Tanja Fajon – ne, hvala!

dr. Vinko Gorenak (Foto: STA)

Tanje Fajon, sedanje evroposlanke, se spomnim, še kot novinarke, ki je za nacionalno TV poročala iz Bruslja. Ne dvomite, njena poročila iz Bruslja so bila popolnoma “strokovna” in zlasti “neodvisna” od kakršnihkoli političnih vplivov. Čisto slučajno, brez “kakršnihkoli političnih vplivov”, je leta 2009 kandidirala na listi SD za volitve v EU parlament in čisto slučajno je bila tudi izvoljena, saj so jo v SD, čisto slučajno dali na izvoljivo drugo mesto, pred mnoge druge vidne člane SD. Seveda je povsem jasno, da tega “povsem slučajno” nikoli ni bilo. Vse je bilo jasno že takrat, Tanja Fajon je bila že kot novinarka, leva politična aktivistka in nikakor neodvisna novinarka.

Osebno sva se srečala leta 2012, ko sem bil notranji minister, ona pa se mi je najavila na pogovor v zvezi z migracijami. Sprejel sem jo. Takrat je bila situacija povsem drugačna, kot je danes, ilegalnih migrantov praktično ni bilo.

Kasneje pa so se najina pota, zlasti pa politična stališča popolnoma razšla in razen “dober dan” si niti ne želim nobenega kontakta z njo. Še več, ocenjujem, da gre za skrajno nevarno, zlasti pa primitivno in hujskaško političarko, ki je za doseganje svojih ciljev pripravljena narediti vse, zlasti pa je pripravljena danes zagovarjati eno, jutri pa nekaj povsem drugega. Naj to svoje stališče utemeljim.

Najprej naj omenim njena stališča do ilegalnih migrantov. Njena stališča so jasna: “ilegalni migranti so dobrodošli”, vsako nasprotovanje temu stališču Tanja Fajon razglaša za šovinizem, fašizem, nestrpnost in kršenje človekovih pravic. Realnih razlogov za svoja stališča, ki so čiste floskule, pa seveda ne navaja.  Ko pa za njenim hrbtom poči kakšna bomba, ali pade kašen strel, kot se je to zgodilo v Strasbourgu ali Bruslju, se skrije v poslopje parlamenta in jokaje obsoja storilce, ki so večinoma migrantskega porekla.

Že pred njenim prvim mandatom EU poslanke, zlasti pa po njem, je javno razglašala, kako ni higienično, da bi kdorkoli bil EU poslanec več kot dva mandata. Letos je ta svoja stališča seveda spremenila in sama kandidirala že tretjič. Menda so jo mnogi nagovarjali h tretji kandidaturi, kdo pa so ti mnogi ni nikoli povedala. Če bi se držala svojih prvotnih stališč, pač ne bi niti kandidirala.

Še več, Tanja Fajon je leta 2015 ostro obsojala zaposlitev Žana Janše, prvega sina Janeza Janše, pri poslancih SDS v Bruslju, Milanu Zveru, Romani Tomc in Patriciji Šulin. Omenjena zaposlitev je bila popolnoma zakonita in transparentna.  Tanja Fajon je takrat dejala takole: “Denar, ki ga nameniš nekemu asistentu, je denar davkoplačevalcev. In če zaposliš nekoga, ki je član tvoje družine, se mi zdi, da bi bilo povsem neprimerno, ali pa nekoga, ki je prišel v kabinet po prijateljskih vezeh, ki nimajo nič skupnega s stroko.”

Vse lepo in prav, toda pred dnevi je Tanja Fajon v svojem kabinetu v Bruslju zaposlila hčerko Matjaža Hana, vodje poslanske skupine SD. Da ne bo pomote, njene zaposlitve ne problematiziram, opozarjam zgolj na dvojna merila Fajonove in režimskih medijev. Konec koncev zakaj pa otroci vidnih politikov ne bi smeli dobiti službe.

Tanja Fajon ima dvojna merila … (Foto: STA)

Tanja Fajon je javno problematizirala zaposlitev Janševega sina Žana pri poslancih SDS v Bruslju, kot nekaj klientelističnega in nedopustnega. To so v enaki meri povzeli tudi vsi dominantni mediji. Janez Janša je bil prikazan kot oseba, ki je s tem neposredno povezana.  Sedaj pa je situacija povsem nasprotna. Če ne bi bilo nekaj medijev blizu opoziciji, kot sta Nova24TV in Demokracija, za to sploh ne bi izvedeli. Tako pa je po zaslugi omenjenih medijev in še koga, situacija povsem jasna. Tanja Fajon je zaposlila hči strankarskega kolega Matjaža Hana. Če njena trditev iz leta 2014, ko je govorila in je obsojala zaposlitev Žana Janše pri poslancih SDS v Bruslju, potem je njena sedanja zaposlitev hčere Matjaža Hana nujno potrebna enake presoje. Zakaj torej ta zaposlitev ne bi bila klientelistična, koruptivna in še kaj?Čista dvojna merila torej, tipična za Tanjo Fajon.

Povsem v stilu s Fajonovo in njenim obnašanjem je tudi poročanje večine dominantnih medijev. TUKAJTUKAJ in TUKAJ si lahko pogledate, kako so v primeru Žana Janše kokodakali režimski mediji, sedaj pa o zaposlitvi Hanove hčere sploh ne poročajo. Morda pa nas bodo začeli prepričevati, da Fajonova sploh ni vedela, da je zaposlila Hanovo hči ali morda, da Han ni vedel, da ima hči. Tudi tega so režimski mediji sposobni.

Dr. Vinko Gorenak

 • Miro Jereb

  Han jo je dobr kresnu pa je t mal dobu službo…zokijeva šola.

 • von Rhein

  V trenutku,ko se oglasi postane Fajonka ogabna,odvratna politična spaka. Ni niti socialna niti demokratična oseba.Lažnivka spada med največje prevarante slovenske politike.

  • Dragan Krstič

   Očka jo je učil kako lagati.

   • von Rhein

    Ja,precej potomcev danes laže v medijih,ki gredo po vzgoji svojih staršev.

 • IZBIRA

  Ekstremistka!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nevarna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nepredvidljiva!!!!!!!!!!!

  • SIMON ROZIC

   Z enim dejstvom: pokvarjena kot “kvargelj!….

 • xtc

  Baba je nevaren psihopat levi,ki bi bil moral bit že davno hospitaliziran.

  • McBobo

   V normalnih okoliščinah bi fafonka morala pucati sekrete za svojimi ljubljenimi migranti.

 • rubec

  Na čigave stroške se pa za fajonovega buzija japonski viski kupuje?

 • marker

  Ženske brez otrok so ponavadi zelo hudobne.

  • tohuvabohu

   Vprašanje je le, kaj je tu vzrok, kaj pa posledica.

  • Mademoiselle Ava

   Se kar strinjam, čeprav sama (še) nimam. Moja prva šefica je bila tako hudobna, sovražila moške, pa tudi ženske. Meni je rekla, naj delam po 20ur na dan, pa če bi bilo plačilo 3€/mes toliko bi mi plačala. Obup od ženske. Zanimivo, zelo odkrito simpatizirala z Jugoslavijo!

   • von Rhein

    Prepričan sem,da je bila tudi fizično zamočena z napakami v merah.

    • Mademoiselle Ava

     Haha ne, niti ni izgledala tako slabo. Ženska pri 50ih. Je pa bila zelo izrazito sovražna do moških. Ne vem kaj je bil vzrok. Ni mi bila všeč sploh kot oseba.
     No pa še skopušna. To me pa sploh odbije.

 • piko8

  Vse pohvale na vaše pisanje g. dr. Vinko Gorenjak!!
  Večkrat se oglasite in ljudem predvsem, poštenim Slovencem nalijte čistega vina!!

 • rubec

  Bravo vinko. 20.tega ti dam za špricer. Žalibog bo ta mali, ker na ta velike običajno jaz planem.

 • SIMON ROZIC

  Ženšče je blazno ambiciozno s svojo puhloglavostjo in levo enotirnostjo !
  Rinila bi skozi vse zidove, za sabo podirala vse mostove : za denar, za denar !

 • Sodoma in Gomora

  Vinko Gorenak: Tanja Fajon – ne, hvala!

  Foglof Tunek: Janez Janša – ne, hvala!

  PS: Oko za oko … zob za zob !!!

  • macon

   Admin, prosim pobriši zgornjega Foglovega fašista.

   Fašizmu in fašistom na forumu ni mesta. V naprej hvala.

   • Se pridružujem tvoji prošnji. Res je nemogoč.

   • Mademoiselle Ava

    …fašista IN seksista!

 • Sodoma in Gomora

  Tanja Fajon je univerzitetna diplomirana novinarka, z zaključenim podiplomskim študijem s področja mednarodne politike na univerzi v Parizu. Zato Vinko…zapri greznico. Smrdi smrdi, joj kako smrdi !!!

  • šmentanamuha

   Sodoma in Gomora, ti si prava demonska kreatura. Poveličuješ lažnivost, klientelizem in dvojna merila Sorosove dekle z Bolonskim magisterijem, ki so ga pri nas degradirali nazaj na univerzitetni nivo. Zato ne lapaj, Tunka, kapiš?

 • rubec

  Dokler tako fajn plačo vleče, naj si gre žnable povečat. S temi sedaj lahko povleče samo en zobotrebec. Dva skupaj je že ovira.

 • Dada

  Vinko, kdo te pa še kaj vpraša. V penziji, bivši komunist…….Kot Janša, lahko še malo brcaš in seveda pišeš…… Še doma te starost muči……

 • šmentanamuha

  Opzorilo za naslednje volitve! S seboj nesite svoje pisalo, po možnosti flomaster, ki se ga ne da izbrisati.
  Tole so ugotovili Hrvati:
  DEMOKRACIJA: Kako jedna kemijska može utjecati na rezultate izbora?
  https://www.youtube.com/watch?v=SoA1UwMRfVk

  • branči

   zakaj delaš znanost iz tega, preposteje je obkrožit še eno ime in glasovnico narediti neveljavno! si se kdaj vprašal, zakaj jih je na vsakih volitvah toliko?

   • šmentanamuha

    Poglej si video. Tudi neveljavno glasovnico lahko uporabijo ponovno.

  • McBobo

   Matr vola, za tako foro pa prvič slišim oz. vidim. A zato ja mamca za mizo na volitvah izrecno zahtevala, da obkrožim s kemičnim svinčnikom, ki je tam za pult privezan in nikakor ne smem uporabiti svojega, ki sem ga imel s sabo in ji ga pokazal, da bom kar s svojim kulijem obkrožil.

   • šmentanamuha

    Res? Ni ti dovolila, da uporabiš svoje pisalo?

    • McBobo

     Imel sem svoj kuli v roki, pa je teta izjavila, da lahko uporabim samo tistega na mizi.
     Naslednjič na naslednjih volitvah bom vzal en prazen papir s sabo pa ga popisal, doma pa preveril to foro z vžigalnikom.
     Levuharji tudi volitve kradejo, zato se zmeraj manj čudim, da desnica nikakor ne more zmagati.

   • francelj3

    Tudi meni to delajo na vsakih volitvah. Vedno imam s seboj svoj kuli in vedno ga uporabim tako za podpis v nekakšno knjigo kot za glasovalni listič. No, na zadnjih volitvah je bil eden od treh, ki so sedeli za mizo, zadrt srbijanec, ki ni znal besedice slovensko in ki mu je morala tovarišica, ki je sedela zraven njega, pomagati iskati imena po abecedi. Najbrž imajo v srbiji drugačno abecedo. Jaz sem pa mislil, da je v Sloveniji uradni jezik slovenščina.

 • Dada

  Vinko, kdo te pa še kaj vpraša. V penziji, bivši komunist…….Kot Janša, lahko še malo brcaš in seveda pišeš…… Še doma te starost muči……….

  • Common Sense

   Ah Dadica luda mila, to je se dobro. Seznam stvari, ki tebe ocitno muci je ocitno precej bolj dolg.

   • Dada

    Če ti tako praviš……. Vedno rada “plaščarje” pobaram po zdravju. Najraje bivše komuniste, ki se jim toži po “izgubljeni” ablasti. Najbolj so zategli bivši, ker vedo kaj so izgubili in to peče.

  • tohuvabohu

   To je gnusen izpad “ad hominem”. V Sloveniji je 120.000 bivših komunistov. Vsi so dobri, pošteni in pametni, samo Janša in Gorenak ne?! Goveda tvoje sralnoscalne sorte pozabljate, da ste Janšo sami vrgli iz partije, zdaj pa cvilite.

  • Imperial Commando

   Še dobro, da je BIVŠI, ne pa vi in vaši pastirji, ki ste še vedno hardcore komunisti z dodatkom fašizma. PFUJ goveda retardirana.

  • Dada, če si stara, si tudi ti bivša komunistka, če pa si mlajša, si njihova potomka.
   “Ponev, se kozici špota”

   Cenim POŠTENJE !

   • Dada

    Če sem pa srednjih let, si pa že kaj izmisliš, ha,ha,ha. Papir vse prenese.

  • IZBIRA

   Ustava RS
   39. člen (svoboda izražanja)

   Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.

  • macon

   Dadaistka, tebe naravnost rabimo, da nam razkrivaš vso podlost in pokvarjenost leve mafije kar skozi svoje sprevrženo pisanje. Kar pridno piši, nič nas ne motiš, ker si prozorna kot dno kozarca. :)

   • Dada

    Ha,ha,ha, samo nasmeh je bolj grenak. Bedno rada napišem, kar SDS najbolj boli. Zdaj in na mnoga leta, “izgubljena ablast”.

    • macon

     Levi seveda super vladajo ali vladate, pod levimi naravnost cvetimo, kajne? Korupcije in kriminala je čedalje manj, ker ju sistem uspešno preganja, delavni pa napredujejo in uspevajo.

     Naravnost smešna si, ker niti tega ne dojameš, kaj nam je važno. Sodiš pač po sebi. :)

     • Dada

      JANŠA , ne hvala. Isto sranje, večkrat – ne enkrat je vladal in vedno isto- VELIK NIČ. Ostal je dolžan lustracijo….. Pa je namesto tega raje vedno v boju za ablast. Te stvari, ki jih pišeš, se z Janšo vred, ali prav z njim, za klobuk zatakni, ker Janši ni do tega.

     • Mademoiselle Ava

      + za sarkazem. ;)) …ki je resnica. :)

    • von Rhein

     Saj nisi tako out kot izgleda.Vsaj pošteno priznaš,da je tvoja pisarija BEDNA.

 • FORT WORTH

  Sam osebno se tem manipulatorjem ne čudim več.
  Ze od vsega zacetka komunisticne revolucije se imajo za napredne.
  Kako se imajo za napredne, ko pa so prav oni pobili cvet napredka slovenstva, izobrazence, industrijalce, da so se lahko primitivci dokopali oblasti.
  Brez revolucije ne bi nikoli vladali.
  Taki osebki, kot je Tanja Fajon ( ne nacelni ) so cisti manipulatorji, ko gre za njihove koristi.
  Pravzaprav je njihova partija manipulatorska s cisto vsako potezo, ki jo povlecejo.
  Eno govorijo – drugo delajo.

 • Antonius

  Spoštovani Vinko, bolj priletnim in pozornim je bilo že ves čas poznano, kam članica kluba 571, svoje politikantske parklje tišči.
  Ves čas, kar je poročala iz Bruslja, njej opozicijskih poslancev SDS, ni na tvS, niti enkrat v pozitivnem kontekstu omenila.

 • Imperial Commando

  Untersturmführer Tunek (sedaj sodoma in gomora) in Scharführer Dada že branita svojo Reichsführerko SS Fajonovo, vendar pri tem izpadeta patetična in tečna kot driska. Meh.

  Heil Fajon!

  :)

 • Franc Šink

  Ona je kot kača.Levi se vsako leto.

  • McBobo

   Ma kaj vsako leto, levi se lahko tudi vsak trenutek, če je potreba; če ji poči zraven riti ( ti ti grdi migranti). Naslednji dan je vse grdo že pozabljeno in piči kača po starem.

  • terminalar

   kot

 • Jovo Jamnica

  Kakšna latovščina izpod “peresa” nekoga, ki se postavlja z doktorskim nazivom. Je to “slučajno”???
  Ja. Na koncu pa prav prešerno prizna, da je bila zaposlitev Žana Janše… klientelistična in koruptivna. Torej, kopiranje postopkov zaposlitve je bolj sporno od pionirskega postopka samega.

  • Jovo, le zakaj ti vedno iščeš smet v tujih (SDS) očeh ( in to celo na njihovi spletni strani), a bruna v tvojem očesu pa ne vidiš, no ?
   Tanja Fajon je leta 2015 ostro obsojala zaposlitev Žana Janše, prvega sina Janeza Janše, zdaj pa ona počne enako.
   Nisi opazil tega ? Čudno.

   • Jovo Jamnica

    Če bi ne takrat, Žana Janše zaposlili po klientelistični in, kakor Gorenak – tudi koruptivni maniri, Fajonka takrat ne bi imela razlogov kritizirat nečesa, kar se ni zgodilo. Upam, da argumenta nisem preveč zapletel.

    • von Rhein

     Poskušaš zaplesti pa ne gre.Btw.,fajonka bi našla tisoč vzrokov za kritiko nečesa kar se zgodi ali ne zgodi.Dresura zamujene prvoborke ji to narekuje.

     • Jovo Jamnica

      Fajonka in socjalisti tipa Timmermans, meni niso noben faktor. Sem slovenski nacionalist in so mi vseeno bliže ideje Salvinija. Samo Salvini ima težave, ker je v opreki z CSU Seehoferjem. Tudi Le Penova v tej kombinaciji šepa, ker je njeno stališče – Francija über alles. To pa ni po vzoru britanskega vodilnega konservativnega misleca Rogerja Scrutona. Tudi vloga Sebastiana Kurza je sporna. Orban in Višegrajci pa tudi igrajo neke svoje posebne note.

     • von Rhein

      Preširoko za debato tukaj.Samo pripomba..Seehofer me je razočaral.Ne znam ugotoviti ali gre za pritisk, ali je funkcija,ki jo ima res tako različna od pozicije predsednika Bavarske vlade.

     • Jovo Jamnica

      Seveda je preširoko. A to še vedno ne pomeni, da temu ne sledim.

   • Dada

    Janša je imel sina 2 x pri svojih “podrejenih ženskah”, Kukovičeva in Šulinova, še tretja podrejena mu pa varuje drugo generacijo otrok, ha,ha,ha. Šefu je treba v rit lesti, da se napreduje v SDS. Do Janševe pisarne se ne pride “kar tako”.

  • Antonius

   Janšev sin ni bil klientelistično zaposlen pri Patriciji Šulin, ker ima vsak evropski poslanec pravico, da si strokovno pomoč v svoji pisarni izbere po svoji presoji. Ne nazadnje evropski poslanci dobijo celo dodatni denar za plačilo pomoči brez katere ne zmorejo.
   Klientelizem je Gorenakov očitek levici, ker zdaj Židanovi preračunljivo molčijo zaradi enake zaposlitve Hanove hčere v Bruslju.
   In vi ste se mi pohvalil, da ste volili opozicijo. SDS zagotovo ne, ker je edina stranka v opoziciji. Vse ostale stranke z NSi- kd vred, hodijo k spovedi v Murgle.
   Kosmati ste od dlak, ki jih podtikate SDS in Janši.

   • Jovo Jamnica

    Volil se Dom – Domovinska liga. Zbrali smo več, kakor 8000 glasov. Na našem majhnem štajerskem kmeckem volišču – celih 12.
    Apropos Gorenak
    Če njena trditev iz leta 2014, ko je govorila in je obsojala zaposlitev Žana Janše pri poslancih SDS v Bruslju, potem je njena sedanja zaposlitev hčere Matjaža Hana nujno potrebna enake presoje. Zakaj torej ta zaposlitev ne bi bila klientelistična, koruptivna in še kaj?Čista dvojna merila torej, tipična za Tanjo Fajon.

    • Antonius

     Ta zaposlitev je klientelistična zato, ker bi lahko Han omogočil komu drugemu nezaposlenih, da za določen čas dobi zaposlitev v Bruslju. Njegova hči je lahko povsem spodobno zaposlena v njegovi tiskarni.
     Dom je pa povsem nepomemben. Državnozborske volitve so tiste, ki štejejo.
     Vi opozicijo niste volili, ker jo v njenih naporih s svojimi komentarji na Novi niti podprli niste nikoli.

     • Jovo Jamnica

      Moja podpora opoziciji je ravno v kritiki. Na napakah se učimo. To je staro reklo. Pometanje pod preprogo in minimiziranje ali celo molk, pa sta opoziciji v škodo. S tem ne mislim na stranko SNS ali Levico, da ne bo pomote. Da je ene nepotizem drugačen od drugega, se ne bom pač nikoli strinjal. In ja. Meni je Dom pomemben tako, kakor mi je bilo leta 1992 pomembno glasovati za stranko SDSS. Če bi bil prag takrat 4%, se stranka ne bi uvrstila v parlament.

     • Antonius

      Ah, brez veze. Koga pa zanima premetavanje otrobov.
      Vsegliharski nepotizem. Lotite se nepotizma Kučanovih. Janša je bil izvoljen na volitvah in za predsednika stranke nazadnje izvoljen še na kongresu stranke. Celo odstop je že ponudil po volitvah, pa ga je vodstvo stranke gladko zavrnilo.

     • Jovo Jamnica

      Vlečete Kučmana na plano, da bi si zagotovili vsaj kakšen plus, ne glede na zapisano. To je vse.

     • Dada

      Janša je imel sina 2 x pri svojih “podrejenih ženskah”, tretja podrejene mu pa varuje drugo generacijo otrok, ha,ha,ha. Šefu je treba v rit lesti, da se napreduje v SDS. Do Janševe pisarne se ne pride “kar tako”.

    • Dada

     ENAKO, ha,ha,ha… Janša je imel sina 2 x pri svojih “podrejenih ženskah”, tretja podrejene mu pa varuje drugo generacijo otrok, ha,ha,ha. Šefu je treba v rit lesti, da se napreduje v SDS. Do Janševe pisarne se ne pride “kar tako”.

   • Dada

    Jaša je bil zaposlen pri Mazej KUkovičevi in pri Šulinovi in vsakokrat je bil zaposlen “PRI OČETU PODREJENIH ŽENSKAH”, predvsem klientalistično, da ne bo mešanje megle. Če je že kaznovan, naj bo še nagrajen z dobrimi nslužbami. Tretja podrejena pa “čuva” Janši drugo generacijo otrok. VSE V DRUŽINI SDS.

  • macon

   Vsak ima pravico zaposliti kogarkoli in seveda je Bog najprej sebi brado ustvaril. Če ne bi bili sorodniki prijateljev, bi bili pa zvesti strankarski člani in kaj potem? Spet kričanje o korupciji in klientelizmu?

   Meni te zaposlitve niso problematične, vsi počnejo enako in nikjer ne piše, da ne smejo zaposliti kogarkoli, ker ne gre za zelo tehnične službe.

   V nebo vpijoči sta zlorabi za Špelo Kučan in Marto Kos, tam je šlo namreč za diplomatsko specifiko in diplomati imajo dolgo karierno pot do veleposlanika. Ampak ne velja za rdeče bratstvo. Tam je šlo za pravo korupcijo in klientelizem.

   • Jovo Jamnica

    Saj tudi mene ta nepotizem priviligiranih ne moti. Se dogaja povsod po svetu. Spomnim se le Brozovih potomcev, ki so nekako izviseli.

 • Olga101

  Laž je nesmrtna duša komunistov! Fajonka je navadna Sorosova plačanka, ki ne sodi v evropski parlament, saj ne zastopa Slovencev, ampak tujerodne divjake, po nalogu nacista Schwarz – Sorosa!

 • branči

  rdeće zvezde si pa ne upajo tetovirat na čelo! ja, dve zastavi na podtrešju, ker se nikoli ne ve, kdaj se oblast zamenja!

 • Ivan Serpentinšek

  Že na soočenjih se je vidla njena patetika. Ti “ljudje” bi izdali in prodali kaj je še ostalo od države brez premislekov. Kaj je največja ironija?
  Folk jih voli!

 • Dada

  JANŠA, GORENAK – ne hvala. Oba bivša komunista, oba obrnila plašč, oba pogrešata ablast, ….

  • Imperial Commando

   A zato jih ne maraš, ker sta BIVŠA komunista, navijaš pa za tiste, ki so še kar. DEBIL

   • Dada

    NAJSLABŠI LJUDJE SO PLAŠČARJI…….

  • Common Sense

   Hoces rect, bivsi komunisti niso okey, aktualni pa so okey (pomni: Facebook profil gospoda Kordisa, apologeta Levice- stranke, ki dejansko drzi koalicijo pri zivljenju- ponosno oznanja na prvem mestu, da je komunist. To on pravi sam zase. Nadalje je g. Koprivc- poslanec SD nedavno v parlamentu javno na TV izjavil, da je SD “ponosna naslednica komunistov”)? Kaj je zdaj, imas rada komuniste ali ne? Ali ne maras samo bivsih? Izjasni se. #nedosledna-si

 • samotoje

  Ne bom se ukvarjal s Fajon, ker je konec koncev nepomembna politikantka. Bolj pomembno se mi zdi govoriti o vzroku, da politikanti njenega kova skozi volitve prilezejo do položaja, kjer lahko lastni državi povzročajo škodo. Pa Joveva, Šoltes in podobni. Volivci bi morali dobiti lepo barvno zgibanko, kjer bi bila natančno razložena razlika med politikom in politikantom in našteti primeri za ene in druge. Neke vrste osnovno izobraževanje za volitve.

  • antimur

   Pozabil si omeniti barabo Brgleza, ki je po hudobiji in antislovenstvu enak prasec kot Fajonka. Ta cepec je še pred tem, ko ni imel nobene pomembne funkcije, v naš, slovenski parlament nezakonito vlačil nezakonitega muslimanskega vsiljivca Shamija, kaj bo počel šele zdaj, ko je v EU parlamentu.

   • samotoje

    Točno, Brglez se mi je izmuznil. Se opravičujem, on je najslabši politikant.

 • Dada

  Kako peče SDS, ker se spotikajo v Fajonovo, pa je enako novinarka kot Tomc. Bolj pa je spotikljiva ta zaposlitev s Hanom jr..
  ENAKO je imel Janša sina zaposlenega, ampak 2x, pri dveh podrejenih ženskah, in, tretja podrejena iz SDS nu občasno čuva drugo generacijo otrok. Nepotizem diši iz SDS, kakor v pravi družini…

  • macon

   Vseeno nam je za vse zaposlitve pri euro poslancih. Niso noben faktor.

   Gorenak je samo opisal sprevrženo dvojno moralo Fajona, ko o nečem vrešči kot o korupciji, za enak postopek pa molči, ker ga je izvedla sama. Molčala bi, ti pa tudi. :)

   • Imperial Commando

    Da veš kdaj molčati, moraš imeti kaj v glavi, Dada in ostali fašisti stalno dokazujejo, da so zgoraj prazni :)

   • Common Sense

    Tocno!

  • Mademoiselle Ava

   Če nekdo pošteno dela, zaradi mene lahko zaposli kogar hoče.

   Jaz osebno bi se tega sicer izogibala. Zaposleni sorodniki, prijatelji lahko vplivajo slabo na ekipo. Neproduktivni. Ker mislijo, da so nekaj več, če imajo neko protekcijo od zgoraj. In se po domače malo ‘šlepajo’ na ta status. Pa še drugi zaposleni se jih bojijo. V zasebnem sektorju je to velikokrat problem.

   Če pa v ju nekdo zaposli svojega bližnjega z namenom kraje, zlorabe položaja je pa to sporno.

   • Common Sense

    To ves, ce si bil kdaj v zasebnem sektorju ali pa delodajalec. Mnogi tega ne vedo, pa bluzijo nekaj tja v en dan.

    • Mademoiselle Ava

     Ja, očitno je res tako.

 • SIMON ROZIC

  Ah, kaj to? Spomnim se, ko je tovariš Počivavšek, “veliki ” bademaister ” zaposlil hči
  tovariša Kučana in sploh ni vedel čigava je ….tako je neka mala “španska” t’ršica
  dobila super službo v Švici ; kaj tam počne ve samo ona in mogoče ata Kučan.
  Mi ne vemo!

  • ehnaton

   Seveda vemo, nič. V jugo vojski so temu rekli “svira kurcu”.

 • terminalar

  Ne, ne peče toliko, da je pokvarjena, dvolična in hinavska za lastne koristi. Peče najbolj, da to počne kot predstavnica ljudstva v EU.

 • Sodoma in Gomora

  Tanja Fajon je univerzitetna diplomirana novinarka, z zaključenim podiplomskim študijem s področja mednarodne politike na univerzi v Parizu. Zato Vinko…zapri greznico. Smrdi smrdi, joj kako smrdi !!!

 • Sodoma in Gomora

  Vinko Gorenak: Tanja Fajon – ne, hvala!

  Foglof Tunek: Janez Janša – ne, hvala!

  PS: Oko za oko … zob za zob !!!

 • Sodoma in Gomora

  Kaj naj še rečem… gledanje spletnih video vsebin ustvari skoraj en odstotek globalnih izpustov toplogrednih plinov letno. Tretjino teh izpustov ustvarijo ponudniki videov na zahtevo, še skoraj tretjina pa odpade na spletno pornografijo. To pomeni, da ogledi pornografskih videov ustvarijo enako količino izpustov ogljikovega dioksida kot francoska gospodinjstva, ugotavljajo strokovnjaki. Kaj pa Nova24TV in desnosučni komentatorji? Koliko izpustov toplogrednih plinov letno ustvarite desničarske ovce?

  • Janez Korenjak

   Znatno manj kot ti, ko samo odpreš usta.

 • Dada

  Kako peče SDS, ker se spotikajo v Fajonovo, pa je enako novinarka kot Tomc.
  ENAKO je imel Janša sina zaposlenega, ampak 2x, pri dveh podrejenih ženskah, Kukovič, Šulin, , in, tretja podrejena iz SDS, Bah, mu občasno čuva drugo generacijo otrok. Nepotizem diši iz SDS, kakor v pravi družini…

 • Imperial Commando

  Kaj je fašistek @disqus_6WzQ8IGO8Y:disqus , ne zmoreš drugega kot kopiranje svojih debilizmov? Ni problema, bomo pač prijavili vse kot spam in boš kmalu odstranjen. :)

 • Viktorh

  “Še več, ocenjujem, da gre za skrajno nevarno, zlasti pa primitivno in hujskaško političarko, ki je za doseganje svojih ciljev pripravljena narediti vse, zlasti pa je pripravljena danes zagovarjati eno, jutri pa nekaj povsem drugega.”

  Odlična, zelo konkretna, podobna tisti, ko je Maja Sunčič napisala za Šarca:

  “Šarec je v resnici nevaren, neverodostojen in razsipniški politik, ki bo naredil vse, da se ohrani na oblasti.” in
  “Eno leto po prevzemu oblasti je Šarec pokazal, kdo je Je človek neštetih mask in hkrati politik brez obraza. En dan nosi masko levičarja, jo naslednji dan brez težav zamenja z masko desničarja, tretji dan je že sredinski politik Odvisno od tega, koga nagovarja.”

  Oba, Dr. Vinko Gorenak in Dr. Maja Sunčič sta kompetentna za podajo takšne ocene.

  Obema čestitam.

 • Valter BraniSlav

  Tanja rabi denar in je zato Soroseva cipa.
  Kaj razen nebuloz sicer lahko diplomant FDVja proda na prostem trgu kapitala?

  • Viktorh

   Je pa pa prijateljica vnuka tvoje tete Pepce Kardelj kot si trdil, a ne?

   • Valter BraniSlav

    Ja in?

  • Janez Kepic-Kern

   UH, UH !
   Valter – kaj pa pišeš?
   Saj te bo še na sodišče – spravila ! L.r. Janez K. Kern KOMENDA

   • Valter BraniSlav

    Na amerisko ali slovensko sodisce?

    • Janez Kepic-Kern

     Ne vem, ti povej.
     Glede te T. F. se strinjava – ne zdi se mi primerna za politiko. L.r. JANEZ K.K. KOMENDA

 • Zombi Gartner

  Tanja Fajon je dobra baba in se z boki drgne ob politične bučke, ki ji nasedejo.
  In jo potiskajo naprej. Oporablja ženske čare.
  Kakor koli komentirate in pljuvate po njej. Skrbi ona za svojo muco, tako kot je za tako babno čisto normalno.
  Porihtala si bo življenje potem bo pa potihem poniknila kot že mnogo novinark pred njo.
  Ha…ha….

 • tramal

  Bravo gospod Gorenjak .Pogrešamo te v aktivni politiki.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Ali bo SD EU poslanka T. FAJON
  TUDI KAJ PRISPEVALA – IZ NJE OSEBNEGA DENARJA – SEVEDA
  KAJ
  EVROV – ZA “REŠITEV EX KP, ZK TITOVE LADJE “GALEB” – pred – groza- ODPADOM?

  Morda bodo kaj iz svojega žepa – za rešitev ladje Galeb
  prispevali
  “ponosni nasledniki ex KP;ZK”.? Besede o “ponosnih naslednikih ex KP; ZK so bile slišati letos, 2019. leta – iz ust SD poslanca Koprivca v Parlamentu R.S.

  Sem slišal,
  po LJUBLJANI ptički to pojejo,
  da
  bo BOGATAŠ VALTER BRANISLAV – POMAGAL LMŠ VLADI
  IZ
  DENARNIH ZADREG, Baje bo Valter odločilno pripomogel
  Z
  NJEGOVIM OSEBNIM DENARJEM – TUDI,
  DA SE
  LADJA “GALEB”
  – NEKDANJA LAST – NJEMU LJUBEGA – MARŠALA TITA
  – REŠI
  PRED ŽALOSTNO USODO – ODVOZA NA ODPAD
  OZ. RAZREZA ZA SUROVINE JEKLARSKE INDUSTRIJE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Baje bo kakega “jurčka” v evrih
  primaknil tudi slavni F. TUNEK=IZTOK PUŠNIK ITD.

  KONEC ŠALE

 • Desnoklik

  Morda je narod glup in bi vas bilo treba vse politike nabrcat.

 • Šobar Davorin

  …kaj pa, če res ni vedel….

 • Drago

  Z lažmi so levičarji prišli ponovno na oblast. Podtikanje in laži, imajo v krvi. 1991. leta smo se osamosvojili, od takrat imamo svojo državo, ki pa je v večini v lasti prejšnjih oblastnikov in njihovih naslednikov.

 • Surla

  Vinko na Tajni,da mlade o spolnosti poučimo!