Slovenija, država notranjih sovražnikov

(vir: STA)

Človek si več ne upa stopiti iz hiše. Mimogrede lahko postanete notranji sovražnik. Če bi to vsaj bila šala, pa bi rekli: na stran z njo. To so preresni časi zanjo. A žal ni tako, komajda blago pretiravanje. Nasproti našim, po mojem mnenju dvakrat zapored nelegitimnim, oblastem se je v kratkem času zvrstila cela plejada notranjih sovražnikov. Najprej policisti, nato šolniki in njihovi učenci iz koncesijskih osnovnih šol, nato srčni kirurgi, celo dragoceni, izkušeni strokovnjaki iz tujine − dobronamerni rojaki iz ZDA, dalje posamezni vodilni v vojski, zdaj množično zdravniki splošne prakse, od vsega začetka pa seveda politična opozicija sredinske in desne politične orientacije. Že ob zadnjih volitvah je, kdor je hotel, videl: tako imenovanemu levemu krilu slovenske politike javni interes ni prioriteta, pomembno je, da pridejo na oblast. Zdaj ko so tam, se upravičeno sprašujemo, katera družbena ali poklicna skupina bo naslednja, če se ne bo kar večina slovenskega ljudstva samega izkazala kot neustrezna oziroma bo posredno ali neposredno razglašena za notranjega sovražnika. Ves komplet strank na levici je očitno sam sebi dovolj, saj se z medsebojnim preigravanjem lahko povsem zamotijo, le kot nujno zlo pa potrebujejo še ljudstvo kot poslušno rajo. V prostem času ga bodo sebi v ideološko zabavo kot glino preoblikovale v skladu s fantazijskim novim redom.

Če vas to spominja na rajnko Sovjetsko zvezo, imate prav. Tam so v imenu svetle prihodnosti in novega človek preganjali vse in vsakogar, ki si je upal podvomiti o njima in ki si je v mislih in dejanjih prizadeval preživeti v realnosti, kakršna je, in izhajati iz ljudi, kakršni so, ter pri tem še imel kakšno idejo za postopno izboljšanje razmer. Oblast se je vsakokrat krvoločno odzvala in se ni ustavila pred nobenim sredstvom, da bi ne zatrla tako definiranega notranjega sovražnika. Kmalu jo je začela motiti večina ljudstva, saj se nikakor ni prilegala vzvišenim idejam komunistične “svobode” in “brezmejnega napredka”.

Nasprotno pa realnost nikakor ni hotela biti taka, kakršna naj bi bila, prišlo je le do brezobzirnega in brezumnega uničevanja človeških in materialnih virov ter do materialnega obubožanja, infrastrukturnega razkroja in moralne degradacije družbe. Za tem zgodovinskim političnim in družbenim eksperimentom so skratka ostali večinoma le pogorišča in ruševine, “novega” pa le toliko, da še vedno moti Rusijo pri razvoju v normalno demokratično državo. Znova postaja globalno krizno žarišče.

V Sloveniji gre zdaj žal za reprizo istega vzorca, ki so ga povsod po razvitem svetu opustili, ker se je izkazal za nedelujočega, naša država pa je, nasprotno, po zaporedju levih vlad paradoksalno pristala še v krempljih peščice pripadnikov radikalne levice in njihovih poblaznelih zakulisnih voditeljev. Posledice so že vidne. Pred našimi očmi že celo desetletje propada zdravstveni sistem, in bolj ko leve vlade druga za drugo skrbijo, da bi se le domnevno ne privatiziral, in več ko se zamenja ministrov za zdravstvo, bolj gre vse narobe, nekateri segmenti pa že doživljajo agonijo. S skrbjo se sprašujemo, ali bodo pri tej svoji “skrbi za javni blagor” vztrajali vse do trenutka, ko bo zadnji zdravnik zapustil Slovenijo!

Javnost je bila večkrat obveščena, da vojska ne dosega minimalnih standardov Nata. Sledila je vrsta zamenjav, nato zamenjave zamenjav, o vzrokih slednjih pa smo poslušali le fraze. Vsak, ki je šel skozi samoupravno šolo branja medijev, ve, da v javnih občilih lahko opazujemo le vrh ledene gore. Slovenija ima zgodovinsko srečo, da se je lahko priključila Natu, ampak, ali ni Levica v predvolilnem času novačila svojih potencialnih volivcev tudi z možnostjo referenduma o izstopu?! Navadni neravnodušni državljan lahko le tuhta, kako globoka in kako skrbno načrtovana je pravzaprav kriza v vojski in kdo stoji za tem!

Tudi glede šolstva se nekdo norčuje iz nas. Financiranje, ki naj bi ga urejal novi zakon, je po tem, kar je slišati po medijih, videti ravno toliko protiustavno, kot je bilo do sedaj.

Nova pogorišča, nove ruševine? Znano?

Prišel je čas, da se Slovenke in Slovenci vprašamo, kdo poimensko je dejanski notranji sovražnik v tej državi.

dr. Primož Lampič

 • Beličič

  Svet ni več tako varen kot je bil,ko sem jih na vozu vozil!Ostale so suknje in obešalniki!Vse ostalo je šlo!

 • Olga101

  Ob vsem tem pa: “Smo majhni, a suvereni” (!?) izjavi, nihče drug kot predsednik države in vrhovn poveljnik slovenske vojske, ob komunističnem prazniku!???
  Človek ne more razumeti, da ob razpadanju slovenske vojske, negativni oceni in dejstvu, da nas ta vojska lahko brani le v miru (!?), v vojni pa ne, se človek sprašuje o zdravju, ne samo gospe Ermenčeve, ampak tudi o zdravju predsednika države!

  • JANEZ GUS

   Človek jih ne razume.V kateri dimenziji ta banda živi s takimi blodnjami.Mafija 571 pa tiho ko ribe.

   • macon

    Psihotike bo pobral čas in potrošniški kapitalizem vse okrog njih. Zadnji bastioni državnega gospodarstva v katere tlačijo svoje nesposobneže se tudi poslavljajo.

    Najprej pa naj se pobere stara udbomafijska garda, ki ima precejšen delež pri levem ekstremizmu. Polmesec in podobni so razvajeni smrkavci, ki so močni samo na gobcih, njih bo ekonomija že spravila v red.

 • Franc Šink

  Forum 21. To je naš notranji sovražnik in če se res borijo proti njemu naj prvo sami sebe razpustijo.

  • janko

   Eden od ustanoviteljev foruma je tudi Škrabec (tajkun v NSi), pa Peterle je obiskoval ta komy forum. Stranki NSi : nobeden resen kristjan NE more biti levičar . Če pa je, je zaradi pomanjkljive poučenosti ali naivnosti! Razčistite to že enkrat!
   Levičarstvo je odgovorno za skorajšnji kaos in gorje v Evropi!

 • JANEZ GUS

  Žveplenemu se vidi pokvarjena kilometrina.Upam,da je Belcebub zakuril.

 • Artur

  Ko bo narod za njih postal 100% sovražnik in, ker jih bo poleg njega in sosednjih narodov kmalu zmanjkalo bodo začeli iskati sovražnike v svojih vrstah, rdeči psihopati pač ne morejo iz svoje kože .

 • janko

  Še en odličen članek – nalita čaša čistega rujnega vina!
  Čas je VSE pokazal, že davno!
  Rdeči zmaj sicer nima več moči množično ubijati, Ima pa še vedno vse in povsod v oblasti in dejansko ŠE VEDNO VES NAROD TERORIZIRA. Ljudje si nikjer ne upajo nič rečti in nič narediti – ker bi izgubili dobro delovno mesto in njihovi otroci ne bi dobili službe!

 • piko8

  Naš notranji sovražnik je forum21 in te tri GNUSOBE iz zgornje slike

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!