Tragična zgodba veterana “Šalčija” in “celovita rešitev problema”, ki je laž

Foto: YouTube/PlanetTV

Konec leta 2017 je v medijih odmevala tragična zgodba Branka Šalamona – Šalčija. Gre za upokojenega policista, ki ga poznam še iz policijske kadetnice, ko je bil tam na šolanju, jaz pa sem bil tam vzgojitelj. Tudi zato sem pisanje in poročanje medijev o njem še posebej natančno spremljal.

Šalčijeva zgodba je bila in je še tragična. Več kot trideset let policijskega dela je za njim. Tu in tam sva se v tem času tudi srečala. Vem, da ni navaden veteran vojne za Slovenijo, kakršen sem tudi jaz, ki nikoli v tistem času nisem bil v življenjsko ogroženi situaciji. On pa je bil, pa ne le enkrat, ampak večkrat. Ena največjih preizkušenj za slovensko policijo, med vojno za Slovenijo, je bil spopad z jugo-vojsko pri Trzinu. In takrat je bil Šalči tam, neposredno je zrl smrti v oči, a ostal je živ. Da ne govorim o njegovi akciji reševanja Rajka Meha, Slovenca, ki je takrat poveljeval vojaški policiji jugo-vojske v Ljubljani. Tudi takrat je njegovo življenje viselo na nitki. Takih in podobnih herojskih dejanj Šalčija je še veliko več.

Da pa bi bila mera polna, ga je pred leti doletelo najhuje. Usodno je zbolel, dvojna delna možganska kap, odpoved delovanja ledvic, presaditev ledvice in posledično dializa, sladkorna bolezen, odrezan del noge in še kaj bi se našlo. Povrhu pa še sam živi s sinom, ki ga ima očitno neizmerno rad, kar očitno velja tudi obratno, o tem sem se lahko sam prepričal ob obisku obeh.

Reševanje veterana Šalčija
Šalči je takrat živel v policijskem službenem stanovanju v Ljubljani. Ta pa so po črki zakona namenjena aktivnim in ne upokojenim policistom, zato ga je notranje ministrstvo takrat preprosto metalo na cesto. In to na Kotnikovi ulici v Ljubljani, kjer je lahko iz stanovanja vsakodnevno opazoval gostoljubje, ki ga država Slovenija nudi ilegalnim migrantom, ki so nastanjeni v neposredni bližini.

Odločitev je v moji duši takrat padla. Kot poslanec državnega zbora sem spisal spremembe policijskega zakona, ki bi takim, kot je Šalči, omogočil neprekinjeno nadaljevanje bivanja v sicer policijskem stanovanju. Malo upanja je bilo, da bi kot opozicijski poslanec uspel s svojim predlogom zakona. Še točneje, v skoraj desetih letih mojega poslanskega staža ni bilo nobenega zakona, katerega avtor sem bil v vlogi opozicijskega poslanca, ki bi ga koalicija z glasovanjem podprla.

Cerarjeva vlada je takrat spremembi omenjenega zakona nasprotovala. V obrazložitvi nasprotovanja so zapisali, da je omenjeni policijski zakon potreben več sprememb in da bodo do 31. januarja 2018 pripravili take spremembe zakona, ki bodo “celovito rešile” ne le ta, ampak tudi “druge probleme” s tega področja. Kadar vlada v obrazložitvi nasprotovanja nekemu opozicijskemu zakonu napiše nekaj takega, torej da bodo pripravili take spremembe zakona, ki bodo “celovito rešile problem”, je običajno jasno, da gre za vljudnostne fraze, ki dejansko pomenijo, da opozicijski zakon zavračajo in da ne bodo naredili prav ničesar.

Veteranskega združenja Sever problematika njihovega veterana ni zanimala
Tudi sicer je bila situacija popolnoma brezupna. Policijsko veteransko združenje Sever, pod vodstvom Tomaža Časa, katerega član je tudi Šalči, je molčalo kot grob. Tomaža Časa Šalči pač ni in ne zanima, zanima ga paradiranje v policijski upokojenski uniformi in sedenje v prvi vrsti na državnih proslavah. Še več, tudi oba policijska sindikata sta spremembi zakona nasprotovala, kar je bilo, in je še danes, zame popolnoma nerazumljivo.

Predsednika združenja Sever Tomaža Časa njihov član ni zanimal. (Foto: STA)

Seveda sem bil kot predlagatelj zakona na seji DZ v privilegiranem položaju, ker sem se lahko k besedi javil kadarkoli. Svoje nastope sem prilagodil čustveni noti. Kar naprej sem govoril o bolezni Šalčija, o njegovih zaslugah v vojni za Slovenijo in seveda o njegovem brezupnem stanovanjskem položaju. Moji nastopi niso bili agresivni, ampak zlasti in predvsem čustveni. Jasno sem tudi povedal, da bom javno objavil seznam poslancev, ki bodo zakonu nasprotovali in bodo s tem Šalčija poslali na cesto. In se je zgodilo. V skoraj že predvolilnem času so poleg opozicije zakon podprli tudi mnogi koalicijski poslanci in Šalči je bil rešen.

Naj pa se za zaključek vrnem k tako imenovani “celoviti rešitvi problema”, vladni floskuli, ki načeloma vedno pomeni, da opozicijskega zakona ne podpirajo in na tistem področju tudi ne nameravajo ničesar narediti. “Celovita rešitev problema” bi morala biti po zagotovilu takratne Cerarjeve vlade realizirana do konca januarja 2018. Do takrat seveda ni bila in tudi danes, več kot leto za tem, še ni. “Celovita rešitev problema” je torej največkrat čisto navadna vladna laž in prevara. Sem pa vesel, da sem takrat z omenjenim zakonom rešil vsaj problem Šalčija in njemu podobnih.

dr. Vinko Gorenak

 • pajot

  Ko bi Slovenci premogli več Gorenakov. Svet bi bil lepši.

 • Vera

  Hvala vam g. Vinko , za izčrpne članke v katerih izvemo marsikaj , kar doslej nismo vedeli . Sramota za vlade, ki niso zavarovale ljudi,ki so branili našo domovino Slovenijo !

 • totex39

  Ravno taki so bili pravi osamosvojitelji naše države in ker so se borili za njo, niso bili všečni Kučanovemu klanu, za katerega pa vemo, da to ni bila njegova opcija.

 • von Rhein

  Cerarjeva vlada je takrat spremembi omenjenega zakona nasprotovala.
  …………..
  Ni odveč pogled nazaj in videti kdo se je sončil na plaži cerarjeve vlade.

  • karpelec

   Plaža je pa neskončno privlačna.

 • bubamara

  Kako naj združenje Sever poskrbi za miličnike, če pa deluje v interesu Intenacionale; ideje brez narodov.

 • Atila

  Vinksl si pa namazan, da vse spolitiziraš.No ja sj ovcke je treba strizt.
  Za politike narod pac ne bo zamaskou zbiral.

  • soc

   Bebček hun, hunyadi in podobno spet tu z novim nickom. Si pa res hudo motena osebnost, hospitalno zdravljenje bi bila edina (vsaj teoretična) rešitev. In adijo, spet greš smrdet v greznico.

   • Atila

    Kva sm zdj spet uspicu. 2metrski desc pa jokca k baba. Nc osebnga ejga.

   • Atila

    Sj me ni blo neki casa v Norisnc24tv.

 • kokobily

  Poanta je v tem, da predlog dr.Gorenaka ni bi “opozicijski” predlog, pomeni, politično obarvan, v nasprotju s pogledi aktualne večine. Bil je preprosto človeški apel, nekaj, kar bi lahko strnili v ..”ma, dajmo ljudje, naredimo nekaj dobrega”. Prav tistem, dobrem, ne za poglede ene politične usmeritve, ampak politično brezbarvno, za dobro Slovenije vsebarvno, je bilo namanjeno. Ostvaritvi tistega., za kar so se poslanci v svoji zaprisegi zavezali!
  Cerar in ekipa, takšnega moralnega, sprenevedavega, sluzastega in nasplog nečlovešekega, kot ste vi (bili in nažalost ste še tukaj)…. ne vem odkod v tej lepi deželi takšen moralni razkroj.
  G. Gorenak, pogosto se oglasim na neki Vaš komentar, če vse seštejem, nisva si v pogledih precej blizu, ne zadovoljijo me Vaše razlage, pogosto sem neprijeten in Vas imenujem -policjot. Pa tedaj iskreno mislim, kaj napišem. Enako sedaj, gospod nekoč policist, poslanec, Slovenec, moj poklon in zahvala za podarjen mi občutek – še je upanja za to deželo. Hvala !

 • Duhec

  In zakaj mu Gorenak ni in ne pomaga?!

 • if

  Vlada Mira Cerarja je govorila o “celoviti rešitvi problema”, Hitler je govoril o “dokončni rešitvi judovskega vprašanja”.

 • Dada

  To ne verjamem Vinko. POznam, več policajev -osamosvojitelejev- pa jih nihče nikoli ni metal ven, ko so šli v penzijo. Tako zakonca živita v policajskem stanovanju velikem 76 kvadratov, ki je namenjem štiri članski družini, torej otroci so odrasli in odšli, . Vinko po tvoji logiki, bi torej policaja vrgli ven, PA NI RES . Upokojenc sedaj živi v prevelikem stanovanju, ki je za družino. Očitno je imel tvoj znanec druge težave, da so ga metali vn. . Ni bil razlog, da je moral ven iz razloga, ker je upokojen. A si se zlagal ? To je , Vinko, že druga tvoja kolumna, da jaz ne bom kupila tvojih buć.

 • Dada

  Vinko , že druga tvoja kolumna, da si buče prodajal. Raje napiši knjigo spominov na policajsko, komunistično zgodovino, in bodo vsi člani SDS kupili tvoje spomine…. Mogoče še kdo iz prijateljske NSi, pa SLS.

  • pesjanar

   Dada tebi je lahko kiklo gor in vse je rešeno takšnih levih vsranetov kateri padajo na takšne rdece kot si ti ne manjka,komunistično zgodovino praviš,če ne bi imela vse pameti v mednožju bi vedela da v tistih cajtih nisi uspel če nisi imel članske izkaznice zločinske ZK premnogi so se v samostojni domovini končno rešili te sramote,vi levi pizduni in pizdunke pa se še vedno klanjate zamrznjenim komunistom tipa Kučan in njegovi levo rdeči zalegi.

   • Dada

    Potem Vinkota ne poznaš. On se je vpisal v milico, da se je potem včlanil v ZK. Takrat so bili vsi miličniki v ZK in sicer v OOZK PM Celje, je bil Vinko. Torej, Vinko čisti civil, je šel v milico. Če pa je potem hotel biti še povzpetnež, KOT ti praviš, SI JE SAM izbral. Nič ni pisalo, d amora “kam priti”. Lahko bi nadaljeval šolanje v svoji srednješolski smeri. AMPAK, se je Vinko dobro znašel v ZK.

 • Franjo Trojner

  Vedno bolj jezen postajam in jeznih državljanov je v tej izprijeni državi vedno več!
  Vojni veterani vojne za Slovenijo 1991 smo v primerjavi z “vojnimi” veterani NOB od države ZAPOSTAVLJENI in ne uživamo niti pod razno vsaj približno enakih pravic in privilegijev, kar je NEDOPUSTNO in DISKRIMINATORNO in kot takšno tudi NEZAKONITO !
  Gola in v nebo vpijajoča resnica je tudi, da je država lani namenila več, kot 70 milijonov evrov za ilegalne migrante, za vojne veterane, ki so to državo postavili pa ne poskrbi, kar je NEDOSTOJNO, NEDOPUSTNO in NEZAKONITO !
  Ne se bat, nekoč pride znova naših 5 minut….

 • Olga101

  Vzet norcem in reševati probleme osamosvojitev!

 • Franc Šink

  Še en primer hlapca Jerneja in njegove pravice.

 • Nata

  + + + + ++ bravo, g. Gorenak !!

  Ja. . . . .Cerarjeva moralno – etična vlada !! In sedaj je ta človek zunanji minister. Njegovi podrepniki pa vladajo še naprej.

  • Atila

   Zakaj tu ne naredimo zbiralno akcijo? Saj smo ljudje. On je tvegal za vse nas.

   • Nata

    Saj verjetno mi pomagajo. A najbolj bi pomagalo, da se tak primer reši z zakonom. Ki potem drži za vse take primere.

    • Atila

     Zakaj ga ni resil Jansa z Vinkotom, je imel vec casa kot Cerar. Nic drugega ne znate kot opravljat. Jansisti boste kmalu odrinjeni na rob druzbe, kot osovrazeni v Sloveniji. Vas šef domoljub je prodana dusa mađarom , hrvatom in itaijanom, vsa Slovenija govori, da je egoisticni psihopatski kvizling, ki nic ne zna narediti kot netiti nemire, proteste in zdrahe. Pa si mislite kar hocte ostareli janaisti.

     • Nata

      Jaz nimam nobenega šefa nad sabo !!! Sem sama svoj gospod!! Bila in sem !!

      Kaj me stalno drezaš z J. J. ?? Kaj si jaz o njem mislim sem že večkrat napisala.
      Ostarel boš pa tudi ti , veš ? Pa je prav vseeno , kaj in kdo si !!
      Bumbar !

     • Atila

      No jaz sem ti povedal svoje. Kdo pa si da te ne smem drazit. Daj me na blok fanatična janšistka zlojena.

     • Nata

      Kaj se repenčiš ? Saj vedno nazaj prilezeš !!

      Hun. . . . . Hunyađi. . … Atilla – bi bil rad sijajen vojskovodja ??

      Hi. . . hi. . . . . vizija. . . . .

     • Atila

      Povej svojim v urednistvu da nam ne banajo osebnih racunov. Edin portal kjer ti zablokirajo osebni racun. Res demokrati.
      Lahko se dobiva 70letna 1.50m velika palcica.Ti ne bom nic nared sam svoje hlace bom spustil da ti pokazem mojo moskost. Jansa meni ne more bit vojskovodja. Jaz sem sluzil vojaski rok, on ga ni.

 • FORT WORTH

  Tile resujejo raje probleme fake borcev letnika 1985.
  To je za njih.
  Glavno je, da rdeci klerikalci na pokopaliscu v Drazgosah krulijo, kot obsedeni.

 • Miro Jereb

  Kako je že rekel hitler…končna rešitev problema židovstva…ciganov…slovanov…

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “>>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”):

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: Zares, ZDRUŽENA LEVICA=zdaj LEVICA, ZaAB, PS, SMC, SAB, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a =
  = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
  Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

  Med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
  SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
  Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
  ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
  ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
  na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
  –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
  –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
  –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.

  Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

  Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
  t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
  LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
  Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  • Get Smart

   T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
   IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
   TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJ= kao SINDIKALIST= KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ritardiran watchdog nje) in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC), violetaT0MIć pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
   le preimenovanje
   KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
   –––––––
   IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
   = LEVICA =
   =
   ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
   IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
   prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

   • Get Smart

    Uradni začetek Lučkine zvezde in pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”*

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  BLATENJE pojma DRŽAVA je del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

  Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

  Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
  je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
  okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, »on dela nje«.
  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
  .
  DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
  oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
  DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
  kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje.

  Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera!

  =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
  =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

  MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
  VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
  MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
  Za razliko od teh kreatur, pa
  ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
  resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
  .
  Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
   “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
   sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
   za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
   ki vam ROPAJO MILIJARDE
   v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
   Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
   VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

   i tako dalje do tokija =
   = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
    vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
    SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
    so izdelki ene in edine ZLOČINSKE ORGANIZACIJE = KOMINTERNA =
    = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
    (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
    1. = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz. z njihovimi besedami,
    “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi”)
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
     220 MILIJONOV € za projekt,
     ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
     40 milijonov €
     in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
     = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
     ampak jih
     je nagnal domov BREZ PLAČILA.
     ———
     * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
     ki je pokazal socialno ozaveščenost«
     ———
     Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
     Kaj odmeva v Stoščah?

     – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
     – ZA koga? Za PARTIJU?
     – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
     – “Evviva communismo!”
     – “Bandiera rossa la triumfera!”

     Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
     osvobodila.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavičev FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE
     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vlada RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE … skratka
     »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo
     Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
  .
  2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  ————————————————————-
  2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
  2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
  2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
  2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
  —-
  In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
  Nič.
  Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
  = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
  – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
  »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
  – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
   – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
   Pa nižji davki,
   pa manj davkov,
   pa REALNA rast plač in pokojnin,
   pa nižji stroški,
   pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
   pa za 100 % nižje cene vinjet,
   pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
   pa za 100 % nižje notarske tarife,
   pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

   Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
   In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

    POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
    POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
    – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
    – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
    ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
    “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
    “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
    “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
    in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
    ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
    naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
    in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
    nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
    Sledimo?
    Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
    MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
    ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
    medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
    ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
    ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
    in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     BLATENJE pojma DRŽAVA je del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

     Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

     Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
     je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
     okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, »on dela nje«.
     MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
     .
     DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
     oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
     DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
     kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje.

     Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera!

     =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
     =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
     =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

     MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
     VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
     MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
     Za razliko od teh kreatur, pa
     ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
     resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
     .
     Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

     • lili pili

      Posranec, bebavi…

 • Anton

  važn da dobro živijo NAŠI kruhoborci a la Svetlana Makarović.

  janšizem press

 • Dada

  To ne verjamem Vinko. Poznam, več policajev -osamosvojiteljev- pa jih nihče nikoli ni metal ven, ko so šli v penzijo. Tako zakonca živita v policajskem stanovanju velikem 76 kvadratov od leta 1987. Ko so otroci odšli , sta sama v ogromnem stanovanju. Po tvoji logiki, bi torej policaja vrgli ven, KO JE ŠEL V PENZIJO PRED 10 LETI. PA NI RES . VINKO očitno je imel tvoj znanec druge vrste težave, da so ga metali vn. . Ni bila razlog upokojitev. A si se zlagal ? To je , Vinko, že druga tvoja kolumna, da jaz ne bom kupila tvojih buć. Kot pozna metode SDS odvetnica UŠAJ (nekdanja članica SDS), ki je Janši javno povedala, da laže in da ime posnetke pogovorov z njim. srbska pesem gre… lažimo si

 • lili pili

  Dr. Vinko, zakaj pa mu ne pomagas z dejanji, imas lepo ponzijo, bilimste na oblasti bil si minister pa nisi poskrbel za evoje veterane….

 • Get Smart

  Vinko je seveda skrbel za ljudi, tako kot je njegova in vseslovenska SDS uredila brezplačen TOPEL OBROK za vse otroke,
  vendar pa je sledil »veliki pok«, »patrija« = MURGL JUGOKOMUNISTIČNA REKONKVISTA nje,
  in je MURGL KOMI JUGA (SD zares LDS DeSUS) otrokom vzela malice,
  ker KOMUNJARE rabijo denar za očuvanje tekovina revolucije,
  med kar spada tudi plačevanje ritardiranih MURGL-srbo-rvackih-kaviaržidokomi nastavljaća dupeta gazdi tipa LILI, dada …Zdaj, ko so transići, raje slišijo na kao ženska imena nje, sicer pa so tako ali tako bile in bodo SERBUSNE pičkice.

  Po njihovih delih jih prepoznate.

  • Get Smart

   Jih pa LUZRSKE MURGL JUGOKOMI pse, najso LUZR tunfek obliterator oto đinius BALON dado lilika ali katerakoli MURGL JUGOKOMI rdeča pasma, kar berite, saj se ti psi – watchdogi si pravijo – vedno spovedujejo.

   Njivove dosedanje spovedi:
   –da je opranoglav,
   –da je govno
   –da ima štiri petke šnelkurska
   –da je od natepavanja v tazadno že pujsoglav
   –da ko ga gazda u dupe, on natepava ovco
   –da si raztureno dupe zdravi s svečko (u dupe, kakopak)
   –da je primitiven pes, ki ga gazda enkrat sa desankom, drugič sa levankom
   –da je garaža greznica, ampak on bo tam do konca svojih pasjih dni
   –da jih pse v garažah zavajajo z lažmi o dežurnem krivcu JJ-ju
   –da jih ostudno natepavajo z lesenimi palicami
   –da je v rito pičen transićiran ritard
   –da mu je pas jebo mater
   –da pa danes njega pas še ni pojebo, zato drka na portalu in
   sere=pripravlja dupe za gazdo nje=za MURGL JUGOKOMI gazdu spremni nje
   –da je gnida
   –da je gnoj
   –da je pičkica
   –da je usrane …

   Vse to so spovedi ubogega psička, watchdoga, kot si sam pravi.

   Saj ni lahka tem MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM SOCIALISTIČNIM ZARES LDS BRATUŠKO SHOLTES DeSUS LEVI ŠARAC psom, toda garaže po lastni volji ne bodo zapustili, zato jih pač ljudje ne moremo pomilovati nje.

   Pamet v glavo.