Pisma – od zmage do zmage: V senci pinij in Kučana pa Serpentinšek

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Julij 2018. Sedim sredi slovenskega medijskega močvirja in berem ter poslušam o zločinih Janeza Janše pred, med in posebej po volitvah. Gre za grozen zločin, da ponuja tudi pogovor. Kako si upa in kako se ne pogleda v ogledalo, berem. Neka kolumnistka revije, ki je ne bom omenjal – ker je čisto zašla, Janši nalaga neke notranje, miselne in neudejanjene zločine, ker se noče pogledati v ogledalo, da bi uvidel, kako je v resnici z njim. Kot da je politika ljubiteljsko vrtnarjenje in domačijskost hišice v gorah.

Julij 1988. Pred tridesetimi leti sem tistega vročega 27. julija 1988 uspel priti v sodno dvorano vojaškega sodišča, kjer je senat razglasil sodbo v zadevi JBTZ. Ker sem dva meseca vztrajno nadlegoval predsednika senata, mu vsak dan pošiljal peticije domačih in tujih novinarjev, ker je bilo sojenje zaprto za javnost, je mojo prošnjo, da edini od novinarjev prisostvujem razsodbi, upošteval. V ustni obrazložitvi o zločinu Janeza Janše (in drugih) nisem izvedel nič konkretnega, je pa predsednik senata posebej poudaril, da je Janša kriv, ker je nepravilno usmeril svoje intelektualne sposobnosti. In da se je s tem potisnil v sovražno antijugoslovansko izolacijo in nasprotnike ljudstva. Katerega ljudstva že? Pred sodiščem je bilo vsak dan na tisoče pripadnikov tega ljudstva.

Junij 2013. Potem je prišla še ena znamenita razsodba proti Janši, češ da je ponotranjil korupcijo v zadevi Patria. Drugače rečeno: znotraj, v sebi, se je skorumpiral in to je treba obosoditi na zapor. Na Dob z njim. Šlo je torej za miselno korupcijo, o čemer več pove naša pretekla zgodovina, ko so bile zasebne misli strogo kaznovane. Tako je Viktor Blažič šel v zapor, ker so pri njem doma v predalu pisalne mize našli neke zabeležke, ki režimu niso bile naklonjene. Bojan Štih je šel malo sedet, ker je malo v rožicah po centru Ljubljane kričal, da so najboljši padli. Se pravi, da so se komunisti že v hosti znebili morebitne kasnejše oblastne konkurence. Vse, kar je potem oblastnega prilezlo iz gozdov, je bila nekakšna drhal oz. pufl, kot se v žargonu reče primitivcem, ki gredo na oblast s pištolami, udbo, zastraševanji, likvidacijami, umori in podobnim demokratičnim gnojem. Dediči so še kako živi. Pri Janši in Patrii mi ni znano, kako so Bavconovi pravosodni otroci videli v Janševo notranjo korupcijo, ker ta dokaz nikoli ni bil izveden. Verjetno pa bi ga morali v sodni dvorani priključiti na 220 V in interpretirati njegove možganske vijuge. No, to je naše sodstvo. Bavcon pa ima portret na javni TV.

Janši je že od leta 1988 treba najti nek zločin, ali vsaj kaj, kar ga bo kompromitiralo tako, da ga bo odneslo s političnega prizorišča. In vsakokrat, ko mu kaj zakuhajo, on zmaga. Sovražnik ljudstva, človek nedialoga in podobno. Kako se kaj danes na primer počutita tista dva celjska kriminalista, ki sta za grmovjem v Šentilju, kjer ima Janša svoj dom, štela novoposajene sadike jablan, češenj in hrušk in potem zasliševala lokalnega sadjarja, koliko je to stalo in s čim je Janša to plačal! Če sta normalna, se počutita bedno in izigrano, a ni nujno, ker so tudi v policijskih vrstah takšni, ki nekaznovano grozijo, da je Janšo treba likvidirati.

Levica ni samo žalitev za zdrav razum, ampak je žalitev za vse pomorjene, ker se rada klanja morilcem in njihovim dedičem.

Po letošnjih volitvah je nastopila nova “razvojna stopnja” v politični likvidaciji Janeza Janše – nenačelna sovražna antijanševska koalicija. Z njim se ne bodo pogovarjali, z njim se ne bodo pogajali, z njim ne bodo delali koalicije, ker je nekooperativen in izključujoč, zato ga je treba izključiti in izolirati. Manjka samo še Goli otok. In to oznanjajo tisti, ki so v resnici bili poraženci volitev. Antijanševski demagog v vrstah NSi, Janez Pogorelec, pa oznanja, da Janševa vlada ni mogoča niti ob bianco podpori NSi in da je za to izključno kriv Janša. Verjetno zato, ker izključuje! Pogorelec noče izkrvaveti na predčasnih volitvah, zato predlaga nekakšno končno rešitev – osvoboditi se Janše in poiskati boljšo rešitev. In zdaj nastopijo “sredinski” levičarji – SD, SAB, DeSUS, SMC in LMŠ. In se ponujajo stranki Levice, ki je v resnici zelo mussolinijevska stranka: malo fašizma, veliko diktature, malo komunizma, veliko demagogije, malo populizma, veliko ekonomističnih izmišljij na ravni Ahilove pete, k temu pa dodajajo še retorično pravičnost venezuelskega tipa. Levica ni samo žalitev za zdrav razum, ampak je žalitev za vse pomorjene, ker se rada klanja morilcem in njihovim dedičem. Najbolj jih obožuje Dejan Židan, komunist zgledne reje in kardeljanski agrarni strokovnjak.

Serpentinšek pa na morje. Tam nekje v senci pinij skupaj s Kučanom sta štela – vsaj do 46.

Vinko Vasle

 • pajot

  Dragi Vinko,če te ne bi bilo,bi se te morali izmislit. Čestitke.

 • Mare

  Opurtinist Vinko. Nekdaj vdani član ZKJ, danes vdani član SDS. Tako kot večina pripadnikov sekte.

  • Joško

   A ti si tudi nekdanji član ZKS? Mislim,da tudi sedanji!

  • Delta

   Oportunist bi po definiciji podpiral LMŠ in Levico. Vdani člani ZKS so bili pa Milan Kučan, Janez Kocijančič, Herman Rigelnik, Dušan Semolič… Očitno si mnenja, da to niso oportunisti.

  • Lustrator

   Prasec, kajne? Kako si je drznil zapustiti tvojo sveto partijo? Mar se ne zaveda, da temu sledi mafijska omerta oziroma fatva – v imenu komunistične strpnosti kajpak?!

  • pajot

   Daj,majmun,izmisli si kaj novega. Saj si plačan za to.

  • pajot

   Pameten človek spregleda,budalo ostane budalo.

 • Krtača 20

  Jajo je uspel preštet sam do 25 + plus jelinčičev komunajzerski privesek.

  • SIMON ROZIC

   saj ni želel sestaviti vlade ! On je znova zmagovalec volitev, kar je
   spravilo levake v hudo sramoto ! Vladanje ni seštevanje idiotov,
   kot ga ima uboga Slovenija!

  • Mojca pokraculja

   Jelinčičev privesek je vaš. Ne podtikaj ga saj sta udbovska kolega kejne. Se že on ves čas podtika, padalec.

 • Joško

  G. Vinko, zopet si nalil levakom čistega vina, a kaj ko hočejo oni piti brozgo. Na levi mora biti vse kalno, motno,umazano,zmešano; v takem lahko levaki vladajo. Ampak: Vremena Kranjcem bodo se zjasnila.

 • sloustava

  S spostovanjem, g. Vasle. S spostovanjem do vas in vase, nase, moje, resnice! Hvala! Predvsem pa po odzivih vidimo, kdo je domoljub, Slovenec, drzavljan in kdo je Kucanov mladic, hlapec, dekla, antidemokrat! Nikoli, ampak RES nikoli ne smemo pozabiti, da samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija tov. Kucana in njegovih podrepnikov! Kot ste napisali, iz hoste je prilezel pofl! Krvav, nesposoben samoprezivetja, zato zre lastne otroke…in, kot bi rekli kmetje- semenski krompir! Zdaj je cas ZA Slovenijo! In to skrajni case! Imejmo se radi in imejmo radi to mojo, naso domovino, SKUPAJ!

  • if

   ++++++++++++

 • SIMON ROZIC

  Odlično, moj Vinko Vasle! Medtem, ko se vrši histerija-onanija želje
  po večnem vladanju nesposobne levice, ko nam začasno dirigira vlada,
  ki je ni, milijončki pridno frfotajo v znane žepe in od tam v sanjske oaze.
  2 tir že daje prve rezultate in prve anekse ! Levica, ki vztraja s socialističnim
  vzorcem demokracije, se z nahrbtnikom nebuloz sprehaja od Serpentinškovega
  sestanka na sestanek, kjer baje celodnevno, dolgo v noč modrujejo , ali so
  medsebojno všečni ali nevšečni….
  Vse bi bilo rešeno v hipu in za večne čase, če ne bi bilo tega hudičevega Janeza
  Janše, ki jim megli pamet, oziroma tiste ocvirke od nje , ki so ostali od njihovih
  pregretih možganov…Le kje se za vraga tako zatika, saj so si pa ja tako zelo
  enotni, da bojo samo vladali in nič delali in ne reševali problematike od zdravstva,
  gospodarstva, ubogih upokojencev, sirotih otrok, ubogih migrantov, zafuranega
  šolstva, neizogibnega bega možgan in dobrega, delovnega kadra v demokratično
  urejene države…in še in še !.Komu bodo torej vladali, če so sami sebi namen
  in si bodo od požrešnosti izpraskali oči, kar ni nobene škode, ker tako ali tako ne
  bodo, reveži po duhu, nikoli spregledali !
  Pa lep dan želim tistim, ki si lahko privoščijo kakšen dan pod Kučanovimi pinijami,
  vključno z “all inclusive” razkošjem, ki ga on nezasluženo uživa!

  • if

   +++++++++

 • hribovc

  hehe, pa še današnja serpentinškova “modrost” iz jutranjih poročil; … če se včeraj ne bi toliko časa usklajevali, bi šli že prej domov …

  • SIMON ROZIC

   …ta fant je res od fare ! (Kamniške, seveda!), pameten je, da mu škoduje!..
   Takega pa še nismo imeli, a ne? Zaprisežen cepec!

  • tohuvabohu

   Menda je enkrat rekel: “Moj ata bi lahko še živel, če ne bi umrl”.

 • 200 …….

 • if

  Hvala, Vinko Vasle, ali, “Ko laž obmolkne, ker govorijo dejstva”!

 • RATATA

  A smo se za to boril(?) so imeli navado rečt v tistih časih fukjenosti.
  Julija 1988 sem kot počitniški delavec po srednji šoli dobil brco v rit od šefa petrolove tankštele, ker sem papirnate dinarje basal kot prase morsko v tisto torbico. No trinkgelt viške smo si pošteno raztalali vsak dan konec šihta.
  Od tedaj zlagam denar “sliko na sliko”, kot mi je pokazal tisti glavonja.

 • diler resnice

  Bravo Vinko ! Zagotovo se bo na ta članek oglasilo veliko leftardov, ki bodo skušali okrniti tvoj ugled borca za svobodno demokratično relevantno poročanje oziroma resnicoljubno, ki sta jo sporočilno delila z Danilom Slivnikom že v reviji MAG, pa so žal prevladali partijski vplivi demagoškega zavajanja, kateremu podlega del opranoglavega ljudstva na 70 let ali več podlage !?

 • Olga2345

  Bravo Vinko Vasle! Ker bi se komunisti radi znebili Janše, je Kućanov agitprop na lestvico “priljubljenih” postavil tudi Romano Tomc….Računajo verjetno na kakšno novo Ljudmilo Murglsko in “žlahtno” SDS… Vse po starem receptu komunistov, ki se glasi : deli in vladaj!

 • Asja

  ODLIČEN komentar g. Vasle. Pošteno in po pravici povedano!
  Vsi levičarski telebani pa bodo po njihovi spletkarski navadi še naprej tiščali pesek v glavo. In kot smo pri njihovih spletkah navajeni jih bo poln besednjak primitivizma in pljuvanja po desnici, ob tem da so še kako slepi za svoj levičarski fašizem in ideološko umazanost ki je še kako viden iz vesolja!

 • Vera

  G.Vinko BRAVO , za kolumno, ki razgalja sovražnike : resnice, pravice in poštenja !

 • Get Smart

  Pomni:
  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem
  jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za
  predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA,
  so se imenovali SDP Slovenije = Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije,
  so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP,
  so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP,
  so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ,
  so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan
  revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
   socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj,
   t. i. “NOVIH OBRAZOV”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Vsi -izmi so izdelki kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE propagande,
  so le orodja za zavajanje in poneumljanje.
  .
  .
  POLITIKA je (pomeni) delo za POLITEJO, skrb za POLITEJO.
  Vprašanje je le, za KAKŠNO? Za KATERO?
  .
  Za kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI “novi svetovni red” sužnjelastništva in s tem MURGL
  KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO
  ali
  pa
  za SVOBODNO PRAVIČNO RESNICOLJUBNO ČLOVEKOLJUBNO Slovenijo?
  .
  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem,
   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Slovenski štor

  Vedno in edini Vinko Vasle.Resno,šaljivo,lahkotno,direktno,natančno,ostro kot britev-zadetek v sredino.Odlično.
  V Sloveniji bi že imeli “goli otok”,žal,na našem morju nimamo otoka.Res pa je,da so si tudi komunisti prizadevali,da bi zgradili umetni otok.Ne vem,če so v mislih imeli “Goli otok”,morda tudi?
  Če že nismo imeli “otoka”,smo pa imeli “zaprto območje”,ki je delovalo kot “otok”.Imeli smo še marsikaj,da bi ljudi “spravljali k pameti” in jim iz njihove “notranjosti izbijali miselne zločine in še kakšne njim podobne”.Čeprav ne verujejo,so morda kdaj pomislili,da bi se lotli tudi duš.Kaj pa veš,morda je kaj na tem,da duše so.
  Potomci,dediči,nasledniki se še kar naprej zgledujejo pri prednikih in njih čudnih,grozovitih načinih(ki so bili za komuniste normalni) onemogočanja ljudi,ki niso zmogli niti hoteli razmišljati in delovati kot so oni(komunisti) od njih pričakovali in hoteli.
  Leve stranke,posebno stranka Levica zgledno delujejo na “tekovinah socializma socialistične republike Slovenije”.Upajmo,da se ne bodo preveč “stepli” med seboj okoli “plena” in da bodo “sestavili” vlado,ki bo končno ozavestila volilno telo,da ni več “zajebancije”.
  Leta 1991 smo naivno mislili,otresli smo se socializma in vseh zavoženih praks.
  Nič od tega,”socializem-dediči,potomci,nasledniki” so se kot “vampirji”,”klopi”,”komarji” prisesala na vse vitalne dele družbe,države in sesajo in sesajo kot nori.Ob tem imajo vzvode v vseh sistemih družbe in države,s katerimi preprečujejo akcije,ki bi Slovenijo “spravile” v normalo.Celo imajo “poturice” in “janičarje” v vrstah normalne Slovenije,ki jim pomagajo ohranjati sistem “sesanja”
  in vzdrževati nenormalno Slovenijo.

 • abc

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!