Politična poligamija – zagotovilo za neuspeh nastajajoče vlade

Foto: STA

Glasovanje o kandidatu za predsednika vlade je za nami. Sledijo verjetno analize, kdo je 55., “Puckov glas”, a se s tem ne nameravam ukvarjati. Naj raje v zvezi s tem napišem le pet dejstev.

Prvo dejstvo je, da nastaja koalicija šestih političnih strank, ki še ni podpisala koalicijske pogodbe, torej še ne vedo, kaj bodo prioritete pri vodenju države in kako bodo to sploh počeli. Vedo pa, da bo popolni amater v državni politiki Marjan Šarec res pravi in najboljši vodja te koalicije. V tej fazi nastajanja vlade bi seveda že morali vedeti, kaj so glavni problemi države in kako jih bodo rešili. Na to kaže tudi nastopni govor Marjana Šarca, ki je relativno solidno naštel probleme te države, ni pa povedal niti ene same rešitve. Podpisali pa so sporazum z Levico, ki bo vlado podpirala pa malo nadzirala, tu in tam vodila kakšen vladni projekt, odločila se bo, kateri ministrski kandidat je dober in kateri ne, a bo v opoziciji. Tudi od tam bi rada nadzirala vlado. Tako vsaj trdijo. Še dobro, da je zakonodajna služba DZ rekla bobu bob, ko jim je povedala, da Levica v taki situaciji pač ne more biti opozicijska stranka.

Drugo dejstvo je seveda to, da to, kar sedaj nastaja pod taktirko Marjana Šarca, ne bo manjšinska, ampak čisto običajna večinska vlada, kakršne poznajo po Evropi in jih poznamo tudi pri nas. Res pa je, da bo to skrajno levičarska vlada. S podpisanim sporazumom Levice s peterico političnih strank smo dejansko dobili šesto koalicijsko stranko, četudi v koalicijo ne bo prispevala svojih ministrov, je pa že prispevala glasove za izvolitev Marjana Šarca in očitno bo tudi glasove za ministrsko ekipo. Glede na druga določila sporazuma pa ima Levica za nagrado v tej koaliciji še veliko več drugih možnosti vplivanja na delo vlade – odloča lahko o njenem obstoju. Sklicevanje na podobne primere po Evropi je navaden “lari fari”. Manjšinske vlade so manjšinske vlade, ki v parlamentih nimajo večine, največkrat so sestavljene iz levih in desnih strank brez večine, v posameznih projektih pa jih podpirajo zdaj eni, zdaj drugi. Bi lahko tudi SDS šteli med podpornike Šarčeve “manjšinske vlade”, če bi ta podprla ukrepe za popolno zaprtje južne meje, ki bi jih predlagala koalicija? Ne verjamem. Pri sodelovanju Levice s to poligamno združbo gre torej za koalicijsko sodelovanje in nič drugega in nastajajoča vlada bo običajna koalicijska vlada in ne manjšinska.

Dr. Vinko Gorenak (Foto: STA)

Tretje dejstvo je, da so se zadnje leto v Cerarjevi vladi intenzivno prepirali in zmerjali. Aprila letos pa je počilo do te mere, da je Cerarjeva vlada razpadla. Ti isti politiki iz SMC, SD in DeSUS so šli na predčasne volitve in jih več kot gladko izgubili. Toda po volitvah so spoznali, da se dejansko neizmerno “ljubijo” in da so edini, ki lahko to državo vodijo še naprej. Toda premalo jih je bilo, zato so našli LMŠ, nekoga torej, ki je lahko lokalno dober, o državni politiki pa nima pojma. In ta naj bi jih dobro vodil?! Toda tudi to je bilo premalo. Potrebni sta bili še SAB in Levica, le tako bo ta politična poligamna skupnost lahko uspešna. Tako seveda mislijo oni, mnogi mislimo drugače.

Četrto dejstvo je, da je na zadnjih volitvah premočno zmagala SDS in da so vsi tisti, ki so tvorili dosedanjo vladno koalicijo, premočno izgubili. Temu ne more oporekati nihče. SDS je dobila 222.042 glasov, kar je 24,92 odstotka, vsi dosedanji koalicijski partnerji (SMC, SD in DeSUS) pa so skupaj dobili 219.299 glasov ali 24,61 odstotka vseh glasov. Prav smešni so torej komentarji Bratuškove in drugih političnih ljubiteljev poligamije v nastajajoči vladni koaliciji, ko pravijo, da so volivci na volitvah izvolili politično levico. Seveda je niso izvolili volivci. Res pa je, da so se vsi ljubitelji politične poligamije združili, da bi oblast obdržali.

Peto dejstvo je, da politične poligamije sedanje šesterice političnih strank ne druži nobena ljubezen do Slovenije ali želja po njenem napredku. Dokazano je, da so udeleženci sedaj nastajajoče poligamne vlade med seboj dejansko sovražniki. Združuje jih le želja po oblasti in lastnih koristih. Ne vem pa, ali se zavedajo, da bodo le začasno orodje dejanskih zakulisnih mafijskih upravljavcev države, ki jih bodo na ta mesta nastavili. Ko bo treba, pa jih bodo tudi odstavili. Čim prej se bo to zgodilo, bolje bo za Slovenijo.

dr. Vinko Gorenak

 • samotoje

  Šarcu se zdi fino, da je predsednik vlade in bo “ta glavni” petelin na kupu gnoja, Erjavec in Bratuškova bosta lahko še malo v parlamentu, kjer jima je všeč, Cerar še ni ugotovil, da ga je ozadje izpljunilo, sicer pa se rad šlata z Junckerjem Išiasom, Židani Brglez bi bil rad še malo socialno čuteč, dokler bo narod še hotel plačevati to dobrotljivost, Mesec pa bo skupaj s hordo svojih pobalinov in butec butcev malo nagajal. Dobro je plača za to. Aja, pa Palestino je treba priznati in Ahmad mora dobiti državljanstvo. To dvoje absolutno. Končno gre za dobrobit malega slovenskega človeka.
  To je slovenska realnost. Moram pod nujno nekaj spiti.

  • Djuro Sumar

   Saj si že pijan.

  • VERRZIFIKATOR

   Đurađ Samardžija

   OBISKAL JE SPECIALISTA

   Obiskal je specialista Jurij,
   pa izkaže se, da fant je Đuro,
   rad dobil bi shujševalno kuro,
   so postavili ga brž pred duri.

   »Nisi ti za kuro shujševalno,
   v drugo pošljemo te ambulanto,
   da napolnijo ti prazno kanto,
   čaka te vozilo reševalno.«

   Ga zapelje avto čez dvorišče,
   čaka drugi specialist na tipa,
   ni potrebe, sploh ga ne pretipa,
   diagnoz nasuje mu prgišče.

   »Dragi Đuro, kaj le pričakuješ,
   naj povem po tvoje ti, balkansko,
   psihiater zdravi partizansko,
   ti le dober »šamar« potrebuješ.«

  • rubec

   Moja baba pravi da moram jaz pa nehat.

   • samotoje

    Kar ubogaj. Se ni za hecat.

  • Borut Stari

   Imamo 12,6 % predsednika vlade. Gotofi smo.

 • pajot

  Šarec bo pravzaprav nekaj serpentinškoval,malo o babah in malo o žabah. Mali kućan pa bo medtem koordiniral vseh šest tako imenovanih strančic v prid centralnemu komiteju zveze komunistov Slovenije,to je slovensko-srbski mafiji. “Živi bili,pa videli.”

  • Klič! M …

   Si skužil.Dolgo si rabil.

   • ԻմՏերնուիմԱստվածը

    Tele.

    • Klič! M …

     Televizija in..

     • Klič! M …

      Pride,pride.Veš da pride.Še nobeden ni Spizdil.In.

   • pajot

    Pozdravi ženo.

 • Klič! M …

  Da vidimo.V zvezdah je pisalo,da bo velik narod vodil.In ..In jaz se glih malega ne poćutim,ja.https://www.youtube.com/watch?v=Tz_29j3SIAM

 • Djuro Sumar

  Ubogi Vinko je deloholik, pa so ga ruknili v penzijo in ker nima kaj početi, nas bo utrujal s svojimi veleumnimi kolumnami. Še danes, ko je Šarec že predsednik vlade, ne razume, da je zmagala levica in da ima desnica borih 31 poslancev.

  • Anton

   Saj ti ni treba tega brat. Ukradi si Mladino pa beri.

   • Tomi

    Saj Mladine be rabi ukradit, ker je nihče ne kupuje, jo zastonj delijo samo da bi jo kdo prebral. No, djuro jo bo ukradel iz navade in tudi prebral in kaj prepisal….

   • Djuro Sumar

    Mladina je preveč dolgočasna, rajši imam Reporter.

    • Anton

     Ja sploh tazadna številka se ti dopade.

     • Djuro Sumar

      Vse so o.k.

 • bednick

  “Politična poligamija – zagotovilo za neuspeh nastajajoče vlade”
  ——————————–
  Tale gospod je pa kljub kilometrini in letom dost naiven, če ne celo kaj drugega.
  Za oblast, USPEH ni neki faktor, za katerega bi se prizadevala.
  Pomembno je, da se ohrani oblastna struktura!
  Uspeh ali neuspeh ji ne pomeni popolnoma nič.

  “Neuspeh” je termin, s katerim demagoško opleta opozicija.

 • VERRZIFIKATOR

  Pepe Petek

  TRINAJSTA VLADA

  Ni še petek in ni luna mlada,
  ko v Butalah resno se sestavlja,
  po butalsko zopet skupaj spravlja
  trinajsta, prav veleumna vlada.

  Kot jo futurist je že opisal,
  s psiho naj imela bi težave,
  združevala lumne najbolj prave,
  bi jo iz Butal prav rad pobrisal.

  Misel, kdo sestavil jim bo vlado,
  za Butalce drugo je razredna,
  da le pametna bo in napredna,
  trinajsta kot nalašč za parado.

  Bliža se Butalcem polomija,
  na planetu namreč so ukleti,
  luna polna jim ves mesec sveti,
  panoga je glavna – tišlarija.

  In Butalec je ponosen nase,
  trinajstič da najbolj bo nasedel,
  preden se morda bo le zavédel,
  vlado trinajsto da vodi prase.

 • AlojzZ

  “Četrto dejstvo je, da je na zadnjih volitvah premočno zmagala SDS in da so vsi tisti, ki so tvorili dosedanjo vladno koalicijo, premočno izgubili. Temu ne more oporekati nihče.”

  Gospodje,
  živite v svojem svetu. Dejstvi sta:
  – Stranka SDS je zbrala največ glasov med strankami.
  – Stranke rdeče kontinuitete so skupaj zbrale okoli dve tretjine glasov.

  Bo šlo? Ne? Pa nič. Ampak to je bila zadnja Slovenija, več jih ne bo. Kdor zna gledati dejstva, že vidi nastajanje Sloislam države.

 • tarantela

  Tole je povedala baba Vanga… He-he. Ne vem pa, zakaj vam gre v nos, saj ste imeli možnost sestaviti vlado, pravite, da ste zmagali na volitvah…

  • tohuvabohu

   Ponavljaš (se), uboga papiga.

 • neodvisni

  “Ko bo treba, pa jih bodo tudi odstavili. Čim prej se bo to zgodilo, bolje bo za Slovenijo.” Gospod Gorenak, zaključna misel je v popolnem nasprotju z logiko in člankom.
  Mafijski upravljalci jih bodo odstavili takrat, ko bodo predlagali zakon, ki mafiji ni pogodu. To pa vsekakor ni slabo za Slovenijo. Torej bo vlada na sceni tako dolgo dokler bo delala za dobro mafije in slabo za Slovenijo.

 • Vera

  Vinko : Tako je, kot ste opisal . Upamo lahko, da bo ta 6 strankarska vlada , čimprej onemogla , saj nič ne zna !

 • ĐĐ Style

  Marca leta 1996 so trije policisti na parkirišču pred Tivolijem, malo
  pred polnočjo naleteli na beli golf z registrsko številko LJ F3-610, v
  katerem sta se nahajali dve “moški osebi sumljivega videza.” Ko so
  policisti želeli obe osebi legitimirati, je vozilo speljalo – policisti
  pa za njim. Nekaj časa so golfu sledili po stranskih ulicah za Celovško,
  po Medvedovi in Gasilski ulici, dokler ga niso ustavili na križišču med
  Celovško in Drenikovo. Tam so legitimirali voznika. Izkazalo se je, da
  je avto vozil, tedanji podsekretar na notranjem ministrstvu, zadolžen za
  kadrovska vprašanja, Vinko Gorenak v službenem vozilu, kot piše v
  uradnem zaznamku.

  Gorenak sam je na zaslišanju pred Gričarjevo komisijo povedal, da je
  tedaj pogosto hodil v Tivoli na plavanje in da je nekega dne tam srečal
  fanta, starega nekaj čez 20 let, ki naj bi izgubil denarnico. Fant naj
  bi ga prosil, če ga lahko pelje domov, kar naj bi Gorenak tudi storil,
  ob tem naj bi se tudi Gorenaku samemu zdelo “hecno” zakaj je moral
  peljati domov po stranskih ulicah. Večina ostalih zaslišanih pred
  Gričarjevo komisijo si je sicer tedaj o tem dogodku ustvarila drugačno
  mnenje. Ker je bilo parkirišče v Tivoliju tedaj dobro znano mesto za
  nudenje spolnih uslug, je recimo tudi Božidar Radmelič, tedaj pomočnik
  vodje sektorja za usposabljanje pomožnih policistov, na zaslišanju
  dejal, da je bil Gorenak tedaj dobljen v situaciji, ki ga očitno malo
  kompromitira, “vendar me njegova spolnost nič ne zanima”.

  • Mara

   Ma saj je dobro znano da je Vinko homoseksualec. V donačem kraju to vsi vedo.

   • Mojca pokraculja

    Kva bi vedva rada? kaj je narobe? Hoces spisek kdo so pedri in lezbace v parlamentu?! In hoces rect nasi so lahko, vasi pa ne, se nam grauzajo?

   • šmentanamuha

    Uf, zelo pomemben podatek, ki bo bistveno vplival na delovanje Serpentinškove vlade. Ti pa si zagotovo lezbača, ker taki se med sabo poznate.

  • tohuvabohu

   Kunstelj očitno spet išče. Pa še starih odškodnin ni plačal.

  • Soave

   Ko bi. . . . da bi. . . . . če bi. . . . . .naj bi ????
   Imaš še kaj za napisat ?

 • Miha

  Spet jockanje. Vinko vem da boli da moraš v penzijon ampak dejstvo je da so volilci levim strankam namenili dovolj glasov za vlado. Raje se vprašaj kaj je medtem ko je Šarec sestavljal vlado delal nesposobni Janša. Praskal se je po jajcih, in rezultat je tukaj.

  • tohuvabohu

   Ti se raje vprašaj, kako da PET koalicijskih strank ne najde ljudi za vladne položaje, da jih mora iskati po železniških in avtobusnih postajah. Šarec je kao sposoben, pa ni našel v svojih vrstah nikogar, ki bi mu lahko zaupal odgovornost. To je enaka ali še hujša kadrostrofa kot v primeru Cmerota. Zmagovalci pa taki. Mesec vas bo peljal scat, kot se mu bo zdelo.

 • branči

  še en dokaz o levi inteligenci! večina je pismenih, kaj peberej pa večina sploh ne razume! kako si drugače razlagati te globokoumne komentarje!

 • Borut Stari

  Ko pogledam seznam ministrov 13. vlade in “sekret” državnih sekretarjev vidim le flike na strgani vreči, ki naj bi ji rekli slovenska država.

  • Soave

   Ja, samo malo so se zamenjali !! Za crknit !

 • Sodni dan

  Še sreča, da ni na spregled več starih obrazov:AB, Rjavc, Židan, Cerar… Šarec prenehaj preden dokončno potoneš!

  • ZatonMesecnikov

   Samo res, kadarkoli prižgeš TV slišiš Kahl sestavlja Vlado, Židan, Šivilja. O Šarcu sploh nič ne slišiš, imajo ga v kotui, da ga kdaj pa kdaj pokažejo kameram.

   • tohuvabohu

    Šarac je Jankovićev sotrpin. Dela, ne govori, hehe. Če že kaj reče, je pa šarčizem.

 • Štalmajster

  “premočno zmagala SDS” ???
  Daj Vinkec ne smeši se ! 75% je ostalo nekje drugje. Dejstvo je, da se politične “poligamije” pač z vami noče nihče iti. ……. Swingerji imajo pač svoja pravila ;-)))

  • Anton

   štalmajster, “Vinkec” ima še kako prav, SDS je naravnost osramotila vas levake, vsa matkurja je bila ovita v rumeno, še primorska se ji ni izognila, razen kopra kjer so itak fuknjen do amena, še bolj kot v ljubljan in samo volilnemu sistmemu, ki dopušča take anomalije,kot naprimer da lahko nekdo z 600/, se lahko zahvalite da imate mandat, vnasprotnem, bi imeli večino. kdo pa je spisal take absurdne predpise, se pa itak ve, večino na ustavnem sodišču kot tudi v nižjih inštancah imate v oblasti vi redečkarji, potomci, nečaki whatever bivših klavcev. Potem pa imamo tu še medijski stroj, ki melje , melje in naredi svoje, daj nehaj se sramotiti s svojimi butastimi komentarji Štalmajster in pojdi nazaj v klop, sedi cvek.

   sarkazem press

   • Soave

    + + + + +

   • Štalmajster

    Vas …. levake. ??? Glasoval sem za SDS,… A je tak sistem samo pri nas ?
    (Da pa Vinkec piše o neki “poligamiji” pa se mi zdi izpod nivoja ! Kaj bi se pa SDS šel drugega, če nima dovolj glasov za sestavo vlade ???)
    Ene stvari so bolj globalne, kot si ti lahko predstavljaš. Boš moral še marsikaj drugega prežvečit….. ne samo ajdove žgance.
    O tem kdo kontrolira medije, banke, vlade,……. pa je ogromno materiala na netu !
    Tu imaš nekaj za “pokušino” s Hrvaške:
    https://www.youtube.com/watch?v=pF92uls__cs

    Za to, za kakega potomca me pa imaš …….. pa škoda bese.

  • Soave

   Ja, ja, s swingerji imajo največ prakse komunisti.
   Z matematiko pa imaš težave. Ali pa z branjem. Nekaj od tega prav gotovo.
   Torej, kavelj je v tem, da pač ne more sestaviti vlade ( vemo tudi zakaj ), čeprav je SDS dobila več glasov kot šesterček, ki bo sedaj vladal.

 • Olga2345

  Skrajno levicarska “projektna” vlada, je podpisala “koalicijsko” pogodbo, brez koalicijske pogodbe, so istočasno na poziciji in v opoziciji, njihovi prednostni “projekti” pa bo izdelava pručk, zvezd, srpov, kladiv….

 • xtc

  To dručino bo “Združenih SLO ultra levakov” bo dotolklas in pokončala,prihahajoča kriza in gospodarska realnos ,prva bo tudi zaustavila kučanov tretji krog privatizacije zaradi gospodarskega zloma SLO.
  To pot bo levake z oblasti odstavila realnost ne Kučan,kot do sedaj.

 • totex39

  Šarcu je potrebno “čestitati”, kajti ustvaril je vlado z čisto “novimi obrazi”, tako kot je napovedal v svoji predvolilni kampanji. Volivci še sedaj niso na jasnem, da jih je vse skozi zafrkaval, saj je vedel koga lahko, kajti samo bebci so verjeli v njegovo lažnivost, za njih pa se ve, na katerih območjih jih je največ.

 • Novakec1

  Ta vlada pa res nima perspektive, jo bodo kmal dol vrgl musliči in svojo postavl.

 • Borut Stari

  Lepilo antijanša in dajmošarec počasi, vendar vztrajno, popušča.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«