hrvati se nem upravičeno vun smejijo in že slavijo.
  Bog nam pomagaj! Zdaj smo božje pomoči res potrebni, mar ne?

  • rabbit

   Ne moreš od cepca pričakovat da bo kirurg. Tiste, ki so ga volili bi bilo potrebno povprašati po zdravju.

   • Simon Novak

    Po zdravju se lahko edino povprašate đešnjaki

  • lili pili

   Franjo ce bo gledal pop tv se bos zbujal posran in pokozlan, tvoji mozgani so opravi in ne prenesejo drugacnih mnenj, zato poslusaj samo jajota in glej nora 24tv

   • totex39

    Ti pezdun se kar norčuj iz resnice, kajti kmalu boš plaval v lastni greznici.

    • lili pili

     Iz desnice ne iz resnice a si vstal na levo nogo…, ce se ti to pogosto dogaja se daj operirati..

  • Simon Novak

   Ti se brigaj za JJ in đešnjake (bosanski krediti, premali poštni nabiralniki, Varda,….), pa boš imel celo leto kaj za pisati, govedo đešnjakarsko

   • Mojca pokraculja

    Tone prezvekujes lasten bruh.

  • althar

   Tragikomedija se je v resnici začela že leta ’45. Prva desetletja je bila sicer bolj tragedija, zdaj je pa le še komedija.

  • pajot

   Sem si vzel čas in ga poslušal. Gledal ne. Ja,zdaj 100 odstotno verjamem,da je imel na lesarski šest popravnih izpitov. Medtem pa mala siva madžarska podgana mlati kremšnite in se nam smeje: idioti,zakaj ste ga pa volili?

  • Vera

   Tudi sama sem poslušala Serpentinškove enake odgovore . ” Odgovor = enak prejšnjemu ” ( po Jurčku ) . Niti na eno vprašanje novinarja ni dal konkretnega odgovora . :(

 • lili pili

  Bravo vinko, samo za sds bi veljalo od poraza do poraza se nadlednjih nekaj let v opoziciji..

  Kaj pa cestitka prezidentu za 60. Rd… slisi se, da naj bi dobil cin generala in postal dosmrtni prezident sds.

  • tarantela

   Ha-ha-ha…, sem že dobre volje!

  • אדוני

   Se ti pozna makedonski pili, da je že davno tega, ko si ti dopolnil šesto desetico zato tako sočutno in otročje o tem. Makedonci ste pa res zelo rahločutni pa ne sekiraj se preveč.

   Našemu dragemu slavljencu pa naj ob častitljivem jubileju takole zapoje še Ljupka Dimitrovska –
   mi pa mu zaželimo še veliko USPEHOV pa četudi se Lili od foušarije razpoči

   https://www.youtube.com/watch?v=VsfdEMi4a68&start_radio=1&list=RDVsfdEMi4a68&t=51

   Janez, čin, čin ….. še na mnoga zdrava, srečna in uspešna leta !

   • lili pili

    Se pridruzujem cestitkam, nsj vas se dolgo vodi to je garancija, da bomo i eli zmerno vlado….

  • Simon Novak

   Vinko smeti

 • totex39

  Narod si je z volitvami pisal sodbo sam in upam, da bodo vsi tisti, ki so jim dali glas najbolj trpeli.

  • Simon Novak

   Pa vi ste absolutni zmagovalci volitev, kje je vaša vlada, đešnjaki?

  • אדוני

   Narodu kruha in iger….
   ” V nekdaj velikem Rimu je oblast imela na voljo ukrep kruha in iger (lat. panem et circenses), s katerim je za svojo kruto osvajalsko politiko dosegla tihi pristanek javnosti. Slabih dva tisoč let od zlatih mirnih rimskih časov si ljudje z uokvirjanjem v miselne vojne idej režejo lastne veje in soustvarjajo sivo vsakdanjost. Miselni domet posameznikov sega do abstrakcije države in nazaj od tega konstrukta do možganskih hemisfer, ki se Sizifovo trudijo za (od)rešitev zemeljskih muk in odrekanj. Kolosejski princip iger ni deloval niti v Rimu in tudi v postmoderni družbi (slovenska) država nima pomirjevalnih tablet za lačne in trpeče množice, saj jih niti ne more imeti…………

 • tarantela

  Menda ima vsaka vlada prvih sto dni zagarantiran mir, kle pa kar nakladate,

  • Mojca pokraculja

   Pol dej pa mir! Najprej sama utihni!

   • אדוני

    Ne more. Če bi utihnila bi ji pa r*t delala težave.

 • Franc Šink

  Luka Mesec minister magnifikus.

  • Simon Novak

   Peče?

   • אדוני

    Zelo te peče, ko ste morali skupaj skrpati stare cape, da ste zmanipulirali volitve, ampak na vašo žalost, zmagovalca pa ne morete premagati na pošten način, ker tega NE ZNATE, NITI NE ZMORETE, le zahrbtna laž in manipulacija .

    • Simon Novak

     Nismo zmanipulirali volitev, če pa ste bili vi absolutni zmagovalci volitev, tako, da vas lahko vprašam (in sami sebe lahko tudi): kje je vaša vlada, đešnjakarji?

     • mginko

      To se ti dogaja na psihiatriji. Tudi take mora nositin ta Zemlj.

     • Soave

      Osel !!

     • Simon Novak

      A niste?

     • Soave

      Kaj pa vendar ??

     • anzek

      No, no, osel je trmasta, pa vendar dobrohotna živalca. Pajnkiher je njegovo pravo nasprotje.

     • Soave

      No , oslu se opravičujem. Za onega drugega si bom pa kaj bolj primernega izmislila.

      Naglica ni nikoli dobra.
      In vi, anzek se pa samo na ” svete cajte ” prikažete v naši družbi . . . . . Jej, jej ? Omenjali ste lepe misli. Saj se z mislijo na kaj lepega tudi da pisati ostro kritiko !!

     • dob

      peđer

     • Mojca pokraculja

      Ja kje pa tone pajnkiher to pa že ne, nobene manipulacije !
      Vi ste ves čas vedeli da boste ekspirementalno zmagali in postavili eksperimentalno vlado.
      http://pozareport.si/post/421060/sarec-zidan-mesec-in-druge-provokacije-ali-druzbeni-eksperiment-13-bojevnika-zavsakoceno

     • Simon Novak

      Kako smo vas nagnili, ovce đešnjakarske

     • Mojca pokraculja

      Tone laufi

 • Simon Novak

  Vinka je povozil čas, pa še ni skapiral

  • Mare Kranjc

   Anonimna levičarska pičkica, ki se skrivaš za izmišljenim imenom, vas levičarske izrodke je povozil čas, saj do danes niste prilezli iz goše! Ti primitivno levičarsko bitje, kaj pa naj bi pomenilo “da ga je povozil čas”, saj to nima nobene veze z napisanim v članku. Ima pa vse in še več, s teboj in tvojo zaostalostjo.

   • Simon Novak

    Poglej ga na fotki, kot da bi ga včeraj izpustili iz ustanove, govedo zahojeno đešnajkarsko

   • Mojca pokraculja

    Kaj ne pogruntas da je zadaj anton pajnkiher, udbovec vseh udbovcev!

 • resnicaboli

  Malo smeha ne škodi.

 • Soave

  Sijajno, g. Vasle !! Tudi pesmica je zadela !!
  ” Če ste iz prave javne hiše, se povišanje vam piše. Kupleraj naj bo obsežen, vsak bo penezov deležen.”

 • karpelec

  Na zadnji vikendovi maškeradi, ki ni imela ne repa ne glave, se je skrivnosno pojavil scenarist zadnje reciklirane vlade s skrivnostnim samovšečnim nasmeškom: ” pa sem vas”, ne vedoč,da na tako delo ne paše nasmeh, ampak le krokodilje solze.

 • david23

  Ta članek je pa že čisti literarni dosežek!

 • Joško

  Odlično povedano; samo tisti, katerih se najbolj tiče, itak ne bodo razumeli.

 • sloustava

  Ko je Kucan govoril o “krastah”, mu predlagam, naj najprej sebe “od krasti” iz politicnega zivljenja. On je rak rana slovenstva! Clanek to potrjuje, saj iz vsake besede,dejanja. giba , vejejo njegove besede. Kdo mu je dal mandat, da mene, volivko SDSa , zali? In nisem edina, nas je preko 300.000! UDBA, Kucanov klan, Forum 21 , Serpentinskova Vlada in presstitucija so prave kraste!

 • hribovc

  nadminister luka ?? faking kangl’ca, komunajzarska marioneta, ne pa nadminister !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!