Tri glave za slavo Marjana Šarca

Foto: STA

Marko Bandelli, Dejan Prešiček in Jure Leben imajo veliko skupnega. Seveda gre za tri ministre Šarčeve vlade. Vsi trije so odstopili. Točneje povedano vse tri so politično obglavili kar njihovi politični šefi.

Najprej se je Bandelliju odrekla njegova šefica Alenka Bratušek, ki se je potuhnjeno umaknila in “odločitev” o usodi svojega ministra, prepustila Marjanu Šarcu. To je nekako tako, kot da bi imel kmet v hlevu kozlička in bi namerno pustil odprta vrata hleva vedoč, da v okolici hodi volk. Posledice so seveda predvidljive.

Sledil je Dejan Prešiček, njegov šef politični šef Dejan Židan ga je hinavsko hvalil a jasno povedal, da njegovo usodo prepušča Marjanu Šarcu. Zgodba s kozličkom se je ponovila.

Šefi strank so glave sami prinesli Šarcu na pladnju
In v sredo Jure Leben. Njegov šef, politično truplo Mira Cerarja, ga je še včeraj hvalil in na glas razglašal, da mu popolnoma zaupa, danes pa se je izkazalo, da volk v podobi Marjana Šarca ni več čakal odprtih vrat hleva ampak ga je polomastil že pred tem, Miro Cerar pa še pisniti ni upal. Pa da ne bo pomote, nobenega od omenjenih kalibrov, ki so bili ministri v Šarčevi vladi ne zagovarjam. Opozarjam zgolj in samo na to, da so njihovi politični šefi, torej Alenka Bratušek, Dejan Židan in danes Miro Cerar sami “porezali” glave svojim ministrom in jih prinesli na pladnju pred njihovega političnega šefa Marjana Šarca. Ja kako pa bi Marjan Šarec zavrnil “pojedino na pladnju”, ki so mu jo servirali njegovi trije podložniki. Saj bi bil popolnoma neumen, če takega »darila« svojih podložnikov ne bi sprejel. Še posebej zato, ker prav njemu, torej Marjanu Šarcu, servilna leva medijska trobila, pripisujejo že božanske lastnosti, za katere pa mu ni treba niti treniti z očesom. Vse opravijo njegovi trije podložniki v podobi Alenke Bratušek, Dejana Židana in Mira Cerarja in leva medijska politična trobila.

Imajo pa Marko Bandelli, Dejan Prešiček in Jure Leben še nekaj, kar jih neizmerno povezuje. To je novinar Bojan Požar. Prav te dni pišem poglavje svoje nastajajoče knjige in sem pri zadevi Baričevič. Seveda gre za lastnika treh psov bulmastifov, ki so ga pred devetimi leti do smrti pogrizli. Vsa leva politična medijska trobila so takrat o tem poročala, a pod vsemi njihovimi prispevki je pisalo, da “komentarji niso mogoči”. Le zakaj smo se takrat spraševali? Dokler resnice ni objavil Bojan Požar. Saša Baričevič ni bil moški ampak ženska, ob njegovem golem truplu pa so policisti našli umeten penis. Šok je bil velik. Spoznanje o levih političnih trobilih pa tudi. No in vsi trije bivši ministri imajo skupno zgodbo v Bojanu Požarju, ki je primere njihovih grehov, zaradi katerih niso več ministri, objavil prvi. Daleč pred tem, preden so leva politična medijska trobila sploh kaj poročala o tem. Nehote si postavljam vprašanje, kakšna bi bila Slovenija, če bi imeli samo kakšnih deset novinarjev tipa Bojan Požar? Zagotovo drugačna, boljša, manj koruptivna, bolj poštena in bolje bi živeli v njej.

Pojedel jih bo kot volk kozlička
Toda vrnimo se k Alenki Bratušek, Dejanu Židanu in Miru Cerarju. Samo po sebi se postavlja vprašanje, zakaj so na nek način preventivno, še preden je Marjan Šarec sploh trenil z očesom, porezali politične glave, vsak svojega ministra? Vsak od njih je imel tudi drugo možnost. Vsak od njih bi lahko zagrozil z izstopom iz vlade in padla bi vlada Marjana Šarca. Toda to se ni zgodilo. Šarec ima premočno zdravilo za njih. Imenuje se Janez Janša. Saj poznate njegovo izjavo, “če ne bomo vladali mi, bo pač prišel kdo drugi”.  In tu je ključen odgovor na vprašanje zakaj omenjeni trije počno to kar počno. Tu pa je tudi njihova ključna in strateška napaka. V strahu pred Janezom Janšo bodo naredili vse, kar si bo Marjan Šarec zaželel. In kaj je njihova ključna napaka? Ne zavedajo se, da bo tudi njih Marjan Šarec politično preprosto “pojedel” kot volk kozlička.

Foto: Arhiv Nova24TV.

Pogled na ankete javnega mnenja ga še kako hrabri, čeprav jih javno kar nekako omalovažuje. Realnost pa je jasna, strank Alenke Bratušek in Mira Cerarja ankete sploh ne zaznavajo več. DESUS je bolj ali manj na paliativni oskrbi, njegov šef Karl Erjavec ima v rokah plastični meter, kakršnega smo imeli nekoč v jugo vojski, in vsak dan odreže centimeter, ko bo zrezal celega, bo namreč dan njegove upokojitve, drugo ga niti ne zanima, še najmanj upokojenci.

Pričakovati je tudi selitev poslancev Mira Cerarja in Alenke Bratušek k Marjanu Šarcu in Dejanu Židanu. Opazujte početje Janija Möderndorferja. On bo med prvimi, ki se bo selil. Toda njegovega prihoda ne bi smela biti vesela nobena stranka, vsaka v katero je do sedaj prišel, je na naslednjih volitvah izpadla iz parlamenta.

Nič pa me nebi presenetilo, če bi Marjan Šarec na neki točki svoje umetne slave in slave njegove LMŠ, nastale s pomočjo Alenke Bratušek, Dejana Židana in Mira Cerarja, ob izdatni podpori levih političnih medijskih trobil, kar sam razglasil »stečaj« svoje vlade in nas vse poslal na predčasne volitve.

Vinko Gorenak

 • VERZIFIKATOR

  Ni poceni tale puhla slava,
  tri so glavice že oddrobljene,
  čakamo na tnalu le še ene,
  da odpada šarca konja glava.

  • hladnik

   Do zdaj On žrtvuje “kmete” ….. majke mu, ja.

   • Steiermark

    saj drugega pa nima več, v svoji “elitni” zddružbi…..

 • Beli Sneg

  Kako je Serpentin’šek včeraj Lebnu pel hvalo, na način ala Janković. Tudi če krade, za Ljubljano je pa naredil veliko dobrega. Oh Leben je že plastične vrečke ukinil, pa smeti je začal odvažat, če je zraven še ukradel davkoplačevalski denar, ga je preveč škoda, kako dobro je delal….
  To pove vse o Šmarcu, ki poleg tega da diktator po novinarski konferenci niti vprašanj ne dovoli postavljati presstitutkom.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Šarec fasal bo udarec,
  na oblast prišel bo Janša,
  da mu tošel in pooblastila stanjša.

 • janezxy

  Ko sem včeraj poslušal ta Šarcev komemoracijski govor za Lebnom,sem začel ne utolažljivo jokat. Pomirila me je šele žena ,ko mi je rekla,da pravijo ,da je žvepleni tudi zelo bolan.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Verjeto bo tako:

  ŠARCA LE ŠE DO MARCA,
  POL PA LE ŠE V MERCATOR PO TATARCA.

 • branči

  vsak minister iz druge stranke:SAB, SD, SMC! a je zdej na vrsti DESUS? še hudič več ne ve, kaj se gre globoka država!

  • hladnik

   samo LMŠ ministri so “ta pravi” :)))

 • hladnik

  “—-Vsi trije so odstopili….”
  Ha, ha, to pa res :)))

 • janezxy

  Kdaj bo emu klovnu jasno,da je za odstavit kompletna banda.Ne bo ta mineštra trajala v nedogled,ker se bodo rdečuhi med sabo požrli glede denarja.Šarec naj pove,kdo je pobasal denar od makete,to nas zanima,potem,pa se naj menjavajo.

  • hladnik

   To pa bo bolj težko, ali pa sploh nemogoče :)

 • bubamara

  Jep, nastaja nova velesila na političnem prostoru: nova LDS. Šarec kot Drnovšek; nekoč na odru, danes na političnem parketu.

 • janezxy

  Vnormalni državi sestavi vlado zmagovalec………..

  • bubamara

   V normalni državi politik odstopi, če je obsojen in gre v zapor.

   • janezxy

    Tudi to je res,samo ta rdeča luknja ni normalna.

    • bubamara

     Če bi Janša odstopil, bi danes vladal SDS. Nekaj kar je enim nerazumljivo, meni pa kristalno jasno.

     • Andrej

      Če čebula…

     • branči

      maš kristal iz propadle “kristalna laško”

     • Steiermark

      tvoja kristalna krogla je zatajila, zamenjaj jo !

     • rabbit

      To je tako kot butalci v Novi Sloveniji verjamejo, da če se bodo pa od Janševe oz. SDS-ove politike oddalili bodo pa dobili 20% nikoli in nikdar ker v NSI se konstanto streljajo v kolena. Tudi sedaj s tem ko so dali Ljudmilo na prvo mesto ne bodo nič pridobili Ljudmilin domet je 6% in nič več se je že večkrat stehtala na volitvah pa ima zmeraj manj ne več.

     • bubamara

      Problem pri NSi je samo v tem, ker volilec vidi to stranko kot del cerkve. NSi ima dober program; preveč sicer kopira ÖVP ampak načeloma je edina stranka, ki diši po desnici v Sloveniji.

     • rabbit

      A daj no potem pa dobi 6% zakaj že. Ker je desna. Jaz v NSi ne vidim nič cerkvenega celo Ljudmila se je v enem intervjuju pridušala da osni pa niso zagovorniki RKC-ja. Ha ha in potem se čudijo zakaj ne dobijo več kot 6%.

   • hladnik

    Ker nismo normalna država naši največji politiki/gangsterji, niti obsojeni niso.

   • Andrej

    Janša je bil v zaporu. Neupravičeno. Kdo je zdaj kriv? Janša?
    Pa zakaj ni obsojen tisti, ki je podal krivo ovadbo?

    • bubamara

     Gre se za odločitve v pravilnih časovnih obdobjih. Politik sprejema odločitve. V noralni državi so pomembne odločitve in ne užaljenost.

     • Andrej

      V moralni državi tisti, ki mu samostojna država ni intimna opcija, nikoli ne bi mogel biti predsednik te iste države.

     • janezxy

      Tam je bil začetek razkroja države.Morali bi vzeti Romunski recept.

     • Andrej

      Ja, imaš popolnoma prav. Ampak, narod je pristal na propagando, da je za vse kriv Janša.

     • janezxy

      To je naredila rdeča greznica 571,seveda vse z namenom,da se komunjarja rehabilitira.

     • Andrej

      Dopovej bubamari in ostalim bumbarjem. Projekt nemogoče. Če je glava oprana se je nič več ne prime.

     • janezxy

      Poglej kaj počne ona rdeča pizda na odmevih ali oni dve prestitutki na JAVNI HANZI TV DNEVNIK.To je zato,ker moramo vsi plačevat to rdečo propagando.

 • ZatonMesecnikov

  Več skalpov imaš, več veljaš! To so že Indijanci vedeli.

  Čeprav bi bilo pri gornjih skalp že težko vzeti.

  • janezxy

   Odspodaj.

 • bubamara

  Slovenija se obrača v skrajno levo. Na naslednjih volitvah bosta LMŠ+Levica sami sestavili vlado. Moram priznati, da je Xarec dober v taktiziranju. Na svoji strani ima tudi medije, ki so v glavnem liberalni. Gremo po poti Yugoslavije naprej; oziroma dol v sifon.

  • Marakeški Šarec

   vzemi tablete :)

   • bubamara

    Ni treba. Bolj jih bo rabila SDS. Glavobol bo hud.

 • Marakeški Šarec

  Afera Betonelli
  Afera Prašiček
  Afera Sendvič
  Afera Maketa

  Kaj sledi?

  • bubamara

   Kar naj sledi. Mogoče bodo pa začeli prihajati na pomembna mesta kadri, ki znajo šteti tudi za narod.

   • Novakec1

    Daj zresni se, uvažajo stručkote iz vseh področij za zamenjavo odstreljenih. Sam papirje jim še zrihtajo. Šami bo minister za frizerske zadeve.

  • luka globus

   afera OŠ, ki je ni :)

  • Olga101

   Sledi afera Šarec!

 • Marakeški Šarec

  Za Betonellija mi ni bilo mar. Za Prešička tudi ne. Za Jureta pa mi gre na jok, ker je zelo simpatičen da cekinov, ki bi jih skupaj zaslužila sploh ne omenjam

 • Marakeški Šarec

  Naslednja afera bo “Prašičerejec”

 • Hunyađi

  Dva prašiča in trije zjebani.

 • freedomfighter

  In kaj je pomembno ali je bil sasa baricevic moski ali zenska…mislim ni mi jasno zakaj je pomembno ali je zoofil moskega ali zenskega spola…se pa strinjam z vinkotom sarcu bi najbolj pasalo ce bi jutri razpadla vlada saj bi gladko zmagal na volitva…cerar bratuskova in rjavec pa bi hvala bogu zakljucili s politiko

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!