Urška Bačovnik Janša: “Resnica lahko zboli, umreti pa ne more.”

Foto: sta

Junija 2014 sem poslal SMS-sporočilo podpore Urški Bačovnik Janša (da ne bo pomote, njeno ime objavljam z njenim dovoljenjem). Bilo je na dan odhoda njenega moža Janeza Janše v zapor. Prepričan sem bil, da Janez Janša ni kriv. Mojo domnevo je tudi sodno potrdil čas. Urška mi je odgovorila precej čustveno, svoje sporočilo pa je končala z besedami: “Resnica lahko zboli, umreti pa ne more.” Zelo globoka misel. Pa naj bo to neke vrste iztočnica za moj današnji prispevek.

Veste kdo je bil Galileo Galilei? Bil je tisti mož, ki je leta 1616 prvi dejal, da se zemlja vrti okoli sonca, kar je bilo v hudem nasprotju s takratnimi cerkvenimi nauki. S to svojo izjavo je prišel v nasprotje s cerkvenimi oblastmi, ki so ga  prisilile, da je svoje znanstveno dognanje javno preklical, ob tem pa menda dejal “in vendar se vrti”. Danes vemo, da se zemlja vrti okoli sonca in temu nihče več ne oporeka, niti cerkev ne. Ta ga je rehabilitirala šele leta 1992. Galileo Galilei je torej živel in umrl v času, ko je bila njegova resnica hudo bolna, a ni umrla.

Kaj pa Martin Uhernik iz Gabrske gore pod Gorjanci? Leta 1974 so ga obdolžili umora Jakoba Luzarja in ga tudi pravnomočno obsodili ter za osem let strpali v zapor. Uhernik je vseskozi zatrjeval, da Luzarja ni umoril, toda takratna “roka pravice” je bila neizprosna. Uhernik je moral v zapor. Leta 2007 je bil Uhernik  na sodišču spoznan za nedolžnega. Uhernikova resnica je bila hudo bolna več kot  trideset let, umrla pa ni.

Vam ime Robert Fojkar kaj pove? Leta 1999 so ga preiskovalci obtožili kaznivega dejanja pedofilije. Proces proti njemu je trajal kar enajst let. Na vseh sodnih instancah je bil oproščen vsake krivde. Pa ne zato, ker bi zadeva zastarala ali kaj podobnega, ampak zato, ker je sodišče ugotovilo, da ga na kraju kaznivega dejanja sploh ni bilo. Leta 2013 sem se mu v vlogi ministra za notranje zadeve v imenu države opravičil, država pa mu je izplačala simbolično odškodnino. Resnica Roberta Fojkarja je bila torej hudo bolna kar enajst let, umrla pa ni.

Verjamem pa, da poznate usodo nadškofa Gregorija Rožmana. Po drugi svetovni vojni je pred komunističnimi oblastmi pobegnil v ZDA, v Ljubljani pa so ga obsodili na osemnajst let zapora, ker naj bi sodeloval z okupatorjem. Umrl je leta 1959 v ZDA. Vse do leta 2007 je veljal za zločinca in sodelavca okupatorja. Šele leta 2007 je bil na sodišču spoznan za nedolžnega. Resnica o nadškofu Gregoriju Rožmanu je bila torej hudo bolna več kot pol stoletja, umrla pa ni.

Kolumnist dr. Vinko Gorenak (Foto: STA)

Ime dr. Jožeta Pučnika vam je zagotovo poznano. Leta 1958 je bil na sojenju, ki je trajalo le nekaj ur, obsojen na devet let zapora zaradi “spodkopavanja socialistične ureditve”. Po petih letih zapora je bil izpuščen, takoj za tem pa so mu ponovno sodili in ga tudi obsodili na dve leti zapora zaradi kritičnega časopisnega članka o neučinkoviti kmetijski politiki. Ljubljanska univerza mu ni izdala diplome, čeprav je diplomiral, zato je še enkrat diplomiral in doktoriral v Nemčiji. V Slovenijo se je vrnil pred osamosvojitvijo in formiral Demos, ki je pripeljal do osamosvojitve Slovenije. Resnica o dr. Jožetu Pučniku je bila hudo bolna kar trideset let, umrla pa ni, precej bolna je še danes in čaka na popolno ozdravitev, ne glede na to, da dr. Jožeta Pučnika ni med nami.

Kaj pa desettisoče po vojni brez sojenja pobitih ljudi? Sodelavci okupatorja in zato zločinci smo jim rekli. Niti ne nekoč, več ali manj to velja še danes. Toda ali je to resnica? Seveda da ni. Zdi se mi, da je ta resnica še vedno hudo bolna, toda umrla ne bo.

In kaj je z vsemi tistimi, ki jih je vse do leta 1990 umorila Udba? Uradno sploh ne obstajajo. Njihovi krvniki, ubijalci in naročniki umorov, ter njihovi šefi so še danes najvplivnejši ljudje samostojne Slovenije. Še ena hudo bolna resnica, ki ne bo umrla.

Kaj pa primer JBTZ (Janša, Borštner, Tasič, Zavrl)? Konec maja 1988 so bili aretirani in tudi obsojeni zaradi domnevne kraje in objave zaupnega vojaškega dokumenta. Tudi zaprti so bili. Njihova resnica je bila za Slovenijo zelo dobrodošla, saj sta bila njihova aretacija in priprtje uvod v osamosvojitvene procese Slovenije. Bolna je bila le nekaj let, saj je bila njihova obsodilna sodba nekaj let za tem razveljavljena in so bili oproščeni vsakršne krivde.

Zgodovina torej potrjuje sporočilo Urške Bačovnik Janša, resnica lahko torej res zboli, ne le za nekaj dni, ampak tudi za več desetletij ali celo stoletij, toda umreti ne more.  Hvala, Urška, za to misel.

dr. Vinko Gorenak

 • luckyss

  Resnica nikoli ni bolna…kot bi dejal, da dejstva niso resnična ;)

  Bolni v glavah ste ljudje, ki jo potvarjate..

  • Steiermark

   zopet si se v ogledalo pogledal ali ti je to povedal kratkonogi lažnivec in potarjalec resnice in zgoddovine?

   • Svele

    Hahhahahah a stric iz ozadja vzel črta in Jakoba hahajahha

  • branči

   milan kučan: resnic je več! vprašaj se, kdo je bolan, da daje take take izjave!

   • luckyss

    Kdo pa pravi, da ima Kučan prav ?!
    Kdor izjavi, da je resnic več je pač idiot ali pa se ne zna izražati…

    • branči

     qwa, a je pes ugriznil lastnega gospodarja?

    • siap

     preberi kaj je o resnici napisal KSENOFANES

  • Franc Šink

   A se ti ne šteješ med ljudi?

   • luckyss

    Nisi pismen?! preberi še enkrat…

    • Franc Šink

     Kdo so pa po tvoje ljudje ki jo ne potvarjajo.

     • luckyss

      Normalni ljudje…

  • šrauf

   Murgeljski cvergelj je lapal o “večih resnicah”…

   Bolni v glvah STE ljudje,ki pijete brihtol press

 • dk

  Upam pa, da bodo nekega dne Kučan, Bavcon, Zemljarič itd. ravno obratno od zgoraj navedenih nedolžnih, na sodišču spoznani za krive in obsojeni za veleizdajstvo samostojne republike Slovenije. Pridružit se jim morajo tudi kot obsojeni podtalnega sodelovanja z udbo mafijo Jankovič, celoten SD in Borut Pahor.

 • Franc Šink

  Hvala bogu da nič ne vem. To je priznal sebi in javnosti že sam Sokrat.

  • luckyss

   Sokrat je dejal..”vem, da nič ne vem” kar ima povsem drug pomen kot to kar si napisal…
   Ti si v bistvu napisal, da si vesel ker si butast ;)

   • Franc Šink

    Biti butelj pomeni da si svoboden.

    • luckyss

     To ti misliš, ker si butelj..;)

     • Franc Šink

      Vidim da ti zmanjkuje argumentov.

     • luckyss

      Logika je argument..

   • Hun

    Ti jest povem kaj je hotel povedat Sokrat. “Zensko bi moral za stegnt prjet, ne pa, da se je navelicala od moje romantike.”

  • učko

   Po balkansko, pjevać Bora Đubre: “O kako je lepo biti glup, … tralala “

 • učko

  Urška je bl dohtarca za “filozofske pojme”.

  • Svele

   Dohtarca za pse

 • abc

  Sedaj te pa vest peče glede Uhernika, ker si bil v tistem času Tovariš Miličnik Vinko G. Janez je bil pa predsednik Zveze Socialistične Mladine Slovenije. Sedaj sta pa oba največja demokrata in v prvi vrsti pri maši.

  • rabbit

   Janša nikoli ni bil predsednik ZSMS so ga prej v arest strpali namesto njega je to postal Jožef Školjč ne širi laži.

   • luckyss

    Res je…Janez se je sicer potegoval za to mesto na vse pretege, vendar je bil celo za CKKPS preveč skrajen komunist, zato so to mesto dali Jožefu ;)

   • abc
    • rabbit

     Ti si prvi napisal da je bil Janša predsednik ZSMS. Lažeš ti, ker komunist laže pa upa, da mu bo čim več ljudi verjelo.

     • abc

      Kakšno vezo ima , kdo je kaj prvi napisal. Dejstvo je , da je bil član Zveze Socialistične mladine Slovenije in seveda komunist, sedaj se pa predstavlja za največjega demokrata in vernika. Enako velja za Gorenaka, bil je v partiji , Miličnik , sedaj je pa nabolj goreči demokrat in vernik. Takšnih in podobnih pacientov je v SDS 80%.

     • rabbit

      Abc tudi ti si bil v Zvezi socialistične mladine če si rojen do leta 1980 ai malo več. Za razliko od tebe je Janša pogruntal kaj naredi komunizem ti ga pa še vedno živiš. Sedaj imam dve razlagi ali ne veš kaj naredi komunizem ali si pa odvisen od korita.

      Kakšno vezo ima kdo je prvi napisal, ti si napisal, da je bil predsednik ZSMS, kar pa dokazano ne drži in to pomeni, da si napisal laž.In te laži po medijih širijo ravno taki kot si ti in večkrat napišeš pa se laž prime. Kot tista s kliniko v Avstraliji jo še vedno iščeš.

     • abc

      Bil je član ZSMS, danes pa najbolj pljuva po socializmu, enako kot Gorenak ( nekdanji komunist in tovariš miličnik ), danes se pa ima za največjega demokrata in hatolika, ki ne zamudi nobene maše. Taki ljudje so za mene poden.

     • rabbit

      To da poveš kaj je v resnici socializem ni pljuvanje ampak resnica. Ti si malo pomešal stvari, če je človek kritičen ne pomeni pljuvanja. To kar ti počneš je pljuvanje se pravi prvo pometi pred svoji pragom potem pa pometaj drugje.
      Očetov sorodnik je bil z veseljem policist pa je moral biti v partiji ni bilo druge, sestrična je bila v partiji drugače ni mogla biti ravnateljica pa sta bila oba z dušo predana svojim poklicem ne kot nekateri, ki so člansko izkaznico izkoristi samo za bogatenje. Pa povej, če sta se Janša in Gorenak okoristila na na račun članske izkaznice v partiji kot recimo Niko Kavčič, Milan Kučan, družina Šetinc in podobni.

     • rabbit

      Pa še nekaj tudi jaz sem bila v ZSMS zakaj ker me je partija pod prisilo kot mladoletno tja vpisala niso nič mojih staršev vprašali ali so zato ali ne vsak je dobil člansko izkaznico v sedme razredu osnovne šole.

     • abc

      Tudi jaz sem rojen v bivši Jugoslaviji ( tudi vojaški rok sem služil v JLA ), torej sem danes v srednjih letih in ti lahko povem, da mene niso nikjer prisiljlevali z nobeno partijsko knjižico oziroma članstvom.

     • rabbit

      Sedaj pa že lažeš da sam sebi verjameš v prvem razredu osnovne šole so te sprejeli v pionirsko organizacijo, v sedmem razredu osnovne šole pa v ZSMS in vprašaj svoje starše če imaš še žive, če so kadarkoli dali soglasje, da si ti bil sprejet v ti dve organizacije, Nikoli in nikdar če bi karkoli nasprotovali temu bi šli direktno v zapor. Zato ne laži, tudi v vojski so sili v Zvezo komunistov.

     • abc

      In kaj je bilo slabega v pionirski organizaciji, imeli smo tudi Cicibana in Pionirski list. Ne vidim tukaj nič slabega. In nobeden nas ni silil, z veseljem smo brali Pils in bili ponosni Pionirčki. V vojski nas ni nobeden silil v partijo, ne rečem, da ni bilo primera, da je kak oficir težil komu za v partijo, ampak ne moreš to posploševati. Isto kot niso vsi župniki pedofili, čeprav je marsi kateri .

     • rabbit

      Vse to je bila prisila, brez da bi starši kot zakoniti zastopniki dali dovoljenje. Sedaj še imena in priimka ne sme biti na posameznem obešalniku v vrtcu. Pri nas v prvem razredu osnovne šole je ena mama samo omenila verouk je bil takoj ogenj v strehi tovarišici se je skoraj zmešalo no na koncu jo je Matilda tako pošlatala, da so revico cerkveno pokopali ker se je nihče od njeni partijskih kolegov ni hotel niti pritakniti pa je imela samo raka.

      Še vedno mi je v spominu štafeta mladosti 1980 Tito že na britofu mi pa dve uri v nalivu brez dežnikov stali ob cesti da se je neka kolona avtomobilov mimo nas peljala. Dežnikov nismo smeli imeti ker bi mi prvčki lahko kakšen atentat naredili. en mesec sem imela tako pljučnico, da sem bila do konca šolskega leta v postelji v bolnici. Ja res smo se imeli super v tvojem blesavem komunizmu.

     • abc

      Jaz sem pa obiskoval verouk. In nobenega problema ni bilo, tudi moji sošolci , kateri so ga obiskovali niso imeli težav. V drugem razredu sem pa prenehal hoditi na verouk, ker je župnik tepel. Bilo je desetkrat slabše kot v šoli, zato nisem več želel iti k verouku. Tako sem ostale zakramente ( obhajilo napravil istočasno kot birmo ) ampak to v drugem kraju, drugi fari, pri drugem župniku.

     • rabbit

      No pri verouku ti je župnik tepel pa si šel drugam, zanima me pa po pravici povej kaj bi bilo, če bi rekel ne bom se včlanil v pionirsko organizacijo, ti jaz povem tebe bi dali v rejo starše pa v zapor velika razlika a ne.
      Pa še nekaj a tvoji sošolci so pa še vedno k istem župniku hodili.

     • abc

      Večina ne. Mene ni nič obremenjevala pionirska organizacija. Prav lepo je bilo iti z čepico in rutico ob kakem prazniku v šolo. Dandanes pa itak mladina ne ve in ne spoštuje ničesar. Glavno, da je comp in igrca.Marsi kje po svetu so še sedaj obvezne šolske uniforme, Ne vem kaj te tako motijo pionirčki.

     • rabbit

      Zakaj ker je bila to prisila, recimo lahko greš v glasbeno ali k verouku to je tvoja odločitev, da so te včlanili v pionirsko organizacijo pa je bila to prisila, če bi se starši uprli kaj misliš bi jih doletelo. Poglej si dokumentarec Otroci s Petrička da ne boš tako neveden.

     • rabbit

      Pa še nekaj zaradi tiste pljučnice, ki sem jo dobila mi je opešalo srce in posledica srčni spodbujevalec to imam jaz od tistih zmešanih pionirčkov.

     • abc

      Imaš pač smolo, da si bila bolj rahlega zdravja in si se hitro prehladila.

     • rabbit

      Ne to ni smola to je komunistično izpostavljanje otrok. Moja mami je tovarišico opozorila na moj bronhitis pa me je vseeno za dve uri postavila na dež brez dežnika. Vse zato da bi videli neko štafeto, ki se je v avtomobilu peljala mimo nas.

     • abc

      Mal se pozanimaj kakšno je pa cerkveno izpostavljanje otrok. Tvoja mami bi morala s teboj iti do zdravnika, ki bii ti napisal opravičilo zaradi bronhitisa in ti ne bi bilo treba stati na dežju.

     • rabbit

      Sedaj govoriva o komunistični indokrinaciji. Cerkev je poglavje zase. Imeli smo sistematski pregled in zdravnica mi je napisala da imam hud bronhitis in da me ne smejo izpostavljati vlagi, ter mokroti pa misliš da je komunistična učiteljica to upoštevala ja malo morgen rekla je da moramo vsi na cesto. Pa dežnik odpade.

     • abc

      Župnik tudi ne upošteva, da si mu otroka zaupal zaradi vzgoje in znanja o veri in krščanstvu, ne pa , da ga zlorabi. Vsepovsod se najdejo slabi ljudje. Zato nikoli ne posplošuj zadeve.

     • rabbit

      Ti si govoril, da tega v komunistični Jugoslaviji ni bilo da nobene ni bil nihče pod prisilo vpisan v pionirje in ZSMS jaz sem ti dokazala. Ker veš da je res si pa še župnika notri vrinil. Poznam mnogo duhovnikov, ki bi lastne sobrate kastriral zaradi tega eden je Turinek pa on ni zanimiv. Povedal je tudi veliko o skrivanju homoseksualcev v Cerkvi pa začuda nobenega intervjuja v RTV, Delu, Dnevniku.
      Sem prva, ki bi te kaznovala tako s kastracijo ali pa da nosijo okoli vratu da so pedofili ampak veš grem staviti da bi bili ti povsod. Razlika med šolo in cerkvijo je samo ta, da je šola obvezna cerkev pa po izbiri. Govorimo pa okomunsitični prisili za katero ti trdiš da je ni bilo pa je bila samo ti jo nočeš priznati.

     • abc

      Pred Drugo svetovno vojno, je bil verouk pri nas obvezen . Ne vidim pa nič slabega, če smo bili pionirčki. Če je pa tebi bila to taka huda prisila, verjetn zaradi tistega dežja in učiteljice ( tovarišice ) je pač to tvoj problem.

 • janko

  Hvala Vinkotu za ta prispevek!
  “Resnica lahko zboli, umreti pa ne more.”
  Čudovita misel, res, izražena na medicinski način!

  • Jovo Jamnica

   Bedarija. Resnica ne more ne zboleti, ne umreti…

   • janko

    “Zboleti” – je metaforsko rečeno za levičarsko obdelavo resnice: za laž, zavajanje, prikrivanje, izkrivljanje resnice!
    No, sedaj mi daj pa pljus.

    • Jovo Jamnica

     Čudno. Subjektivna interpretacija nekega dejstva je praviloma raznolika. Laž pa itak stoji le v primeru, če subjekt, ki laže, ve, kaj je resnica.

     • Spartan

      “Čudno. Subjektivna interpretacija nekega dejstva je praviloma raznolika. Laž pa itak stoji le v primeru, če subjekt, ki laže, ve, kaj je resnica.”

      Fak! Vsakič posebej, ko začnem poslušat to “progresivno” wannabe-intelektualno levoretorično filozofsko drisko sem vesel, da sem desničar!

     • Jovo Jamnica

      Bogi si si… :-)

     • Petrovc

      ..kaj naredi pijača iz reveža…

     • Krtača 20

      Sam junkerja poglej. Kaj se nouš desnim režu.

     • Hun

      sprtacus..zame je filozofija, filozofija al je tvoja desna al od unga leva.

      Jst se poserjem na vsako filozofijo.

     • macon

      Lažnivec lahko tudi ne ve in ne zna bolje in zato verjame v svojo laž. Lahko je zaveden in zaslepljen, razlogov je več.

      Lahko je njegova resnica njegova osebna materialna korist, ki mu jo daje sistem. Večina izpostavljenih levičarjev se gre slednje.

     • Hun

      @Jovo tebe bol razumem ko poves z zdravo kmecko pametjo. Sj si strojni tehnik ne pa Žižek.

     • kalavnik

      Se pravi, ce laznivec ne pozna resnice, potem laz “stoji”. In ce levicar laze o resnici, ker je ne, ali pa noce poznati, potem ta laz ne “stoji”. Kako bolno.
      In dejstva so domena subjektivnih interpretacij???!!! Pa jebem vam mater levicarsko, cesa vsega se ne boste se zlagali.

   • Cmerko

    ja opankarji je ne poznate-sami prijatelji.
    Da se grlite i vadite iz žepa.
    mrš smrduhi

    • Svele

     Kje sta črt in Jakob . Hahahha a so jih cigani ukradli trenirkarji mogoče jih je murgeljn hahhahahah vzel.hahahhaha mogoce sta zbolela a umreti ne moreta hahahahah

    • Svele

     Holcer v hozentregerjih

 • Jovo Jamnica

  hahahahaaaa

  ———-

  Veste kdo je bil Galileo Galilei? Bil je tisti mož, ki je leta 1616 prvi dejal, da se zemlja vrti okoli sonca, kar je bilo v hudem nasprotju…

  • Janez

   Ja !
   To je Galileo ugogotovil, da zemlja kroži okrog sonca – ko je gledaal lpkalne pijančke.
   Vedno so bili blizu gostiln oz. sodov vina, krožili so okrog oštarij – pač.
   A
   Ti še hodiš v “VINSKE MUŠICE” , lokal Kolovrat. L.r. Janez K. Komenda

   • Jovo Jamnica

    In kaj si zaj z tem hoto poveat???

    • Petrovc

     ..da preveč piješ…

     • Jovo Jamnica

      Te fejst skrbi za mene???

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  “Dr.” Vinko še zmeraj pišeš take “umetnine”. Nisi se spremenil. :)

  PS: Kakšni idioti imajo naziv Dr. v Sloveniji. :) #Fake

  • Cmerko

   Vasi doktorji in tvoj diktatorski vzornik so pripeljali bivšo državo do državljanske vojne in bede.
   Danes je vse v raszulu in pol vas je tukaj v Sloveniji kjer širite isto kulturo in način dela,
   Zato slovenci odhajamo in vam prepuščamo balkansko podalpsko vukojebino- pocrkajte.

   • Svele

    Hahahhahz

   • Svele

    Hlapci zapuščajo štalo jajajhahah.da je navs zakuru

   • Hun

    Vinko ti jo bo prpelal do Svice. 40let v penzijo benifikacija. Pa spet zivu na nas racun. Prokleti majmui na roko delani. Mi smo komunisti on pa za vinkota komunista vol . Mi smo pa levaki pa komunisti pa lopovi pa klavci. Jebem ti ..bol da se zadrzim za tazga kekce goflarsga posrana.

 • učko

  DrMr.Vinko je take vrste dohtar, da bo, skupaj z Urško, ozdravil resnico. In potem se bosta cedila med in mleko ! No, sej enim se že zdej, pa ne samo mledo in med, pač pa NAKRADENE milijarde v njihove žepe.

  • Joško

   Velikansko večino so pokradli levaki.

   • Svele

    De de

 • učko

  Od “odzravljana resnice” dobro živita samo Vinko in JaJo, ostali njuni ritolizniki pa precej slabš. Država pa nafuka in ves nerežimski in nefarški folk !

  • Cmerko

   Ti pa od dokladov in socialne pomoći.

  • Petrovc

   ti, potomec hostarja že veš

   • Svele

    Bolje Holcer kot mestna s rajca pedofilna

  • antimur

   S teboj je pa še huje kot s kriminalcem Jankovićem. Pa res ni enega normalnega podpornika zločinca Kučana, ali je bebavost pogoj, da si kučanist. Zagotovo, sploh si pa med njimi zvezda, če si proti vsemu kar je slovenskega, če si pa kriminalec, čefur, peder, zločinec, si pa pri tej golazni na konju.

   • Jovo Jamnica

    @učko je vredi. Sn mu stisno plusa…

   • Svele

    Kaj naj bi bil pedofil kot ti in Janša in Urša al kaj govno slovensko pedofilno incestno.crknte govna slovenska pedofilna

  • Joško

   Država in državljani “nafukamo” zaradi Kurćana in njegovih levih podrepnikov

 • Janez

  S tem Tunkom,
  J.B. Tito, Luckyss lili pili itd – se ni za brihtati !
  Pač naplavina časov je, ki jih več ni.
  Kot en zgubljen kužek, ki mu je gospodar umrl
  – zbegano leta naokrog in polboječe, poljezljivo – bevsklja.
  No Tunek?!
  Cenjeni g. J. J. drži za roko OK mlajšo zdravnico.
  Kaj pa držiš ti v roki? Flašo, čudne tablete, staro sliko J.B. Tita? Čudak ?!
  Vmoji SLOVENIANI na : slovenina.si
  si
  preberi prispevek
  “ROJSTVO, STARŠI, IDENTITETA J. B. TITTA”
  Tri grofice so “kandidatke” za žensko, ki je rodila J. B. Tita. L.r. Janez K. Komenda

  • luckyss

   Janez “kva te meče”…ne mešaj me v ta čuden komplot, ki si ga zmetal skupaj..
   Ko boš pri sebi, konkretno napiši kaj te muči, ker tale solata ni za nikamor..

   • Janez

    Aja !
    Ti bi rad v “srbski solati” imel kot mesni element ” Srba”
    Takih solat jaz ne delam. L.r. Janez K. Komenda
    P.s.
    Pa si res “en kanibal” – se zdiš.

    • Hun

     mozn da srb naredi iz tebe suvato.

 • Svele

  A so bolani njeni bližnji hahahhahhaha umreti pa ne morejo hahahhahah

 • Domus Lubus

  O kom le pišete? Kdo je počel takšne svinjarije? Gospod Gorenak, pišete o sebi. Vi ste bili partijec in komandir policijske postaje. vi ste šolali v Tacnu miličnike, ki so bili trda roka komunistične države.
  Sram vas bodi!

  • Olga2345

   O udbomafiji, Kučanu in levih fasistih! Resnica boli!

  • Svele

   Pa mlade homoseksualce iz Tivolija vozil domov hahahhah

 • Kosobrin

  Jaz pa rečem, da resnica lahko nekatere tudi zelo BOLI!

 • Olga2345

  Hvala Bogu za resnico in pogumne ljudi, ki jo pomagajo obelodanjati! Globok poklon gospe Urški Bačovnik Janša!

  • kraljica vesolja

   Ti si se navajena klanjat, zabita, kokr si.

   • Imperial Commando

    Se wannabe feministke tako obnašate do drugih žensk? Matr si eno zafrustrirano čudo ej…

    • kraljica vesolja

     Zame so ženske, k se klanjajo moškim in k uživajo glumit kurvetine, še huj kot moški sami. Osebno sem se pa vedno s fanti raj družla. Men so pogovori o šminketanju pa rihtanju prov glupi.

     • Imperial Commando

      Seveda ko pa si grda kot smrt :))))))))))))

  • žogica

   Ti se kar klanjaj, saj take upognjence ima Janša rad!

   • Svele

    On ima rad črta in Jakoba hahahhaha

  • Svele

   Prašica je fukala pse z baricevicem. HAHHAHAHAH PREDEN JE DOBILA CRTA IN JAKOBA HAHHAHAHA

 • kraljica vesolja

  Ne morem videt te babe. Že zato ker se zravn Janezka uleže. Včas se mi clo zasmil, pol pa spet ne.

  • luckyss

   Luštna ženska, še Janez deluje bolj človeško ob njej…:)

   • kraljica vesolja

    Dobr, jst sem ženska, sam men nikol niso ble take hinavske kao popolne mile face ušeč. Mam pol rajš kurvetine, k se ne delajo, da so neki, kar niso. Sam to je itak sam moje mnenje, k ni nič vredno.

    • luckyss

     Seveda mnenje ni nič vredno, ker je za vas vsaka, ki je lepša od vas…kurba ;)

     • kraljica vesolja

      Zame tud pravjo, da sem kurba. Kva pa zdej. Zame ona ni kurba, ker ni dost lepa za kurbo. Hahaha.

     • Hun

      Ves kdaj je ženska lepa. Takrat ko gres z njo zjutraj v gore pa “sije” od lepote brez šmink in tone pudra. Ko ma dolge goste lase, brez vsadkov. Da ne govorim o silikonskih vsadkih..

    • Hun

     No dej umir se, kdaj se pa je Urska delala, da je neki kar ni.

     Kot prvo je zdravnica, ze to nekaj pove o clovekovi velicini.

  • Joško

   Ne moreš je videti, ker je lepa ,pametna . študirana, inteligentna?

   • Svele

    Hahhahahah imaš palico in psa mogoce

   • kraljica vesolja

    Ne, najbolj sem ji fouš, k jo Janezek natepava.

  • macon

   Ne se sekirat: noben alfa te ni nikdar niti dvakrat pogledal.

   • Svele

    A so Urši ukradli črta in Jakoba hahahhacigani hahahhaha Milan murgeljn .ali pa so ju vzeli strici iz ozadja hahhahahah pedofilka Uršula prej pse fukala pri baricevica zdaj pa v klerofasisticni pedofilni združbi hahahhaha

   • kraljica vesolja

    Ja, zame je point lajfa, da sem kurva moškim. Fujjjj. Nočem, da me en pogleda, kaj šele kej več. Moški ste ogabni, ženske pa tud. Ta svet je ogaben in beden, kokr sem sama.

  • Hun

   Lej kraljicino svemira, ce ze sama čitaš osebo, ki jo ne poznas, si bom jst vzel to pravico.
   Spadas med tiste żene:
   ”prvo cu da te bijem, posle cu da te karam”

   • Svele

    Ti bi fukal Žan kloda hahahha peder organov ali no vsaj pedofil nisi jansev

    • Hun

     Na to ti pa morm odgovorit, k vidm, da nis glup ampak se delas blentavga.
     Žan hlod vn ga dam sm jest pofukal bi pa tebe, da bi mel perdo rdeco k pavajin. Da nau fousarije pa oba troje se jankota pa orGana.

     • Svele

      Valjhun cirkuliši orbanu organ

     • Hun

      Duvaj ga seonja

     • Svele

      Kaže se naduvaj mi jaja

     • Hun

      Kukala ti majka

 • kraljica vesolja

  mene zanima, če se ma ona za kej več, ker tak občutek mam, ko jo gledam. Kako sem jst lepa in mila, o moj boga, kok sem dobra oseba. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuj.

  • učko

   Jah, babe ste glede tega zelo tekmovalne, tak je !

   • kraljica vesolja

    Men osebno ni treba z nobeno tekmovat, sploh nimam konkurence.

    • Imperial Commando

     V zafrustriranosti in laganju je res nimaš

     • kraljica vesolja

      Vidim pa, da si se vsaj rodilnika nauču, hahaha.

 • bi jo

  a je kriv ali ni ne vemo miličnik vinko in to zato, ker je zadeva zastarala. mikro kastelci press….

 • Sani Rijavec

  Urška svetuj Janezu, da se umakne iz politike.
  Bo tako veliko pripomogel k temu, da desnica prevzame oblast. Ker to zares rabimo. Ga prosimo.
  In povej mu, da je trilaterala, kjer je povabljenec tega vikenda, najgloblja organizacija stricov iz ozadja. Saj on teh ne mara, kajne??

  • Svele

   Hahahhaha strici so vam povedali hahahhahhaha da je ljubezen do fašizma vsem v pogubo hahahhahaha

  • Lustrator

   Ne bluzi – Janša se je v vseh letih v politiki izkazal kot eden edini, če ne celo EDINI neomajen protikomunist v Sloveniji, ki se ne bo uklonil pritiskom udbomafije tudi če mu vzamejo prostost, dobro ime in mu celo grozijo s smrtjo. Poznam kar nekaj domoljubov, tudi sam sem daleč od strahopetca, a tako inteligentnega, sposobnega, vztrajnega in pristnega domoljuba kot je Janez Janša še nisem spoznal, niti zanj slišal. V trenutku, ko se bo Janša poslovil iz politike, sem prepričan, da se bo SDS močno zamajal v svojih temeljih in le upamo lahko, da se ne zgodi še en sovražni prevzem tako kot se je že zgodil najprej v SLS-u, potem v DLGV-ju, potem še Nsiju in je SDS ostala v slovenskem političnem prostoru še edina nekomunistična stranka. Poznam kar nekaj kadrov v SDS-u ali blizu njemu, ki mi vzbujajo močno zaupanje, a prav za nikogar izmed njih ne upam da ti roko v ogenj, da bo sposoben tako dolgo in uspešno kljubovati trdemu komunističnemu režimu, ki ne izbira sredstev za uničenje vsakršne resnične opozicije. Ne zato, ker bi bilo kaj sumljivega pri njih, ampak ker vidim s kakšno lahkoto državni aparat lomi praktično vse nekoč pokončne demokrate – bodisi iz sveta akademikov, kulturnikov, gospodarstvenikov, predstavnikov Cerkve, političnih strank… Skratka demokracija brez Janše bo v neprimerljivo bolj ogroženem stanju kot komunisti brez Kučana. Zakaj? Ker imajo močno omrežje, ki so ga gradili preteklih 7 desetletij in obvladujejo praktično vse sfere države – en posameznik v tej strukturi, pa tudi če gre za glavnega, še vedno ne more uničiti mreže. Žal.

   • Hun

    Nic drugega ti ne mislm oporekat ne pritrdit.

    Sebe hvalt, da nis strahopetec, hitr te bo dal Żivlenje na preizkušnjo.
    Vsakega je, ki se je na glas hvalil tud mene…Jst danes javno povem, da sm se dobesedno usral v hlace.
    Tud najbl pogumni so spustil govno, odvisna je samo meja poguma in dane situacije.

    • Lustrator

     Saj prav o tem govorim – osebno ne poznam človeka (vključujoč sebe) s približno toliko domoljubja, pokončnosti in poguma na našem prostoru, za katerega bi lahko 100% trdil, da je adekvatna zamenjava za Janšo. Nič več in nič manj.

 • Joško

  G. Gorenak, odlično povedano, ampak prej bo kamen potočil solzo, kot bodo levaki razumeli in priznali svojo zablodo.

 • Krtača 20

  Ker je primer patrija zastaral, nikdar ne bomo dokončno vedeli ali je jajo nedolžen. Zame je pač kriv – resnica na čakanju.

  • macon

   Kriv česa? Kako ste legalisti, ko vam to paše, potem pa tulite o desnem ustavnem sodišču, ko izda odločbo, ki vam ne paše. Leva izvršna oblast jo po potrebi tudi ignorira.

   Mi se trudimo razlagati in pišemo po točkah, zakaj nekaj mislimo. Vam ni treba nič, zadosti je, da kimate levi oblastni poziciji.

   Ločujemo se na dve strani: ljudi z nekaj etičnega čuta in vas okvarjene totalitarce. Vi režimski levičarji ste fašisti.

   • Jože

    Ločujemo se na dve strani: ljudi z nekaj etičnega čuta in vas okvarjene totalitarce. Vi režimski levičarji ste fašisti.

    Fašizem se je razvil iz rimokatoliških virov
    zato preden nekaj blekneš premisli

    • macon

     Te stvari niso zacementirane in se s časom transformirajo kot so se spremenili produkcijski odnosi.

     Med fašiste dajem vse, ki ljudi dajejo po predalčkih in v skupine ter grozijo določenim skupinam. Lahko je nacionalno, lahko razredno grupiranje. Skrajna levica in skrajna desnica obe pašeta med fašiste. Treba je uporabiti zavržen izraz, ker na stalinisti ali boljševiki ni pravega odziva.

     Potem si političnih usmeritev ne predstavljam kot točk na daljici temveč kot točke na krožnici in ko greš od centra skrajno levo in skrajno desno, dobiš najbližje sosede.

     Za eksplicitni dokaz moje predstave ponujam še Miloševića, ki je iz vodje srbske partije transformiral v nacionalista in fašista, ki je uporabljal množične poboje civilistov in koncentracijska taborišča.

     • Imperial Commando

      Pa to crkneš od smeha, zaj si ti že režimski levičar :)))))))))))))))))))

     • macon

      ????

     • kalavnik

      nisem mogel verjet kaj je ta model spisal… kot bi poslusal jankovica

     • kalavnik

      Sem fasist, grozim levicarjem, komunistom, muslimanom, naj mi spizdijo izpred oci, ljudi dajem v predalcke, kamor seveda spadajo, sem za nacionalno grupiranje.

      Sem skrajni desnicar, po difoltu desno od levice, torej skrajno od leve, po tvoji logiki fasist… macon, tudi tebi uspesno perejo mozgane, ali te premetava v levo?

      Cerkev, med njo uvrscam tudi Islam, je vedno vecji druzbeni dejavnik in se iz dneva v dan bogato redefinira, predvsem islamska…macon pojma nimas, bodi tiho.
      Milosevicu je bilo marsikaj jasno, kar se danes izkazuje za pravilno. Se kaj zelis izvedeti? macon, ne pisi neumnosti,ker si v biti pameten.

     • macon

      Komunisti niso etnična ali razredna skupina, če si proti njihovemu oblastnemu kriminalu in oblastnim lažem, nisi zato fašist kot ti oni limajo. Jaz bi jih s procesi vsaj par sto pozaprl in jim vse pobral, ker želim zakonitost, ne ker sem fašist.

      Fašist si, če bi trpal v zapore, taborišča in pobijal neslovence. Krščanska cerkev je po vplivu nepomembna, deluje na manj kot 10% ljudi. Islamska je zaostala, naredila bo in že dela sranje in svinjarijo, več pa ne. Tisoči in milijoni, ki trkajo s čelom po tleh so smešen in žalosten relikt pradavnine. Za napredek je potrebno samozavedanje in ne blejanje v čredi.

      Milošević je bil avtokrat, ki se je na vsak način hotel obdržati na oblasti. Kaj te briga, če so Albanci poselili Kosovo? Brigaj se za slovenske probleme z režimskim kriminalom.

     • kalavnik

      “Fašist si, če bi trpal v zapore, taborišča in pobijal neslovence”

      Nisi pa fasist, ce ideolosko kastriras in na koncu pobijes cvet slovenstva?

      “Tisoči in milijoni, ki trkajo s čelom po tleh so smešen in žalosten relikt pradavnine. Za napredek je potrebno samozavedanje in ne blejanje v čredi.”

      Samozavedanje je stvar Paretovega principa, onih 80% ki trkajo s celom po tleh so dokaz, isto velja za bedne vernike RKC in njihovega vrhovnega pokvarjenca.

      “Milošević je bil avtokrat, ki se je na vsak način hotel obdržati na oblasti. Kaj te briga, če so Albanci poselili Kosovo? Brigaj se za slovenske probleme z režimskim krimin.alom.”

      Ocitno ne razumes bistva. Milosevic je resno verjel (in imel je prav), da so siptarji, torej muslimani, bistvo problema na Balkanu ze stoletja, predvsem kosovski del. Na zalost je izgubil, rezultat je neodvisno kosovo z vecinskim muslimanskim prebivalstvom. Taista agenda se obeta tudi sloveniji in seveda evropi. Deset milosevicev in evropa bi bila ociscena te gamadi.

      Tvoje tumbanje o potrebi po zavedanju je bulsit. Vprasaj muslimana ali katolika ali imata potrebo po zavedanju…

     • Hun

      RKC je skozi svoj obstoj delalala take svinjarije da se nekater nas desnicarji delajo tok blesve da bi jim gobc stolkel, tu ti dam povsem prav.
      Zadne case so z bankamk zravn pri vseh ” umazanih” poslih.
      Zgresil so poslanstvo ze davno!

      Vendar je pa totalna rezlika med katero kol Cerkvijo in mošejo- ki novac mladino za skrajne đihadiste.

     • Hun

      Bravo! @macon dobro povedano.

  • Svele

   Kriv je čaka na kazen hahahahha

 • Svele

  Kje sta črt in Jakob a ju je stric iz ozadja vzel hahhahahhahahhHBab

  • Jože

   Svele
   nemoj se pustiti tako nisko djeca nisu kriva što je tata budalo
   lp Joško

   • Den456

    Velja predvsem za vajine otroke. Vidva sta soseda, v sosednjih sobah v Polju. Tako nizko kot vidva se s komentarji lahko spustijo samo umsko precej motene osebe.

   • Svele

    Oprosti Janša pljuva po vseh . vaše Slovenke žali da so prostitutke vas Slovence hujska med sabo .otroke Janša žali ciganske slovenske z zamaški.trenirkarje .malo se zamisli njegov otrok črt in Jakob letita z helikopterjem zaradi prehlada .vasi slovenski pa umirajo noge jim hočejo odrezati zdaj pa otrok hodi.

 • večni srb

  Zemlja se ne vrti okoli ničesar, kdo vam je rekel take neumnosti, vse se premika po ukrivljenih tirnicah in se medsebojno privlači.v eno samo ogromno kepo pa se vesolje tudi ne more zdruzniti, zaradi negativne temne energije praznega prostora, relativne hitrosti nebesnih teles in nenazadnje zaradi elektro magnetnih molekularnih sil, ki vedno delujejo odbojno.
  Mogoče lahko nastane kvečjemu črna luknja, ampak teh še nihče ni nikoli videl, lahko zaznavajo samo njihove posredne posledice na valovanje prostor časa in opazujejo neverjetno hitrosti določenih zvezd v središču težišč naše galaksije, čez čas pa itak tudi te izparijo v nič nič.

  • Jože

   To ti objasni rimokatoliški cerkvi in sds ovcam za njih je vatikan (največje leglo zla v zgodovini)edini ki lahko to kar si napisal razlaga
   za tako pisanje te bodo še dali na grmado
   Lep pozdrav od naravoslovca Joškota

 • samotoje

  Spet so polpismeni troli tule spodaj pobesneli. Vidim po celi vrsti blokiranih. Gospod Gorenak naj še piše kolumne. Ob Bushevem obisku v Ljubljani je eden mojih znancev kar nekaj časa preživel z damami kot varnostnik in mi je rekel, da tako inteligentne in prijetne gospe, kot je Urška B. Janša, še ni srečal. Sicer je zelo naklonjen SD. Hm.

  • Svele

   Homoseksualc vinko hahhahah Urša je itek fukala pse z baricevicem.delala pri njemu pripravniško na psih hahhahahha dokler ni dobila črta in Jakoba hahahhaha

   • Den456

    Ti si pa tisti, ki se je v kužke preoblačil, da si potešil svoje potrebe v baričevicevi garaži. Še danes komaj hodiš, tako pogosto so te nabijali.

    • Svele

     Hahahhaha te rajca

 • Svele

  Kje pa sta retardirana Črtomir in Jakov.cigani murgeljn ali stric iz ozadja?

  • Lustrator

   Pravzaprav se mi smiliš s temi primitivnimi izpadi – intelektualno in moralno sta nekje tam-tam z županom Ljubljane, a on za razliko od tebe, ki tule gnojiš portal s svojimi enovrstičnim izbljuvki, upravlja s stotinami milijonov slovenske prestolnice in preko svoje funkcije odloča o usodi Slovenije. Ti pa povem, da če bi že moral izbirati med obema retardirancema, bi v mestnem svetu vseeno raje videl tebe – za razliko od Žepana, znaš očitno vsaj računalnik prižgati.

   • Svele

    Danijelo sem videl v Ljubljani hahahhaha Zoran Janković pobedio

  • Gr Enze

   TI SI IDIOT !

   • Svele

    Jaz idiot onadva pa retard hahahaha

  • nevtrino

   Debil ?

   • Svele

    Ne nista debila.crt in jakov sta retard

 • Nata

  Našla sem prijeten info na strani SDS-a o intervjuu z g. Urško , ki ga je na svoji internetni strani objavila revija Jana, Že daljnega leta 2013.
  https://www.sds.si/novica/urska-bacovnik-jansa-govoricam-o-sebi-se-lahko-smejes-otrok-pa-je-nekaj-svetega-nedolznega

 • Foglof Tunek

  A ne bi lepše izgledalo “Urška Bačovnik Fogl”?…Ne pa sramota od Janše!!!

 • Foglof Tunek

  Tudi za Janševo krajo in preprodajo orožja bi lahko rekli…“Resnica lahko zboli, umreti pa ne more.”

  Fsi vemo, da je Janša bil krif…samo je fse zastaralo…na žalost našega gnilega sodstva !!!

  • mapu

   Takrat je bil vrhovni poveljnik vojske KUČAN, on je največji krivec !!!!!

   • Den456

    Ne sme Tunek svojega gospodarja omenjat. Če se pregreši, mu Murglpalček jutri ne bo dal ostankov hrane, da se bogi tunek nasiti.

  • lokec

   Kaj boš ti vedel, saj si nepismen.

 • večni srb

  Zanimiv primer državnega terorizma, enostavno ne morem verjeti, da je lahko nekdo obtožen pedofilije in procesiran kar 11 let, ne da bi bil nek otrok posiljen.
  Kaj je sploh naredila ljudska milica, najprej so verjetno opravili pregled posiljenih otrok, nato pa so izvedli še druge rutinske postopke. Posilstva se ne da prikriti ali relativizirati, kako je lahko potem nekdo obtožen in se proti njemu sploh začne preiskava, zgolj zato, kar so miličnikom menda ljudje tako rekli? To je ja noro, take miličnike bi bilo treba takoj suspendirati ter prekiniti vsako sodelovanje s sodelavci inovaduhi, že dejstvo, da se morajo notranje zadeve pečati s takimi je največji vzrok krivičnih obtožb pri nas. Drugi je seveda zločinski sistem družbene samozaščite, ki take teroristične akcije načrtuje in izvaja, saj samo zaradi tistega fašističnega, lokal patriotskega gnoja se to dogaja, ljudje niti približno niso tako pokvarjeni.

 • Rožle

  Vsi pošteni Ljubljančani že vemo koga bomo volili .. !!!

  • Den456

   Balkanc ni nič boljši od Bedanca.

   • zokispoki

    Balkanc je velik kup dreka!

 • večni srb

  “karkoli je v fašizmu pozitivnega, izhaja iz krščanstva, v tem smislu, mora fašizem nujno postati del anti boljševistične fronte”.

  Gregorij Rožman

  • večni srb

   Najprej je treba ločiti slovensko ideologijo (https://sl.wikipedia.org/wiki/Gregorij_Ro%C5%BEman) od teorije globalne znanstvene skupnosti (https://en.wikipedia.org/wiki/Gregorij_Ro%C5%BEman), ker prvo je “bikov drek”, drugo pa so znanstvena dejstva. Kot lahko vidi že vsako tele, se dejstva bistveno razlikujejo od propagande, ki od dejstev odstopa prav zato, ker želi spremeniti velike probleme, ki so se dejansko zgodili, v majhne sitnosti, te pa v nepomembne.

   Resnica so torej stvari, za katere vemo, da so res in ni v nasprotju z dejstvi, za katere vemo, da nikakor niso mogla biti res.

   Najprej je treba vedeti, da Rožman ni bil slovenec, ker je z nastankom kraljevine SHS, ostal zunaj slovenskih dežel, tudi ali predvsem zaradi vloge katoliške politike, naklonjene avstroogarski buržuaziji in pred sekularnim, fevdalnim tradicijam oziroma družbenim redom in načinom življenja. V Ljubljano je prišel kot migrant, kot slovenec se je integriral na povabilo škofa, ki ga je po smrti zamenjal kot glavar Ljubljanske škofije. Podobnost z Jankovičem je zgolj naključna, ker je ta srbski migrant rezal posebno klobaso v marketu.

   Govorimo o revolucionarnem času, ko sekularnost še ni bila samoumevna, z Vidovdansko ustavo srbski kralj še ni povsem onemogočil cerkev, takrat relativno sveže ideje komunistov pa bi jo zagotovo zahtevale, zato je bil Rožman goreče in z vsem srcem tako proti boljševizmu. Vztrajal je, da “izvor vsake avtoritete, celo politične, je Bog. Vsaka avtoriteta je podarjena kot darilo, namenjeno blaginji ljudstva”. Drugače povedano, nobena politika ne more biti nad Božjo resnico, država ne sme nikdar prestopiti teh mej in tudi ne sme zlorabljati oblasti proti Bogu, v imenu katerega vihti meč. Logično, a ne. Komunisti so vztrajali pa prav na teh ciljih. Za Rožmana, je bila naloga cerkve učiti, da “je glavna naloga vsake vlade skrbeti za dobrobit civilne javnosti. V revolucionarnih časih, pa je najvišja dolžnost vlade in civilne družbe čim prej zaustaviti kaos ter zgraditi državo nazaj ter na ruševinah uničene države ustvariti novo, ki bo poslej generator blaginje. Kadar je nova revolucionarna oblast dovolj močna in sposobna organizirati novo državo, z namenom uresničenja glavnega cilja, potem je dolžnost vsakega državljana prispevati k čim prejšnjem uresničenju teh ciljev”. Država je pa seveda lahko zgolj tisto, kar je narodu že zdavnaj namenil Bog oziroma je zavržna in nedopustna vsaka revolucija, ki ni v skladu s temi večnimi in nespremenljivimi resnicami.

   In potem se je začela 2.svetovna vojna, k nam je vdrl okupator in izvedel nacistično revolucijo, gospod Rožman pa je skrbel za izvajanje Zakona o rasni higieni in pomagal asimilirati slovence kot del okupatorskih sosednjih držav, ampak to je že druga zgodba.

  • nevtrino

   In ?

   • večni srb

    Nič kaj, večino tega komentarje in celo nadaljevanje o Pučniku so mi preprosto izbrisali, Mnistrstvo za resnico ne prenese resnice.

 • učko

  Jutr volte Logarja, če ste kolker tolk normalni. Če pa niste normalni, pa ostante doma !

 • SIMON ROZIC

  Pravilno razmišljanje : resnica lahko zboli, lahko jo zlorabljajo ,
  lahko jo podcenjujejo, lahko jo – sovražijo…resnica pride na dan,
  ko najmanj pričakuješ, ko misliš, da je že šla v pozabo. Takrat resnica
  oživi , se prebudi in – ozdravi! Gorje barabam, ki so resnico zatajili!

  • Hun

   Res je. Zna bit pa mars kdo presenecen, in ti in jaz. To vela za vse!
   Razumi če moreš.

 • sanguis sacrum

  Quid est veritas?

 • skrajna resnica

  Vse lepo in prav… kaj pa resnica in pravica dr. Noviča? Njegov primer je ravno tako hud (skoraj 4 leta pripora/zapora), in še bolj urgenten, saj se vrača na prvo stopnjo.

  Ali je Gorenak zgolj pozabil ali je nekaj drugega? Doslej ga nisem slišal govoriti o tem konstruktu, ki ga vodi tožilkarica Žgajnar- taista “preganja” balkanske bojevnike in žepane. Slišal pa sem ga braniti omenjeno, češ da njena nesposobnost ni namerna- v živo je pri njej res težko določiti kje se zloba začne in nekompetenca konča.

  Zaradi teh čudnih povezav sem letos raje volil Požarja.

  • Hun

   Kaj bo drugega kot nesposobnost Zgajnarjeve ce te tok šokira da sodnik spusti “balkance” na prostot, kura Zgajnarjeva pa pozab podalsat pripor za tiste ki so bili obsojeni.

   • skrajna resnica

    Če bi to bila edina njena nesposobnost pri bojevnikih in žepanu bi še lahko rekli, da je bila samo nenamerna napaka.

    Dr. Noviču nikoli ni pozabila podaljšat pripor (skoraj 10x), ob tem da je pripor bil povrhu še neustaven, torej se ne more sklicevati na nesposobnost ali neprištevnost. Ob razglasitvi sodbe je bila še ponosna na to, da je udbišče upoštevalo invalidno mnenje NFLja, ki ga je več strokovnjakov ovrglo, in se pri tem celo hvalila kako dobro delajo. In celo sedaj, ko imajo Stephana priprtega, še kar preganja dr. Noviča, kaže na to da je del globoke države.

    • Hun

     A dej ga lomt, potem pa vrze prisluhe v javnost.

     Predn trosis informacije ti svetujem, da jih prever.
     Zgajnarjeva se je prtozla za balkance na visjo instanco.
     Balkanci obsojeni s Tosicem vred sedijo na Dobu.

     • skrajna resnica

      Prisluhi bi postali javni, ko bi se objavila sodba. Naloga tožilcev ni dokazovanje v medijih ampak na sodišču. Župankoviću objava ni prav posebno škodila, pri bolj primitivnem delu publike je celo dobil občudovanje. Farmacevtka je le stranska zgodba v aferi, ujeli so ga pri korupciji.

      Vso njeno delovanje je samo predstava za javnost, rezultati pa so porazni:
      1. Janković ne samo da še ni za zapahi, poskrbela je tudi da dokazov ni več mogoče uporabiti.
      2. V medijih je zadnji podatek, da so jih marca preselili iz hišnega v pripor. Od aretacije je minilo več kot 8 let, v prvo so zafurali dokaze in pripor, v drugo pa se spreminja v farso- že dobivajo odškodnine.
      http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/kako-se-zadeva-balkanski-bojevnik-spreminja-v-farso/
      3. Dr. Novič je tudi po njeni zaslugi bil v priporu skoraj 3 leta.
      http://nova24tv.si/slovenija/to-je-slovenska-logika-novic-v-priporu-prezivel-kar-slaba-tri-leta-za-tosica-v-zadevi-balkanski-bojevnik-pa-le-hisni-pripor/

     • Hun

      Prisluhe ce bi v roku podala kot je zahtevala sodnica bi jih ti loh poslusal na obravnav, ker je javna.
      Zato pa je jokala Zgajnarca pa v javnost dala.

      Odskodnine so dobil balkanci zarad
      nehumanih razmer v priporu. Odskodnine so dobil, ne pa da jih dobivajo. Bublic sedi na Dobu, ker je ze prvic bil obsojen. Pa jo je ravno tako dobil.
      Odskodnine tala drzava zadnij 15 let po tekocmu traku. Zarad nevropskih standardov in so krsene clovekove pravice zarad premalega prostora v celicah.
      Novic jo bo prav tako dobu. Ne glede kaksn bo rezultat ponovnega sojenja. Njegov primer je tud ponovno na okroznem.

      Moja zmota je in jo priznam. Da balkanci niso na Dobu.

      Spet ti pisem da je od Zgajnarjce pritozba na Visjem uspela. Primer je bil vrnen na prvo stopno in so bli obsojen. V priporu cakajo na pravnomocnost sodbe.

     • skrajna resnica

      Kaj bi neka skrajna resnica lahko poslušala na obravnavi (kot da ne bi imela pametnejšega dela kot nadzorovati krivosodje) je irelevantno. Dejstvo ostaja, da je imela kar dve leti dokaze v predalu in ni niti nakazala da bo začela postopek. In šele ko so zastarali je objavila le tisti del, ki je manj obremenjujoč v času kislih kumaric- da se ustvari videz kot da se trudi, vendar ji udbišče kao nagaja in da se ljudje ne bi spraševali kakšne dokaze je udbišče uničilo.

      Balkanci niso ne prvi ne zadnji ki so trpeli nehumane razmere v priporu- so pa eni redkih, ki jim je uspelo iztožit odškodnine. Sicer pa je smešno da naše inštance ugotavljajo kršenje človekovih pravic kriminalcem (prisluhi, razmere v zaporu), medtem ko običajnim državljanom kršijo temeljne človekove pravice z večjo pogostostjo kot dikatatorska režima Turčije in Rusije. Temu bi rekli, da so le dobili povrnjen izpad prihodka. Tošića so dali kar v hišni pripor, da biznis ne bi trpel in bi nasmrkani tovariši spet jamrali da se le s tremi juriji ne da preživeti (kokainske razvade), ko bi cene šle v nebo. Seveda je katastrofa, da kriminalcem upravičeno plačujemo še odškodnine, ker se po 8ih letih od aretacij še vedno valajo po priporih (seveda krivda ni izključno pri Žgajnarci, bi pa morala povedati kje so dobili tel. številko prisluhov, zaradi česar je padel 1. proces). Moja napoved: kazen bodo odsedele le manjše ribe, velike pa bodo kmalu izpustili, da bo udbomafijski posel nemoteno potekal še naprej- seveda bo njihovo premoženje nedotaknjeno oz. še obogateno z davkoplačevalskim denarjem na račun nesposobne pokvarjenosti krivosodnih delavcev. Cel ta cirkus (proces, prestajanje kazni) pa mi še plačujemo.

      Dr. Novič bo dobil odškodnino za pripor iz povsem drugih razlogov- na podlagi rekla-kazala pač ne moreš poslati človeka zaradi ponovitvene nevarnosti za tri leta v pripor.

      Še enkrat ti pišem, da je “delovanje” Žgajnarce le predstava za naivne.

     • Hun

      “Balkanci niso ne prvi ne zadnji ki so trpeli nehumane razmere v priporu- so pa eni redkih, ki jim je uspelo iztožit odškodnine. ”

      nova24 bralec novic govori v tri krasne. Jst napisem opravicilo kjer se malenkost zmotim. Debil tumba po svoje na pamet do onemoglosti.

      Pocakajva da vidiva razplet. Ce bodo balkanci zopet oprosceni se ti opravicim, ker men to ni tezko, ce bodo obsojeni..te bom jebal tu gor kot postenga gobezdalca.. “Zivi bili pa videli”

     • Hun

      Teb kratjo pravice k u rusiji pa turciji lej tega jansista kva si domisla, pezde usrano. Sj nis na golmu otoku. Kva pisete kle gor. Prokleto seratarsko usrane na baterije. K duracel zajc skacs,.
      Kratjo mu pravice k u rusij pa turcij. sele zdj sm prebral tole tvoje znanstvenofantasticno frajarjenje.
      Da bi si jst domislal take pedrske nebuloze k ti bi te spleskal s kucanom pa janso vred.
      Diktatorski rezim prav k u rusuj pa v turcij. Nit ne vids dl kt od doma pa do sihta bo pa on diktatorski rezim.
      Bere Nora24 kekc pa se dela jebenga kaj bo skrajna resnica hodu poslusat….k ti bom samar opalil okol uses te bo grel cel tedn rdec uhl z licam vred..
      Skrajna resnica ti jebem seme kdo te je izplunu.. . Cak tko k sm djal, 99% bodo na Dobu prstal. Bos vidu bol da se mi ne prkazes pol gor stvijo irelevantnostjo..sami Brscic misleci kle gor pa vsi 1000€ ne spravte cez mesc.

     • skrajna resnica

      @hun

      očitno si se prepoznal v mojem pisanju, da si od polnoči do štirih ponoči sestavljal skupek žaljivk in groženj. Ne bom se spuščal na tvoj nivo, ker si že sam povedal še preveč o sebi.

      V resnici imamo DALEČ NAJSLABŠO PRAVNO DRŽAVO DALEČ NAOKOLI (v številu krštitev na miljon prebivalcev na leto) od 1959 (ali pridružitve) do 2017:
      JugoSlovenija=329 kršitev na 2 miljona prebivalcev od leta 1993= 6.9 kršitev na miljon prebivalcev na leto (enota je Bavcon)
      Turčija=2988 na 80 mio od 1959 = 0.6 bavcona ali 11.5x boljša pravna država
      Rusija= 2127 na 144 mio od 1996= 0.7 bavcona ali 10x boljša pravna država
      Nemčija=193 na 80 mio* od 1959= 0.04 bavcona ali 172x (!!!) boljša pravna država
      *v računico je všteto tudi 16 mio prebivalcev vzhodne Nemčije, ki zaradi boljševizma ni bila članica sveta Evrope, zato je bolj realna ocena nekje 150x boljša pravna država
      Vir je uradna statistika Evropskega sodišča za človekove pravice:
      https://www.echr.coe.int/Do

      Udbišče pač ni sposobno/voljno zapreti kriminalcev, ki so povzročili 600 morišč, miljardno bančno luknjo, pranje terorostičnega denarja in narkokartele- sploh če jim slednji plača 20 miljonov za imunost:
      http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/balkanski-bojevnik-martincic-slovenija-nima-mafije-mafija-ima-slovenijo-mafija-ima-drzavo/

 • Get Smart

  Gorenak je seveda govoril o Noviču, celo v tv oddaji je govoril …

  Balkanski bojevniki so bili obtoženi po DOKAZIH in obsojeni,
  toda
  pomilostila jih je BARBIE BORAT POHARKA = SD = MURGL KOMI JUGA.

  Slediš, skrajni? Razumeš?
  Povem bol po domače? Ne seri, ne onaniraj, NE LAŽI, NE PODTIKAJ …

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Na kratko za skrajno oprane:
    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Hun

  Vinko ce je Cerkev sele 1992 rehabilitirala Gallileja potem je se cas za vse ostalo?! Ali pac ne?

 • Beli Sneg

  Slovenskobalkanski značaj okrog resnic najraje nič ne vidi in ne sliši. Prejšnji režim jim je nagnal strah v kosti, mlajši pase hitro kvarijo in so brez hrbtenice.

  • Get Smart

   To je SLOVENSKI značaj (=značilnosti SLOVENSKEGA ČLOVEKA:

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   .
   “balkanizem” je “figura”, je evfemizem (olepšanje zaradi nuje), ki je nastal iz metonimije =
   namesto SRBO-JUGOKOMI lumpenproleteri=zločinci, kao balkanci
   namesto RVACKI-JUGOKOMI lumpenproleteri=zločinci, kao balkanci
   namesto kaviarŽIDO KOMINTERN JUGOKOMI zločinci, kao balkanci
   namesto MUSLIćKULTI kaviaržido KOMINTERN zločinci, kao balkanci
   =
   enako/podobno kot LEVIći nje, le z razliko, da so pojem olepševalni pojem “balkanski” “izumili” ljudje, saj bi jih in jih je za zgornje pojme
   “uzela magla”
   =
   ko je Balkan TOTALNO okupirala kaviaržido KOMINTERNISTIČNA podružnica MUSLIćKULTIZEM,
   je skupaj z ostalimi serbusi (njihovimi hlapci=SERBUSI) ustvaril kao javni prostor, kot ga v živo lahko opazuješ v LJUBLJANJI in ostalih večjih mestih, ki so pod TOTALNO kaviržido KOMINTERNISTIČNO = MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNO kontrolo.
   Pred čiščenjem je bil Balkanski polotok poseljen z ljudmi,
   ki so gojili KULTURO ŽIVLJENJA.
   Saj jih še vedno lahko najdeš tudi tam, vendar pa ne v javnem diskurzu nje,
   ki je, kot že rečeno, KOMINTERNISTIČNO JUGOKOMUNISTIČNI= zločinski.

   • Get Smart

    “balkanizem” je “figura”, je evfemizem (olepšanje zaradi nuje), ki je nastal iz metonimije =
    namesto SRBO-JUGOKOMI lumpenproleteri=zločinci, kao balkanci
    namesto RVACKI-JUGOKOMI lumpenproleteri=zločinci, kao balkanci
    namesto kaviarŽIDO KOMINTERN JUGOKOMI zločinci, kao balkanci
    namesto MUSLIćKULTI kaviaržido KOMINTERN zločinci, kao balkanci
    =
    enako/podobno
    kot LEVIći nje, le z razliko, da so pojem olepševalni pojem “balkanski”
    “izumili” ljudje, saj bi jih in jih je za zgornje pojme
    “uzela magla”
    =
    ko je Balkan TOTALNO okupirala kaviaržido KOMINTERNISTIČNA podružnica MUSLIćKULTIZEM,
    je
    skupaj z ostalimi serbusi (njihovimi hlapci=SERBUSI) ustvaril kao javni
    prostor, kot ga v živo lahko opazuješ v LJUBLJANJI in ostalih večjih
    mestih, ki so pod TOTALNO kaviržido KOMINTERNISTIČNO = MURGL
    JUGOKOMUNISTIČNO kontrolo.
    Pred čiščenjem je bil Balkanski polotok poseljen z ljudmi,
    ki so gojili KULTURO ŽIVLJENJA.
    Saj jih še vedno lahko najdeš tudi tam, vendar pa ne v javnem diskurzu nje,
    ki je, kot že rečeno, KOMINTERNISTIČNO JUGOKOMUNISTIČNI= zločinski.

 • mali49

  Lepo napisano, se stinjam.

 • Kosobrin

  Marsikatera resnica je že zbolela in žal tudi umrla!

 • Get Smart

  S pojmom RESNICA označujemo DEJSTVA o nečem. Da neka “reč”, snovna ali nesnovna, biva, da je, da je bila itd.

  Resnica je, da v MURGL JUGOKOMI garažah transićirajo in natepavajo kosobrinćete, resnica je, da kosobrinćeti smetijo po spletu z MURGL JUGOKOMI govni itd.
  Sledimo?
  RESNICA ne more umreti. Od razturenog dupeta bo umrl recimo kosobrinće, toda DEJSTVO, da je nastavljać dupeta gazdi, da sere po spletu itd. bo živelo VEČNO.
  Potolaži se, kosobrinće bre
  in predvsem naredi nekaj za svoje dupe – zapusti MURGL JUGOKOMI garažo.

  P.S. ksobrinće za živo glavo ne o zapustilo garaže; saj poznate garažne in STOŽIŠKE maše: “Posle pedra pedofila klavca JOSEPHA BROZA TITA – TITO nje.”

  • Mitja Brglez

   A si kaj u žlahti z Gorenakom?

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Kratko:
    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     Še krajše:
     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=FEVDALIZEM = …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Mitja Brglez

    getsmartizem…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!