[Slovenci in Evropa] Janez Janša: Čas, ki je pred nami, tudi pred Slovenci, je čas boja

Foto: STA

Pride čas, ko mora narod premisliti svoje mesto v svetu. To lahko produktivno naredi samo v odprti in demokratični razpravi. Pričnimo jo čimprej. Čas pred nami je močno drugačen kot leta 2004, ko smo se pridružili EU in Natu in svojo usodo na podlagi visoke podpore na referendumu tudi politično povezali z drugimi narodi zahodne civilizacije.

V desetletju in pol, ki je sledilo, smo najprej nekaj let živeli medene tedne ponovno združene Evrope, se nato spopadali z gospodarsko krizo razvitega sveta ter se na koncu soočili z množičnim migracijskim pritiskom na bogato in staro celino. Brez premora je sledil brexit, ki predstavlja največji šok za EU od njenega nastanka dalje. Iz EU, ki se je doslej le širila, odhaja ena njenih največjih članic.

EU zaradi tega ni razpadla in tudi jutri še ne bo, se je pa ustavila. In naenkrat je postala možna tudi vožnja nazaj. Že sam praktični obstoj takšne možnosti močno poveča nestabilnost. Nestabilno okolje samo po sebi krepi egoizme in preprečuje dobre kompromise, ki so temeljni način delovanja unije.

Diskriminacija malih in nesocialističnih držav
Zadnje krize, še posebej migrantska, so dodatno razgalile obstoj dvojnih meril znotraj EU. Zaradi svoje specifične teže, številčne zastopanosti v bruseljski administraciji in vpliva na ključne formalne odločevalce v EU, predvsem na Evropsko komisijo, lahko največje članice unije svoje nacionalne težave z lahkoto predstavljajo kot skupne, “evropske” probleme. In v isti sapi nacionalne probleme manjših držav članic z lahkoto ignorirajo, razglašajo za “nacionalistične” težnje ali sebične, “neevropske” prijeme ter v skrajnih primerih celo kot možne kršitve evropskih pravnih norm.

Uporabi dvojnih meril na osi veliki-majhni se je v zadnjem času pridružila še uporaba dvojnih meril na podlagi političnih delitev. Medtem ko za države z nesocialističnimi vladami evropski parlament in komisija sprejemata opozorilne in sankcijske resolucije ali ukrepe, česa podobnega ob mnogo hujših očitkih zoper države s socialističnimi ali levoliberalnimi vladami ne doživimo. Da bi prikrili politična dvojna merila, njihovi apologeti priročno uporabljajo ideologijo. Zadnji hit je domnevni spopad med različnimi “demokracijami”. Napredne sile naj bi prisegale na liberalno, nazadnjaške pa na iliberalno demokracijo. Ko na trik pogledamo od blizu, se hitro izkaže kot – trik. Demokracija je pač demokracija. Način odločanja, pri katerem ima vsak polnoleten in opravilno sposoben človek en glas.

Dvojna merila uničujejo medsebojne vezi
Pridevniki: socialna, krščanska ali liberalna demokracija so vrednotni. Označujejo različne politične usmeritve, ki pa so vse demokratične, ker pristajajo na splošno volilno pravico in zavračajo vse totalitarizme enako. Do nedavnega je veljalo, da nobena demokracija ni “vrednejša” od drugih. Nato pa se je pojavil trik. Prava demokracija da je zgolj liberalna, so začeli razlagati. Da so trik pograbili in uporabili liberalci, se zdi samoumevno že zaradi svojega imena. Da ga uporabljajo socialisti, je v njihovi naravi, saj so navajeni pojme poljubno izkrivljati. Da pa so trnek zagrabili nekateri krščansko-demokratski teoretiki in politiki, pa že meji na mazohizem.

Uporaba dvojnih meril je vedno najhitrejši način za uničevanje medsebojnih vezi, zaupanja in ustvarjalnega vzdušja v vsaki skupnosti. Intenzivnost tega pojava se je v Evropski uniji v zadnjih letih drastično povečala in to nas lahko skrbi, zelo skrbi.

Čas, ki je pred nami, tudi pred Slovenci, je čas boja
Slovenci smo vstopili v EU narodov. V edinstveno povezavo, ki formalno zagotavlja enakopravnost naše kulture, jezika, nacionalne identitete. Ki nam omogoča soodločanje pri bistvenih zadevah. V idealnih okoliščinah seveda, ki predpostavljajo, da smo sami tega sposobni in da drugi spoštujejo pravila. Danes sta oba pogoja pod vprašajem. Ugodno okolje se ohlaja, grožnje se obujajo. Slovenci kot majhen narod se moramo tega pravočasno in dovolj resno zavedati. Grožnje prihajajo iz obeh strani. Pospešena “integracija” in “federalizacija” unije se lahko danes uresničujeta zgolj v škodo manjših narodov. Če se naš “nacionalni glas” šibi in se krepi večinsko odločanje, bomo na koncu iz vsaj delno enakopravnega položaja za mizo med sedemindvajseterico pristali z manj kot 1 % vplivom na večinskih “evropskih” volitvah. Po drugi strani nacionalizmi velikih evropskih držav, ki so v preteklih stoletjih večkrat pustošili celino, tudi danes niso brezzobi tigri. Še kako so prisotni, le za velikimi besedami in frazami, medijskimi monopoli ter uporabo dvojnih meril so skriti. Lahko da se komu trenutno kažejo kot zavezniki v boju proti agresivnim socialističnim popadkom, s katerimi želijo Evropo spremeniti v multikulturno gmoto. A zgodovina nas je naučila, da se skrajnosti velikih bodisi spopadejo ali celo dogovorijo na račun malih narodov.

Ne bodite presenečeni, če boste nekoč v prihodnosti odkrili, da med federalisti in nacionalisti velikih evropskih držav glede končnega cilja niti ni kakih strateških razlik. Nikoli ne pozabite pakta med Hitlerjem in Stalinom. Nikoli ne pozabite Jalte. Nikoli ne pozabite dvojnih meril glede Južnega in Severnega toka.

Čas, ki je pred nami, tudi pred Slovenci, je čas boja. Čas boja za ohranitev našega ugodnega položaja v svetu. Boja za Evropo, za kakršno smo glasovali na referendumu 2003. Za Evropo evropske civilizacije in kulture, utemeljene na desetih božjih zapovedih in razsvetljenstvu. Evrope, ki spoštuje človekove pravice in temeljne svoboščine, enakopravnost obeh spolov in pravico človeka do varnosti in dostojanstva. Za Evropo, ki je svojo civilizacijo pripravljena in sposobna varovati in braniti. Pravni temelji takšne Evrope so vsebovani v Lizbonski pogodbi. Zato, suhoparno rečeno, lahko v tem trenutku Slovence skrbi vse, kar nas oddaljuje od Lizbonske pogodbe.

Janez Janša

 • karpelec

  Ne obeta se nam samo boj doma in v Evropi, temveč že kar mesarsko klanje.

 • šmentanamuha

  Janša je postal odličen govornik, dober politik. Dejansko so njegove napovedi vedno bile zelo točne. Zato ga gre jemati resno.

  • SIMON ROZIC

   Janša je odličen mislec, ne samo govorec ! Govorcev imamo kar nekaj, samo,
   da pretežno vsi po vrsti mlatijo prazno slamo…( Cerar, Moedendorfer, Tomička-
   Fajonka, Židan. Bratovšca .z dvema značilnima stavkoma in en kup nakladačev
   iz Levice, iz SD-ja in LMŠ-ja, ki ne ve točno kam pravzaprav spada, med bedance
   ali pravljičarje.) …

 • augustin hadelich

  Poljake so tolkli nacisti prav tako, kot jih danes tolčejo liberalni multikulti nadvse demokratični bruseljski federalisti. Enako je z nami Slovenci. Svoj čas so nas tolkli nacisti, danes nas bruseljski veledemokrati (tako, da podpirajo komijevsko golazen, ki nas ugonablja, ker pač Bruslju koristi). Zahodnjakom je bilo vedno vseeno za manj vredne vzhodnjaške Slovane. Tukaj ima Janša prav: ni razlike med Hitlerjem ali Merklovo; Hitler je bil samo bolj neposreden in ni leporečil. Enako bodo ravnali tudi Alice Weidel, HC Strache, Marie LePen ali Mateo Salvini.

 • Antonius

  Kdo, katera stranka v kontekstu Evrope, Slovenijo sploh še omeni. Res je, SDS in Janša sta edina.
  Kučanovi Slovenije nimajo nikoli na jeziku. Molčijo o NLB, Teš 6, avtocestnem križu, zdravstvu, drugem tiru in na velik gobec lažejo o Janši in enem pošteno najetem, ubogem kreditu.

  • Andrej

   Zato pa uvajajo sovražni govor.

  • Hunyađi

   Pristranskost ni nikdar povsem verodostojna.

 • Darth Vader

  janez misli, da je poanta v politiki…..žal ne JJ…..poanta je v finančnem sistemu….eur valuti…prihajajočih bail-outih evropskih držav…..ter dejstvu, da bruselj dela za globalne bankirske kartele in trans-nacionalne korporacije in oni bodo povedali kaj bo, če bo…..dokler bo…. ne verjameš…..izvoli in preberi: Evropska (dis)Unija https://ambasador21.wordpress.com/2019/01/29/bail-out-drzav-clanic-evropska-disunija/

 • Frank Novak
  • Anton

   A se ti res da še ob enih zutrej ….. No članek sicer še ni bil objavljen. Čestitam!

 • AlojzZ

  Ej, Janez! Zakaj bi ti dal volilni glas, če ne moreš priti na oblast, četudi zmagaš?

  • Andrej

   Ker je demokratičen.

  • realnost

   Ker bo naredil veliko dobrega za Slovenijo in njene ljudi! Tega levakarji niso sposobni četudi imajo 100let oblast v svojih krempljih in podporo anket 107%.

  • Janez

   Daj svoj glas komunistom in barabam,ki ti iz denarnice kradejo tvoj težko prisluženi denar(če nisi ti tudi med tistimi)Boš pać soodgovoren za grdobije,ki se bodo še kar naprej dogajale SLOVENCEM.

 • kledoma

  Kost je vrzena, usmeritev nakazana, no zdaj pa v boj slovenski multi kulti liberalci. Slovence so slednji v zgodovini vedno porivali v povezave, katere namere so se kasneje vedno prikazale kot absolutizmi tipa FFK!

 • Andrej

  Tvoj intelektualni nivo od globoko zamrznjenega še ni dosegel ledišča. Spi naprej v svojih zablodah.

 • Beli Sneg

  Kdaj bo pa Šmarec kaj vsebinskega skupaj spravil? Ne bo, ker njegov domet je enozložni stavek. Poslušajte njegovo klobasanje na odstavitvi Lebna. Sramota. JJ je zanj nedosegljiv trojni doktor.

  • samotoje

   Saj to glumec ve, zato pa se je vkopal na antijanša okopih, in ker je takih več okrog njega, se držijo.

 • Artur

  Čas, ki je pred nami, tudi pred Slovenci, je čas boja ??!! Za govorniškimi odri nam trobit že znana dejstva ? Jalovo početje kot vedno do zdaj ! Stara praksa se nadaljuje komunajzlli medtem nakladanjem nemoteno nadaljujejo svojo umazano protinarodno raboto.

 • macon

  Problem je, da skrajna levica, ki je trdno zasidrana v medijih, družboslovju in politiki, javno laže o zmerni desnici kot o skrajni, ker kot vsi skrajneži rabi in išče sovražnike. Skrajni levičarji so tisti, ki bi delavnim jemali čedalje več ter napihovali socialo in so se postavili v vlogo moralnih arbitrov glede vsega, predvsem pa promovirajo lgbtq, migrante, obnovljivo energijo za vsako ceno, permisijo (pravice brez odgovornosti), od česar so sami stroški in zmeda ter nobene koristi.

  Skrajne desnice (nacionalistov, ki bi pretepali in izganjali samo zaradi po njihovem napačnega porekla) ni niti blizu EU parlamentov, medtem, ko skrajna levica serje o fašistih nam, ki nikoli nismo bili za nasilje kot tako, temveč za vladavino prava in reda, serjejo pa nam, ker se dobro počutimo v tradicionalnih kategorijah dela, družine in doma.

  • Iztok Pušnik

   Predlagam ti, da še enkrat, počasi in zbrano, prebereš Janšev ekspoze.

   • macon

    Janša je v celofanskemu jeziku politika napisal, kar lahko sleherniki napišemo bolj direktno.

    • Iztok Pušnik

     Škoda, da nisi pravilno zapopadel v tvoji direktnosti tudi skrajno desnico velikih evropskih nacionalnih držav, pred katero Janša svari, da se je v končni fazi sposobna “zdilati” s socjalisti…

     • macon

      Ja, itak. Samo imamo bolj neposredne probleme sistemske korupcije in kriminala, po mojem je to bistvena rak rana Slovenije. Globoka leva država udbofašistov, ki nam za nameček še serjejo s fašisti in rdečo zvezdo na pasjih procesijah.

      Od EU imamo tudi kako korist, trge in trdno valuto, od domače leve bande imamo samo milijardno škodo in stalno sramoto.

     • Iztok Pušnik

      Že, že. Toda to ni bistvo Janševega svarila. Janša je to svarilo namenil Slovencem zaradi evropskih volitev, ki se nam bližajo. Slovenija spada med mini evropske nacionalne države.

     • Hunyađi

      Nikdar se ne bom strinjal z copy-past teorijo, da SDS, SLS, SNS, … niso imele nič pri plenjenju drzavnega erarja.

     • macon

      Delno v devetdesetih, vendar poglej kaka je bila takrat razporeditev moči. Vsekakor so desni tudi prodajali orožje za svoj žep, vendar je Janša to politično plačal z Depalo vasjo, neposredno pa verjetno s prodajo ni imel nič. Ideja je bila, da bo po Depali vasi politični mrtvak, vendar je iz takrat strančice SDS naredil veliko stranko. Procentualno je bilo pri plenjenju verjetno 90:10 za leve oziroma tam nekje, ker so enostavno imeli in še imajo pokritje.

      Misliš, da bi levi sestavili bedni in smešni Patria konstrukt, če bi imeli kaj konkretnega proti Janši?

     • Hunyađi

      Afera patria ni bil noben režimski konstrukt, ker so male ribice obsojene v Avstriji in pri nas.
      Sam sem večkrat napisal, da se v SDS organizacijo ne bom vtikat, ker je močnejsa od mene samega. Že moja kritika do JJ in SDS me lahko stane.
      Kdo je več ali manj “trpal” v lasten žep, v to debato se ne bom spuščal, ker je neproduktivna oz se mene osebno ne tiče.

     • SIMON ROZIC

      …če bi imele kaj pri plenjenju , bi UDBA po depeši tovariša iz Murgelj
      že vse spravila za zapahe, ali pa bi jih vzela temna noč ali globoka Ljubljanska megla….

     • Hunyađi

      Slo UDBO so prevzel đezuiti iz Vatikana. Niko K. je bil njihov vazal.

     • SIMON ROZIC

      Ojej, kako si pa do tega podatka prišel?
      Preko naše “SOVE” ali ti je Modendorfer navrgel…

     • Hunyađi

      Ti za đabe potalam bisere, svinja.
      Niko je posedoval genialen um in atletsko telo…žvel je 96 let nikol pil in kadil, discipliniran v nulo
      Idealen za židovske ali jezuitske bankirje. Specializiral se je v bančništvu na Nizozemskem-rotchild tradicionalna univerza. Ustanovil za UDBO ofshor firmo v Lichtensteinu-židje, jezuiti…Banka v Trstu -prek jezuitov. Banka v Frankfurtu-veza Rotchild, Manhatan, Švica…brez blagoslova jezuitov in židov ni moč ustanovit na Zahodu banke. Zrihtal UDBI eksluzivo cigaret iz Švice, danes šefuje Đukanovič+Subotić tobaku in casinoji-židje.

     • SIMON ROZIC

      Širok resor za enega samega, a ne?
      A Rusom pa ni nič v “rit lezu” ? Pameten
      človek!

     • Hunyađi

      Delal je dobro za Slovence ne pa za Ruse. Tak briljantn um se ne rodi pogosto kot ga je koristil Niko; s tem da je imel briljantn in asketski karakter in močno, vzdržljivo telo. Kvaltetn kalup vsega.

  • FORT WORTH

   To o fasistih pri naivni vecini vedno naleti na plodna tla in to izrabljajo tudi se 74 let po drugi vojni.
   Brez tega bi izgubili vsake volitve.

 • macon

  Haha, ti bedak z otročjimi replikami.

 • Mitja Mazini

  Ej stari, pa kam si ti na faks hodu ?

 • bubamara

  Janez je bil vedno dober v moralnih esejih. Problem je, ker Slovenc ne posluša ampak gleda. S spominom zlate ribice pa še zelo kmalu pozabi kaj je videl. Zato ga vsake toliko časa spomnijo kdo je zmagal leta 45. Janez, bodi velik politik in sprejmi poraz. Režimu te je uspelo določiti za glavnega krivca za vse kar je slabo v Sloveniji. Dokler boš v politiki Slovenc ne bo sposoben odpreti oči.

 • Janez Kepic-Kern

  DOBRO JUTRO VSEM SKUPAJ !
  NAJPREJ
  HVALA
  CENJENEMU GOSPODU Janezu JANŠI IN
  NJEGOVIM
  ZELO DOBRIM POSLANCEM IZ SDS
  za njegov /njih vztrajni
  trud
  ZA PREOBRAZBO
  OD STALINIZMA, OD TITO KOMSOCIALIZMA IN
  OD “SD, DESUS, SMC, LEVICA ITD.
  POKOMUNIZMA
  PRIZADETE NAŠE DOMOVINE Slovenije !
  Vaš trud zelo cenimo in smo vam iz srca hvaležni zanj ! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Skrajno Desni

  S čim se bomo pa borili Janezek ?

  • stane

   Macete se delajo,tudi kaj drugega. Policisti zasezejo butastim neprevidnezem kar precej orozja. To pomeni,da se prebivalstvo oborozuje in pripravlja na najhujse. Kako pa vedo,da bo najhujse se prislo?
   Sami klavci povedo kaj bodo tudi z nami poceli. To je ALARM za PAMETNE!
   Evropa se seseda,ker se ne brani.
   Policiji in politikom nihce ne zaupa.

 • branči

  hlapec, brez svoje hrbtenice! če te graščak plačuje, nas, ki drugače mislimo gotovo ne!

 • macon

  Ja, podn si, pišeš kot “misliš”, bebo. Kaj si spet nabebljal, otroček?

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • Mojca pokraculja

   Toooo, madonca kje hodiš?!
   Dajmo ponoviti: Živel Janez Janša!

   • rubec

    Hehehehe. Kaj morem, kar naenkrat me je nekaj novega prešinilo.

    • Iztok Pušnik

     Ja. Dejansko je Janša povedal nekaj, povsem novega.

   • stane

    Toooooo………..Zivel JANEZ JANSAAAA!!!!!!
    SAMO HRABROOOO………NAJ NAROD VE KAJ JE PRAV IN KDO SE ZAVZEMA ZA SLO NAROD IN KDO GA UNICUJE(UNICUJEJO L +KOM.+NEGROIDI+ARABSKI KLAVCI,KI JIH IZDAJALSKA LEVICA IN OSTALI ANTI SLOVENCI VLACIJO V NASE DOMOVE,NAM KRADEJO DENAR IN IZDATNO FUTRAJO TO CRNO GOLAZEN. SAMI NISO NIC BOLJSI).

 • if

  JJ ima prav!
  Povprečno gledano ljudje RS niso tvorci slovenstva, so del balkanstva.
  Slovenke, Slovenci, slovenstvo, omenjeno še nikoli v zgodovni ni bilo tako ogroženo kot je danes.

  Najhujši okupator slovenstva je levičarstvo koreninjeno v socilaizmu in hkrati v spregi z liberalnim potrošništvom.
  Politične poštenosti, korektnosti ni, zato so volitve v RS farsa! Farso lahko spremeni politično kompetenten volilec. Ta je v manjšini, ostanek na oblast umešča farso!

  • Hunyađi

   Vse negativno si zmetal/a v levi koš.

 • althar

  Dobro napisano. Za začetek izstopite iz soroševske grupacije EPP in se pridružite kateri od pravih evropskih desnih grupacij ali ustanovite novo. Prodane EPP, S&D in ALDE se bodo v lastni gnilobi itak zrušile same vase, z nacionalnimi strankami, ki jih tvorijo vred.

  • Boco

   To pa imas prav, cimprej zapustit EPP. Se pred EU volitvami se povezat s sorodnimi strankami iz drugih drzav in dat alernativo volilcem.

  • Igor Kavalar

   Se strinjam. EPP ni zmožna reforme in je preteklost. Naši kandidati so me razočarali in istih kandidatov ne morem več podpreti.

   Vse preveč je obsojanja in izražanja nestrinjanja ni pa nobenih konkretnih potez.

   Kaj so naredili v primeru nasilja španske policije v Kataloniji?
   Kaj so naredili v primeru pijanega Junkerja ki nas je osramotil pred celim svetom?
   Kaj so naredili z odprtimi mejami, naseljevanjem ilegalcev po EU?
   Kaj so naredili z vršenjem pritiska nad suverenimi državami (Madžarska, Poljska) ki ne pihajo v isti rog kot diktira Bruselj?

   Obsojamo in se ne strinjamo… bla bla bla.
   Efekt = 0

   Zakaj niso iz te grupacije izstopili in šli v EFD?
   A ja sej res, denar je sveta vladar in položaji namesto načel so za nekatere prepomembni.

   Skupina EFD:
   Nigel Farage destroys Eurocrats at the ‘show trial’ of Viktor Orban
   https://youtu.be/vsJ_9Tz4oVk

   Kje so kakšni takšni posnetki naših super kanidatov?

 • rubec

  Še eno govedo tukaj gor. Od kod hodite, iz poljske klavnice?

 • Iztok Pušnik

  OHO. Pa sem dočakal, da se Janša na straneh portala NovaTV, zavzame za nas, slovenske nacionaliste in identitarce. Da okara Salvinija in LePenovo… Manjka edinole, da eksplicitno poda še, kateri so teoretiki in politiki – mazohisti iz vrst krščanske demokracije.

  Da ga uporabljajo socialisti, je v njihovi naravi, saj so navajeni pojme poljubno izkrivljati. Da pa so trnek zagrabili nekateri krščansko demokratski teoretiki in politiki, pa že meji na mazohizem.

  • Osti jarej

   …salvinija in lepenko je nahulil?…kaj pa orbana?!

   • Iztok Pušnik

    Zakaj mene to sprašuješ???

   • stane

    Orbana bos pa ti,ker si tako “pameten”.

   • macon

    Orban je mala riba iz EU obrobja kot mi in bi bili že po tem lahko naravni zavezniki. Poleg tega, da smo sosedi s socialistično izkušnjo in so imeli Madžari v zgodovini najmanjše težnje po našem nacionalnem ozemlju od vseh štirih sosedov.

  • Margu501

   Mislim, da ni imel tih dveh v mislih, prej Merklovo in sploh nemško CDU, ti se v mnogočem sploh ne razlikujejo več od SPD in Zelenimi. To je zaskrbljujoče in na drugi strani Macron, ki sanja o federaciji iz katere smo se komaj rešili.

   • Iztok Pušnik

    Na koga je mislil s temi besedami na njegovem fejkbuk profilu???

    Po drugi strani nacionalizmi velikih evropskih držav, ki so v preteklih stoletjih večkrat pustošili celino, tudi da-nes niso brezzobi tigri. Še kako so prisotni, le za velikimi besedami in frazami, medijskimi monopoli ter uporabo dvojnih meril so skriti. Lahko da se komu trenutno kažejo kot zavezniki v boju proti agresivnim socialističnim popadkom, s katerimi želijo Evropo spremeniti v multikulturno gmoto. A zgodovina nas je naučila, da se skrajnosti velikih bodisi spopadejo ali celo dogovorijo na račun malih narodov.

 • učko

  JaJo je gnilo jajce, podtaknjenec, ki nam ga je komunistični režim podtaknil kot “gnilo jajce” !!!!

  • stane

   S cim utemeljujes obtozbe?
   Korektno prosim!

  • stane

   Eni pridejo k pameti prej,eni kasneje,ko spoznajo realnost,ti in tvoje leve+kom.neveste ne boste nikoli.

  • Margu501

   Se za tem učkom skriva velika baraba peinkiher ?

  • macon

   Seveda je “podtaknjencu” neverjetno godilo dvakrat pristati za nič v zaporu in hoditi na več kot sto procesov na sodišča. Klinc pa tako podtaknjenstvo, mislil bi, da dobiš kup denarja v kuvertah poleg plače, sodišča te pa ščitijo kot kočevskega medveda, to bil pravi podtaknjenec.

 • učko

  JaJo, 30 let izdajalstva na tvojih še toliko let v socializmu, je lahko predmet za tvoje zamišljanje o sebi !!!! Spomni se, kako si izdal Pučnika, Demos in Peterletovo vlado !!! Drnovškova golazen ti je bila bližja in Bavčarji in Kacini in podobni kreteni. Dobro, posledice so pa po 30 letih tudi vidne. Slovenci bežijo iz te govnarije na razviti zahod. Slovenija se pospešeno “balkanizira”, še Evropa se je “zbalkanizirala”, namesto da bi Balkan “zevropeizrirala”. Tako je to, ko so “ta glavni” izdajalci iz komunistično-belogardističnih vrst. Jajo, mal bolj se nauč “plesat” srbijansko kolo, ker tisto, kar vidmo tebe v tej vlogi na utubu je use za en drek !!!!!

  • Osti jarej
  • stane

   Zacni ti razmisljati o sebi. Cas bi ze bil. Seveda,da imas probleme s seboj in predstavi o ustroju v politiki.
   Ne zavedas se,da tisti,ki ima skarje in platno odloca in preglasi toste ostale,ki so v manjsini.
   To je osnova za odprto debato.
   Seve,da ti tega ne poznas.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Od 28 let samostojne države: levuharske vlade 23 let / desne 5 let = levuharji 82% / desnaki 18%. Zabit si kot kurac!

   • stane

    Se kurac je pametnejsi od njega.

   • Hunyađi

    Dejstva so drugačna, ker so v leto ’91, mnogo politikov vztopili iz KP. Pučnikova stranka je bila v vladi že na začetku samostojnosti. SDS je sintetična desnica tako kot je stranka Levica sintetična sociala.

  • slosin

   zelo sovražen (oseben) odnos do JJ…kaj sta imela, dej nam zaupaj, da te bomo razumeli…jo mogoče tudi tvojo položil…

  • holzer

   Kot prvo boš moral pri sebi,pred svojim pragom počistit gnoj,ki ga imaš veliko,kot vse vaše leve stranke.
   Imate v svojih vrstah cel kup ljudi obremenjenih s kriminalnimi dejanji,celo vrsto aferami v zadnjem času,saj vam bo kmal zmanjkal ljudi za poslanska in vladne položaje.
   Med drugim imate v vaših vrstah tudi izdajalce,ki še vedno jamrajo za bivšo propadlo jugo.

   • Hunyađi

    Spomin zlate ribice? @Učko je priznal, da voli stranko SDS.
    Ima pravico do kritike. Čustva kaže do slovenstva na svoj način. Saj smo v demokraciji. Očitno ravno samooklicani demokrati, morijo s skrajnim egoizmom-sovražnikom demokracije.

 • učko

  Jajo, lagodno živiš od poslanske plače, ki so ti jo zrihtali tvoji volivci. In kaj si ti zrihtal njim?!!! Nič, pizda lena zarukana, še v parlament v službo bolj malo hodiš !!!!

  • stane

   Ni na oblasti. Butel zarukani!
   Zacni razmisljati z mozgani,ce jih se imas.

   • Osti jarej

    …poslanec biti je njegov ŠIHT…kapiš

    • stane

     Kupi si pri mesarju pameti in povej,da je za tebe,bos vec dobil.

 • Osti jarej

  …mafijastan ima take politike,da drugih sovražnikov sploh ne potrebuje

  • stane

   Imas prav. Levaki in komun.ste taki,ki spadate samo v Gvantanamo.

 • Osti jarej

  …a je to uvod v eu volitve

  • xtc

   Pretežak tekst za tvoj “cipy paste” IQ,vidim ,da je tole bil prehud napor za tvoje razumevanje,kot še nekaterih tvojih sokomentatorskih in tvojih nickov spodaj.

 • Stajerka

  ….”veljaki” in “voditelji” EU se bodo tako dolgo naslajali in norčevali, da bodo Le penovi, Salviniju in Orbanu gledali še samo v hrbet…..in potem bodo na veliko tulili o Hitlerju, skrajnostih in vseh posledicah, VZROKA pa ne bodo priznali…..kje pa, še vedno v svojem svetu zaverovanosti v svoj prav in terorom nad roko ki jih hrani oz. lastnim narodom……čas je za desnico, če hočete tudi skrajno, čeprav nobena skrajnost ni dobra…..problem je samo v tem, da se ena skrajnost (leva) propagira kot nekaj pozitivnega, diametralno nasprotno se obravnava desnica……

  KAKO dolgo še?!

  • macon

   Bedakov v uniformah in črnem, ki korakajo, kričijo gesla in mahajo s pestmi v pozdrav ter fantazirajo o “čistih” nacijah nihče v EU ne rabi, še najmanj pa v javnem prostoru. To so enake neumnosti kot tiste, ki jih melje Fajon.

   Popolnoma vseeno mi je, če je pol moje soseske Pakistancev in Egipčanov, dokler ne smetijo in nekaj delajo za preživetje. Skeptičen sem samo zato, ker vem, da so njihove prakse v EU v veliki meri drugačne in mi nesprejemljive.

  • samotoje

   Drži, a brez skrajnosti. Nikoli niso dobre za nikogar.

 • Lisjak

  Na koncu je Janša pozabil napisat,da je potrebno delat in molit.Molimo!!!

  • Vera

   Molitev nikomur ne škoduje, prej nasprotno !

   • marta

    Blaženi škof Anton M. Slomšek nas uči : “Moli in delaj !”

    • samotoje

     Jaz bi temu za današnji čas dodal: “In misli!”

  • Stajerka

   …se je odločil, da Novakovi ne bo hodil v zelje :))

 • xtc

  Kot opažam,da večina komentatorjev (sploh levo prizadetih) ni dojela poante zapisa.
  Zopet tavajo v megli in tumbajo ideološka kozlanja.
  Večina sploh ni dojela na katere nevarnosti JJ sploh opozarja.
  Dejstvo je,da skušata Nemčija in Francija vsaka po svoje preko Bruslja doseči prevlado na stari celini.
  Seveda pa se na neki točki poveže del desne elite z levoko,ki obe zasledujeta skupni cilj to je vladanje.
  Del desne elite si želi z raznimi nekapitalističnimi prijemi traj no zagotoviti pozicijo moči in onemogočiti konkurenco,med tem ko si leva elita želi države ovčjega tropa in tu se najdejo.
  Tako Nemčija kot Francija in njih politiki,so ugotovili,da se Evropejcev pač ne da več voditi za nos in da tradicionalne stranke izgubljajo moč zato bi s federalizacijo tj. Brusljem uveljavile svoje cilje.

  • stane

   Svinjarija!!!!
   Da barabe ni sram! Politik ne pozna sramote. Zahacat ga,pa adijo mijo!

 • Borut Stari

  Tako pravi politik reče bobu bob. Konec.

 • hladnik

  Puhlo-glavec. V sebi imaš samo tisto, kar poješ. Naprej pa luft.

  • samotoje

   Saj pravim- samo eno šivanko je treba pa bo mir.

 • skorpijon93

  kje bo Slovenija ? ali bomo nemško francoski vazali, ali pa se bomo priključili višegrajski skupini kamor smo že bili povabljeni, Slovenija pa ima glede na visoko gospodarsko rast v zadnjih letih vse večje težave z izseljevanjem svojih državljanov, težav v zdravstvu, vojski , birokraciji ni videli konca, DDV vztraja na 22 %, v letih 2012-2017 se je izselilo 51.563 državljanov od teh je 35.000 državljanov ostalo v tujini, doma pa delavcev primanjkuje, plače se realno ne zvišujejo dovolj in ne sledijo inflaciji, stanje v državi je najslabše po osamosvojitvi leta 1991

  • hladnik

   Koliko pa se jih je priselilo, ki samo črpajo naše socialne transferje ?

   • slosin

    prirast prebivalcev v slo je skoraj ničen…to pomeni, da smo tistih 35.000 nadomestili s priseljevanjem, v glavnem z Blkana…zakaj že nam primanjkuje stanovanj, zakaj namenjamo vedno več za socialo, zakaj nam primankuje šol, bolnišnic…..itd….Šolani nam ven bežijo, mi jih pa nadomeščamo s ‘pomožnimi bageristi’ z Balkana….Poleg tega naš visokošolski sistem sproducira na enega inženiraja 2,5 nakladača….uf, čaka nas svetla prihodnost….

    • Olga101

     Kaj bo šele z “raketnimi strokovnjaki” in “doktorji” iz Levanta in Afrike?

     • skorpijon93

      kakšne probleme z balkanci ima šele avstrija, nemčija, švedska, same ciljne države

     • Hunyađi

      Balkanci tolk kot so problem so tudi rešitev.

   • Igor Kavalar

    Veljavna dovoljenja za prebivanje tujcev v Sloveniji
    Poglej statistiko za leto 2018 pdf fajl:
    http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/tujci_v_sloveniji/statistika/

    V 1 letu je Slovenija izdala 148.000 dovoljenj za začasno ali stalno prebivanje, na teritoriju Slovenije za tujce iz 3. držav. V letu 2019 pa je izdala 29k dovoljenj za prebivalce EU in Švice.

    5x manj jih pride po legalni poti iz razvitih držav v Slovenijo delat in živet.
    Le zakaj, če gre za fantastično državo miru in blagostanja?

    • slosin

     OD TEH 148.000:

     Bosna in Hercegovina 79.505….
     Srbija cca 18.500….
     Makedonija cca 15.000….

     KATASTROFA….BALKAN NAM PREVZEMA SLOVENIJO…
     ČLOVK SE VPRAŠA, KAJ VSI TI DELAJO PRI NAS…

     • Igor Kavalar

      A ni to čudno, da Slovenija, ki je EU članica ne zna oz noče obrniti in omejiti trenda priseljevanja iz 3.držav, ki je 5x večji kot priseljevanje iz EU in ustvariti pogojev da privabi in izkoristi 500 milijonski EU trg delovne sile?

     • slosin

      ne vem, ali so naši politiki tolk zarukan, da se tega ne zavedajo, al nam pa res delajo novo jugo…vsekakor je pa to volilna baza za naše levosučneže…Dejstvo pa je, da nas bo zaradi te nespametne politike priseljevanja v bodočnosti hudo bolela glava…

     • Hunyađi

      Hrvate si namerno pozabil dati na 3.mesto?

     • Igor Kavalar

      Hrvati spadajo pod EU, statistika kaže 12.000.
      Pozabil je dodati Kosovo z 21.000 dovoljenji.

     • slosin

      ne, ni se mi dalo navajati vseh…Vidim, da so me dopolnili..hvala…

     • Goran Hvala

      jah eni gredo za boljsim življenjem.. Slovenci bi se pa nacionaliste spilal…ceprav v neki drzavi ki je cist mimo.

  • branči

   “kje bo Slovenija” tako trapastega vprašanja pa že dolgo ne! na francosko nemškem vlaku vendar, nam je pahor trobil, kdaj že? od tega vlaka je ostala samo še polomljena derzina, tle pa imaš odgovor, kje smo!

   • skorpijon93

    morali bi biti v višegrajski skupini !

    • Novakec1

     Nas ne marajo

 • skorpijon93

  v letih 2012-2017 se je po podatkih statističnega urada izselilo 51.563 državljanov , če ne upoštevamo leta 2018 Sloveniji primanjkuje 35.000 državljanov , kar je največ po osamosvojitvi, stanje v državi v zadnjih 7 letih je najslabše po osamosvojitvi na vseh nivojih, kar občutite tudi sami v denarnici, stopnja revščine je dosegla 14.5 %, leta 2017 pa spustila na 13.3 % kar je še vedno VEČ kot pred krizo, plače NE SLEDIJO inflaciji in rasti življenjskih stroškov

 • me

  Rdeci polizdelek.
  Nabijem te tja od koder si se priklatil.
  U pm.

 • skorpijon93

  češka tovrstnih težav nima kot jih ima slovenija v zadnjih letih, so svetlobna leta pred nami, brez delovne sile iz balkana, imajo svojo nacionalno valuto krono

  • Novakec1

   In ljudstvo ki jim domovina nekaj pomeni.

 • šmentanamuha

  Ne vem, zakaj se mi zdi, da si opisal samega sebe, impotenten starček brez moči, ki ljubosumno in z jezo gleda na bolj sposobne in uspešne od sebe. To je zate najhujša kazen in prav je tako.

  • samotoje

   Glede na nivo razumevanja in razmišljanja bi rekel, da je nezrel mulc, ki ima dostop do interneta.

  • Hunyađi

   Ti enako nisi izbranka v elitni krog.
   Zato bi morala(def.morale) držat z rajo-ostalimi ovcami. IJJ je požegnan s strani Vatikana, dokler jim nese zlata jajca, če vlada seveda.
   Glupača s hladnim srcem, tega ne boš nikdar dojela.

 • Šobar Davorin

  …tudi Slovenci. Saj smo vedeli. Tudi mi. Nas opozarja. Doctor Honoris Causae Universitas Prishtinensis.

  • Janez Kepic-Kern

   A za tvoje ime, ki ti ga je dala mami? Še ves. L.r. Janez K. Kern KOMENDA.

   P.S.
   VPRAŠAM PAĆ-TI SI – “TAK”, saj veš – “TAK”. Pa ne vem, če veš.

 • gorenc

  Dokler nas bo vodila politika internacijonale bo šla Slovenija v propad.Preživimo lahko samo z razvojem gospodarstva in ustvarjanjem novih trgov,za internacijonalo in korupcijo trgi ne obstajajo.

 • samotoje

  Razmišljanje državnika, ne politikanta. In nam gre na jok, ko ob tem pomislimo na marjetico iz Šmarce (pri Kamnik).

 • Aron

  Kako je EU zasnovana na desetih božjih zapovedih, če pa bi že po 1. zapovedi morala vladati krščanska šarija? Blefer.

 • freedomfighter

  Ne razumem s kaksnim razlogom pa naj eu sankcionira leve vlade oz katere vlade sploh mislijo

  • Janez Kepic-Kern

   SEVEDA – NE RAZUMEŠ !
   Ti sploh zelo malo kaj – razumeš !
   Ti si – saj veš – “TAK” – pač . sa veš, ha, ha – “TAK” – si pač! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   NIČ SE NE DA NAREDITI. Si pač – “TAK”

   • freedomfighter

    Ce ne razumes mojega komentarja se ne oglasaj…jaz pravim da ne mores sankcionirati leve vlade le zato ker je leva…potrebno je krsit zakon za to

    • Janez Kepic-Kern

     HA, HA !
     Pa si res , no saj veš.. ” TAK” !
     Kje
     v Sloveniji pa ti vidiš
     TAKO PRAVO STRANKO DELAVCEV, USLUŽBENCEV, PODREJENIH ZAPOSLENIH” – taka bi bila – res LEVA.
     TE “stranke,
     KI SE V R.S. PROGLAŠAJO ZA “LEVE”
     SO LE EX KP, ZK POKOMUNISTIČNE “FAKE STRANKE,
     STRANČICE, KLAPICE”.
     A?
     Še tega ne veš?
     Ti si pa
     povsem resno – se zdi no, RES – “T A K” ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • freedomfighter

      Biti ex komunist ni zlocin…a ti razumes da mora vlada krsiti zakon da jo sankcioniras be za to ker ti ni vsec…pa res te ne razumem a zate komunisti niso leva stranka

 • Štalmajster

  O čem nakladaš ? To je vaša Evropa:
  https://www.youtube.com/results?search_query=juncker+marx

 • xtc

  Kot opažam,da večina komentatorjev (sploh levo prizadetih) ni dojela poante zapisa.
  Zopet tavajo v megli in tumbajo ideološka kozlanja.
  Večina sploh ni dojela na katere nevarnosti JJ sploh opozarja.
  Dejstvo je,da skušata Nemčija in Francija vsaka po svoje preko Bruslja doseči prevlado na stari celini.
  Seveda pa se na neki točki poveže del desne elite z levoko,ki obe zasledujeta skupni cilj to je vladanje.
  Del desne elite si želi z raznimi nekapitalističnimi prijemi traj no zagotoviti pozicijo moči in onemogočiti konkurenco,med tem ko si leva elita želi države ovčjega tropa in tu se najdejo.
  Tako Nemčija kot Francija in njih politiki,so ugotovili,da se Evropejcev pač ne da več voditi za nos in da tradicionalne stranke izgubljajo moč zato bi s federalizacijo tj. Brusljem uveljavile svoje cilje.

 • Olga101

  Tega se je treba zavedati že ob volitvah v EU parlament, ki so pred nami in izvoliti ljudi, ki jim je mar za blaginjo in varnost slovenskih državljanov in varnost naše domovine!

 • Franjo Trojner

  Današnja stvarnost :
  – EU je v politični in ekonomski krizi.
  – VB bo iz EU izstopila brez dogovora.
  – ZDA bodo uvedle carine na avtomobile iz EU.
  – Kitajsko in s tem Nemško gosopodarstvo se močno ohlaja.
  – Italija je že defakto v recesiji.
  – Francijo duši Macron, Macrona pa rumeni jopiči, oboji skupaj pa dušiijo francosko gospodarstvo.
  – Milijon in več prispelih ilegalnih migrantov v EU ne polni, temveč prazni proračune evropskih držav.
  – Z ilegalnimi migracijami, se povečuje statistika kriminalnih dejanj v državah gostiteljicah.
  – EU se suoča z uvoženim terorizmom
  – Alko EU Juncker je čisto aut in ga nihče znotraj EU ne jemlje resno, kar so izkoristili Rusi, Kitajci in Turki, ki že lep čas harajo po EU.
  – Avstrjici, Poljaki, Čehi, Madžari, Italijani in Slovaki se močno upirajo težnjam globalistov po federativni ureditvi EU na škodo nacionalnih vlad, še posebej majnih držav narodov.
  – Španci bijejo boj proti samostojnosti Katalonije
  – Indija in Pakistan sta tik pred nuklearno vojno.
  – V socialistični Mandurovi Venezueli narod strada, umira od lakote in pomanjkanja zdravil.
  – Ekstrema leva stranka ZL nam, kot rešitev težav ponuja Mandurin in Che Guearin socializem.
  – Leva Šarčeva vlada se je pohcala na fiskalno pravilo in fiskalni svet, ter odhodke iz proračuna radodarno zvišala za 1, 3 milijarde €. na kar jo je z negativnim mnenjem opozorila tudi komisija EU z negativnim mnenjem.
  – Zaradi afer in škandalov v levi Šarčevi vladi ministri in državni sekretarji cepajo, kot muhe.
  – Pijan je bil zaloten kriminalist in tožilka.
  – Na vidiku v SLO ni prav nobene nujno potrebne reforne.
  – Pravna država in demokracija v SLO sta v totalnem kucu
  – Tranzicija je klavrno propadla
  – Omejuje se svoboda govora
  – V SLO imamo 400 000 revnih sodržavljanov
  – V SLO imamo mizerne penzije in plače, ki so vsaj trikrat manjše, kot v sosednji Avstriji.
  – Javni dolg je že nad 70% proračuna.
  – Mladi izobraženi pospešeno bežijo v tujino.
  – itd… itd…itd…
  Naši dominatni mediji pa v ospredje tiščijo nepomebne teme in levo Šarčevo vlado za nedelo in za vse zagrešene škandale nagrajujejo z fanatično podporo, ki ima danes med državljani baje že 70% podporo, kot jo redno merijo raznorazne raziskave javnega mnenja.
  Ma kaj res živimo v BUTALAH ali kaj, da nihče ne protestira, ko pa je iz lune vidno, da nas ima oblast za norca in se okorišča na naš račun. Prava katastrofa v SLO so domunatni mediji, v demokraciji četrta veja oblasti, pri nas pa propagandni stroj vsakokratne vladne politične levice in od vlade dobro plačanih civilnih gibanj.

 • učko

  JaJo nabija, dela zase reklamo za EU volitve. Ne ga jemat resno. On samo glumi, druge bi potiskal na bojno polje in jih tam pustil same, sam pa uživa privilegije !!!!

  • Marijan

   Učko pa pejt že enkrat v 3pm, nisi vreden, da te pes poščije, se opravičujem si vreden, da te poščije.

 • Novakec1

  Še to povej koga proti komu, sloovce proti ….. al je to tisto da se državljanska iz 45ga še ni nehal.

 • Hunyađi

  Evropa utemeljena na 10Mojzesovih zapovedi.
  Za rajo božja pokora, za elito jesetrov kaviar.

 • skorpijon93

  višegrajske države si ne uvažajo muslimanskih priseljencev za poceni delovno silo , ne uvažajo si albancev, bosancev, srbov, višegrajske države raje spodbujajo družino , svoje otroke, izseljene državljane privabljajo nazaj domov, slovenija pa ravno obratno ! vse gre v pizdo pri nas ! Češka je svetlobna leta pred Slovenijo in nima težav z izseljevanjem in z uvozom poceni delovne sile

 • RATATA

  še himno so nam zjebal.
  Vse bo treba popravt in naštimat na nov!
  https://www.youtube.com/watch?v=BTE_OacK3fc

 • janez cepec

  čeprov sm bol preletu člank od JJ, misleč, de bo use skup bolj DEJA VU, me je presunl u dno duše. temu tipu se j’ čist obrniu. niti enkrat ni pojoku o krivicah, ki de se mu godijo, ni omenu Kučkota in ne starih kameradov komunajzarjou. al se mu je skeglau, al se pa prpravla, de bo spet barvo zamenu? zanimiu?????

 • Hunyađi

  Živel druže Twito!!!