fbpx

Podreditev

Ivan Šokić

Vse kar je potrebno, da si kupite mir je podreditev. Priznajte, da vidite tri prste namesto dveh, ki jih kažem. Opravičite se za žalitev, ki se je ne spomnite, a vam zatrjujejo da ste jih užalili. Upognite koleno in sprejmite svoje nove zavojevalce.

Tema, ki preveva naš vsakdanjik, je podreditev. Od nas se pričakuje, ne, zahteva, da se uklonimo, da se spremenimo, da se jim umaknemo. In dokler bo konservativcem več kot do Resnice do javnega mnenja, se bodo napadi ponavljali.

Preberite še: Ugrabljeni protesti

Večkrat sem zapisal, da je edina razlika med konservativcem in progresivcem edino v kateri prestavi drvita proti prepadu. Mogoče nisem bil najbolj pravičen do konservativcev. Konservativci so namreč kot ležeči policaji. Ležijo, so tiho in ko jih povozi napredek so zadovoljni sami s seboj, da je moral napredek zaradi njih upočasniti. Njihov namen je dosežen. Konservativizem je filozofija obsojena na poraz. Svojih ciljev dejansko nima, vse kar si želi je ohranjati status quo. A status quo je nemogoče ohranjati, kajti čas gre naprej in progresivci, ki so še včeraj bili na čelu pasje procesije se kaj hitro znajdejo v vlogi ležečih policajev. V taki vlogi se je te dni znašla avtorica serije knjig o Harryju Potterju J.K. Rowling

Rowlingova, ki je leta in leta ljubiteljem knjig prodajala bučke o tem kako si je zamislila določene stvari v knjigah, jih prepričevala, da je bil Dumbledore od samega začetka homoseksualec, ali pa da je Hermiona črna, je končala na zatožni klopi progresivcev, potem ko je kot zavedna feministka zapisala, da moški ne morejo biti ženske. Vsak normalen človek v tem ne bo videl ničesar spornega. A dejstvo, da Rowlingova vztraja, da transspolniki niso ženske je za progresivni kult herezija. Kar je za kult še huje, Rowlingova, ki je bila še pred kratkim predmet malikovanja, je čez noč postala persona non grata. In od vekomaj smo v vojni z Evrazijo …

Vedno smo bili v vojni z Evrazijo so prepričani državljani Oceanije v romanu 1984 Georgea Orwella. Za levičarje, za progresivce zgodovina kot kontinuiteta ne obstaja. Vedno znova je določeno leto nič, vse kar je pred letom nič je narobe in je potrebno spremembe, preobrazbe, uničenja. Na misel prideta dve minuti sovraštva iz Orwellovega romana. Trenutna žrtev dveh minut sovraštva je Rowlingova. Nikakor ni edina, ne prva ne zadnja. Je pa ena redkih, ki vztraja pri svojem. Vsaj za zdaj. Marsikdo drug bi popustil, priznal “napako” in upal, da mu bo odpuščeno. To je šele napaka. Za bojevnike socialne pravičnosti (SJW) opravičilo ni nič drugega kot priznanje krivde, poudarja avtor uspešnice “SJWs Always Lie” Vox Day. Takrat se šele začnejo pravi napadi, vse pred tem je zgolj preverjanje terena. A te dni je konvergenca, kakor Day imenuje prevzem vajeti znotraj institucij v imenu socialne pravičnosti v polnem zamahu.

Z vseh strani nas bombardirajo z zahtevami po predaji. Moramo se ukloniti, poklekniti. Ponuja se primerjava s filmom 300. Tudi tam je Kserks od Spartancev zahteval naj upognejo kolena. Spartanci nad ponudbo niso bili navdušeni. Sami so bili pristaši pokončne drže in soočanja s sovragom. Da, tisto bitko so Spartanci izgubili, vsi do zadnjega so bili pobiti zaradi izdajalca, ki je z veseljem padel na kolena. A vojno s Perzijo je na koncu dobila Grčija.

A kaj ima vse to opraviti z nami, se boste vprašali. Vse. Kajti te dni lahko spremljamo, kako nam preko RTV Slovenija želijo vtepsti v glavo, da je v Sloveniji prisoten sistemski rasizem. Prepričani so, da bodo argumenti, ki so delovali na politično korektnem Zahodu, enako učinkoviti tudi pri nas. Temu bi lahko rekli pripravljanje terena. Že dalj časa je znano, da želi EU vsiliti migrantske kvote, ki jim Slovenija zahvaljujoč desnosredinski vladi, po novem nasprotuje. A to je zgolj ena vlada proti celi mreži petokolonašev, medijev, nevladnih organizacij in kulturnikov. Da, res je, njih je zgolj peščica, a vpliv ki ga imajo na javno mnenje v Sloveniji je ogromen.

Če se jim ne postavimo po robu, jih zasmehujemo, jim nasprotujemo in jim pustimo usmerjati tok javnega diskurza potem bodo zmagali. Ostali pa bomo samo še ležeči policaji in prizori, ki jih te dni lahko vidimo v tujini, bodo postali nova normalnost.

Ivan Šokić